okul hakkinda fikirlerinize ihtiyacim var

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

okul hakkinda fikirlerinize ihtiyacim var

Mesaj gönderen sansli »

mrb arkdslar icinde bulundugum bi durum hakkinda fikirlerinizi duymak isterim,cunku kafam karisti siz olsaydiniz napardiniz???
simdi ben roc mondriaana gidiyorum haftada iki gun,9.ayda bitiyo okulum ve sinavlara girmem gerek,nt 2 alirsam mbo ya gecis yapip kinderopvang yapmak istiyorum,ama simdi soyle bi durum var,hocam benim kinderopvang yapmak istedigimi bildigi icin gecen hafta bana okulun basvuru formunu ve kitabini ismarlatip getirmis.
ama simdi ben bu roc de sadece belediyeye gidince nasil konusulur,is basvuruusu nasil yapilir,bebeginiz dogdu yada hirsizlik oldu aangifte nasil yapilir,gibi seyler yapiyorum form ve formul doldurmakla geciyo vede bu formulleri konusmaya dokmekle geciyo okul,yani hic bi kelime sozcuk cumle ogretmiyolar sadece bu sekilde fom doldurma,ve ben bu yuzden girecegim nt2 sinavindan korkuyorum girmek istemiyorum,cunku kaybedecegim diyen tarafim agir basiyo malesef....ama simdi onumde soyle bi sansim var
basisopleidingen kinderopvang bu bolume gidip(baska bi kolejde)hem nt2 yapip hem kinderopvang temel altyapiyla ilgili dersler ogrenecegim ordan certifika alip mbo kinderopvang okuluna devam edip nt3 yapip istedigim herhangi bi kresde,yada cocuk pedagogu olup ziekenhuis da yada kreslerde calisicagim,yada mondriaana devam edip burdan nt2 sinavini yapip direk mbo kinderopvang yuksek bolumunden baslayip nt3 yapip kreslerde calisabilecegim,,,ama soyle bi sorun var kafami karistiran,

1=mondriaani birakip diger okula gidersem senelik 570 euro gibi bi miktari kendim odemem gerek,

2=obur okulun derslerinin bana agir gelmesi ve basaramam soz konusu olabilir

3=mondrianda kalsam 9.ayda nt2 sinavlarina girsem kaybetsem 2.sene yine mondriana gitmem gerek ve bu sefer belediye karsilamicak ben kendim odemek zorundayim ve suanda okudugum 1 senem bosuna gecmis olucak.

bunlarda iyi yonleri,

1=mbo basisopleidingde cok fazla ev odevi veriyolarmis yazma okuma ve surekli sozluge ihtiyacim olacagindan cok fazla kelime ogrenmis olucamki bu hollandacami cok cabuk ilerletme sansi verir bana,

2=mbo basisopleidinge gidersem ve oranin sertifikasini alabilirsem nt2 oluyomus otomatikmen seviyem ve nt2 sinavlarina girmem gerekmeyecekmis,

3=nt2 seviyesi yaparken ayni zamanda kinderopvang dersleride gorecegimden mbo ya gectigimde temelim olcak ve fazla zorlanmayacagim derslerde gibi dusunuyorum,

4=simdi direk mbo basisopleidinge baslarsam mondrianda kalan 7 ay bosu bosuna gecmemis olucak,(mondriaanda okuyacagim 7 ayi kendi istedigim bransin okulunda okumus olucam)

simdilik sorunumla ilgili aklima takilanlar bunlar daha aklima takilan olursa sizlerin fikirlerini ogrenmek icin tekrar yazicam,,,fikirlerinizi bekliyorum arkdslar simdiden tskrler herkese

geluk ablacim seninde fikirlerini ogrenmek isterim,,,tskrler tekrar...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

ozi
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: samsun
Yabanci_Ulke: den haag

Re: okul hakkinda fikirlerinize ihtiyacim var

Mesaj gönderen ozi »

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

kimse bana yardimci olmucakmi,kimse fikrini soylemiyomu arkdslar siz olsaydiniz benim yerimde napardiniz :?: :?: :?:
hollandadayim(2008-5)

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen el lobo »

Merhaba sansli kardesim anladigim ve surekli okudugum kadariyla azimli ve heyecenli bir birisin bu cok guzel senin bence en onemli avantajin bu....Azmini hic kaybetme Insallah
Simdi herkes bu dil okulunu konusuyor simdi diyorki herkes iste yillik 3000-4000-5000 eurolar konusuluyor.Arkadaslar bilmiyorum ama burda yasamayi -yaslanmayi dusunuyorsaniz ortalama yas bu sitenin 30 diyelim yani en az 35 yil calisacaksiniz yani 35 yillik bir calisma hayatini bu adi gecen miktarla kiyasliyorsaniz hic kimseye bisey demem tamam belli bir sure madden yorulursunuz ama duzgun bir is hayatina baslayinca 3-4ay icinde bu aciginiz kapatilir emin olun. Benim fikrimce once Belediyelerin bize sagladiklari okullarda belli temel yapmaliyiz sonrada kisisel isteklere gore daha nitelikli okullara gecilebilir cok zor seyler degil .
Sansli kardesim NT2 nitelikli bir sinav ama eger OSS ye girdiyseniz ondan daha zor degil .Sinav sistemi olarak heryil her sinavda nerdeyse ayni sorular programma 1 herkesin belli bir kurs egitiminden sonra kolayca yapabilcegi bisey programma 2 ise biraz daha yuksek egitim gormek ve iyi islerde calsimak isteyenler icin o biraz daha zor ama sistem ayni ben sana ornek sinavlarin adresini vereyim ordan bak kendin karar ver http://www.expertisecentrumnt2.nl/staat/staat2008/
Bence kendin gorunce dahada iyi anlayacaksin kolay gelsin
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

el lobo yazdı:Merhaba sansli kardesim anladigim ve surekli okudugum kadariyla azimli ve heyecenli bir birisin bu cok guzel senin bence en onemli avantajin bu....Azmini hic kaybetme Insallah
Simdi herkes bu dil okulunu konusuyor simdi diyorki herkes iste yillik 3000-4000-5000 eurolar konusuluyor.Arkadaslar bilmiyorum ama burda yasamayi -yaslanmayi dusunuyorsaniz ortalama yas bu sitenin 30 diyelim yani en az 35 yil calisacaksiniz yani 35 yillik bir calisma hayatini bu adi gecen miktarla kiyasliyorsaniz hic kimseye bisey demem tamam belli bir sure madden yorulursunuz ama duzgun bir is hayatina baslayinca 3-4ay icinde bu aciginiz kapatilir emin olun. Benim fikrimce once Belediyelerin bize sagladiklari okullarda belli temel yapmaliyiz sonrada kisisel isteklere gore daha nitelikli okullara gecilebilir cok zor seyler degil .
Sansli kardesim NT2 nitelikli bir sinav ama eger OSS ye girdiyseniz ondan daha zor degil .Sinav sistemi olarak heryil her sinavda nerdeyse ayni sorular programma 1 herkesin belli bir kurs egitiminden sonra kolayca yapabilcegi bisey programma 2 ise biraz daha yuksek egitim gormek ve iyi islerde calsimak isteyenler icin o biraz daha zor ama sistem ayni ben sana ornek sinavlarin adresini vereyim ordan bak kendin karar ver http://www.expertisecentrumnt2.nl/staat/staat2008/
Bence kendin gorunce dahada iyi anlayacaksin kolay gelsin
oncelikle iyi dilegin icin ve vakit ayirip fikirlerini paylastigin icin cok tesekkur ederim,,,ins ins ins seninde dedigin gibi azmimi hic kaybetmem cunku bu dili sular seller gibi konusup yazmayi cok ama cook fazla istiyorum bazen yapamiyorum olmicak bu is desemde yeniden kendimi toparladigimda ise giristigimde gitgide kolaylastigini gorunce tamam oluyo iste diyorum bu birazda inatciligimdan kaynaklanan bisey olsa gerek,,,bu yuzden etrafimdaki bazi kisiler inatciligimdan ve dik basliligimdan oldukca sikayetci olsalarda ben seviyorum bu huyumu cunku hedefime yaklastiriyo beni,,,konuya gelince maddiyati okadar kafama takmiyorum cunku senelik 600-700 gibi bi miktar ve bunu bi seferde degil aylik aylik yuvarlak hesap 50 euro gibi bi miktara denk geliyo ama basaramassam ve ayni yili 2 inci sefer okumak zorunda kalirsam iste ozaman maddiyat kafama takilmaya baslar,,,belediyenin sundugu okula gelince mondriaanda cok fazla bisey ogrendigimi dusunmuyorum ben,gunluk konusmalarima yardimci olucak fazla bisey goremiyorum derslerde ha su olur sinava girerim okulda gordugum seyleri orda sorarlar yapar kazanirim demekki butun bu gunluk hayatta isime yaramayan seyler bunun icinmis der sevinirim oda ayri bi konu.diger taraf ne kadar kolay ne kadar zor bilemem ama orda hem hollandaca konusma ve dersleri gormek ve ayni zamanda kres temel altyapisiyla yani o isle ilgili bilgiler dersler olucak yani hem dil hem is konusunu ayni anda yurutuo olucam,,,yurutebilirsem tabi :oops: malesef oss ye girmedim cunku lise 1 den biraktim okulu buraya gelecegim icin tabi ben gelmeye kalktigimda 21 yas kanunu cikti gelemedim 5 sene bekledim okuldan cikisimi almis bulundum geri donemedim fln fln.walla programma 1 programma 2 nt2 hepsi lazim eger burda iyi bisey yapmak istiyosak ama benim hedefim kresde calismak ve buda nt3 veya nt4 isteniliyomus baaya bi zora kosuyorum kendimi bakalim hayirlisi olsun hakkimizda,verdigin linki incelicem cok tesekkur ederim arkdsm,,,allah razi olsun ilgilendigin icin,,,
hollandadayim(2008-5)

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen el lobo »

Onemli degil benim icin vaktim oldukca herkese yazarim ama sanirim yine yanlis bilgilendirme yapmislar size biraz daha aciklama yapayim size .... NT2 sinavin adi (Nederlands als tweede taal ) bu sinavin iki cesidi var programa 1 dedikleri turkcesi birinci kisim bu sinavi basarirsaniz Hollandaca `yi B1 seviyesinde konusmus oluyorsunuz sizin NT3 -NT4 dediginiz eski niveau1-2-3-4-5 sistemi o artik pek kullanilmiyor cunku AB 5 yil kadar once yeni bir Dil puanlama sistemine gecti buna gore A1 A2 B1 B2 C1 C2 C3 C4.... diye gidiyor simdi NT2 sisteminde programma 1 B1 seviyesinde konusmayi gerektiriyor programma 2 icin ise EN AZ B2 seviyesinde puan almak gerekiyor ...... Programma 1 ile yani B1 seviyesi ile vatandaslik basvursunda basvurabiliyorsunuz ve MBO niveau3 e kadar okul okuma sansiniz oluyor programma 2 ise yuksek okullarda okuma sansini elde ediyorsunuz veya elinizde iyi bir diplomaniz varsa bununla ilgili islerde calisibiliyorsunuz
kolay gelsin ...
Ayrica eger Hollandada okul hayatiniza devam edecekseniz diplomanizi cevirisi yaptirmadiysaniz onuda en kisa zamanda yaptirin
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

el lobo yazdı:Onemli degil benim icin vaktim oldukca herkese yazarim ama sanirim yine yanlis bilgilendirme yapmislar size biraz daha aciklama yapayim size .... NT2 sinavin adi (Nederlands als tweede taal ) bu sinavin iki cesidi var programa 1 dedikleri turkcesi birinci kisim bu sinavi basarirsaniz Hollandaca `yi B1 seviyesinde konusmus oluyorsunuz sizin NT3 -NT4 dediginiz eski niveau1-2-3-4-5 sistemi o artik pek kullanilmiyor cunku AB 5 yil kadar once yeni bir Dil puanlama sistemine gecti buna gore A1 A2 B1 B2 C1 C2 C3 C4.... diye gidiyor simdi NT2 sisteminde programma 1 B1 seviyesinde konusmayi gerektiriyor programma 2 icin ise EN AZ B2 seviyesinde puan almak gerekiyor ...... Programma 1 ile yani B1 seviyesi ile vatandaslik basvursunda basvurabiliyorsunuz ve MBO niveau3 e kadar okul okuma sansiniz oluyor programma 2 ise yuksek okullarda okuma sansini elde ediyorsunuz veya elinizde iyi bir diplomaniz varsa bununla ilgili islerde calisibiliyorsunuz
kolay gelsin ...
Ayrica eger Hollandada okul hayatiniza devam edecekseniz diplomanizi cevirisi yaptirmadiysaniz onuda en kisa zamanda yaptirin
arkdsm verdigin bilgiler icin cok tesekkurler,okulda hocalarda dahil herkes haala nt2 almak tabirinden bahsettigi icin oyle dedim,,,ben sinifda fazla konusamadigim icin(cekingenligimden dolayi)az cok zorla itekaka konustuklarimla a1 yazdilar konusmama,,,aama gecenlerde hocayla portfolio hazirlarken bana 5-6 tane uzun uzun sorular yazdirdi hoca konustu soyledi bende yazdim,bi iki kelime disinda hepsini muntazam dogru yazdim,yazamadigim iki kelimeyide okunusu farkli oldugu ve hollandalilar daha yumusak yuvarlayarak soyledignden harfi anlayamadigim icin yazamadim ve hoca sasirdi,cok guzel yaziyosun perfect (sanirim kusursuz anlamindaymis)dedi,,,bende tr deki sinava calisirken surekli yazarak calistigimi soyledim ve tesekkur ettim.bikeresindede beni tek basima biyere oturtup bilgisayar dersinde yanliz konusturdu,ve prima konusuyosun neden sinifda konusmuyosun dedi,bende insanlar cok olunca konusmak istemiyorum dedim,,,anladim dedi,ondan once hep beni skstiriyodu konusmam icin ustume geliyodu,bazen konusmadigim icin dalga geciyodu,ama sonra hem konusmami dinleyip hemde nasil yazdigimi gorunce grup calismalarinda anlamayan arkds oldugunda beni gosterip .....zeki o yardimci olur sana diyo...buda hosuma gidio en azindan artik dalga gecmemesi gerekecek kadar iyi oldugumu gordu encokda buna seviniyorum,,,okul hakkinda fikirlerinize ihtyacim var basligi altinda okulla ilgili bilgileri yazmistim,bi okul sansi cikti karsima ve bunun icin ilkonce nt2(hocanin tabiriyle)almam gerekiyomus,sorna direk mbo da spw kinderopvang boolumune girebiliyomusum,,,orda sansimi denemek istiyorum bakalim hakkimizda hayirlisi olsun ins ins ins,,,tekrar verdigin bilgiler icin cok saol arkdsm,,,,
hollandadayim(2008-5)

yals
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: TBS

Mesaj gönderen yals »

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön