Hollanda da askerlik tecil nasil yapiliyor ?

Kendinizi Tanitin Dusuncelerinizi Belirtiniz.. Ufoss Ailesi icin neler yapabilirsin. Ufoss Ailesi senin icin neler yapabilir. Seni arasak nerde bulabiliriz

Moderatör: sansli

barakabeat
NT1
NT1
Turkiye_Sehir:
Yabanci_Ulke: hollanda-amsterdam

Hollanda da askerlik tecil nasil yapiliyor ?

Mesaj gönderen barakabeat »

selam arkadaslar ben 1 aydir hollandadayim... ben buraya gelmeden universite okuyordum ama elimde olmayan sebeblerden oturu birakmak zorunda kaldim okulu ... simdi buraya geldim turkiyedeki ailemin evini arayimislar yoklama kagidim gelmis askerlik yoklamasi ve ben tecil ettirmek istiyorum.. nasil , ne zaman , ne sekilde ve neler gerekiyor bunu bilen ve daha once yapan bi arkadasimiz varmidir ? tesekkur ederim...

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: ..Kastamonu..
Yabanci_Ulke: ...Hollanda / Lemmer..

Re: Hollanda da askerlik tecil nasil yapiliyor ?

Mesaj gönderen kocadeli »

surayi bir incele arkadasim isine yarar bisi olmasi lazim http://www.konsolosluk.gov.tr/QuestionB ... nPage.aspx
#kocadeli#

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

vakit kaybetmeden hollandadaki turk konsoloslugu ile irtibata gecip (tel ile veya oraya giderek) ne yapmaniz gerektigini sorun...oturum kartini aldiysan hollandada yasadigini belirterek tecil ettirebiliyosun diye biliyorum arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

barakabeat
NT1
NT1
Turkiye_Sehir:

anladim ... o da buyyuk ihtimal rotterdam da ... tamamdir tesekkur ederim saol.. benim oturum kagitlarim geldi 1 senelik oturum aldiniz diye ama daha karti vermediler o kagitlar ile olmaz sanirim. gecen de Burgerservicenummer geldi ama dedigim gibi daha kart elimde deil sanirim Ind bize randevu mektubu yollicakmis sonra biz gidicekmisiz oraya heralde o zaman vericekler... o zaman biraz daha bekliyecegim sanirim..

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

anladim arkdsm tam emin deilim elindeki kagitlarla olurmu olmazmi (bu arada evet rotterdamda turk konsoloslugu) telefon acip durumunu anlatip sorabilirsin...ama biseyi anlamadim eger oturum kartin cikmissa yani o mektup gelmisse bida randevu icin kagit gondermiyolarki oturum kartiniz kabul edildi cikti gelin alin diyolar mektupda sende musayit oldugun bi zaman gidip sira numarasi alip bekliosun sonra aliuyosun karttini ..o gelen mektubu iyice bi okusun esin eger dedigim gibi oturum kartiniz cikti diosa gidip alabilirsin...askerlik icinde konsoloslugu arayip durumunu anlatabilirsin oturum kartim onaylandi ama henuz almadim,elimdeki mektupla uzatmam mumkunmudur diye sorabilir fikir edinebilirsin arkdsm,,,umarim hersey kisa zamanda yoluna girer...
hollandadayim(2008-5)

barakabeat
NT1
NT1
Turkiye_Sehir:

sansli yazdı:anladim arkdsm tam emin deilim elindeki kagitlarla olurmu olmazmi (bu arada evet rotterdamda turk konsoloslugu) telefon acip durumunu anlatip sorabilirsin...ama biseyi anlamadim eger oturum kartin cikmissa yani o mektup gelmisse bida randevu icin kagit gondermiyolarki oturum kartiniz kabul edildi cikti gelin alin diyolar mektupda sende musayit oldugun bi zaman gidip sira numarasi alip bekliosun sonra aliuyosun karttini ..o gelen mektubu iyice bi okusun esin eger dedigim gibi oturum kartiniz cikti diosa gidip alabilirsin...askerlik icinde konsoloslugu arayip durumunu anlatabilirsin oturum kartim onaylandi ama henuz almadim,elimdeki mektupla uzatmam mumkunmudur diye sorabilir fikir edinebilirsin arkdsm,,,umarim hersey kisa zamanda yoluna girer...
Simdi ben sizin bu yazinizi gordukten sonra esime bana bu gelen kagitlari (zaten sadece 2 kagit geldi) benim icin bir kere daha tercume etmesini istedim. ve kagitta aynen; benim oturumumun 1 yil oldugunu tarihler ile birlikte , neden bana bunun verildigini ( esinle yasayacagin suretle ) ve kanunlardan bahsetmisler. sonra da dokumanlarinizi size tekrar Ind den randevu kagidi geldiginde gelip buraya bizzat alabilirsiniz. onun disinda bu kagit size ulasmadan bizi aramaniza kontak kurmaniza gerek yok yazmislar.. yani sanirim ben bekliyecegim .. benim zaten butun islerim bole herkesinkinden degisik gidiyor nedense :0 ben basima gelenleri yada sureleri baskalarini soledigimde bana hep '' aa ole olmamasi lazim nedenki yaa himm'' gibi cevaplar aliyorum. belkide degismistir kurallar banada bunu uyguluyo olabilirler bilemiyorum.. ama inanki tam 5 keredir emin olmak icin butun kagiti esime okuttum :)) esim kendisi hollandali yanlis okuyacaginida sanmiyorum .... insallah en kisa zamanda su soz ettikleri kagit gelir de gider alirim kartimi... ve rotterdam i aradim evet gerekli belgeleri soylediler ama iste bu kagitlarla olurmu olmazmi onu sormayi unuttum :)) ama sanirim oluyor ben yine de bu karti bekliyip oyle gidecegim insallah olur.. tesekkur ederim cevap icin :))

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

hmm simdi anlasildi arkdsm sana gelen mektup ikinci mektup yani oturum karti basvurunuz kabul edildi mektubu oturum kartiniz cikti mektubu deil...simdi arkdsm 3 tane mektup geliyo genel prosedurde oturum karti icin,birincisi oturum karti basvurunuz isleme alindi mektubu ikinci mektup oturum kartiniz onaylandi mektubu ucuncu mektup ise oturum kartiniz cikti gelip alabilirsiniz mektubu seninki suanda ikinci mektup oluyo ozamann...yani ortada yanlis bi durum yok yani merak etme,esinde hollandaliymis dedigin gibi yanlis okuma ihtmali yok hemde 5 kere :) ...icin rahat olsun genelde ikinci mektupdan sonra 2-3 hafta icinde ucuncu mektupta geliyo gelin alin kartinizi diye (bu iki -uc hafta genel sure belki daha kisa olabilir yada daha uzun) ama yakinda gelir ins ins ins...konsolosluguda bidaha arayabilirsin sormak icin ...sen tekrar ara istersen randevu alman gerekiyormu onu sor,neler getirmen geretigini tek tek sor yaz,onlari ayarla ve randevulu gidiliyo ise kartini alinca bosu bosuna oraya kadar gitme once randevu alir oyle gidersin...
hollandadayim(2008-5)

barakabeat
NT1
NT1
Turkiye_Sehir:

:))) tamam tesekkur ederim :) arayacagim rotterdam i tekrar soracagim gerci ne belgeler oldugunu ogrendim ama randevu ilemi yoksa ole deilmi onu sormadim... konsolosluktakiler biraz saskin olyor ben yine ariyip sorayim :) randevu ile aliniyodur ben cikip giderim sonra kapida bi surpriz ile daha karsilasmiyim :) cok tesekkur ederim beni aydinlattigin icin inanki ben ve esimi cok buyuk bi bilmecenin icinden cikarttin :)) eee Ind ve geri kalan butun kurumlar bise anlatmiyinca biz de bole saskin ordekler gibi bulmaca cozer gibi acaba b bune nasil olcak himmm demekki bole diyip duruyoruz. :) zaten Ind olemektublar ole soylemler hitaplar kullaniyorki sanki Ind deil gizli ajan servisi FBI :D bizle kontak kurmayin !! :D biz bidaha size ulasacagiz :) allah allahh neyse :) tekrar saol :))

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

barakabeat yazdı::))) tamam tesekkur ederim :) arayacagim rotterdam i tekrar soracagim gerci ne belgeler oldugunu ogrendim ama randevu ilemi yoksa ole deilmi onu sormadim... konsolosluktakiler biraz saskin olyor ben yine ariyip sorayim :) randevu ile aliniyodur ben cikip giderim sonra kapida bi surpriz ile daha karsilasmiyim :) cok tesekkur ederim beni aydinlattigin icin inanki ben ve esimi cok buyuk bi bilmecenin icinden cikarttin :)) eee Ind ve geri kalan butun kurumlar bise anlatmiyinca biz de bole saskin ordekler gibi bulmaca cozer gibi acaba b bune nasil olcak himmm demekki bole diyip duruyoruz. :) zaten Ind olemektublar ole soylemler hitaplar kullaniyorki sanki Ind deil gizli ajan servisi FBI :D bizle kontak kurmayin !! :D biz bidaha size ulasacagiz :) allah allahh neyse :) tekrar saol :))
:lol: haklisin arkdsm bi aciklama yapilmiyo uc kere mektup gelicek birincisi sunun icin ikinci bunun icin ucuncude sunun icin deseler insanlari bilinmezlikten stresten kurtarsalar iki satir fazla yazmis olmaktan baska bisey kaybetmeyecekler ama dedigin gibi fbi gibiler siz bize ulasmaya calismayin biz gerekeni yapicaz der gibi davraniyolar...ama dedigim gibi uzulup stres yapmayin standart prosedurdesiniz ucuncu mektupda en kisa zamanda gelir ins ins ins benim ucuncu mektubum geldigi gun ben gidip almistim oturum kartimi...konsolosluk icinde evet gidip kapida bi suprizle karsilasmani istemedigim icin ozellikle randevu isini belirtmek istedim cunku benim ve esiminde bikac kere isi dustu oraya sabah 6-7 gibi gitmis olmamiza ragmen ana baba gunu kuyruk sira ile karsilasinca sok olmustum...daha sonra randevu isine gectiler bazi bolumler icin ama bu seferde bekleyis kapida deil icerdde devam ediyo :lol: umarim sen gittiginde sakin bi gune denk duser isini hemen halledebilirsin...rica ederim elimden geldiignce herzaman yardimci olmaya calisirim...
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
leko
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: gaziantep
Yabanci_Ulke: Rotterdam

Mesaj gönderen leko »

Rotterdamdaki konsoloslugun numarasini bilen varmi arkadaslar

“Kendinizi Tanitin, Dusuncelerinizi Paylasin” sayfasına dön