Traject toets van Staatexamen ve yasadiklarim :)

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Traject toets van Staatexamen ve yasadiklarim :)

Mesaj gönderen sansli »

Sitede daha once paylasmistim niveauverhogingscursus yaptigimi ve kursum bitti ocak sonu ve subat basi olmak uzere 4 bolumden traject toets yaptik yani mondriaan once kendisi b1 icin sinav yapti bunlari alirsak verklaring vereceklerdi ve sonra esas staatexamen yapacaktik...neyse ocak sonu 2 bolum subat basi 2 bolum yaptik subat basinda son 2 bolumu yapmak icin gittigimizde bizi bi surpriz bekliyodu orda 2bolumun sonunda examenator bize 3 gun once yaptigimiz lezen toetsunun seviyesinin bize gore cok dusuk oldugunu kitapciklarin karismis oldugunu ozur dilediklerini ve bize bu sinavi esas seviyemizde tekrar yaptirmalari gerektigini kibar bi dille biraz uzgun biraz saka yollu anlatti isteyenler simdi isteyenler haftabasi gelsin yapsin dediler bende ogun hemen yapip kurtulmayi tercih etmistim ve yaptimda ikinci kez lezen toetsu baska arkdslarda yapti 6 kisi kaldik ve hepimiz lezen toetsu ikinci kez yaptik diger arkdslar baska gun yaptilar neyse ciktik sinavdan ve bu sinavlarin sonuc bikac ay sonra geldi ve soyleydi;
Schrijven= A2
Spreken = onder B1 yani ( A2 den yuksek b1 den kucuk niveau 2,5 gibi bisey oluyomus)
Luisteren = B1 ve
Lezen= sonuc yok (niye ? cunku kayip)
butun arkdslarim butun bolumlerin sonuclarini ayni anda almisken benim sinav kitapcigim kaybolmustu yaklasik 2,5 - 3 haftadir yetkili bayan ariyo kitapcigimi ama bulamadi her telefon edisimde yuregim agzima geliyodu ama her telefonu acisimda bulamadim malesef diyodu,en son gecen hafta sabah aradiginda bana ulasamamis ve bende yogunluktan dolayi ancak bugun gidebildim kadinin yanina,yine yanimda telefon etti saga sola sordu sorusturdu yine bulamadi ve kalkti ayaga uzgun bi ifadeyle dedi biliyorum bu cok can skci bi durum ama dedi ,bende ne yoksa bidahami yapmami isticeksiniz diye sordum :) kadinda malesef eger zamanin varsa dedi ,bende icimden dedim bende sans yokki zaten 2 kere yaptik bikere daha yaparim nolcak dedim ,sonra saate baktim dedim tmm var zamanim getirin yapayim ne yapacaksam deidm,tamam dedi collegamla goruseyim eger kitapcik varsa hemen yapalim dedi gitti gorustu dedi collegam biraz bezig biraz oturup bekleyebilirmisin dedi gelicek simdi dedi tmm dedim oturdum bekliyorum kantinde ama yine stres basti beni aradan kac ay gecmis ya unuttuysam ya yanlis yaparsam ya kaybolan toets b1 se simdi daha dusuk niveau yaparsam diye kurdum durdum kafamda o arada adam geldi sinifa gittik sinavi anlatti kisaca 40 dk n var dedi tmm dedim basladim yaptim sonra bitti dedim bittimi dedi daha zamanin var ama dedi tmm dedim bikere daha kontrol edicem zaten dedim tmm dedi bida goz gezdirdim ve 2 soruda yanildigimi farkettim (ben yanildim diye secenekleri degistirdim ama ikinci sectigim secenekmi birincisimi dogru onuda bilemiyorum) 2 sorunun cvbini degistirdikden sonra surem doldu ve teslim ettim ne zaman alabilirim sonucu dedim,kantinde oturup bekleyebilirsin bi koffie ic yada buralarda oyalan dedi ben bakip sonucu getirecegim dedi tmm dedim zaten bende yukarda oefening yapicam dedim 3.kattami olucaksin dedi evet dedim tmm dedi ben oraaya getiririm sonucu dedi neyse ciktim,arkdsm geldi yanima oturdum ders calisiriyorum ama heyecanla aklim sonucta,,,sonra bi kadin elinde yesil bi kitapcikla geliyodu koridorun basinda mevrouw .... mevrouuw .... diye cagira cagira bende benim dedim yanima geldi toets yapmissin dedi evet dedim kitapcigin ustunu gosterdi yazmislar ve sonuc gelukkig ki B1 onuda kazandim sukur sonuclar 2 ye cikti simdi diger ikisini bidaha yapmayi dusunuyorum bakalim onlar ne olacak...iste boyle oldu arkdslar toets maceramda boyle devam ediyo...alirsam 4 unude verklaring (sertifika) verecekler b1 seviyesini aldi die,,,sonra mbo baslayip biraz ilerledikten sonra esas staatexamen yapmayi dusunuyorum...rabbim herkese kolayliklar versin bu yolda ins ins ins...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

sillyseagul
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: antalya
Yabanci_Ulke: hollanda

Re: Traject toets van Staatexamen ve yasadiklarim :)

Mesaj gönderen sillyseagul »

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

hangi sehirdesin bilmiyorum ama denhaagdaki capabelden memnun olmayan cok kisi duydum...diger okulu bilmiyorum,,,ben inburgeringscursusude niveauverhogingscursusude roc mondriaanda yaptim cokta memnun kaldim...daha bugun birisiyle tanistim bayan once capabel,haagse taalplein ve sagenn in biarada oldugu okula gitmis begenmemis sonra intop var oraya gondermisler orayida begenmemis suanda roc mondriaanda burayi cok begendim dedi,,,ama bu goreceli bi kavram tabiki belkide sen capabeli begenebilirsin belkide begenmessinde ivio guzel ve yeterli gelir...arastirmak gerek...
hollandadayim(2008-5)

sillyseagul
Mezun-NL
Mezun-NL

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

s.t.e yle calismiyoruz derken parasini odeyemeyiz mi demek istedi yani...eger iyi ise o okul bu ste ile PEK calismiyoruz kismina biraz baski yapilabilir sanirim yani calisabiliyoruz da ama pek deil yani biseyler yapabiliriz gibi bisey sanirim bi deneyin sansinizi oraya odenek cikarttirabilirsen guzel olur eger okul iyi ise...kolay gelsin hersey gonlunce olur ins ins ins arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)

sillyseagul
Mezun-NL
Mezun-NL

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

duo eski adiyla ib-groep yani ogrenci burs sirketi gibi biyer...bugun bende oraya gidecegim basvuru yapmak icin...
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

hollandadayim(2008-5)

sillyseagul
Mezun-NL
Mezun-NL

murat_k
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: aksaray

Mesaj gönderen murat_k »

merhaba arkadaslar 1 ay oldu capabel taal okuluna gidiyorum adam akilli bisye ogrenemedim ogretim sistemleri cok farkli sanmayinki a.b.c.d baslanacak bi bakiyorum kitabin ortasindan sonundan hic birsey anlamiyorum gidip gidip geliyorum
gitmis ve giden arkadaslardan tavsiye bekliyorum.

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön