..issizlik maasi... (Algemeen Heffingskorting)

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: ..Kastamonu..
Yabanci_Ulke: ...Hollanda / Lemmer..

..issizlik maasi... (Algemeen Heffingskorting)

Mesaj gönderen kocadeli »

merhaba arkadaslar bi konuda tecrubeleri arkadaslarimdan bilgi istiyorum hollanda kanunlara gore calismayanlara issizlik maasi gibi bi para veriyorlarmis bunu alabilmek icin nerelere bas vurmamiz gerekiyor bu konuda bilgisi olanlar bilgi verirse cok mutlu olurum simdiden cok tessekkur ederim... :geek:
#kocadeli#

conhoney
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Aydin
Yabanci_Ulke: Hollanda-Groningen

Re: ..issizlik maasi...

Mesaj gönderen conhoney »

Kardes hollandada 3 yili doldurmadan issizlik maasina basvuramiyorsun.
Ancak esin sen orda yasadigin icin sosyalden biraz para aliyor(tabii esinde sosyalden maas aliyorsa).
bu parada oyle cok fazla birsey degil 150 euro falan.
Esin calisiyorsa sen issizlik maasi alamazsin eger kendine ait oturumun yoksa!!!

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)

Mesaj gönderen 2run34 »

kocadeli yazdı:merhaba arkadaslar bi konuda tecrubeleri arkadaslarimdan bilgi istiyorum hollanda kanunlara gore calismayanlara issizlik maasi gibi bi para veriyorlarmis bunu alabilmek icin nerelere bas vurmamiz gerekiyor bu konuda bilgisi olanlar bilgi verirse cok mutlu olurum simdiden cok tessekkur ederim... :geek:

En az 26 hafta ayni isyerinde ve ayni functie de calisman lazim arkadasim hasta oldugun haftalar haric issizlik parasi alabilmen icin.

Ama hollandaya yeni geldiysen esin calisiyor sen calismiyorsan belastingenden para alabilirsin aylik 150 euro felan bu issizlik maasi degil bi nevi yardim. Ev hanimi parasi diyorlar ama calismayan erkek de alabiliyor.
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi )
.

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL

conhoney yazdı:Kardes hollandada 3 yili doldurmadan issizlik maasina basvuramiyorsun.
Ancak esin sen orda yasadigin icin sosyalden biraz para aliyor(tabii esinde sosyalden maas aliyorsa).
bu parada oyle cok fazla birsey degil 150 euro falan.
Esin calisiyorsa sen issizlik maasi alamazsin eger kendine ait oturumun yoksa!!!

benim anlatmak istedigimde buydu sosyalden para almak icin bilmedigin icin bole yazdim oncelikle bunun icin ozur dilerim peki bunu almak icin nasil bir yol izlemeyelim..
#kocadeli#

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

belastingsdiensti esin arasin ve desinki esim icin algemeen heffingskorting'e basvurmak istiyorum bunun icin gerekli formulleri istiyorum...suan size 2011 icin basvuru yaptirirlar yapin basvurunuzu eeger alma hakkin varsa ozaman evlendigin tarihten itibaren olan formulleride isteyin belastingsdiensten ve onceki yillara ait olanlarida alma hakkiniz olur ozaman....ama burda esin maasida onemli bildigim kadariyla cok yuksek ise alma hakki olmuyo sanirim,,,sorabilirsiniz belastingsdienste arayip...kolay gelsin...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL

[quote="sansli"]belastingsdiensti esin arasin ve desinki esim icin algemeen heffingskorting'e basvurmak istiyorum bunun icin gerekli formulleri istiyorum...suan size 2011 icin basvuru yaptirirlar yapin basvurunuzu eeger alma hakkin varsa ozaman evlendigin tarihten itibaren olan formulleride isteyin belastingsdiensten ve onceki yillara ait olanlarida alma hakkiniz olur ozaman....ama burda esin maasida onemli bildigim kadariyla cok yuksek ise alma hakki olmuyo sanirim,,,sorabilirsiniz belastingsdienste arayip...kolay gelsin...[/quoe

arkadasim bilgilerin icin cok teskkr ederim evliligimizden daha 5 ay oldu :)) esimin maasi tahmini ne kadar olmasi gerekir ?
#kocadeli#

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

kocadeli yazdı:
sansli yazdı:belastingsdiensti esin arasin ve desinki esim icin algemeen heffingskorting'e basvurmak istiyorum bunun icin gerekli formulleri istiyorum...suan size 2011 icin basvuru yaptirirlar yapin basvurunuzu eeger alma hakkin varsa ozaman evlendigin tarihten itibaren olan formulleride isteyin belastingsdiensten ve onceki yillara ait olanlarida alma hakkiniz olur ozaman....ama burda esin maasida onemli bildigim kadariyla cok yuksek ise alma hakki olmuyo sanirim,,,sorabilirsiniz belastingsdienste arayip...kolay gelsin...[/quoe

arkadasim bilgilerin icin cok teskkr ederim evliligimizden daha 5 ay oldu :)) esimin maasi tahmini ne kadar olmasi gerekir ?

rica ederim yardimci olabiliyosam ne mutlu...ne guzel daha yeniymissiniz rabbim birlikteliginizi omur boyu surdursun ins ins ins...walla onu tam olarak bilemiyorum ama asgari ucret civari flnsa yada biraz daha ustu,,,ozaman alma sansiniz olur diye dusunuyorum...belastingsdienst sitesine girip bakabilirsiniz orda yazmasi gerekir...
hollandadayim(2008-5)

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL

sansli yazdı:
kocadeli yazdı:
sansli yazdı:belastingsdiensti esin arasin ve desinki esim icin algemeen heffingskorting'e basvurmak istiyorum bunun icin gerekli formulleri istiyorum...suan size 2011 icin basvuru yaptirirlar yapin basvurunuzu eeger alma hakkin varsa ozaman evlendigin tarihten itibaren olan formulleride isteyin belastingsdiensten ve onceki yillara ait olanlarida alma hakkiniz olur ozaman....ama burda esin maasida onemli bildigim kadariyla cok yuksek ise alma hakki olmuyo sanirim,,,sorabilirsiniz belastingsdienste arayip...kolay gelsin...[/quoe

rica ederim yardimci olabiliyosam ne mutlu...ne guzel daha yeniymissiniz rabbim birlikteliginizi omur boyu surdursun ins ins ins...walla onu tam olarak bilemiyorum ama asgari ucret civari flnsa yada biraz daha ustu,,,ozaman alma sansiniz olur diye dusunuyorum...belastingsdienst sitesine girip bakabilirsiniz orda yazmasi gerekir...

teskkr ederim sansli arkadasim umarim senin sansimiz yanimizda olur :))
#kocadeli#

conhoney
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Aydin
Yabanci_Ulke: Hollanda-Groningen

Re: ..issizlik maasi... (Algemeen Heffingskorting)

Mesaj gönderen conhoney »

Evet kardes.daha once yazdigim gibi sociale dienst,en esime 150 euro gibi bir para yardimi gelecek benim icin,ama o parada zaten benim sigorta ucretimi ancak karsiliyor.
Bende belastingsdients,e para icin basvurucam ama bunu 2011 e girmeden yapamiyorum.
internet sayfasindaki forumu doldurmak icin 2011,i beklemem lazim.Fakat 2010 ondan once evlenseydim o zaman bu yil basvurabiliyordum.

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Re: ..issizlik maasi... (Algemeen Heffingskorting)

Mesaj gönderen sansli »

conhoney abicim eger netten yapma imkanin yoksa belastingsdiensti arayip 2011 formulleri istersen gondereceklerdir diye dusunuyorum...bugun ayin 23 u yarin yollasalar 24 gelmesi 5 gun suruyo 29 u gene yil sonuna denk gelio oyuzden dolduramassiniz 2011 gelmeden diceklerini sanmam,,,
hollandadayim(2008-5)

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön