Uyum Sinavi Destek

Hollandaca, Ingilizce, Almanca Fransizca, Rusca, Yunanca, Ispanyolca, Italyanca ........

Oturum Aç | Kayıt Ol

!! Gelişmiş, Hızlı Arama icin Burayı Kullanmanız Onerilir !!

Besleme

Forum kuralları

Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 52 ileti ] 

15 Tem 2010, 08:37

Beginner
Beginner
Kullanıcı avatarı
Turkiye_Sehir: İstanbul
Yabanci_Ulke: Belçika-Antwerpen

Giden: 35 Tesekkur
Gelen: 21 Tesekkur
Merhaba,
Belçika'ya gitmiş arkadaşlardan oturumla ilgili bilgilendirme rica ediyorum. Sanırım Belçika'ya gidildiğinde belli bir süre içinde oradaki bağlı bulunduğumuz belediyeye gitmemiz gerekiyor. Belçika'ya gidildiğinde ilk önce yapılması ve gidilmesi gereken yerler nerelerdir? Hangi evrakları yanımızda getirmeliyiz? Oturumla ilgili süreç nasıl işler? Hangi aşamalardan geçilir?
Ve özellikle de merak ettiğim bir konu var; Belçika'ya gidildiğinde bir süre oradan çıkamıyoruz sanırım. Ne kadar süre veya hangi işlem yapılıncaya kadar Belçika'dan çıkış yapılamaz?
Bu konular hakkında sitede bazı yazılar okudum ama bununla ilgili spesifik bilgilerin yer aldığı bir konu göremedim.
Arkadaşlar sizden ricam, burada konu dışına çıkmadan SADECE bu konu hakkında bilgilendirmeler yapıp sorular yöneltelim.
Bilgilendirme yapan, paylaşımda bulunan herkese teşekkürler.

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

15 Tem 2010, 10:11

Mezun-BE
Mezun-BE
YaÅŸ: 24
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: Belgium

Giden: 58 Tesekkur
Gelen: 286 Tesekkur
Sevi yazdı:
Merhaba,
Belçika'ya gitmiş arkadaşlardan oturumla ilgili bilgilendirme rica ediyorum. Sanırım Belçika'ya gidildiğinde belli bir süre içinde oradaki bağlı bulunduğumuz belediyeye gitmemiz gerekiyor. Belçika'ya gidildiğinde ilk önce yapılması ve gidilmesi gereken yerler nerelerdir? Hangi evrakları yanımızda getirmeliyiz? Oturumla ilgili süreç nasıl işler? Hangi aşamalardan geçilir?
Ve özellikle de merak ettiğim bir konu var; Belçika'ya gidildiğinde bir süre oradan çıkamıyoruz sanırım. Ne kadar süre veya hangi işlem yapılıncaya kadar Belçika'dan çıkış yapılamaz?
Bu konular hakkında sitede bazı yazılar okudum ama bununla ilgili spesifik bilgilerin yer aldığı bir konu göremedim.
Arkadaşlar sizden ricam, burada konu dışına çıkmadan SADECE bu konu hakkında bilgilendirmeler yapıp sorular yöneltelim.
Bilgilendirme yapan, paylaşımda bulunan herkese teşekkürler.

pasaport eline ulastiginda ne kadar sure icinde basvurman gerektigi yaziyo.belcikaya giris yaptiktan 8 gun icerisinde belediyeye geldigini bildirmen gerekiyo.yaninda formul a ve formul b ile.(bazi arkadaslardan farkli evraklarda istenmis evlenme cuzdani,pasaport fotokopisi gibi).ordaki gorevliler birgun belirliyolar o tarih ve saatte polis kontrole geliyo.(o gun tum gun evde bulunmakta fayda var cunku polis bana soyledikleri saatten 1 saat once gelmisti).ben subatin sonunda geldim.o zaman cok fazla yogunluk olmadigi icin yada tatil vs denk gelmedigi icin 1 hafta sonraya verdiler polisin gelme tarihini.polis kontrole gelip onayi verdikten sonra bi kagit veriyo.o kagitta hangi tarihte belediyeye oturum icin basvurman gerektigi yaziyo.o kagitla beraber belediyeye gidip basvuruluyo.poliste 1 hafta sonrasina randevu vermisti bana.basvuru icin giderken yanlis hatirlamiyosam 4 fotografla birlikte gitmistim.resmimin ve bilgilerimin oldugu bi dosya kagidi verdiler.oturumumun 1 ay sonra gelecegi,o tarihe kadar bu dosya kagidinin benim kimligim oldugunu yanimda bulundurmami soylediler.kagitta hangi tarihe kadar gecerli oldugu yaziyo.zaten o sure bitmeden oturum geliyo.oturum gelmeden belcika disina cikis yapilamaz.bu verilen gecici kimlik yanlizca belcika sinirlari icerisinde gecerli.daha oncede bahsettigim gibi cok yogun bir donemeveya tatil donemine denk gelmedigim icin benim islemlerim cok hizli gerceklesti.toplamda 1.5 ay sonrasinda oturumumu elime aldim ve istedigim yere cikis yapabiliyorum.anlatmak istedigim oturum sureside biraz sansa ve bulunulan yerin belediyesine bagli.benim bulundugum belediyede islemler bu sekilde seyrediyo.belcikaya geleli 5 ay oldu.tabi bu zaman zarfi icerisinde herhangi deisiklikler olmadi ise...

12 nisan 2010 5 yillik oturumum geldi.
26 nisan 2010 okula basladimmm :)
Asagidaki 2 kullanici zeyna bu yazisina Tesekkur etti !!!:
Google Adsense [Bot], Sevi

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

15 Tem 2010, 11:03

Beginner
Beginner
Kullanıcı avatarı

Paylaşımın için teşekkür ederim zeyna. Şu anda yaz dönemi olduğu için yoğun olacağı şüphesiz. 23 temmuzda İKSye evraklarımı teslim edeceğim. Eşim Belçikalı olduğu için işlemlerimin çabuk olacağı da söyleniyor. Ama tabi yine de şans işi. Aslında İKSden 13 temmuz için randevu almıştım ama eşimin postaladığı evraklar o güne yetişmedi, ben de randevuyu erteletmek zorunda kaldım. Eşim evrakları öncelikli posta ile (havayoluyla) gönderdi ama dedim ya biraz da şans işi... evraklar nerede veya nereye takıldı, kayboldu mu bir bilgim yok. Üstelik işimi garantiye almak için posta kutusu kiraladım; evraklar yanlış adrese gönderilmesin diye...
Neyse, işlemler eğer çabuk olur da vizem çabuk çıkarsa, yine de Belçika'ya gittiğimde oturumu almamın uzun süreceğini düşünüyorum. Çünkü eşim dün bu konu hakkında araştırma yapmış, Antwerp'de bu işlerle uğraşan kuruma gitmiş ve orada ona "oturum alması 3-6 ay sürer, çünkü burası çok yoğun" demişler. Tabi ki şu andaki durumu söylüyorlar; ben ne zaman giderim ve o zaman bu yoğunluk hala olur mu, Allah bilir. Oraya gittiğinde insanlara neden hapis hayatı yaşatıyorlar anlamıyorum. Gidiyorsunuz ve oturum almadan çıkış yapamıyorsunuz. Allah korusun, ya Türkiye'deki ailemize bir şey olsa, gelmemiz gereken bir durum olsa... Bu konu üzerinde duruyorum çünkü ekimde kuzenim evlenecek ve ben o zaman Türkiye'de bulunmak isterdim. Henüz o tarihe kadar Belçika'ya gidip gidemeyeceğim de meçhul ama... Ya olursa... Aklıma takılan bu. Bir yandan bir an önce kocama kavuşmak istiyorum, diğer yandan da eşimle birlikte kuzenimin düğünü için ekimde Türkiye'de olmak istiyoruz.

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

15 Tem 2010, 12:07

Mezun-BE
Mezun-BE
YaÅŸ: 25
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Giden: 80 Tesekkur
Gelen: 202 Tesekkur
Sevi

Antwerpene geleceksen islem su sekilde (suan bu durumu yasiyorum ve avukat destegi alarak bunlari soyluyorum )

Beldiyeye gidiyorsun fakat kayit etmiyorlar .2 kagit veriyorlar onlari doldurup uzerindeki adrese yolluyorsun diyorlar.belediyede hicbir islem olmuyor .
O subeyi aradiginda birkac evrak daha gerekli oldugunu anliyorsun onlarida yolluyorsun .Onlineda dodurabilirsin formu.Ama onermem.Mektupla yolladiginda 4 haftada isleme aliniyormus .3 Ay inceliyorlarmis daha sonra arayip polis kontolu icin gun veriyorlarmis.Ondada sorun olmassa 4 ay sonrasina 5 yillik oturum icin gun veriyorlarmis.Hatta bize gecen hafta simdi basvuranlara Kasim ayine randevu veriyoruz dediler .Ve bu sure icinde hicbir belge veya kagit vermiyorlar .
Benim isler ile avukat ilgileniyor , tavsiye ederim .Yoksa bunlar adami geri yollamak icin her cabayi sarfediyorlar .

Asagidaki 2 kullanici nevilen bu yazisina Tesekkur etti !!!:

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

15 Tem 2010, 12:13

Beginner
Beginner
Kullanıcı avatarı

Evet nevilen, Antwerpen' e geleceğim. Avukat desteği demişsin. Peki bu avukat hangi aşamada ve nereden tutulmalı? Ücreti nedir?

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

15 Tem 2010, 12:28

Mezun-BE
Mezun-BE
YaÅŸ: 25
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Giden: 80 Tesekkur
Gelen: 202 Tesekkur
Biz 3 kez basvurduk 3. de vizeyi aldik . 2. seferde Red yedigimizde esimi bulundugu adresten sileceklerdi.
Evde kimse yasamiyor diye .O zamandan beri Avukat destegi aliyoruz .
1 Yili gecmistir .
Esin ucretsizde alabilir Avukati . Sanirim Ab pasaportu olmali .Tam bilmiyorum .Esim biliyor .
Esin Flamence biliyorsa aksam falan soylerim o anlatir bu isleri burda.
Biz avukata para odemiyoruz ve her konuda destek oluyor .Ilgileniyorda .
TR deki gibi once para sonra is degil .Bebeklerin islerinden belediyeye elcilikten dofiye
hatta Polis ile ilgili isleri bile Avukat halletti .

Antwerpen bu konularda berbat biryer bunu bil .Diger sehirlerde 2 ayda oturum alinirken burda 7 ay cok normal .Bunu avukat soyluyor birde .
Yani 3 aylik vizen dolunca Polis falan gorse vizen bitmis geri gitcen dese ayvayi yedin .
Gelince gorursun asiri yabanci var . Onun icin isler bugun giiiiiit ya yarin gel ya hic gelme sisteminde .

Allah sabir versin . Antwerpene gelmek isteyenlere 100 Misli sabir versin .Gelmek zor gelipte kalmak zor ..

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

15 Tem 2010, 12:38

Beginner
Beginner
Kullanıcı avatarı

:-))) sabretmek zorundayım çünkü kocamla beraber olmak istiyorum. Bu arada, Flamancayı iyi bilir çünkü kendisi Flaman ;-) Eğer yardımcı olursan sevinirim. Eğer Flamanca da yazsan olur; ben anlamam ama eşim anlar. Eşim de Türkçe konuşabiliyor ama her konuşulanı anlamıyor doğal olarak. İlk giderken kaç aylık vize veriliyor acaba? Bu belki kişiye ve duruma göre değişiklik gösterebilir ama... genel olarak bilgi edinmek istiyorum.

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

15 Tem 2010, 12:53

Mezun-BE
Mezun-BE

kac aylik vize diye bisey yok sevi.pasaportunda belirli bi tarihe kadar belcikaya giris yapman gerektigi yazar.bu sure 3 ay.geldikten sonra oturum islerini tamamlayinca da direk 5 yillik oturum aliyosun.bu surenin deisiklik gosterdigini pek sanmiyorum.yinede yanlis bilgi vermek istemem ama...

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

15 Tem 2010, 13:00

Beginner
Beginner
Kullanıcı avatarı

Teşekkürler zeyna. Ama forumdaki konulardan okuduğum kadarıyla aile birleşim vizesi için başvurulsa bile sanki vizenin belli bir süresi vardı. Ya da ben öyle anladım. Yani vizem gelince, 3 ay içinde mi giriş yapmalıymışım? Diyelim ki vizem 1 ay sonra (16 Ağustosta) çıktı. Bu durumda 16 Ağustostan itibaren 3 ay daha Türkiye' de kalabilir miyim? Bu arada, sen hangi şehirdesin?

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

15 Tem 2010, 13:08

Mezun-BE
Mezun-BE

Sevi yazdı:
Teşekkürler zeyna. Ama forumdaki konulardan okuduğum kadarıyla aile birleşim vizesi için başvurulsa bile sanki vizenin belli bir süresi vardı. Ya da ben öyle anladım. Yani vizem gelince, 3 ay içinde mi giriş yapmalıymışım? Diyelim ki vizem 1 ay sonra (16 Ağustosta) çıktı. Bu durumda 16 Ağustostan itibaren 3 ay daha Türkiye' de kalabilir miyim? Bu arada, sen hangi şehirdesin?

evet kalabilirsin tabi.ben vizem ciktiktan 1.5 ay sonra geldim.hemen gideceksin diye bi kural yok.pasaportta yazan giris suresini gecirme yeter.3 ay bekleyeceginide sanmiyorum zaten surenin dolmasi icin.kuzeninin dugununde orda olursun merak etme:) ben maasmechelen diye biyerdeyim.

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 52 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız