tatil bitti okul basliyor

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

tatil bitti okul basliyor

Mesaj gönderen sansli »

evet 3 haftalik startprogrammam bitmis ve 3 4 haftadir tatildeyim okulumun belirlenmesi icin ve ben yine ayni okulda kalmak istedigimi belirtmistim,oylede oldu ayni okula dustum yine,ve simdi yarin basliyorum inburgering & werk kursuna.bir senelik maraton yarin sabah start aliyor,suanda okula giden gidecek olan gitmek icin okul bekleyen herkese basarilar,rabbim hepimize zihin acikligi versin dili kolaylikla ogrenme gucu versin ins ins ins
amin amin amin :geek: :geek: :geek:
ehliyetle ikisini ayni anda yurutmek zorunda kalicak olmam biraz beni rahatsiz ediyo ama idare edicem artik zaten hocamin dedigine gore bu ay sonunda ehliyeti bitirmem gerekiyomus bu hizla gidersem bu sekilde iyi gidersem,ama bakalim kismet hayirlisiyla ilk seefrde gecerim onuda ins ve okuluma agirlik veririm bu seferde,
ilerleyen gunlerde okula gidip geldikce neler calistigimizi neler ogrendigimizi nerelerden calistigimizi gelismleri yazicam sizlere arkdslar,,,,herkese kolay gelsin,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Re: tatil bitti okul basliyor

Mesaj gönderen sansli »

evet arkdslar okulum haftalik programi belli oldu,haftada iki gun gidicekmisim,sali ve carsamba gunleri gittim ve haftaya kadar beklicem simdi,iki gundur tv den video izliyoruz,tekstler okuyoruz hoca sectigi kisiye okutturuyo benim dustugum sinifda daha once baslayanlar ve hala devm edenler oldugu icin ben ve 2 arkds daha yeni baslamis olduk oyuzden bana cok sira geliyo,sorulari oku cvbini ver,yada kisa sorular soruyo fln boyle geciyo sinif dersleri,sonra bilgisyarda ki derslere geciyoruz baska bi sinifda orda bilgisaayardan testler yapiyoruZ hoca aramizda dolasio bakio nasil gidio diye sorularimiz olusa yardimci oluyo fln,hocanin verdigi ilk testi bitirmistim ve bakti hmm guzel dedi kotu degil dedi,,,ins ins ins hep boyle giderim ve daha iyyi olurum,ben simdi (inburgering & werk)sectigim icin islerimizi kendimiz nasil yapabiliriz resmi kurumlarla nasil konusabiliriz,telefonla nasil bilgi alabiliriz,biyere basvuru yapmamiz gerekirsse formlari nasil kendimiz doldurabilriz onlari ogreniyoruz,kendimiz ev kiralammak yada satin almak istersek bunu nasil yapmamiz lazim nerelere nasil basvurularda bulunmamiz lazim fln bunlari ogreniyoruz,,,,iste boyle gecti iki gunum,,,ins ins ins en kisa zamanda ogrenebilirim su dili, bian once cok rahat bi sekilde konusmak istiyorum,,,herkese kolay gelsin okula giden okul bekleyen herkese basarilar,,,
hollandadayim(2008-5)

ebucendel
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: kütahya
Yabanci_Ulke: Hollanda-Amsterdam

Mesaj gönderen ebucendel »

okudukça heyecanlanıyorum yaw.. :)

insaAllah bizede nasib olur.. :)

rojin
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: KONYA
Yabanci_Ulke: NL-AMSTERDAM

Mesaj gönderen rojin »

bende okul bekleyenler lstesindeyim sanirim.p.tesi dil okulumu belli edecem bende sansli arkadasim gibi dili cok cabuk ve su gibi ogrenmek isteyenlerdenim.hepimiz bu yolculukta alnimizn akiyla insallah cikacaz dili ogrenip kimsey tercuman olarak kullanmadan her isimizi kendimiz halledecez;kolay gele

unal1981
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen unal1981 »

herkese iyi aksamlar bende bu hafta 3 gun okula gittim zadkine rotterdamda hofplein 19 a hocamiz iyi sansli arkadasimizin anlattigi gibi ayni konulari goruyoruz ve sonra tabiiki de bilgisayardan da ogreniyoruz birseyler benim ucunu gunum olmasina ragmen yuzdelerim iyi cikti haftaya insallah daha da iyi olacak yavas yavas yeni kelime yeni cumle ogreniyorum insallah herkese de nasip olur insallah(benim okul ucretsiz 12 ay boyunca) bu arada araba kursuda iyi gidiyor valla ikisini birden yurutmeye calisiyorum yakinda o sinavada girecem bol sanslar herkese allah yardimcimiz olsun ...

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

ebucendel yazdı:okudukça heyecanlanıyorum yaw.. :)

insaAllah bizede nasib olur.. :)

ins ins ins arkdsm sanada okula gitmek isteyen herkese nasip olur,,,sen okurken heyecanlanmissin bide beni dusun,hic tanimadigin insanlarin icine giriyosun,dili ogrenmeye cabaliosun,her seferinde sabah erken kalkip okulun yolunu tutuosun gercekten heyecan verici,umarim bu heyecani sende isteyen herkesde tadar arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

rojin yazdı:bende okul bekleyenler lstesindeyim sanirim.p.tesi dil okulumu belli edecem bende sansli arkadasim gibi dili cok cabuk ve su gibi ogrenmek isteyenlerdenim.hepimiz bu yolculukta alnimizn akiyla insallah cikacaz dili ogrenip kimsey tercuman olarak kullanmadan her isimizi kendimiz halledecez;kolay gele

ins ins ins sende baslarsin okula ve en kisa zaman icinde sular seller gibi ogrenirsin ogreniriz bu dili,cunku heryerde tercuman kullanmak gercekten uzucu insan bozuluyo uzuluyo,ama ben markette pazarda carsida mc donald da yada herangi biyerde kendimi idare edebiliyorum,ama bu yeterli degil tabi,yanimdaki kisilerden yardim almak zorunda kaldigim zamanlarda oluyo,ama hepsini zamanla asicaz ins ins ins arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)

rojin
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: KONYA
Yabanci_Ulke: NL-AMSTERDAM

Mesaj gönderen rojin »

dediklerini kendimde yapiyorum ama dili porfekt konusmak baska olmazsa ingilizce konusuyom.ama hollandacayi ogrenmeyi cok cabuk arzu ediyom ya en kotu sey umarim sinifimizda zenciler olmaz cok kotu kokuyorlar mide bulandirici neyse kolay gelsin ve basarilar

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

unal1981 yazdı:herkese iyi aksamlar bende bu hafta 3 gun okula gittim zadkine rotterdamda hofplein 19 a hocamiz iyi sansli arkadasimizin anlattigi gibi ayni konulari goruyoruz ve sonra tabiiki de bilgisayardan da ogreniyoruz birseyler benim ucunu gunum olmasina ragmen yuzdelerim iyi cikti haftaya insallah daha da iyi olacak yavas yavas yeni kelime yeni cumle ogreniyorum insallah herkese de nasip olur insallah(benim okul ucretsiz 12 ay boyunca) bu arada araba kursuda iyi gidiyor valla ikisini birden yurutmeye calisiyorum yakinda o sinavada girecem bol sanslar herkese allah yardimcimiz olsun ...
sanada iyi sanslar kolay gelsin arkdsm,evet bizimkide hem sinifda konusma,karsilikli okuma yapma,ve bilgisyaar dersleri,ve testler seklinde devam ediyo,aynen benimde yuzdelerim iyimis hocam bakti bilgisayardan ve iyi kotu degil ama ilerisi icin daha iyi yapman lazim dedi,ki simdiden ilerdeki yuzdeleride kimse bizden beklemmiyo zaten ve beklememeliler hic bilmedigimiz bi dil cunku,,,benim de oyle 1 senelik contract yaptik okulun ilk gunu ve ucretsiz cunku biz yeni gelenlere okul mecburi ve belediye yonlendirdigi icin ucretini onlar karsiliyo,ama onceden de dedigim gibi,materyalleri kullanabilmemiz icin (testler,tekstler,internetedeki site icin gerekli sifreler,bilgisayari kullanabilmemiz icin)150 euro odemistik,,,kolay gelsin arkdsm benimde ehliyet iyi gidiyo cok yakin bi zamanda sinava girebilirmisim bugun hocam oyle dedi(iki uc ders gibi kisa bi zaman sonra olabilir)suanda tek sorunum otobanda giris yaparken arabayi sola yanastirmiomusum,cikis yaparken saga yanastirmiomusum seridin sol tarafinda kaliyomusum,bunlari yaparsam ve bazen saga donerken biraz genis aliyomusum bu ikisini halledersem onumuzdeki gunlerde sinav tarihi bakicakmis hocam bana,umarim ilk seferde gecerim,umarim sende ilk seferde gecersin,,,umarim herkes isteyen herkes ehliyeti ilk seferde alir,,,amin amin amin arkdsm rabbim yardimcimiz olsun,,,herkese kolay gelsin,,,
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

rojin yazdı:dediklerini kendimde yapiyorum ama dili porfekt konusmak baska olmazsa ingilizce konusuyom.ama hollandacayi ogrenmeyi cok cabuk arzu ediyom ya en kotu sey umarim sinifimizda zenciler olmaz cok kotu kokuyorlar mide bulandirici neyse kolay gelsin ve basarilar

:lol: :lol: :lol: ayy arkdsm sen beni guldurdun allahda seni guldursun,sinifinizda zenciler olursa sen onlara yakin oturmazsin buda bi care olur,kendine turk bayanlar bulurrsan onlarla daha ilk dakikadan konusup arkds olmaya caliski sinifa girdiginde onlarin yanina oturusun hem yardimci olabilirsiniz birbirinize,bende oyle yaptim bi bayan vardi onceden startprogramma yaparken o baska siniftaydi ama yinede molalrda oturup konusuoduk,simdi ben werk ( is) bolumu sectigim icin o bayanla ayni sinifa dustuk benden once basladigi icin daha iyi anliyo tecrubeli bana yardimci oluyo,bazen kopya veriyo hoca soru sordugunda :D ama ikinci gun cocuklarinin okulunda toren oldugu icin gelemedi,korktum nasil yapicam diye ama genede gittim okula tek basima oturdum sonra meksikali bi bayan yanima oturdu,saolsun oda cok yardimci oldu bana,,,benim sinifimda her cesit insan var hollandali,marokan,zenci,hindistanli,misirli,adini soyleyemedigim bi ulkeden bayanlar,meksikali,her cesit insan var ama allahtan herkes cok dikkatli diger insanlara saygili,kokan bi zenciye de rasgelmedim allahtan,ama sokaklarda rasladigimiz icin bilirim,gercekten cok rahatsiz edici,,,umarim hersey istedigin gibi olsun arkdsm,,,,kolay gele,,,
hollandadayim(2008-5)

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön