gelin gorun hollandayi !!! Ama ben donuyorum !!
Moderatör: sansli
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
- 2run34
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: tokat
- Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)
Re: gelin gorun hollandayi !!! Ama ben donuyorum !!
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi ) .
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Rotterdam
luxemburga gittim gezdim gordum. tam yasanacak, cok super bir yer. insanlarida sempatik. cok gelismis, tertemiz. zaten ufacik ama zengin. tek sorun fransizca meselesi. onuda asariz diye dusunuyorum.
hollanda korkarim git gide daha da kotulesecek yabancilar icin. wilders ve onun zihniyetindekilerin sayisi artmakta. peygambere hakaret edenler icin rasmussen serefsizi ifade ozgurlugu demisti. umarim ufoss bu konuyu kilitlemez. simdi bende asagida ifade ozgurlugumu kullanacagim.
Wilders s..... yabancilarin hollandaya ne kadar euroya patladigini hesaplatiyormus simdi. bu s.... takimi arttikca yabancilara soluk aldirmazlar. anlayacaginiz isler daha da kizisacak ilerde.
selamlar.
Leonardo
Not: Ugur, konuyu kilitlememeni rica ederim. ifade ozgurlugu malum:)
Ozgurlugu kullan ama kufur olayina girme ok... yazan=ufoss
hollanda korkarim git gide daha da kotulesecek yabancilar icin. wilders ve onun zihniyetindekilerin sayisi artmakta. peygambere hakaret edenler icin rasmussen serefsizi ifade ozgurlugu demisti. umarim ufoss bu konuyu kilitlemez. simdi bende asagida ifade ozgurlugumu kullanacagim.
Wilders s..... yabancilarin hollandaya ne kadar euroya patladigini hesaplatiyormus simdi. bu s.... takimi arttikca yabancilara soluk aldirmazlar. anlayacaginiz isler daha da kizisacak ilerde.
selamlar.
Leonardo
Not: Ugur, konuyu kilitlememeni rica ederim. ifade ozgurlugu malum:)
Ozgurlugu kullan ama kufur olayina girme ok... yazan=ufoss
- 2run34
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: tokat
- Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: hollanda
Flyer,
Ne amacla geldin Hollandaya bilmiyorum ama donme sebebin sadece bu yazdiklarindan ibaretse bence bir kez daha dusun, veya tekrar donme sansini yoketme ki Turkiye ye donup orada bir kac ay kalinca pismanlik duydugunda tekrar Hollandaya donebilesin. Insanin ruh hali herzaman degisebilir, bazen kizginlikla veya yasadigimiz bazi olumsuzluklardan dolayi anlik kararlar alabiliyoruz. Alti ay sonra keske dememen icin en azindan bir seyleri garantiye al.
Yazdigin olumsuz seylerde haklisin, ama insanoglu cenneti dunyada yasamak istiyor, bu hic bir ulkede mumkun degil.
Ne amacla geldin Hollandaya bilmiyorum ama donme sebebin sadece bu yazdiklarindan ibaretse bence bir kez daha dusun, veya tekrar donme sansini yoketme ki Turkiye ye donup orada bir kac ay kalinca pismanlik duydugunda tekrar Hollandaya donebilesin. Insanin ruh hali herzaman degisebilir, bazen kizginlikla veya yasadigimiz bazi olumsuzluklardan dolayi anlik kararlar alabiliyoruz. Alti ay sonra keske dememen icin en azindan bir seyleri garantiye al.
Yazdigin olumsuz seylerde haklisin, ama insanoglu cenneti dunyada yasamak istiyor, bu hic bir ulkede mumkun degil.
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
leyla26 yazdı:Flyer,
kesinlikle cok guzel anlatmissin arkdsm,,,sonuna kadar katiliyorum sana...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
-
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: Turkiye - Aydin
- Yabanci_Ulke: Hollanda - Noord Brabant
Oncelikle arkadasimizin vermis oldugu karara saygilarimi sunarim.
arkadasimizin kendi hayati ve gelecegini nasil yonlendirecegi
kendi ozgurlugune bagli.
ben sadece bir kac dusuncemi soylemek istiyorum.
ben 16 aydir hollandada yasiyorum. ve 100% hollanda kulturu ve insalari icindeyim
gunun 24 saati bu insanlarla beraberim.
kendi kulturumden Turkleri ise ya kursa okula gittigimde yada cuma gunleri cuma namazina
camiye gittigimde goruyorum ve konusuyorum.
simdi biz T.C. sinirlari, yasa ve kanunlari icerisinde yasamiyoruz bu ulkede.
bu ulkenin kendine gore sinirlari, yasa ve kanunlari var.
eger biz yabanci kokenli olarak bu ulkede yasiyorsak
bu ulkede alinan karar ve yasalara uyum gostermekten baska caremiz yoktur.
bir gercek var biz bu ulkede her zaman yabanci olarak hitap edilecegiz bunu asla kimse degistiremez.
benim su 16 aylik surecte konustugum turk vatandaslarimiz var kendileri 5-10-15-20 yil surecleri hollanda da yasiyorlar ve daha bu ulkenin karar ve yasalarina dert yaniyorlar.
bende diyorum ki eger boyle dert yaniyorsun 5-10-15-20 senedir ! neden o zaman bu ulkenin vatandasligini almiyorsun simdiye kadar diye sordugumda?
vatandasimizin cevabi su oluyor.
ben turkum turk vatandasligimdan vaz gecmem yok onbepaalde tijd yani suresiz oturumum var falan filan diyor.
oncelikle Turkluk evrak kagit uzerinden degil, kalpten, kandan ve yurekten gelir.
T.C. devletimiz bas bas bagiriyor. avrupadaki vatandaslarimiz bir an evvel yasadiklari o ulkenin vatandasligina gecsinler diye bu turk vatandasligini kaybetme konusunda ise T.C. devleti Disisleri bakanligi bir formul gelistirmistir ve yine bazi uygulamalarla Turkiyedeki haklarimiza kavusabiliyoruz ! gidelim bakanlik sitesini bir arastiralim.
arti yabanci bir ulkede yasiyorsak o ulkenin dilini ogrenmekten baska caremiz yoktur !
su anda hollanda vatandasligina gecmemis bir cok insanimiz hem dis gorsel ve hem de resmi kurumlarda bir yabanci sifatinda goruluyor ve bir cok zorluklar cikartiliyor.
fakat hollanda vatandasligina gecmis olsalar, en azindan insanlarin gozunde ve dilinde sadece yabanci olarak sonsuza dek bu sekilde anilacaklardir
lakin is resmi, devletlik kagit kitap uzerine geldiginde iste o an hollanda vatandasligini
on plana cikarmis olacaklar o zaman hic bir sekilde ne bir zorluk ne bir ayrimcili ne de baska baska zorluklarla karsi karsiya kalmayacaklardir.
birakin insanlar yabanci desin dursun dedikodu etsinler hepsi bos isler sadece zirlarlar zirlarlar oyle kalirlar.
son sozum bazi zorluklukar cekilmeden basariya ulasilmiyor
rezil olmadan vezir olunmaz.
hollanda vatandasligina gecmekte gayret gosterelim korkmayalim
turk vatandasligimiz gidecek diye.
hollanda vatandasligina gecelim ki cocuklarimiz torunlarimiz yeni nesil evlatlarimiz
devletin onemli makamlarina geldiklerinde en azindan gurur kaynagi ve
musluman turk milletine de guzel bir temsilci olurlar.
saygilarimla.........
arkadasimizin kendi hayati ve gelecegini nasil yonlendirecegi
kendi ozgurlugune bagli.
ben sadece bir kac dusuncemi soylemek istiyorum.
ben 16 aydir hollandada yasiyorum. ve 100% hollanda kulturu ve insalari icindeyim
gunun 24 saati bu insanlarla beraberim.
kendi kulturumden Turkleri ise ya kursa okula gittigimde yada cuma gunleri cuma namazina
camiye gittigimde goruyorum ve konusuyorum.
simdi biz T.C. sinirlari, yasa ve kanunlari icerisinde yasamiyoruz bu ulkede.
bu ulkenin kendine gore sinirlari, yasa ve kanunlari var.
eger biz yabanci kokenli olarak bu ulkede yasiyorsak
bu ulkede alinan karar ve yasalara uyum gostermekten baska caremiz yoktur.
bir gercek var biz bu ulkede her zaman yabanci olarak hitap edilecegiz bunu asla kimse degistiremez.
benim su 16 aylik surecte konustugum turk vatandaslarimiz var kendileri 5-10-15-20 yil surecleri hollanda da yasiyorlar ve daha bu ulkenin karar ve yasalarina dert yaniyorlar.
bende diyorum ki eger boyle dert yaniyorsun 5-10-15-20 senedir ! neden o zaman bu ulkenin vatandasligini almiyorsun simdiye kadar diye sordugumda?
vatandasimizin cevabi su oluyor.
ben turkum turk vatandasligimdan vaz gecmem yok onbepaalde tijd yani suresiz oturumum var falan filan diyor.
oncelikle Turkluk evrak kagit uzerinden degil, kalpten, kandan ve yurekten gelir.
T.C. devletimiz bas bas bagiriyor. avrupadaki vatandaslarimiz bir an evvel yasadiklari o ulkenin vatandasligina gecsinler diye bu turk vatandasligini kaybetme konusunda ise T.C. devleti Disisleri bakanligi bir formul gelistirmistir ve yine bazi uygulamalarla Turkiyedeki haklarimiza kavusabiliyoruz ! gidelim bakanlik sitesini bir arastiralim.
arti yabanci bir ulkede yasiyorsak o ulkenin dilini ogrenmekten baska caremiz yoktur !
su anda hollanda vatandasligina gecmemis bir cok insanimiz hem dis gorsel ve hem de resmi kurumlarda bir yabanci sifatinda goruluyor ve bir cok zorluklar cikartiliyor.
fakat hollanda vatandasligina gecmis olsalar, en azindan insanlarin gozunde ve dilinde sadece yabanci olarak sonsuza dek bu sekilde anilacaklardir
lakin is resmi, devletlik kagit kitap uzerine geldiginde iste o an hollanda vatandasligini
on plana cikarmis olacaklar o zaman hic bir sekilde ne bir zorluk ne bir ayrimcili ne de baska baska zorluklarla karsi karsiya kalmayacaklardir.
birakin insanlar yabanci desin dursun dedikodu etsinler hepsi bos isler sadece zirlarlar zirlarlar oyle kalirlar.
son sozum bazi zorluklukar cekilmeden basariya ulasilmiyor
rezil olmadan vezir olunmaz.
hollanda vatandasligina gecmekte gayret gosterelim korkmayalim
turk vatandasligimiz gidecek diye.
hollanda vatandasligina gecelim ki cocuklarimiz torunlarimiz yeni nesil evlatlarimiz
devletin onemli makamlarina geldiklerinde en azindan gurur kaynagi ve
musluman turk milletine de guzel bir temsilci olurlar.
saygilarimla.........
-
- NT1
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: hollanda
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: Kastamonu
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Uden
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Rotterdam
yas kac kral?
-
- Mezun-NL
hepinizi dinledim oncelikle cok tesekkur ederim olumlu yada olumsuz dusunceleriniz icin fakat benim zaten bi isim vardi hali hazirda var arkadaslari anliyorum turkiyedeki sartlari fakat size bisey soyluycem inanin insanin kafasi gittii ne mutluluk ne zenginlik onemli sizin asmaya calistiginiz seyler kanunlar degil yaptirimlar yani ozgurlugunuzu elinizden alip sizi kendileri gibi yapmaya calisiyolar benim esim hollandali benim evime geldiginde aglayarak dondu niye daha once boyle bir misafir perverlik gormemisti hangi ozgurluk burdaki herseyi dahada kotulestiriyolar bana sordularmi geldigimde senin ne kadar dil bilgin var ne is yaparsin diye herseyi yeniden istiyolar wilders basa ayni zaman kapidan bizi soyarak alicaklar bu ulkeye ayni guentemaladaki gibi zaten istekleride bu ben sadece gelicek arkadaslara gercekleri anlatiyorum cd de bile diyolar 30 unda falansaniz bir daha dusunun diye adamlar gelmeden gidin diyo daha neyi zorlayimki ben bi tane gulen adam yok ing super adamlar konustunmu bir adim geri gidiyo neyse siz bilirsiniz yolunuz acik olsun eger bi isiniz varsa maceraya girmeyin derim saygilarimla