NT2-Programma II Sınav sonucu

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

NT2-Programma II Sınav sonucu

Mesaj gönderen el lobo »

Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi

helin
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Den Haag

Re: NT2-Programma II Sınav sonucu

Mesaj gönderen helin »

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen el lobo »

Eylul 2007 MVV basvuru
Mayis 2009 NT2 diplomasi

helin
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Den Haag

Mesaj gönderen helin »

reisbey2008
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: hatay
Yabanci_Ulke: oss/hollanda

Mesaj gönderen reisbey2008 »

tebrikler arkadasim gozun aydin olsun darisi benim basima vede diger arkadaslara

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen el lobo »

Eylul 2007 MVV basvuru
Mayis 2009 NT2 diplomasi

reisbey2008
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: hatay
Yabanci_Ulke: oss/hollanda

Mesaj gönderen reisbey2008 »

nt2 programa2 baya zor olmali,nasil hazirlandin arkadasim tecrubelerinide bizlerle paylasirmisin.dil konusunda kendini nasil gelistirdin.

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen el lobo »

reisbey2008 yazdı:nt2 programa2 baya zor olmali,nasil hazirlandin arkadasim tecrubelerinide bizlerle paylasirmisin.dil konusunda kendini nasil gelistirdin.
Merhaba Gec kadigim icin kusura bakmayin ancak vakit buldum .
NT2 aslinda mantik olarak basit bir sinav ama calisma kapasitesi , ailevi durum , bir iste calisma veya calismama durumu cok onemli . Ben cok iyi hatirliyorum kursa ilk basladigimda tum Ogretmenlere soyluyordum ben NT2-II yapicam diyordum aralarindan cok iyi biri vardi o bana dediki sen belki yapabilirsin ama senin cok buyuk bir dezavantajin var oda esinle Turkce konusuyorsun ve heryerde Turkler var yani Hollandacaya bir Rus bir Brazilyali bir Iranli Irakli kadar ihtiyacin yok dedi. Senin zorlanacagin nokta bu olur dedi ve hakliydi cunku biz evde hep Turkce konustuk ama bence bu cok etkilmedi en bastan sizlerede bunu belirteyim dedim.
Calisma sistemine gelince Gunde en az 2-3 saat Hollandaca kanallara bakiyorumdum .Anlasamda anlamasamda sabirla izledim zamanla gordumki ilerleme oluyor .Hollandaca kitap aldim ve okudum belki 10 kelimenin 2-3 anliyordum ama yinede surekli okudum . simdide 10 kelimenin 5-6 ini anliyorum ama yinede devam ediyorum .Birde ben son 10 aydir calisanlarinin %90 i Hollandali olan bir supermarkette calisiyorum. Orada ister istemez Hollandaca dinliyorum ve konusuyorum . Hala yeterli degilim ama kendimi ilerletmeye calsiyorum . Eski cikmis ne kadar soru varsa cozdum diyebilirim. Aslinda calismak icin cok kaynak yok ama yinede olanlarin hepsini edindim ve CODE 3 nin ortasina geldigim siralarda sinava girdimve sukurler olsun basardim .Bu sinav icin Code serisinin her 3 kitabini bitirmek lazim ve ben daha onceki yillarda buna benzer sinavlari bir cok kere yaptim buda benim avantajim birde ben sinav salonunda baktim herkes asiri heyecan yapiyordu ama bende fazla heyecan yoktu . Surekli Hollandaca dinleyin okuyun ve en onemlisi yanlsita olsa konusmaya calisin ben hala cok komik hatalar yapiyorum ama isyerindekiler hep sagolsun duzeltiyorlar

NT2 cok bir sinav degildir .Turkiyede lise bitirmis herkes yapabilir . Ben surekli niveau 2 diye duyuyorum ..Ben o seviyeyi kursun 2 ayinda kagit uzerinde ladim sonrada gittim simdikii isime girdim ve simdi buraya geldim belki gelecek ay yeni bir okula basliycam

Emek olmadan Zahmet cekmeden Yemek olmaz
Eylul 2007 MVV basvuru
Mayis 2009 NT2 diplomasi

kayserili
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen kayserili »

Saygideger hemsehrim yazilarini okudukca sizin adiniza cok seviniyorum..Selamlar.
15.08.08 Vize
06.10.08 Hollandaya geldim
06.02.09 Okula basladim
05.03.09 Ehliyetimi aldim
11.08.09 5 Yillik oturumu aldim
06.03.10 A2 sinavlarini kazandim(26 Ocak 2010-23 Subat 2010)

Kullanıcı avatarı
darısıbasima
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: kayseri
Yabanci_Ulke: turkiye

Mesaj gönderen darısıbasima »

hayirli olsun el boboooooo :) ozelden yazarmisin kayserinin neresindensin ...
biraz daha aciklaman gerekecek arkadasim nasil :) okula basladikdan 2 ay sonra nt2 diplomasini aldin .. ve kitap okuma yazma vs... tammada dilbilgisini nasil hallettin. gecmis zaman vs... hep ezber gerekdiriyor uff sacmaliyorum :P otur calis ogrende yontemlerin bu kadar miydi.

tv izleme
kitap okuma
arkadaslarla konusma

tiyo verirmisin ...

Ben kitap okuyorum , evde ders calisiyorum buralarda tekrar ediyorum.zamanlari hallettim ama tam kafaya girmedi ugrasiyorum.simdi gecmis zamanlilari ezberlicemm ve kaliplarla kelime ezberi yapacagim , Ben okula baslayali 2,5 ay oldu araya yilbasi girdi ... toplam gun sayisi 28 gun gitmissimdir 3 er saatten ...

ev odevlerimi felan yapiyorum . BU konuyu biraz daha acabilirmiyiz :) bi zahmet
Yorum yazanıda yazmayanıda goruyorum . İlgiye karsı ilgi gosterırım

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön