TURKIYEDE BIR LISE OGRENCISI,HOLLANDADA UNIVERSITE EGITIMI
Moderatör: sansli
-
- Beginner
TURKIYEDE BIR LISE OGRENCISI,HOLLANDADA UNIVERSITE EGITIMI
oncelikle boyle guzel bir site hazirladiginiz icin, hepinize sonsuz saygilarimi sunuyorum
ben hollanda vatandasi bir gurbetciyim,turkiyeden nisanliyim ve nisanlim suanda lisede okuyor bu sene son senesi,hollandada universite egitimine devam etmek istiyor.bu konu hakkinda,hangi prosedurleri uygulamamiz gerekiyor,bizden istenilecek belgeler nelerdir,yardimci olursaniz sevinirim saygilarimla,...
ben hollanda vatandasi bir gurbetciyim,turkiyeden nisanliyim ve nisanlim suanda lisede okuyor bu sene son senesi,hollandada universite egitimine devam etmek istiyor.bu konu hakkinda,hangi prosedurleri uygulamamiz gerekiyor,bizden istenilecek belgeler nelerdir,yardimci olursaniz sevinirim saygilarimla,...
-
- Gonullu
Re: TURKIYEDE BIR LISE OGRENCISI,HOLLANDADA UNIVERSITE EGITIMI
Degerli insan,Egerki Esiniz Polis okulunu bitirmekde ise,Tamamlayip,,,,,Burdaki Konsolosluuklara cv muracaat etsin,Orda Gorev alsin(BANKALRDA TURK) memur olarak bu temiz is,BurdaEgitim acisindan turkiyeden Direk Ogrenci gelecek olsa(Ornek vereyim)Egitim Masraflari cok ,Universite Egitimi,Kolay..........Burda Isderse Acik Egitim Universitelerine katilabilir..Anadolu universtesine(Almanya) imtihan gunnleri gider Kendi Dilinde...Rotterdamda ,Amersterdam ileri Egitim icin.Yuksek okullar var!!Benim tavsiyem buraya gelip yerlessin....Temiz kolay hizmet Guvenlik-Islerinde calissin....!!!burda vardi bir komsu geldi ,ileri derecede polis akademis holandada ve ingilderede tamanladi geri dondu,huzur acisinda!!!bu ulkede meslek uygulamak cok zor...........Insanlarla.................!!polislik Gorevi(Guvenlik) banka ve Konsolosluguna baslarda veya memur yeterli olsa gerek......Evlilik ve Egitim cok sabir gerektiren bir is.......!!sabah git,aksam gel....BTL yazdı:oncelikle boyle guzel bir site hazirladiginiz icin, hepinize sonsuz saygilarimi sunuyorum
Sunu Soyliyeyim ,burda bilgin varsa Egitim kolay.......................!!!!
Eger ki Gecerli Bir ,ingilizce,almanca.fransizca,Ispanyolca.Egitimi Surdurebilecek(Ileri Derecede Ingilizce)varsa....!
Internet uzerinde arastirip hangi meslek talini secmek isdiyor,Polislik Akademi,sinimi ?)!!!!
Sizin olay Aile Birlsemi olacagini(tam yerlesim)........dusunursek..
Zaten esiniz Mucburi hollandaca ROC-Egitim merkezlerinde........baslamasi gerekiyor.....!!!
Bu yuzden hayirlisi gelsin,,,,bu ulkeyi tanisin ,,Ileri derecede hollandaca kurslarini izlesin....Bu durumda........NT2........Ilerisi mi Hayirlisi,,,Diyelim...Kolay Gelsin>>>>>>>>>>>Polislik Diplomasini orda(polis Akademisinden IngilizceTercumeli) Gecerli dilde Getirsin Orjinal Polis Akademisi Diplomasi ile!!!!! Eger Hollandaca yeterli olursa burda polis hizmeti icin, polis okuluna hem calisarak gorevli -ve de ogrenci olarakda baslar!!!!!
ESlerde birinde Hollanda Pasaportuna sahip ise o zaman Egitime NT2 takip ederken , 3 yil icinde de..A1/A2( Hollanda vatandas)ligini da elde ederse ,egitimde sana cok yuk olmadan bir cok burslar sayesinde, Ileri Egitimi dusunuyor ise.Ilk Adimlar baslar ............
Ek bir uyari.............................................gelecek meslek diplomali genclerimiz icin Aydinlattim..POLIS-memurlarin Hizmet-yerleri tc.. mizde direk hazir,Ulkemize Geri Yud disindan Donduklerinde Elindeki Diplomalarinin gecerli kalmasi icin dir!!!!!
Sunu soyliyeyim Alinann certifikalarda da hizmet dalinda devam ediniz ugrasi (creatif olarak) ugrasiniz Akademik olarak......
Polis lik(Doktorlar,Askeri Hizmetler,Egitimciler-Ogretmenler)... gorevinin turkiyede ilerisi icin,(bitmemesi icin,Mercburi Hizmet acisindan).DONDURUP yurt disina ciksinlar!!!!....YUrdisina Egitim Yapmak icin gidiyorum.polis Hizmetleri Dairesine bilgi versin.faz edelim burda memnun bulucu gelecek bulamazsa,Hic yokdan turkiyede is gucu hizmet yolu calisma(Haklari kayip olmaz).............................................yeni nesil burda geri donuslerle mesgul son zamanlarda....
En son arar_55 tarafından 26 Kas 2007, 12:25 tarihinde düzenlendi, toplamda 7 kere düzenlendi.
-
- Site Admin
- Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
- Yabanci_Ulke: hollanda-breda
selam BTL arkadasim,
ilk once aramiza hosgeldin ve Allah kavustursun diyelim..!
bende esin gibi liseyi bitirip buraya geldim, burda diplomami ceviri yaptirdim ve diplomamim burdaya gore HAVO (5 jaar) mis..! esin lise bitirip buraya geldikten sonra diplomasini ceviri yaptirip NT 2 sinavini alirsa HBO dan baslayarak egitimine devam edebilir..!
kolay gele
ilk once aramiza hosgeldin ve Allah kavustursun diyelim..!
bende esin gibi liseyi bitirip buraya geldim, burda diplomami ceviri yaptirdim ve diplomamim burdaya gore HAVO (5 jaar) mis..! esin lise bitirip buraya geldikten sonra diplomasini ceviri yaptirip NT 2 sinavini alirsa HBO dan baslayarak egitimine devam edebilir..!
kolay gele
-
- Beginner
saygideger arar_55 ve geluk kardeslerim bilgileriniz icin tesekurler
esim turkiyede fen lisesini okuyor,yani polis okuluyla bir baglantisi yok,bilmenizi istedim
esim turkiyede fen lisesini okuyor,yani polis okuluyla bir baglantisi yok,bilmenizi istedim
- ufoss
- Site Admin
- Turkiye_Sehir: Trabzon/Tekirdag
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Breda
- İletişim:
ULVIYE ABLAYLA BI KONUS SENBTL yazdı:saygideger arar_55 ve geluk kardeslerim bilgileriniz icin tesekurler
-
- Beginner
evet ugur abi haklisin,
kendisi zaten cuma gunu den haaga gelecek konusacagiz allahin izniyle
ilgin icin tesekurler....
kendisi zaten cuma gunu den haaga gelecek konusacagiz allahin izniyle
ilgin icin tesekurler....
-
- Beginner
selamlar bende bır lıse mezunuyum benımde dıplomam havoya esıt ve ben rocde dıl kursuna basladım ve nt2 nıveau 3 aldım 1.5 yıl ıcınde ve nıveau2den sonra dılımı gelıstırmek ıcın vrıjwıllegers olarak op basısschoolda hatta katholıek bır ılk okulda overblıjvemoeder olarak calıstım overblıjve:demek oluyorkı ogle arasında eve gıtmeyen cocuklarla ılgılenıyorsun cunku bazı cocukların aılelerı calıstıgı ıcın okulda kalmak zorunda kalıyorlar onlara goz kulak oluyorsun ılk once yemeklerını yıyorlar ve sonrasında beraber oyunlar oynuyorsunuz ya da resım top yanı aklınıza gelebılen hersey ve bu 1 saat suruyor genelde 12 ıle 1 arasında oluyor ve ben bu ıs sayesınde hem dıl ogrendım hemde harclıgımı kazandım cunku gonullu calısma denıyor buna gonullu calıstıgınız halde okul sıze 1 saat karsılıgı mın 8 max 10 euro vermek zorunda ben haftada 3 gıdıyordum cunku groep 1 2 bana aıttı o yuzden onlar haftada 3 gun bakılıyordu max 4 gun calısabılıyorsunuz zaten artık sıze kalmıs bı durum aklınızda bulunsun cok faydası oluyor yakın cevrenızde kı okullara basvuru yapabılıyorsunuz. ben okuluma yakın bı okulu tercıh etmıstım okuldan once gıdıyordum ısım bıtınce okula gıdıyordum.
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: hollanda
- Yabanci_Ulke: den haag
Slm arkadaslar,
Ben tr den buraya hogeschool larda okumak icin gelen arkadaslara birsey sormak istiyorum.Size soyle anlatayim ben bidahaki egitim yilinda okula baslamak istiyorum( ben buraya aile birlesimi vizesiyle geldim yani okumak icin degil) Su anda iki secenegim var ya Mbo niveau4 de bir opleiding yada Hbo da bir opleiding su anda gercekten kararsizim. Benim sorum tr den geldikten sonra takip ettiginiz 1 yillik kurstan sonra okula basladiginizda(HBO) cok zorlaniyormusunuz?Yoksa belli bir sureden sonra artik kendiliginden mi alisiyor insan, yoksa once git mbo yap sonra gel hbo yap bu daha iyimi dersiniz? Bu arada belirtmek isterimki mbo niveau 3 opledinglerin cogu 3 yil suruyor.Goruslerinizi ve tavsiyelerinizi yazarsaniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.
Ben tr den buraya hogeschool larda okumak icin gelen arkadaslara birsey sormak istiyorum.Size soyle anlatayim ben bidahaki egitim yilinda okula baslamak istiyorum( ben buraya aile birlesimi vizesiyle geldim yani okumak icin degil) Su anda iki secenegim var ya Mbo niveau4 de bir opleiding yada Hbo da bir opleiding su anda gercekten kararsizim. Benim sorum tr den geldikten sonra takip ettiginiz 1 yillik kurstan sonra okula basladiginizda(HBO) cok zorlaniyormusunuz?Yoksa belli bir sureden sonra artik kendiliginden mi alisiyor insan, yoksa once git mbo yap sonra gel hbo yap bu daha iyimi dersiniz? Bu arada belirtmek isterimki mbo niveau 3 opledinglerin cogu 3 yil suruyor.Goruslerinizi ve tavsiyelerinizi yazarsaniz cok sevinirim. Simdiden tesekkurler.
-
- Site Admin
- Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
- Yabanci_Ulke: hollanda-breda
Selam Hilye,
bende bu olayi yasadim, ilk once hangisini yapsam daha iyi olur diye dusundum ve sonunda MBO niveau 3 yapip HBO ya basladim,
burdaki avantajim su oldu
1. egitim yapmak istedigim alandaki terimleri ve anlamlarini ogrendim. yani bi alt yapim oldu
2.dilim gelisti
3. MBO daki almis oldugum egitim, HBO da benim cok isime yaradi
dez avantaji ise zaman kaybi oldu..!
pisman oldum, oldum cunku schakel jaar yapmadim..! eger schakel jaar yapsaydim, hem dilimi gelistirir, hem alt yapi hazirlar hemde zaman kaybi olmazdi. cunku schakel jaar bir sene suruyor, ve istedigin meslekle alakali dersler aliyorsun..!
biseyi daha belirtmek isterim, MBO egitimlerinde volwassen educatie var ve bu traject daha kisa, eger MBO yapmak istersen volwassen educatie ye gidebilirsin, ben gittim ve bir bucuk sene icinde MBO niveau 3 yaptim..!
umarim en kisa zamanda bi karar verir ve egitimine burda devam edersin..!
kolay gele
bende bu olayi yasadim, ilk once hangisini yapsam daha iyi olur diye dusundum ve sonunda MBO niveau 3 yapip HBO ya basladim,
burdaki avantajim su oldu
1. egitim yapmak istedigim alandaki terimleri ve anlamlarini ogrendim. yani bi alt yapim oldu
2.dilim gelisti
3. MBO daki almis oldugum egitim, HBO da benim cok isime yaradi
dez avantaji ise zaman kaybi oldu..!
pisman oldum, oldum cunku schakel jaar yapmadim..! eger schakel jaar yapsaydim, hem dilimi gelistirir, hem alt yapi hazirlar hemde zaman kaybi olmazdi. cunku schakel jaar bir sene suruyor, ve istedigin meslekle alakali dersler aliyorsun..!
biseyi daha belirtmek isterim, MBO egitimlerinde volwassen educatie var ve bu traject daha kisa, eger MBO yapmak istersen volwassen educatie ye gidebilirsin, ben gittim ve bir bucuk sene icinde MBO niveau 3 yaptim..!
umarim en kisa zamanda bi karar verir ve egitimine burda devam edersin..!
kolay gele
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: hollanda
- Yabanci_Ulke: den haag
Tesekkurler tavsiyen icin yani schakel jaar yapmak hem kisa hem yararli diyorsun aslinda ogretmenim de bana diyor git hbo yap ama dedim ya insan cesaret edemiyor neyse tavsiyelerinden de yararlanarak bi karar vercegiz artik.