INBURGERINGSEXAMEN HAKKINDA TECRUBELERINIZ
Moderatör: sansli
- Halilcan
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Kirsehir
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Haarlem
Re: INBURGERINGSEXAMEN HAKKINDA TECRUBELERINIZ
Tabiki her okul aynimidir orasi tartisilir ama benim gittigim okul bu inburgeringsexamen konusunda pekte gevsek degildi,, evet ben yasadiklarimi yazdim duyumlardan degil.. girdigim portfolio yaklasik 40 dk surdu diger kalan zaman zarfinda da 7 soru soruldu bu sorularin cevabi ise cumle kurularak anlatilmak istendi,, ornegin kac tane belge hazirladin,, ben 30 tane belge hazirladim. (Ik heb 30 bewijs verzameld)gibi sorular,,, size gore en onemli belge hangisiydi neden? tabiki ben rijbewis ornegini verdim nedeni de rijbewis olmadan araba kullanilamayacagi...bende aldim portfolio yu diger sinavlarinda sonucunu bekliyorum daha almadim.

- murat.kara
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: Hollanda Rijswijk
okullar gibi sinavlarda duzensiz demektir arkadaslar bu .egitim sistemi hakketten sifir bu ulkenin allah yardimcimiz olsun hepimizin.neyse halil kardes diger sinavlarin sonucunu almadim henuz demissin o sinavlara portofoliden oncemi girdin sorami,birde o sinav sorulariyla ilgili ornekler verirsen cok yararli olacak cunki saglikli bir bilgi bulamadim bu sinavlar hakkinda tesekkurler simdiden
- Halilcan
- Mezun-NL
tabiki murat abi ben o sinavlara 3 gun once girmistim,,, sinav bilindigi gibi portfolio haric uc bolumden olusuyo
1)toets gesproken
2)central examen
3)kns-kennis nederlandse samenleving
diye tabiki genelde ucunude arka arkaya aliyorlar daha kolaylik olmasi acisindan neyse iceriklerine gelince ben once toets gespoken girdim bu sinav kendi icinde yaklasik 40 civarinda soru iceriyoo sadece dinleyip mikrofona cevap veriliyoo ilk 10 soru na zeggen yani denileni tekrar edip soyleme sonraki karsit cumleler mesela zwart-wit gibi sonra yine na zeggen ama biraz daha hizli soylesi sonundada verhalen yani kisa hikayeler 2 bolumden olusuyoo bu hikayelerin kisa anlatimini anlatmani istiyorlar...
central examen bu sinavda kendi icinde 43 soru iceriyor kisa kisa filmler sunulup iclerinden sorular soruluyo ornegin cocuk oldugu zaman nereye basvurulur a,b,c diye siklar var ona gore cevap veriliyoo cevapsa belediye-gemeente
digeri ise kennis nederlandse samenleving buda kendi icinde 43 soru iceriyoo iceriginde hollandayi tanima yatiyo cikan sorulardan bir kac ornek vereyim aklimda kalan yine kisa filmler sunuluyoo bazende resimler, ilki 21 mei deyince akla asagidakilerden hangisi gelir cevap,, hemelvaartsdag,, diger bir soruda resimde eski amerikan baskani bush ile hollanda basbakani fotografta dostluk mesaji veriyoo,, sorudada bu ne anlama gelir hollanda icin deniliyoo yani buna benzer yaklasik 6 soru ,, aklima geldikce yazmaya calisirim su anda aklima gelen bunlar umarim biseyler sunmusumdur herkese kolay gelsin simdiden,,,
1)toets gesproken
2)central examen
3)kns-kennis nederlandse samenleving
diye tabiki genelde ucunude arka arkaya aliyorlar daha kolaylik olmasi acisindan neyse iceriklerine gelince ben once toets gespoken girdim bu sinav kendi icinde yaklasik 40 civarinda soru iceriyoo sadece dinleyip mikrofona cevap veriliyoo ilk 10 soru na zeggen yani denileni tekrar edip soyleme sonraki karsit cumleler mesela zwart-wit gibi sonra yine na zeggen ama biraz daha hizli soylesi sonundada verhalen yani kisa hikayeler 2 bolumden olusuyoo bu hikayelerin kisa anlatimini anlatmani istiyorlar...
central examen bu sinavda kendi icinde 43 soru iceriyor kisa kisa filmler sunulup iclerinden sorular soruluyo ornegin cocuk oldugu zaman nereye basvurulur a,b,c diye siklar var ona gore cevap veriliyoo cevapsa belediye-gemeente
digeri ise kennis nederlandse samenleving buda kendi icinde 43 soru iceriyoo iceriginde hollandayi tanima yatiyo cikan sorulardan bir kac ornek vereyim aklimda kalan yine kisa filmler sunuluyoo bazende resimler, ilki 21 mei deyince akla asagidakilerden hangisi gelir cevap,, hemelvaartsdag,, diger bir soruda resimde eski amerikan baskani bush ile hollanda basbakani fotografta dostluk mesaji veriyoo,, sorudada bu ne anlama gelir hollanda icin deniliyoo yani buna benzer yaklasik 6 soru ,, aklima geldikce yazmaya calisirim su anda aklima gelen bunlar umarim biseyler sunmusumdur herkese kolay gelsin simdiden,,,

- murat.kara
- Mezun-NL
tesekkur ederim halil en azindan nasil biseyle karsilasacagimiz belli artik tr deki sinavin benzeri bakalim bende 30 martta giricem sinava allah hepimizin yardimcisi olsun
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: konya
- Yabanci_Ulke: hollanda
Hayirli gunler herkese,,,benimde sinavi kazanan arkadasa sorum var izninizle,oncelikle tebrikler,sorum sudur bende gecenlerde girdim portofolio sinavini kazandim digerinden iki bolumu kazandim toets gesproken dan kaldim simdi tekrardan basvuru yapicam sadece kaldigim bolumden girmem lazimmis,soruma gelince sinavi kazanan arkadasim ,aynen sizin anlattiginiz gibiydi benim sinavda bana iki tane kisa hikaye anlatildi digerleriyle birlikte fakat cok hizli ve sesi boguk geldigi icin anlamadim bisi size anlatilan hikaye aklinizda kaldimi acaba anlatabilirmisiniz tabiki hepsi ayni olmaz ama merak ettim sadece korkuyorum simdi ayni o sesle karsilasirsam anlayamam diye.birde simdi ornegin zwart derdemez arkadan hizli bisekilde wit demeliyiz beklemeden dimi,nazeggen oyle o zwart demisse o sustumu direkt sende zwart demelisin,hic dusunme zamani yok ona kizdim ben,kafam cok karisik simdi allah yardimcimiz olur insallah herkesle birlikte bende kazanirim tek bu kaldi ama hayirlisi.ha birde bu sorularin kacta kacini bilmemiz sarttir bilgi verirseniz sevinirim.cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.Halilcan yazdı:Tabiki her okul aynimidir orasi tartisilir ama benim gittigim okul bu inburgeringsexamen konusunda pekte gevsek degildi,, evet ben yasadiklarimi yazdim duyumlardan degil.. girdigim portfolio yaklasik 40 dk surdu diger kalan zaman zarfinda da 7 soru soruldu bu sorularin cevabi ise cumle kurularak anlatilmak istendi,, ornegin kac tane belge hazirladin,, ben 30 tane belge hazirladim. (Ik heb 30 bewijs verzameld)gibi sorular,,, size gore en onemli belge hangisiydi neden? tabiki ben rijbewis ornegini verdim nedeni de rijbewis olmadan araba kullanilamayacagi...bende aldim portfolio yu diger sinavlarinda sonucunu bekliyorum daha almadim.
- Halilcan
- Mezun-NL
slm, cevabini bu basliga yazdim ..yesilova yazdı:Hayirli gunler herkese,,,benimde sinavi kazanan arkadasa sorum var izninizle,oncelikle tebrikler,sorum sudur bende gecenlerde girdim portofolio sinavini kazandim digerinden iki bolumu kazandim toets gesproken dan kaldim simdi tekrardan basvuru yapicam sadece kaldigim bolumden girmem lazimmis,soruma gelince sinavi kazanan arkadasim ,aynen sizin anlattiginiz gibiydi benim sinavda bana iki tane kisa hikaye anlatildi digerleriyle birlikte fakat cok hizli ve sesi boguk geldigi icin anlamadim bisi size anlatilan hikaye aklinizda kaldimi acaba anlatabilirmisiniz tabiki hepsi ayni olmaz ama merak ettim sadece korkuyorum simdi ayni o sesle karsilasirsam anlayamam diye.birde simdi ornegin zwart derdemez arkadan hizli bisekilde wit demeliyiz beklemeden dimi,nazeggen oyle o zwart demisse o sustumu direkt sende zwart demelisin,hic dusunme zamani yok ona kizdim ben,kafam cok karisik simdi allah yardimcimiz olur insallah herkesle birlikte bende kazanirim tek bu kaldi ama hayirlisi.ha birde bu sorularin kacta kacini bilmemiz sarttir bilgi verirseniz sevinirim.cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.Halilcan yazdı:Tabiki her okul aynimidir orasi tartisilir ama benim gittigim okul bu inburgeringsexamen konusunda pekte gevsek degildi,, evet ben yasadiklarimi yazdim duyumlardan degil.. girdigim portfolio yaklasik 40 dk surdu diger kalan zaman zarfinda da 7 soru soruldu bu sorularin cevabi ise cumle kurularak anlatilmak istendi,, ornegin kac tane belge hazirladin,, ben 30 tane belge hazirladim. (Ik heb 30 bewijs verzameld)gibi sorular,,, size gore en onemli belge hangisiydi neden? tabiki ben rijbewis ornegini verdim nedeni de rijbewis olmadan araba kullanilamayacagi...bende aldim portfolio yu diger sinavlarinda sonucunu bekliyorum daha almadim.
http://forum.dilogren.com/viewtopic.php?f=69&t=3847

- murat.kara
- Mezun-NL
benim girdigim sinavda o kisimda cikan hikaye.bir adamin is arkadaslariyla devamli gittigi bir cafe varmis ve daha sonra bu topluluk bir clup kurmuslar ayin belirli zamanlarinda orada toplanip yiyip icip muhabbet ediyorlarmis.ikinci hikaye inanin hatirlamiyorum neydi.ama arkadasin dedigi gibi cok hizli bir sekilde anlatiliyor o nedenle cok iyi takip etmeniz gerekir.benim sinav sonuclari gelmedi henuz
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Den Haag
- Halilcan
- Mezun-NL
helin kardesim ben tr de o sinava girmeden gelenlerdenim.. o yuzden bilmiyorum bu sinavla tr deki sinav aynimi diye ,

-
- Mezun-NL
helin merhaban ben senin soruna cevap vereyim burdaki toets gesproken turkiyedekinin aynisin eyer turkiyede 37 puan almisan burda o sinavi birdaha yapman gerekmiyor, tukiyede aldigim belgeyi sociale dienst gonderdim ve benim toets gesprokenda muaf tutuldugemu dair bana gelen mektupta yaziyordu cunku benim puanin 45 idi unutma sevglerle mehmet