Uyum Sinavi Destek

Hollandaca, Ingilizce, Almanca Fransizca, Rusca, Yunanca, Ispanyolca, Italyanca ........

Oturum Aç | Kayıt Ol

!! Gelişmiş, Hızlı Arama icin Burayı Kullanmanız Onerilir !!

Besleme

Forum kuralları

Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 39 ileti ] 

19 Mar 2008, 19:24

Site Admin
Site Admin
YaÅŸ: 27
Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
Yabanci_Ulke: hollanda-breda

Giden: 220 Tesekkur
Gelen: 483 Tesekkur
selam arkadaslar
bu baslik altinda, egitim durumumuzu belirtelim
Turkiyede ne okuduk ve hollandaya gelince planimizin ne oldugunu paylasalim..!

kolay gele

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

20 Mar 2008, 07:27

Beginner
Beginner
YaÅŸ: 31

Giden: 8 Tesekkur
Gelen: 7 Tesekkur
merhaba
ben 1.5 senedir hollandadayim.
Turkiyede 4 yillik iktisati bitirdim;burda diplomama ceviri yaptirdik ve HBO seviyesinde.Turkiye de okuldan sonra 2 yil isbankasinda calistim.burdada ilk once Turk bankalarina basvuruda bulunmak istiyorum ama oncelikle dilimi halletmem gerekiyor.su an okulda niveau3 seviyesindeyim,niveau4 bitirip staat examen yapmayi dusunuyorum.

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

20 Mar 2008, 16:33

Mezun-NL
Mezun-NL
YaÅŸ: 35
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Den Haag

Giden: 22 Tesekkur
Gelen: 78 Tesekkur
geluk arkadaşım ben de bugünlerde 'burada neler yapabilirim' diye araştırıyorum fakat işin içinden pek çıkamıyorum. ben türkiyede hacettepe çocuk gelişimi mezunuyum. fakat okulu bitireli 10 yıl oldu ve fazla bir iş tecrübem olmadı. 4 yıl hollandada illegal kaldıktan sonra şuanda 6 aydır oturumlu olarak hollandada yaşıyorum. diplomamı cwi'ye verdim cevirtmek için, yakında bir haber gelir diye düşünüyorum. daha önce hollandada bulunmuş olmamdan dolayı hollandaca konusunda epey mesafe aldım fakat tabi ki yeterli değil. bir okul ortamında hiç bulunmadım, şuan okula gitmek istiyorum fakat belediye okul paramı ödemiyor, ben de para verip de okula gideceksem buna değsin istiyorum. mondriaan'da staatsexamen'a hazırlık kursu var, oraya katılabileceğimi söylediler. kursun başlamasını bekliyorum şuanda. çok araştırıyorum ama bir yerlerde tıkanıp kalıyorum. arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

20 Mar 2008, 21:50

Mezun-NL
Mezun-NL
YaÅŸ: 24
Turkiye_Sehir: Mugla/Ortaca
Yabanci_Ulke: Nederland/Dokkum

Giden: 7 Tesekkur
Gelen: 132 Tesekkur
Turizm otelcilik lisesini bitirdikten sonra,2 yıllık otel işletmeciliği bitirdim,,bitirdikten sonra 2 yıl tekrar gittim üniversteye,,2 yılda Turizm seyehat bölümünü bitirdim,ondan sonra kendi restaurantımı actım ortak ile,,ama tabiki bu hayatımı hollandaya yönlendirene kadar sürdü,,ve eşim istemedi çalışmamı daha fazla..ve hollandada 2 yıl illegal kaldım,ve çalıstımda,,spor salonunda çalıstım,friesland'ta..şuan Muay thai lisansım ve kick box lisansım var,,ve kick box Antranatör belgem var.inşallah nasib olursa hollandada bir kuruluşa satmayı düşünüyorum belgemi,,yani bi kurulus altında box yapmayı düşünüyorum..ama suan gerıye dondugum zaman aynı spor salonunda devam edıcem kaldıgım yerden ;)
herkeze bol ÅŸans dilerim..
emrah

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak WWW

24 Mar 2008, 11:47

Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Giden: 1 Tesekkur
Gelen: 31 Tesekkur
Merhabalar
bende uluslararasi iliskiler mezunuyum 1 yillik turkiyede is tecrubem var burda su anda diploma cevirisi bekliyorum ayrica bu hafta dil okulu icin gorusmem var burda su anda uluslararasi bir sirkette uretim kisminda bos kalmamak icin calisiyorum evde oturmak bunaltti hem para kazaniyorum hemde hollandaca ve ingilizcem gelisiyor benim kisimda Turk yok hem dezavantaj hem avantaj bakalim ama ben bu dil okuluyla ilgili cok seyler duydum su anda her isimi ingilizce ile kendim gidiyorum hic sorunum yok ama hollandaca bilmek lazim :!: sanirim banada hbo seviyesi gelecek ama benim bolum hollandada master seviyesinde olarak okutuluyor belki biraz farkli olabilir dedi benim icin gorevli oda onun kisisel yorumu ama ben hbo diye bekliyorum bu noktadan sonra en az nt2 vermek ve kaldiniz yerden devam etmek gerekiyor benim bir kuzenim tr deki okulunu aynen gecerli hale getirdi 8 ayda nt2 verdi sonrada hem calisip hem okudu biraz zor oldu diyor ama basardi yani bu is azim isi bide birisini duydum sonradan gelip hukuk fakultesi bitirmis ve daha niceleri tam tersi durumlarda var yani burdaki gerceklik egerki duzgun bir kursa giderek esinizin destegi ile sanirim 1yil icinde dil halledilir sonrada 2-4 yil arasi fark dersleri verilir ve bolum gecerli sayilir yani hicbirimiz birebir bisey yapamayayiz ama burda su an saglik bilisim ve kismen egitim sektorlerinde acik var bende daha cok bilgi var ama simdilik kesin degil kesin oldukca yazarim birde universite olan sehirlerde yasayan arkadaslar butun hepsinde cok guzel dil ve meslek kurslari var bence bir arastirin ozellikle utrecht uni. bu konuda cok onde bi enstitu bile var http://www.jbi.uu.nl/ ben 4 aydir burdayim ama acikcasi dile zaman ayirmiyorum bu isin dogrusu gunde en az 1 saat ve yazarak dinleyerek calismak

umarim kisa zamanda hollandaca yazismak dilegi ile :)

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

24 Mar 2008, 13:40

Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Enschede

Gelen: 0 Tesekkur
Turkiyede Lise 1 terk yani orta okul mezunuyum.Buraya gelmek icin terk ettim okulu..4 senedir buradayim...Hollandada Cogu isi denedim.Elimde 2 meslegim vardi turkiyeden Boya ve Kasaplik Suanda burada ikisinide ara ara yapiyorum,

Hollandada yaptigim isler

Cep tel. Alim satimi
2. el araba alim satimi
Ucak bileti satimi
Boyacilik
Kasaplik
Bilgisayar software(anladigimiz kadari ile)
Sim kart aboneciligi (ornek T-mobile,Telfort)

Suandada Kaynak uzerine yogunlastim Eger okula gidip basarili olabilirsem kaynak isi yapacagim.

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

24 Mar 2008, 14:21

Mezun-NL
Mezun-NL
YaÅŸ: 35
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Den Haag

Giden: 22 Tesekkur
Gelen: 78 Tesekkur
diplomam geldi sonunda, hbo seviyesinde, hoger pedagosisch onderwijs imiş karşığı. salı günü cwi'ye gidip neler yapabileceğimi danışacağım kısmet olursa.

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

22 May 2008, 10:21

Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri

Gelen: 31 Tesekkur
merhaba arkadaslar benimde diploma cevirim geldi (Bachelorgraad van het Wetenschappelijk Onderwijs) cok uzun sure bekledim ama sonunda geldi en azindan ne yapabilecegim netlesmeye basladi su anda dil kursundayim daha 1 yil var bitmesine ama ben kendim hizlandirmaya calisiyorum herkese kolay gelsin

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

22 May 2008, 10:35

Gonullu
Gonullu
YaÅŸ: 21
Turkiye_Sehir: turkiye_mersin-tarsus
Yabanci_Ulke: Hollanda-Zaandam

Giden: 26 Tesekkur
Gelen: 24 Tesekkur
slm bende duz lise mezunuyum 18 yasindayim lise bitince evlendim oss sinav girmistim kibris girne amerikan bankacilik kazandim ama 2 yillik diye gitmemistim burda napabilirim ???

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

22 May 2008, 19:52

Site Admin
Site Admin
YaÅŸ: 27
Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
Yabanci_Ulke: hollanda-breda

Giden: 220 Tesekkur
Gelen: 483 Tesekkur
selam arkadasim
duze lise ile HBO ya gitme imkanin var,
2 yillik universite kazanmisin ama okula kayit yaptirip gitmedigin icin, isine yaramicak malesef..!

kolay gele

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 39 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz