sinava girdi ve KAZANDI,simdi sizlerle tecrubelerini paylasmak istiyorum.
Bir cogunuzun bildigi gibi, sinavdan once parmak izlerini almislar ,ardindan resmini cekmisler. Bir kac ufak ayrintidan sonra sinav baslamis, gorevliler cok nazik ve guleryuzlulermis.Iki soruluk denemenin ( ses kontrolu amacli)ardindan sinav baslamis ve ilk bolum bilindigi gibi 30 soruluk resimli bolum, (100 soruyada cok iyi calisin ve 30 unuda garantileyin) sayfalari cevirirken dikkat edin,birbirine yapisabiliyormus ,buda sonraki sorulari karistirmaniza neden olabilir!!!
30 soruluk resimli bolumun ardindan 10 dakikalik bir ara (odayi terketmeyin ,cikip ikinci bolum icin tekrar girdiginizde ikinci defa heyecaninizi yatistirmaniz gerekebilir)ondan sonra dilbilgisi adi altindaki bolum baslamis.Bu bolumde 5 kisimdan oluyormus. A bolumu cumle tekrari,( toplam 12 cumle) B bolumu kisa sorular ,C bolumu A da oldugu gibi cumle tekrari, D bolumu zit anlamlilar, toplam 10 zit anlamli kelime soruluyormus esimin hatirladiklari sunlar:
meisje, dichtbij,oost,groot,zomer,schoon.
E ve son bolum ise hikaye anlatimi , iki hikayeden olusuyormus, gorevli sinav oncesi bu bolumde kendini cok zorlamamasi gerektigini soylemis,Uzun kelimelerden olusan bu bolumde hatirladiginiz kadarini soylemeniz yeterliymis.Zaten hikaye inanilmaz hizli okunuyormus ve haliyle daha once Hollandacayla uzaktan yakindan ilgisi olmayan biri icinde kelimeyi yakalamak inanilmaz zordur.
Oncelikle sunu belirteyim ki (bunu sinava girecekleri korkutmak icin yazmiyorum) gozunuzde cok ta fazla kucultmeyin,sinav oncesi yasanan heyecan ve gerginlik bile ne demek istedigimi anlatiyor. Resimli bolumleri cok iyi calisin ,sitemizde bulunan kisa sorulardan ve zit anlamlilardan da faydalanin.
Allah herkesin yardimcisi olsun ve kazanacaginiza once kendiniz inanin!!!
Herkese basarilar.
Sevgili UFOS rica etsem benim gurur duydugum esimide yesile cevirirmisin