bilgi lutfen( dil okulundan sonra ogrenim )
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda
bilgi lutfen( dil okulundan sonra ogrenim )
selam arkadaslar dil okuluna baslayacagim dil okulundan sonra ogrenim gormek istiyorum.turkiyede lise mezunuyum sayisal bolumunu bitirdim hollandada yapabilecegim meslekler bolumler hakkinda bilgilendirirmisiniz sayisal alanda her alanda olabilir bilgi verirseniz sevinirim...
-
- Gonullu
Re: bilgi lutfen
Slm arkadasim,
Turkiyede liseyi bitirdiysen sayisal veya sosyal farketmez diplomanin burdaki degeri HAVO ve bu diplomayla HBO okuluna istedigin bolume gitme imkanin var ama dil kursunu bitirdikten sonra NT2 sinavini alman gerekiyor daha sonra HBO okuluna gidebilirsin. ( HBO"da istedigin herhangi bolume gidebilirsin)
bence simdiden gitmek istedigin bolumu sec ve hakkinda arastirma yap
kolay gele
hakan
Turkiyede liseyi bitirdiysen sayisal veya sosyal farketmez diplomanin burdaki degeri HAVO ve bu diplomayla HBO okuluna istedigin bolume gitme imkanin var ama dil kursunu bitirdikten sonra NT2 sinavini alman gerekiyor daha sonra HBO okuluna gidebilirsin. ( HBO"da istedigin herhangi bolume gidebilirsin)
bence simdiden gitmek istedigin bolumu sec ve hakkinda arastirma yap
kolay gele
hakan
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda
Re: bilgi lutfen( dil okulundan sonra ogrenim )
yani ogrenmek istedigim bolumler hakkinda bilgi istiyorum bu konuda bilgisi olan arkadaslar varmi mesela bankacilik veya ekonomi okumak istiyorum bunlara hbo da gidebilirim.yada baska burda cok tutulan meslekler hakkinda bilgi almak istiyorum
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Kayseri
- Yabanci_Ulke: Hollanda
merhaba yakamoz arkadas iyi bi baslik acmis bende suan verblijfsdocument bekliyorum yani yakinda dil okuluna basliycam kendimde ufak tefek calisiyorum geleli 2-3 hafta oldu cumle kuruyorum ufak tefek anliyorumda (ingilzce bildigim icin anlasmak sorun olmuyor ) bende universite mezunuyum siyasal uluslararasi iliskiler mezunuyum acaba bu konuda bi calisma yapan var mi bana yardimci olabilecek acaba master yapmak yeterlimi yoks ara-fark dersi almak gerekecekmi ve ben uluslararasi hukuk yapmak istiyorum acaba hangi universite yabanci birisi icin daha avantajli uni. van amsterdammi yoksa utrecht uni. mi bilgisi olan varsa yazsin lutfen ben en kisa surede toefl alip basvuru yapicam acaba universite okurken devlet destegi alabilirmiyim bu noktada yardim edecek biri varsa mutlu olurum simdiden dank u well 

Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi
Mayis 2009 NT2 diplomasi
-
- Beginner
merhaba dil okulundan sonra egitimle ilgili benim de bir sorum var.
ben profiel toets ve mo toets u yaptim;su okulda nieau 3 e devam ediyorum.turkiyede 4 yillik iktisat i bitirdim ve burda diplomami ceviri yaptirdik egitim seviyemin HBo duzeyinnde olduguna dair bir belge verdiler.
sanirim hbo nun uzerinde universite egitimi var ve 4 sene.
ben ne yapacagima bir turlu karar veremiyorum;universiteye devam etmem icin staatexamen yapmak gerekiyor sanirim.benim okul masraflarimi devlet oduyor ve 1.5 sene odiycek;haziran 2008 de bu sure doluyor.universiteye basvursam mi yoksa dil egitimime devam edip dilimi iyice gelistirdikten sonra is mi arasam.
bir turlu karar veremiyorum bu konuda.
sizce ne yapmaliyim.
ben profiel toets ve mo toets u yaptim;su okulda nieau 3 e devam ediyorum.turkiyede 4 yillik iktisat i bitirdim ve burda diplomami ceviri yaptirdik egitim seviyemin HBo duzeyinnde olduguna dair bir belge verdiler.
sanirim hbo nun uzerinde universite egitimi var ve 4 sene.
ben ne yapacagima bir turlu karar veremiyorum;universiteye devam etmem icin staatexamen yapmak gerekiyor sanirim.benim okul masraflarimi devlet oduyor ve 1.5 sene odiycek;haziran 2008 de bu sure doluyor.universiteye basvursam mi yoksa dil egitimime devam edip dilimi iyice gelistirdikten sonra is mi arasam.
bir turlu karar veremiyorum bu konuda.
sizce ne yapmaliyim.
- ufoss
- Site Admin
- Turkiye_Sehir: Trabzon/Tekirdag
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Breda
- İletişim:
dili iyi gelistirmeden bir sey yapma bence...
is buldum calisayim deme...
is bulunur firsat varken dili iyice ozumsemeli
is buldum calisayim deme...
is bulunur firsat varken dili iyice ozumsemeli
-
- Site Admin
- Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
- Yabanci_Ulke: hollanda-breda
yakamoz yazdı:yani ogrenmek istedigim bolumler hakkinda bilgi istiyorum bu konuda bilgisi olan arkadaslar varmi mesela bankacilik veya ekonomi okumak istiyorum bunlara hbo da gidebilirim.yada baska burda cok tutulan meslekler hakkinda bilgi almak istiyorum
selam arkadasim, istedigin bolumler asagida hollandaca olarak var. umarim isine yarar..!
Bedrijfseconomie
Management/ Bestuur/ Beleid
Communicatie/ Media
Horeca/ Toerisme/ Voeding
Commercieel/ Handel
Talen/Toerisme
http://oud.hsdrenthe.nl/heao/main.html
kolay gele
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Kayseri
- Yabanci_Ulke: Hollanda
sanirim bu konuyla ilgili bilgisi olan fazla kimse yok sadece belli alanlarda bilgisi olan arkadaslar var ama daha fazla bilgi icin bizzat cevrenizdeki okullara gidin bence ben burdaki okullara gittim ve sordum ve turk ogrenci arkadaslarla konustum ve ortaya biraz su durum cikti burda normal bi kisinin lise bitiridiginde 19-20 civari oluyor bu sonradan geldiyse dahada uzuyor yaptigi bolume gore 17yede dusup 21 ede yksebiliyor yani yapacaginiz bolume gore degisiyor sanirim burda ekonomi ve hukuk gibi dallari sonradan gelip yapmak biraz zor imkansiz degil ama zor hem dil hem de bol zaman istiyormus yani evli olan birisi esi destek verirse yapar deniyor yoksa is-guc cocuk falan olurssa sanirim durum dahada zorlasiyor cunku burdakilerin temel egitim cok iyi yani yuksek ogrenim yapmak bayagi zorlu ama yinede herkes bi sartlari zorlasin bence ben kendimden ornek vereyim ben universite dahil 16 sene okudum yani burdaki hesaba gore sanirim hbo seviyesindeyim ama n1 veya en fazla n2 cikarim yai hem dil hem iyi bir yabanci dil hemde cok iyi okumak lazim herkese basarilar
Eylul 2007 MVV basvuru
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Mayis 2009 NT2 diplomasi
- hafa
- Beginner
selamlar
yazilanlari asagi yukari okudum sizlerin sorularina tam yanit olmuyacak ama sececenekleri soyleyim
tam olarak ne yapmak istediginize karar verin okulami devam edmek istiyorsunuz yoksa calismakmi? yada her ikisi beraber
1: okula devam edmek istiyorsaniz oncelikle dil konusuna agirlik verin eger evli iseniz ve esiniz calisiyorsa bence tamamen okula odaklanin
diliniz olmadam hic birsey yapamazsiniz turkiyedeki ogrenim seviyenizi burda belirleyin (mbo hbo gibi)kuruluslara giderek .
bundan sonra istediniz bolumu seviyeniz olcusunde devam edebilirsiniz (tam olarak bilgim yok cunku gorustugum ogretmenler turkiyedeki bolumunden devam edebilirsin baska bolum secemessin demisti yanlis bir bilgi vermek istemem)bunu en iyi cvi ile goruserek de hallede bilirsiniz cunku onlar size bu konuda yardimci olacaktir
2: calismak istiyorsaniz yapacaginiz pek bisey yok turkiyedeki diplomanin size pek faydasi olmaz sadece isci muamelesi gorursunuz bu yondende herzaman okul tercih etmisimdir.
3:hem calisip hemde okumak benim yaptigim gibi bazi sirketler bunyesindeki calisan elamanlara egitim vererek seviyelerini yukseltirler
bunun diger adi vapro opleiding bizim turkiyedeki acik ogretim okulari gibi tek farki teknik egitimvermesi
vaprobasis, vaproA vaproB mbo seviyesinde vaproC ve D hbo seviyesinde son olarak kimya teknolojisi (tam olarak bilmiyorum heralde muhendislik okulu) unuversite seviyesi. Butun sirketler sadece teknik degil baska branslarda sizin seviyenize gore kurlarada gonderebiliyorlar
HER SEYDEN ONEMLISI DILI IYI BILMEKTEN GECIYOR...
dil sizi biryerden biryere tasiyan bir arac onu iyi kullanmaniz gerekir.
faydali olmusumdur'.. hafa saygilarimla
yazilanlari asagi yukari okudum sizlerin sorularina tam yanit olmuyacak ama sececenekleri soyleyim
tam olarak ne yapmak istediginize karar verin okulami devam edmek istiyorsunuz yoksa calismakmi? yada her ikisi beraber
1: okula devam edmek istiyorsaniz oncelikle dil konusuna agirlik verin eger evli iseniz ve esiniz calisiyorsa bence tamamen okula odaklanin
diliniz olmadam hic birsey yapamazsiniz turkiyedeki ogrenim seviyenizi burda belirleyin (mbo hbo gibi)kuruluslara giderek .
bundan sonra istediniz bolumu seviyeniz olcusunde devam edebilirsiniz (tam olarak bilgim yok cunku gorustugum ogretmenler turkiyedeki bolumunden devam edebilirsin baska bolum secemessin demisti yanlis bir bilgi vermek istemem)bunu en iyi cvi ile goruserek de hallede bilirsiniz cunku onlar size bu konuda yardimci olacaktir
2: calismak istiyorsaniz yapacaginiz pek bisey yok turkiyedeki diplomanin size pek faydasi olmaz sadece isci muamelesi gorursunuz bu yondende herzaman okul tercih etmisimdir.
3:hem calisip hemde okumak benim yaptigim gibi bazi sirketler bunyesindeki calisan elamanlara egitim vererek seviyelerini yukseltirler
bunun diger adi vapro opleiding bizim turkiyedeki acik ogretim okulari gibi tek farki teknik egitimvermesi
vaprobasis, vaproA vaproB mbo seviyesinde vaproC ve D hbo seviyesinde son olarak kimya teknolojisi (tam olarak bilmiyorum heralde muhendislik okulu) unuversite seviyesi. Butun sirketler sadece teknik degil baska branslarda sizin seviyenize gore kurlarada gonderebiliyorlar
HER SEYDEN ONEMLISI DILI IYI BILMEKTEN GECIYOR...
dil sizi biryerden biryere tasiyan bir arac onu iyi kullanmaniz gerekir.
faydali olmusumdur'.. hafa saygilarimla
-
- Beginner
arkadaslar diploma cevirisini nereden yapabiliyoruz.adres verebilirseniz cok sevinirim.ben ijmuiden da kaliyorum.bana yakin yerleri biliyorsaniz cok iyi olur.iki yillik turizm ve otelcilik 4 yillik isletme acikogretim mezunuyum buradaki hangi seviyeye denk geliyor bilmiyorum ayrica c.v de nasil yazabilirim onuda bilmiyorum yardimci olursaniz sevinirim.