INBURGERINGSEXAMEN HAKKINDA TECRUBELERINIZ
Moderatör: sansli
- murat.kara
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: Hollanda Rijswijk
Re: INBURGERINGSEXAMEN HAKKINDA TECRUBELERINIZ
bende turkiye de sinava girmistim puanimi hatirlamiyorum .burdaki sinavda turkiye deki sinavin tipatip aynisi
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
Halilcan yazdı:tabiki murat abi ben o sinavlara 3 gun once girmistim,,, sinav bilindigi gibi portfolio haric uc bolumden olusuyo
1)toets gesproken
2)central examen
3)kns-kennis nederlandse samenleving
diye tabiki genelde ucunude arka arkaya aliyorlar daha kolaylik olmasi acisindan neyse iceriklerine gelince ben once toets gespoken girdim bu sinav kendi icinde yaklasik 40 civarinda soru iceriyoo sadece dinleyip mikrofona cevap veriliyoo ilk 10 soru na zeggen yani denileni tekrar edip soyleme sonraki karsit cumleler mesela zwart-wit gibi sonra yine na zeggen ama biraz daha hizli soylesi sonundada verhalen yani kisa hikayeler 2 bolumden olusuyoo bu hikayelerin kisa anlatimini anlatmani istiyorlar...
central examen bu sinavda kendi icinde 43 soru iceriyor kisa kisa filmler sunulup iclerinden sorular soruluyo ornegin cocuk oldugu zaman nereye basvurulur a,b,c diye siklar var ona gore cevap veriliyoo cevapsa belediye-gemeente
digeri ise kennis nederlandse samenleving buda kendi icinde 43 soru iceriyoo iceriginde hollandayi tanima yatiyo cikan sorulardan bir kac ornek vereyim aklimda kalan yine kisa filmler sunuluyoo bazende resimler, ilki 21 mei deyince akla asagidakilerden hangisi gelir cevap,, hemelvaartsdag,, diger bir soruda resimde eski amerikan baskani bush ile hollanda basbakani fotografta dostluk mesaji veriyoo,, sorudada bu ne anlama gelir hollanda icin deniliyoo yani buna benzer yaklasik 6 soru ,, aklima geldikce yazmaya calisirim su anda aklima gelen bunlar umarim biseyler sunmusumdur herkese kolay gelsin simdiden,,,
coktandir sorucam da bi turlu kismet olmadi arkdsm,,,simdi senin dedigine gore asagi yukari 132 soru ve 2 hikaye var demi sinavda,,,bende turkiyeye gitmeden once girmek istedigim icin gecen hafta brief doldurup gonderdim,,,ama cok korkuyorum sinavdan ilk seferde gecmek istiyorum,nederlands aan het werk sitesinde hocamin gosterdigi testleri surekli cozmeye calisiyorum 52 soru var ve her seferinde farkli farkli sorular cikiyo yani 15 i ayniysa geri kalani farkli sorular cikiyo,,,genelde 36 dan asagi dusmuyorum ama yetersiz hocam 41 den yukarisi cok iyi dedi,,,siz sinav brief ini yolladikdan kac hafta sonra cvp geldi acaba bilgilendirirseniz sevinirim,,,simdiden tesekkurler...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
- sansli
- Ogretmen
mrb halilcan arkdsm sanirim sorumu gormedin,bende gonderdigim icin brief merak ediyorum acaba turkiyeye gitmeden once cvp gelirmi diye sana ve diger sinava giren arkdslara ne kadar zmaan sonra gelin su gun sinava girin diye mektup geldi acaba yazabilirmisin bi zahmet...simdiden tesekkurler...sansli yazdı:Halilcan yazdı:tabiki murat abi ben o sinavlara 3 gun once girmistim,,, sinav bilindigi gibi portfolio haric uc bolumden olusuyo
1)toets gesproken
2)central examen
3)kns-kennis nederlandse samenleving
diye tabiki genelde ucunude arka arkaya aliyorlar daha kolaylik olmasi acisindan neyse iceriklerine gelince ben once toets gespoken girdim bu sinav kendi icinde yaklasik 40 civarinda soru iceriyoo sadece dinleyip mikrofona cevap veriliyoo ilk 10 soru na zeggen yani denileni tekrar edip soyleme sonraki karsit cumleler mesela zwart-wit gibi sonra yine na zeggen ama biraz daha hizli soylesi sonundada verhalen yani kisa hikayeler 2 bolumden olusuyoo bu hikayelerin kisa anlatimini anlatmani istiyorlar...
central examen bu sinavda kendi icinde 43 soru iceriyor kisa kisa filmler sunulup iclerinden sorular soruluyo ornegin cocuk oldugu zaman nereye basvurulur a,b,c diye siklar var ona gore cevap veriliyoo cevapsa belediye-gemeente
digeri ise kennis nederlandse samenleving buda kendi icinde 43 soru iceriyoo iceriginde hollandayi tanima yatiyo cikan sorulardan bir kac ornek vereyim aklimda kalan yine kisa filmler sunuluyoo bazende resimler, ilki 21 mei deyince akla asagidakilerden hangisi gelir cevap,, hemelvaartsdag,, diger bir soruda resimde eski amerikan baskani bush ile hollanda basbakani fotografta dostluk mesaji veriyoo,, sorudada bu ne anlama gelir hollanda icin deniliyoo yani buna benzer yaklasik 6 soru ,, aklima geldikce yazmaya calisirim su anda aklima gelen bunlar umarim biseyler sunmusumdur herkese kolay gelsin simdiden,,,
coktandir sorucam da bi turlu kismet olmadi arkdsm,,,simdi senin dedigine gore asagi yukari 132 soru ve 2 hikaye var demi sinavda,,,bende turkiyeye gitmeden once girmek istedigim icin gecen hafta brief doldurup gonderdim,,,ama cok korkuyorum sinavdan ilk seferde gecmek istiyorum,nederlands aan het werk sitesinde hocamin gosterdigi testleri surekli cozmeye calisiyorum 52 soru var ve her seferinde farkli farkli sorular cikiyo yani 15 i ayniysa geri kalani farkli sorular cikiyo,,,genelde 36 dan asagi dusmuyorum ama yetersiz hocam 41 den yukarisi cok iyi dedi,,,siz sinav brief ini yolladikdan kac hafta sonra cvp geldi acaba bilgilendirirseniz sevinirim,,,simdiden tesekkurler...
hollandadayim(2008-5)
- acer
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: yozgat cayiralan
- Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam
sansli yukarida vermis oldun siteye girdim ama sorulari goremedim ayrintili yazarmisin bende simdiden calismak istiyorum
UYUM SINAVINA 10/10/2007 GIRDIM
NL 17/08/2008 GELDIM
okula baslidim
ikinci oturuma basvurdum 02/06/2009
bes yıllık oturumum geldı 10 07 2009
NL 17/08/2008 GELDIM
okula baslidim
- sansli
- Ogretmen
acer yazdı:sansli yukarida vermis oldun siteye girdim ama sorulari goremedim ayrintili yazarmisin bende simdiden calismak istiyorum
arkdsm bu site okula gittiginizde 150 euro yatiriyosunuz (heryerde farkli olabilir bilmiyorum)materyal ve computer kullanabilmeniz icin diyolar,,,yatirdiginizda bi hafta gibi bi surede okulda hocaniz size bi sifre veriyo isim soyisim ve sifrenizle buraya giris yapiyosunuz,,,ve e-learning ve portfolio seklinde iki resim cikiyo karsiniza sizde e-learning i seciyosunuz,,,sonra onunuze cikan kutucukda selecteren yazio siz ordan cursus_mondriaan yazisini seciyosunuz orda 36 bolumden olusan cp adi altinda herbiri kendi icinde cesitli sayilarda olan testleri yapiosunuz ayni zamanda sinifdada uygulamasini yapiosunuz bu cp lerin....''Nederlands aan het werk" ama iki tane cikiyo,siz home yazana degil nederlands aan het werk welkom yazan yere girceksiniz ama eger okuldan aldiginiz sifreniz varsa girebiliyosunuz.sifreniz yoksa giris yapamiyosunuz malesef...umarim aciklayici ve yardimci olabilmisimdir arkdsm,,,
bide orda sitede oefenexamenler var(deneme sinavlari)
hocam ordaki sinavda nekadar az yanlis yaparsam girecegimiz sinavlarda kazanma sansimiz okadar yuksek olur demisti...
hollandadayim(2008-5)
- acer
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: yozgat cayiralan
- Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam
canim cok saol bizim okulda bilgisayar var ama bizim kullanmamiz yasakmis diger gruplar kullaniyor yine ben hocalarla konusup bu parayi yatirip sifre almaya calisacam hayirlisi
UYUM SINAVINA 10/10/2007 GIRDIM
NL 17/08/2008 GELDIM
okula baslidim
NL 17/08/2008 GELDIM
okula baslidim
- sansli
- Ogretmen
aa nasil ya nasil yasakmis.benim evimde kendi bilgisayarim oldugu halde hocamiz herzaman okula gelip computerlari kullanabilicegimizi soyluyo,,,sadece ders gunlerinde degil o gunler disindada okula gelip kartimiz var onu gosterip pc kullanabilirsiniz dio...sizde niye oyle bi uygulama yapmislar anlamadim...ins ins ins kullanmaniza izin verirler,,,pc deki derslerde onemli bence cunku,ordaki videolari izliosun testleri cozuyosun sonra o yaptigin dersi sinifda uygulamali yapiyosun,mesela bi ornek verim,,,aangifte yapma var cp lerden birinde polise yada belediyeye aangifte yapiyosun,pc de yaptikdan sonra sinifda hoca belediye memuru yada polis oluyo sende gidip konusma yapiosun aangifte yapiosun ayni gercekmis gibi...cunku hazirlanan portfolioda bunlar yapilcak ve portfolio sinavinda sorulcakmis bunlar nasil yasak olur anlamadim ins ins ins kullanabilirsin pc yi ve dersleri yapabilirsin...acer yazdı:canim cok saol bizim okulda bilgisayar var ama bizim kullanmamiz yasakmis diger gruplar kullaniyor yine ben hocalarla konusup bu parayi yatirip sifre almaya calisacam hayirlisi
hollandadayim(2008-5)
- Halilcan
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Kirsehir
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Haarlem
Sansli Kardesim sana bildigim kadari ile cek gelmis onu verdikten sonra yine bir brief alir ne zaman sinav olduguna dair ,, benimki ne zaman gelmisti dersen sanirim gonderdikten sonra 6 veya 7 hafta gibiydi sanirsam ,,simdiden basarilar dilerim...

-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: karabuk
- Yabanci_Ulke: hollanda-deventer
slm herkese.Sitenize yeni uye oldum bende.insan aradigi cogu bilgiyi bulabilmesi guzel.Neyse konuya geleyim ben dun inburgering examena girdim.kns bolumu iyiydi ama a2werk berbatti bana cok zor geldi'.toets gesprokenda nazegin bolumu iiydi,fakat hikaye bolumu ve zitkelime bolumude kotuydu.cok hizli konusuluyodu.sinava giripde ben gibi a2 bolumunde takilan varsa konusmak isterim.En azindan hatalarimizi gormus oluruz.Umarim cevaap yazan olur.Sorusu olanlarada bilgilendirmek isterim>
- sansli
- Ogretmen
oncelikle sitemize hosgeldin arkdsm umarim aradigin seylere ulasirsin burdaki eminim ulasacagindan,,,yinede ozellikle seni ilgilendiren okulla derslerle ilgili kisisel sorularinida sorup cvp alabilirsin,,,bende bu sinavlari yaptim benimkide A2 WERK di,,,bana kns ve elektronisch praktijkexamen cok cok kolay geldi ki gectim zaten onlardan toets gesprokeni gecemedim malesef dedigin gibi cok hizli konusuluyo cvp verme suren saniyelerle sInIrLi...ben sali gunu yeniden giricem toets gesprokena ,,,umarim bu sefer alirim ,,,umarim sende hepsinden gecmissindir sonuclarin gelmeden karamsarliga dusme derim,,,sima yazdı:slm herkese.Sitenize yeni uye oldum bende.insan aradigi cogu bilgiyi bulabilmesi guzel.Neyse konuya geleyim ben dun inburgering examena girdim.kns bolumu iyiydi ama a2werk berbatti bana cok zor geldi'.toets gesprokenda nazegin bolumu iiydi,fakat hikaye bolumu ve zitkelime bolumude kotuydu.cok hizli konusuluyodu.sinava giripde ben gibi a2 bolumunde takilan varsa konusmak isterim.En azindan hatalarimizi gormus oluruz.Umarim cevaap yazan olur.Sorusu olanlarada bilgilendirmek isterim>
hollandadayim(2008-5)