Belcikaya geleceklerin Son durumlari? ( sohbet)
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: osmaniye
- Yabanci_Ulke: belcika hamont
Re: Belcikaya geleceklerin Son durumlari? ( sohbet)
merhaba sekerpinari
ilk geldigim gunun sabahi ciktim evimin etrafina baktim. o hafta evden cikmadim obur hafta mahalleyi gezdim evler super(guya koy diyolar buraya) yerde tas yok insanlar selam veriyor gulumsuyor bende oyle selama selamla karsilik verip gulumsuyorum. ya sokakta kopek gorsen tas atmak istesen kopege yerde tas yok atabilicek.bisikletim olsa marketede gidicem. isaret diliyle anlasirim bide elimde sozlugum o yeter bana.esimle dil ogrenmek istemiyorum o tam bi nl aksaniyla konusuyor bendende onu istiyor ben nasil konusayim nl sivesi gibi.o yuzden esime sormuyorum. tr den dogum kayit ornegim geldi yabanci dilde tercumede olmus onu yarin belediyeye goturcem 1 hafta okula gitmiycem evde polis bekliycem bide bisikletim alinsin. obur hafta basliycam haftada 5 gun gitmek istiyorum sadece sabahlari gidiliyomus. bu benim icin daha iyi aksam yemegi hazirlamak icin. hakikaten mutfaga bi giriyorum aksam oluyor bi elimde yemek kitabi bi elimle tencere oyle mutfakta gunum geciyorbi bakmisim aksam olmus. senide beklerim yemege. bide bisiklet cok caliniyomus buralarda.okula gittigimde hadi dersten ciktigimda bisikletim calinmis olursa eve nasil gelicem adresim yanimda var ama...
ilk geldigim gunun sabahi ciktim evimin etrafina baktim. o hafta evden cikmadim obur hafta mahalleyi gezdim evler super(guya koy diyolar buraya) yerde tas yok insanlar selam veriyor gulumsuyor bende oyle selama selamla karsilik verip gulumsuyorum. ya sokakta kopek gorsen tas atmak istesen kopege yerde tas yok atabilicek.bisikletim olsa marketede gidicem. isaret diliyle anlasirim bide elimde sozlugum o yeter bana.esimle dil ogrenmek istemiyorum o tam bi nl aksaniyla konusuyor bendende onu istiyor ben nasil konusayim nl sivesi gibi.o yuzden esime sormuyorum. tr den dogum kayit ornegim geldi yabanci dilde tercumede olmus onu yarin belediyeye goturcem 1 hafta okula gitmiycem evde polis bekliycem bide bisikletim alinsin. obur hafta basliycam haftada 5 gun gitmek istiyorum sadece sabahlari gidiliyomus. bu benim icin daha iyi aksam yemegi hazirlamak icin. hakikaten mutfaga bi giriyorum aksam oluyor bi elimde yemek kitabi bi elimle tencere oyle mutfakta gunum geciyorbi bakmisim aksam olmus. senide beklerim yemege. bide bisiklet cok caliniyomus buralarda.okula gittigimde hadi dersten ciktigimda bisikletim calinmis olursa eve nasil gelicem adresim yanimda var ama...
- alper68
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: aksaray
- Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk
arkadaslar bugun cok kotuyum hayatım karardı bugun benı mulakta cagırmıslardı gıttım sabah ve ılk dedegı sey hollandanın kabul etmedıgı hep buraya gelıyo dedı benım hollandadan aıle bırlesımı ıcın basvuruda bulundugumu soyledı ve ret almıstım onu soyledı bana kızımla ılgılı bı kac soru sordu ve senın dosyanı hollanda konsolosluguna gonderıyorum dedı bu kadar baska bısey yok sonra sızı ararız dedı sımdı ne olacak oldum ben sankı yasamıyorum ..... hayat bu kadar zor olabılırmı allahımmm ...
- ufoss
- Site Admin
- Turkiye_Sehir: Trabzon/Tekirdag
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Breda
- İletişim:
((((
Allah sabir versin.... cok zor durummm
Allah sabir versin.... cok zor durummm
-
- Gonullu
- Turkiye_Sehir: turkiye_mersin-tarsus
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Zaandam
-
- Mezun-BE
simdi bisey desem ufoss beni atar rutukten korkuyorum cok sinirlendim elim ayagim tutmuyor ben seni 12 hafta sonra gelicek diye dusunurken su olan duruma bak ya. bizim devletimiz onlari kabul ediyor her turlu sen gelemiyorsun. ben sana bisey diyimmi alper geleli 3 hafta oldu sana yemin olsun tr gitmek istiyorum. burda kalmak istemiyorum. avrupasi batsin ya nasil insanlar bunlar ya biz terorustmuyuz bi kusurumuzmu oldu bugune kadar hic polis kapisina hapishaneye dustukmu yuz kizartici bir ismi yaptik. neymis efendim nl daha once ret vermis niye vermis ne yapmisimda ret vermis bi cocugun varmis olmaz boyle sey ya... neyse bende fazla ustune gitmeyim...ne yapilicani bilmiyorum dil ogreniceksin baska caren yok gibi geliyor bana...dilide batsin avrupasida.banada 10 defa sordular ilk evliliginmi diye kendimden suphelendim ya baska evlilik yapsaydim bende gelemiycektim belcikaya.GELEN BIN PISMAN GELMEYEN BIR PISMAN...
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: bursa
- Yabanci_Ulke: hollanda
baner can ben tam 3 ay oluyo nerdeyse geleli zaten simdi nldeyim ya bi tane ev bulduk internetten bakicaz ona ama is yok iste onu bilmiyom ne yapcaz sizin ev eskimi yoksa biliyon belcika evleri acaip sanki vampir evleri gibi yenge orda ne isi yapiyo bu archem dedigin yer nlye yakinmi uzakmi..nasil orda ortam bi stuyo deniyo tek odali ev tutmustuk hala adresimiz onda gorunuyo valla afalladik kaldik ya turktur diye gidiyon adamlar bakmiyo bile suratina herkes kendi derdien dusmus bi de bizde dewstek yok bilmiyom valla neyapcaz senin durum nasill..
-
- Mezun-NL
alper mulakat vss fasa fiso aynisini hollandaya gonderiyoz diye banada dediler..gerci beni mulakata almadilar ama hollandaya gonderiyoz dediler biliyon 9 ay bekledim ..sen takma kafana baktin 3 ayi geciyo bildigim avukat numaralai var avukat bi mail attimi cevap 1 haftada geliyo yewterki yengenin 5 yillik oturumu olsunn gerisi bos mavi kart varsa hiiiiiiiiccc kafana takmaa seve seve vizeni vereceklerr..ama burasi icin yani belcika icin bunlar degermi diye sorarsan hicc degmezz geldigim gubne lanet olsun firsat beklyiorumm ayni dakka kacmak icn buradann anliyomusunn zorrrr burasi zorrrr
-
- Mezun-NL
alper ya senin pasaportuna muhur vurdularmi 15. sayfaya vurdularsaa vizen olmus bil ama tarihini bilmem ama vurdularsaa anlaki vizeni vereceklerr benimde hollndadan tred geldi cart curt kafana takma diyecem ama mutlaka takacan ama gercekten takma degmez buralara insalalh sen begenirsin ama 15 sayfanda muhur varsa iceri kagitlarini aldilar ilk hollandaya gidecek kagitlarin bisey yoksa ordan belcikaya sonrada cvb sadece surec biraz uzayacak okadar okee ktkmiyosun kafanaa kendien ii bak
-
- Mezun-BE
merhaba ceylanzgceylanzg yazdı:baner can ben tam 3 ay oluyo nerdeyse geleli zaten simdi nldeyim ya bi tane ev bulduk internetten bakicaz ona ama is yok iste onu bilmiyom ne yapcaz sizin ev eskimi yoksa biliyon belcika evleri acaip sanki vampir evleri gibi yenge orda ne isi yapiyo bu archem dedigin yer nlye yakinmi uzakmi..nasil orda ortam bi stuyo deniyo tek odali ev tutmustuk hala adresimiz onda gorunuyo valla afalladik kaldik ya turktur diye gidiyon adamlar bakmiyo bile suratina herkes kendi derdien dusmus bi de bizde dewstek yok bilmiyom valla neyapcaz senin durum nasill..
kocam burayi nisanda gazeteeden bulmus nl cikiyo belcikaya giriyo 2 km sonra bizim ev yani anladinmi. yani cok yakin 2 km nl bize.sinir 2 km ev caddeye cok yakin. neyse gazeteden bakiyo nisan ayinda evi buluyo ev kotu degil ama guzel benim hosuma gidiyosagim solum ev ben ortada kaliyorum ondan benim ev sicak kaliyo soguk degil. evim giris buyuk bi salon mutfaga gidiliyo.2 katta 2 tane buyuk yatak odasi 3 katta cati kati bide zemin kat var orayada kiler yerine kullanabilirsin ama ben butun odalari kullanmiyorum ev cok buyuk hemde uygun bitisik evde kocamin arkadasi tuttu bizden sonra oda 450 euro veriyor.benim sokaktaki evler dahada bi guzel. simdi diyosunki sklyorum inan bende sklyorum aksama kadar temizlik yemek gun bitiyor aksam kocam geliyo sabah gidiyor diyorumki yakalansamda kurtulsam nl gittigimde yani sinirda beni polis durdursa yemin derim boyle dusunuyorum her gidisimde alperde cok uzuluyo gelemedigi icin ama gelse 3 hafta kalsa geri gidicek eminim.erkek adam is ister nasil is bulucak dil yok.neyse onun adina konusmayayim ben konumuza geceyim.kocam einhovende calisiyor ben achelda kaliyorum kocam bana 30 dk mesafede istesem ordada kalabilirim ama achel da kaliyorum iste bu koy hamont belediyesine bagli. bide kocam bu evi tuttugunda ev sahibi vermek istememis tr oldugu icin parayida pesin verdigi icin vermis turke vermek istemiyolar. gecen gun eindhoven da yemege gittik tr restaurantina ordaki adamda oyle dedi tr ler burda ilgisiz yani ben sokakta tr gorsem kacmam ama baskalari oyleymis sasirdim duydugumda turku turkte sevmiyo is yapmak istemiyo yabancisida sevmiyo is yapmak istemiyor.valla ceylan bayansin heralde evde beklemek zor bende bayanim bende istiyorum kocama destek olmayi tr olsam mutlaka calisiyo olucaktim zor ya vallahi zor anliyoum seni dil ogrendinmi benim evraklar hala eksik daha kaydim baslamadi.oturum almadim yani dil ogrenip basliycam bi yerlerde. evde iki kisi calistimi hayat kolay.koca eline bakmakta olmuyor. bilmiyorum ya yakalanipta duami edeyim yoksa yerimde oturup sabirmi diliyeyim...demissinki kimse sahip cikmiyor.denilicek cok sey var ama bizede kimse sahip cikmiyor kendi ayaklarimizin ustunde duruyoruz
-
- Mezun-BE
Alper selam oncelikle gecmis olsun arkadasim senin adina cok uzuldum.fakat anlamadim sen once hollandaya basvuru yapmis ve red aldiktan sonrada belcikayami basvuru yaptin?eger oleyse sasirdim daha once arkadasim hollandaya basvuru yapmisti red aldi snra belcikadan denediler oldu vize aldi daha onceleri hollanda ve belcika gorusmuyodu vize konusunda sormuyorlardi yani ama artik dikkat cekiyor sanirim esinin tum bilgileri hollandaya ait olup son 1 yildir belcikada oturmasi dikkat cekiyor artik sanirim ama uzulme aile birlesim vizesini defalarca red edemezler esinin hollandada devletle bir sorunu olmadigi surece uluslar aras anlasmaya gore esleri en fazla 6 ay ayri birakabilirlermis ben belcikaya gelmeden once esim buradaki sosyal danismana sormus sende esine sole eger belcikadaysa burada sosyal danisman varmis yabancilara bu konularda bilgi veren onu arastirip bulsun detayli bilgi alirsiniz ve seni 6 ay daha beklettikleri takdirde evukat tutup dava actiginda aile birlesimi vizesini vermek zorundalar.birde burada hukumet sorunu var halaa bir cok devlet biriminde isler yavas yuruyor.hersey gonlunce olsun arkadasim allah yardimcin olsun.
iyi seyler onu en az beklediginde olur.