belcikada yasamak

Sitemizde olan gelismeler..Yapilan duyurulari buradan takip edebilirsiniz.

Moderatör: sansli

burakcan
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: belcika hasselt

belcikada yasamak

Mesaj gönderen burakcan »

merhaba arkadaslar bir sorum olucak belcikaya esimin sayesinde evlenip geldim 2 senedir burdayim 5 yillik pasaportum var ve kontratli bir iste calisiyorum ve gecinemiyoruz ayrilmayi dusunuyorum ayrildiktan sonra belcikada kalabilirmiyim?

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Re: belcikada yasamak

Mesaj gönderen nevilen »

3 seneyi doldurmadiysaniz ,bosaninca Oturumun iptal olur.Cunku oturumu es uzerinden veriyorlar>
1sene daha disini sik sen.Bosanirsan cok ugrasirsin.Seni zorla Turkiyeye gonderemezler Almanya yada Hollanda gibi,fakat calisamassin ve 1 er yillik oturum verirler ( bunun icinde mahkemeye basvurman lazim)
Mahkemede kendini iyi ifade edersin ( cocuk var gidemem,isim burada gidemem gibi) 1 yillik C Kart herealde ondan veriyorlar.Yani her sekilde kalirsin,Hollandadan Almanyadan kacan kacaklar gelip basvuruyor burda,aftan yayarlaniyorlar,mahkemeye gidiyorlar kaliyorlar,fakat senin kart iptal olursa calisma iznin (E Kart) olur.

Evliligin 3 yili doldugunda belediyeye gidip bu karti E+ yapmalisin,iste o zaman Esin Olmaksizin Oturuma donusuyor.

burakcan
Beginner
Beginner

tesekkurler arkadasim ben tr de 2006 da resmi evlilik yaptim yalniz 2009 4 ayda geldim buraya bu soyledigin evliligin 3 yili belcikaya geldikten sonraki zamanmi sayiliyor?

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

evet Burakcan.

ufuuk
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Belçika/Sint-Niklaas(Antwerpen)

Mesaj gönderen ufuuk »

tr de nezaman resmi evlilik yaptiysan o tarihten itibaren gecerlidir belcikada inburgering uyum kursuna gidenler bilir 5 yillik oturum hakkinin oldugunu dusunuyorsun aldigin kimlik f kart yani her yil otomatik olarak suresi uzatiliyor sadece kartinin gercerlilik suresi 5 yil 2006 yilinda resmi olarak evlilik yapmissin su an bosanabilirsin seni geri gondermezler yeniden oturuma basvuru yapacagin sure icerisinde sana turuncu gecici bir kart verirler yada baska bir belge belcikaya ayak bastiktan sonra vatandasliga basvurabilmen icin 3 yil gecmesi gerekiyor vatandasligi alirsanda seni kimse geri gonderemez vataslik almak icinde bazi sartlari yerine getirmen gerekir dil okulunda 1.2 yi bitirmen lazim bu bu kanunda yeni cikti ayrica inburgering uyum okulu 10 haftalik egitim diploman isteniyor kardes sana kisaca sunu soyleyim oyle hemen sinir disi etmezler icin rahat olsun...

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

Ufuk Kardesim , evlilik konusu hakkinda yaniliyorsun.Sen Inburgering'e kime girdin,Adem Bey mi yoksa Hakan Bey ile mi calistininiz? Ben ikisi ilede gorusuyorum,istersen sorabilirism tekrar.

Vatandasin F Karti, F+ olursa bosanmasinda sikinti olmaz.Bu + su sekilde veriliyor.F kartinin verildigi tarihten itibaren Belcika sinirlarinda esi ile 3 yil birlikte yasamasi gerekiyor.3 yil birlikte yasayanlar kendileride gidip +'a basvurabiliyor.Yani Turkiyedeki evliliginin tarihi onemli degil.

Arkadas yinede bosanacagim dese sinir disi olmaz.Cocugu olabilir,onun uzerinden yillik oturum alir,isi olabilir,iltica edebilir.....Yinede gitmez.Fakat bazi haklardan mahrum kalir.

burakcan
Beginner
Beginner

tesekkurler nevılen ve ufuuk arkadasim illa bosanacagım die birsey yok ama hep bu sayemde oturum aldın durtmelerınden sıkılıyorum ve benımde burda sartlrımı ogrenmek ıstedım ben uyum kursum bıttı dıl okuluna 1.1 e gıttım o bıttı vdab nın kursunada gıttım meslek ıcın de yazıldım ama kontratlı ıse basladım o yuzden gıdemedım.pekala arkadaslar bır soum olcak 3 yıl doldu dıyelım belcıkada beledıyeye muracat etsem kesın bahsettıgınız F+ a muracat ettıgımde gereklı oln bırsey oluyormu?bırde dıyelımkı en kotu ıhtıml bosandım ınallah bosanma durumum olmazda ozaman bu 5 yıllık kartı alıyorlrmı benden?sımdıden tesekkur edıyorum sızlere gorusmek dılegı ıle Allaha emanet olun..

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nevilen »

Kardes , normalde senin 3 yil sonra basvurman gerekmiyor (ben eger istersen diye soyledim)
Zaten 3 yil sonra otomatik o hakki aliyorsun.
Belcikada aile birlesimi yapan yabanci kokenliler 3 yil gozlem altinda tutuluyor (eger basligi bulabilirsen OZL arkadasin evine 1 yil sonra tekrar kontrole geldiklerini okursun)
3 yil sonra bu inceleme bitiyor.

Sadece bosanma degil,zira es vefati olsa oturumun yine iptal oluyor.Kural boyle.Iste bu 3 yili gecirirsen artik kendi uzerine oturum alabiliyorsun.Insallah bosanmassin tabi,aile kurmak kolay degil fakat olur ya insanin basina gelir ,bilmek gerekiyor.

burakcan
Beginner
Beginner

sagol cok tesekkur ederim bilgilendirdigin için allaha emanet ol

“Duyurular” sayfasına dön