Oturum kartimi aldim.......

Hollandaya geldikden sonra yapilmasi gereken islemler oturuma basvuru.

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
yaseff
NT1
NT1
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: hollanda

Oturum kartimi aldim.......

Mesaj gönderen yaseff »

kardeslerim 1 senelik oturum kartimi aldim herseyin hayirlisi...Allahim herkesin yardimcisi olsun...bu arada benim rengim degismedi!!!!!

Türkiye
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: Türkiye
Yabanci_Ulke: Belçika

Re: Oturum kartimi aldim.......

Mesaj gönderen Türkiye »

Yaseff hayırlı olsun..bu arada aile bırlesımı sonucumu 1 senelık verdıler anlayamadım ben sımdı? belcıkamı hollandamı? normalde 5 senelık vermıyorlarmıydı?

_black_
NT2
NT2
Turkiye_Sehir: Yozgat
Yabanci_Ulke: Hollanda- hengelo (ov)

Mesaj gönderen _black_ »

Turkiye kardes hollandaya aile birlesimi ile gelince burda once bir yillik bir yillik bitimindede duruma gore 5yillik veriyolar,ama 1 yillik bitince 2 yillikda verebilirler,calisiyorsan gelirin vRsa 5 yillik veriyolar ya,kardes bu arada hayirli olsun oturum kartin
11.01.2011 sinava girdim kazandim
04,02,2011 vizeye basvuru
04,03,2011 vize onaylandi
07.04.2011 hollandadayim
20.04.2011 1 yillik oturum karti aldim

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

calisip calismamakla alakasi yok arkdsm,hollandaya aile birlesimi ile gelen her kisi ilk once bi 1yllik oturum kartini alir,sonra esinin yai seni buraya getiren kisinin suresz oturumu varsa veya nl vatandasi ise alacagin ikincioturum kartin 5 yillik olacaktir,bu kanunlara gore boyledir...ama diyelim ki esinin sureli oturum karti var mesea onunda 5t yillik karti var ve sen 5yillik oturum kartini alacagin dnemde esinin 5 yillik kartnin suresine bakilio onunn kac senesi kalmissa oturum kartinda sana da okadar oturum veriliyo...ornegin
benim esim nl vatandasi 1 yillik+5 yillik olarak aldim oturum kartini
ama arkdsmn 5 yillik otrum karti vardi esini getirdi esi 1 yillik kart aldi arkdsmnda ozaman 5 yillik oturum kartindan 2 yili gecmisti 3 yili kalmisti onun esine ikinci oturum kartini 3 yillik verdiler...
biraz karisik oldu sanirim ama umarim aciklayabilmisimdir...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

_black_
NT2
NT2
Turkiye_Sehir: Yozgat
Yabanci_Ulke: Hollanda- hengelo (ov)

Mesaj gönderen _black_ »

sanslinin dedigi dogrudur cunku o bu isleri daha iyi biliyor daha iyi arastiriyor,aydinlattigi icin tsk ediyorum sansli kardese
ben birinden duymustum sanki ondan o yaziyi yazdim,o zaman benim esimin nl pasaportu var benim 1 yilligin bitmesine az kaldi 2 nci oturum 5 yillik o zaman oda guzel mis
tsk ler
11.01.2011 sinava girdim kazandim
04,02,2011 vizeye basvuru
04,03,2011 vize onaylandi
07.04.2011 hollandadayim
20.04.2011 1 yillik oturum karti aldim

one2one
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: afyonkarahisar
Yabanci_Ulke: Rotterdam

Mesaj gönderen one2one »

sansli yazdı:calisip calismamakla alakasi yok arkdsm,hollandaya aile birlesimi ile gelen her kisi ilk once bi 1yllik oturum kartini alir,sonra esinin yai seni buraya getiren kisinin suresz oturumu varsa veya nl vatandasi ise alacagin ikincioturum kartin 5 yillik olacaktir,bu kanunlara gore boyledir...ama diyelim ki esinin sureli oturum karti var mesea onunda 5t yillik karti var ve sen 5yillik oturum kartini alacagin dnemde esinin 5 yillik kartnin suresine bakilio onunn kac senesi kalmissa oturum kartinda sana da okadar oturum veriliyo...ornegin
benim esim nl vatandasi 1 yillik+5 yillik olarak aldim oturum kartini
ama arkdsmn 5 yillik otrum karti vardi esini getirdi esi 1 yillik kart aldi arkdsmnda ozaman 5 yillik oturum kartindan 2 yili gecmisti 3 yili kalmisti onun esine ikinci oturum kartini 3 yillik verdiler...
biraz karisik oldu sanirim ama umarim aciklayabilmisimdir...
peki sansli soylede bir kanun var diye biliyorum. 1 yil vast contract li biryerde calistiginda ve 1 yilin sonunda yeniden oturum kartina basvuru yaptiginda esinin oturumuna bakilmaksizin 5 yillik veriliyor biliyorum?

“Hollandadaki Asamalar ve Tecrubeler” sayfasına dön