benim turkiyenin satilmasiyla ilgili goruslerine katilmiyorum gercektenn bu dediginiz seyler dunyanin her ulkesinde var ister inanin ister inanmayin ama var ama bizimki kadar ortada degil bunu bilmenizi isterim her ulkede bu tur kisir tartismalar oluyor ama neyi satacaklar zaten bundan oncekiler anasini aglatti bu ulkenin kac yasindasiniz bilmiyorum ama tahminen benden yas olarak buyuksunuzdur ben 1995 5 nisan krizi diye birseyi hatirlarim 2000 krizini bilirim ve daha niceleri simdi en azindan o kadar kotu durumda degil bi sabitlesme var en azindan evet yillik ithalat 160 milyar civarindan yani cari acik reel olark % 20 civarinda yani bundan 10 yil once %160 7 yil once %145 ti yani aradaki farki siz kendiniz degerlendirin artik ne kadar degisme olmus 1998te gayri safi milli hasila 150 milyar dolardi bu yil tahmini 600 milyar reel beklentiler 500un uzerinde bnlar biseyleri ortaya koyar
ssyal devlet degil demissin bu ulke cok vergi aliyor evet ama dunyanin hicbir ulkesinde burdaki kadar sosyal yardim yoktur dunyanin parmakla sayili ulkesi haric hicbir yerde hasta kalinca 3-5yil hastalik parasi vermezler hicbir devlet bu kadar esitlikci olmaz hep olumsuzluklari veriyorsunuz ama burda bi evde 2 kisi calissin yillik en dusuk ortalama bir eve 35.000 eurodan asagi girmez yani dolar olarak 53.000 yapar o evde 4 kisi yasasa yillik kisi basi normal bi ailede 13.000 dolar olur bu dunyanin tum buyuk ulkelerinden daha iyi bu miktar amerikada 8000 kanadada 11000 fransada 8500 almayada 8000 isvecte 14000 cinde 400 senegalde 250 turkiyede 600 japonyada 17000 daha ornek verebilriim ama aradaki farklari gormek icin yeter sosyal devlet demek tum halkina esit olan yani en azindan halkinin karnini doyuran temel ihtiyaclarini gideren (gida, saglik , egitim vb..) devlet demektir daha oncede soylemistim dunya degisti pazar paylari degisti tabiki avrupa birligi degisti hollandada degisti bu gayet normal cunku birileri gucunu kaybedecekki digerleri guclensin bunu anlamak zor degil

demissin ben burdayim burda yerlestim bak ne guzel birakin yeni gelenler gelsin buraya yerlessin burda buyuk bi guc olalim birlik olalim sen yerlestiysen ben yerlestiysem herkes yerlesir kimsede de kimseye yalakalik yapmazsa senin dedigin gibi hicbir sorun olmaz
dun bi paracetemol ornegi vermissin bu gayet normal kimse ulkesi ilac coplugu olsun istemez bu adamlarda bunu istemiyor WHO yani dunya saglik orgutunun sitesinden bak bakalim dunyanin ilac coplugu ulkelerinin basinda kim var herkes mantik meselesi yani hangi acidan baktigina bakar daha cok ornek verebilirim ben ulkemi cok seviyorum asla kotulemem ama hatalarini ve iyi taraflarini soylerim burasi sosyal konularda cok iyi bu sabit bi olay zaten
bardagin bos tarafi kadar dol tarafinada bakalim