Inburgeringstoets:Profieltoets NT2&MO-Profieltoets
Moderatör: sansli
-
- Site Admin
- Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
- Yabanci_Ulke: hollanda-breda
Inburgeringstoets:Profieltoets NT2&MO-Profieltoets
Mbo profiel sinavi, hollandaya yeni gelenlerin hollandaya ayak uydurup uyduramadiklarini denemek amacli yapilan bi sinavdir.
inburgering ve nt 2 sinavini almis olan yeni gelen sahislar Mbo profiel sinavina tabi tutulmamaktadir
sinav bi mecburi konudan ve iki secme hakkiniz olan konulardan olusuyor..!( secme hakkiniz olan konular; egitim, bos zamanlar, vergi, saglik ve cocuklardan olusuyor)
mesela; secim hakkiniz olan konulardan saglik konusunu ele alirsak, sahis hollandadaki saglik temeli hakkinda bilgiye sahip oldugunu gostermeli. mesela; hollandada saglik sigorta icin ne yapmali, nasi basvurulmali vs vs..!
sinav bilgisayar araciligiyla olunuyor, sahis 4 farkli cevap arasindan dogru cevabi vermeli. her cevap resimlerle gosteriliyor. sorulari hem okuyabilir hemde dinleyebilirsiniz. sinav 28 mecburi sorudan ve 6 secim hakkiniz oldugu konulardan cikiyor. 40 sorudan olusuyor ve asagi yukari 30/ 45 dk suruyor..!
kolay gele
inburgering ve nt 2 sinavini almis olan yeni gelen sahislar Mbo profiel sinavina tabi tutulmamaktadir
sinav bi mecburi konudan ve iki secme hakkiniz olan konulardan olusuyor..!( secme hakkiniz olan konular; egitim, bos zamanlar, vergi, saglik ve cocuklardan olusuyor)
mesela; secim hakkiniz olan konulardan saglik konusunu ele alirsak, sahis hollandadaki saglik temeli hakkinda bilgiye sahip oldugunu gostermeli. mesela; hollandada saglik sigorta icin ne yapmali, nasi basvurulmali vs vs..!
sinav bilgisayar araciligiyla olunuyor, sahis 4 farkli cevap arasindan dogru cevabi vermeli. her cevap resimlerle gosteriliyor. sorulari hem okuyabilir hemde dinleyebilirsiniz. sinav 28 mecburi sorudan ve 6 secim hakkiniz oldugu konulardan cikiyor. 40 sorudan olusuyor ve asagi yukari 30/ 45 dk suruyor..!
kolay gele
-
- Site Admin
Re: MO PROFIEL TOETS...!
profiel toets icin bi ornek verelim..!
Je wilt een uitkering aanvragen. Waar ga je naar toe.(issizlik parasi icin basvuruda bulunacaksin. nereye gitmelisin?)
-een postkantoor

-de belastingdienst

-het CWI

DOGRU CEVAPP.......?
kolay gele
Je wilt een uitkering aanvragen. Waar ga je naar toe.(issizlik parasi icin basvuruda bulunacaksin. nereye gitmelisin?)
-een postkantoor

-de belastingdienst

-het CWI

DOGRU CEVAPP.......?
kolay gele
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: hollanda
- Yabanci_Ulke: den haag
Re: Inburgeringstoets:Profieltoets NT2&MO-Profieltoets
Oncelikle tesekkurler insanlari aydinlattidiginiz icin. Yaklasik 1 ay once falan bende bu sinavi yapmistim. Cok zordu diyemem ayni verilen ornekteki gibi sorular. Ben okulda bir program vardi (EHBN) ordan calismistim. Ama bir tane website var ordanda calisabilirsiniz. Asagida yaziyorum. Zaten duydugum kadariyla 2008 de baska bir sinav cikarilacakmis bunun yerine...Basarilar
http://www.haagserugzak.nl/
http://www.haagserugzak.nl/
-
- Site Admin
selam arkadaslar,
bu sinavla ilgili Ib-groep 'un sitesinde cok guzel bilgiler var, ben bugun tum gun oturup bu bilgileri Turkceye cevirdim ama gitti
benim pc biraz kafayi yedi...! anlayacaginiz bosuna ugrasmis oldum..! ama ilerde insallah Turkce cevirisi tekrar yapilcak..!
http://www.inburgeren.nl/inburgeraar/in ... rgeren.asp
bu linkte sinava girecekler arkadaslar icin hersey mevcut, sinav nedir, kac bolumden olusur, nerde ne zaman yapilir, sinav ucreti veya kurs ucretleri ne kadardir, vs vs..
kolay gele
bu sinavla ilgili Ib-groep 'un sitesinde cok guzel bilgiler var, ben bugun tum gun oturup bu bilgileri Turkceye cevirdim ama gitti

http://www.inburgeren.nl/inburgeraar/in ... rgeren.asp
bu linkte sinava girecekler arkadaslar icin hersey mevcut, sinav nedir, kac bolumden olusur, nerde ne zaman yapilir, sinav ucreti veya kurs ucretleri ne kadardir, vs vs..
kolay gele
-
- Beginner
dogru cevap belastingdienst mi?
-
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: Turkiye - Aydin
- Yabanci_Ulke: Hollanda - Noord Brabant
-
- Site Admin
selam Ali,
bu sinavi 3 sene icinde alman lazim, dil kursuna gitmek mecburi degil kendi secimin. ama dil kursuna gitmek istiyorsan devlet (ib-Groep) kurs ve sinav parasini karsiliyor, tabi geri ödemek sartiyla. okul seciminde sana kalmis. ikamet edecegin belediye sana dil seciminde yardimci olacaktir.!
Insallah hollandaya gelir ve bu sinavi basariyla alirsin..!
kolay gele
bu sinavi 3 sene icinde alman lazim, dil kursuna gitmek mecburi degil kendi secimin. ama dil kursuna gitmek istiyorsan devlet (ib-Groep) kurs ve sinav parasini karsiliyor, tabi geri ödemek sartiyla. okul seciminde sana kalmis. ikamet edecegin belediye sana dil seciminde yardimci olacaktir.!
Insallah hollandaya gelir ve bu sinavi basariyla alirsin..!
kolay gele
-
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: Turkiye - Aydin
- Yabanci_Ulke: Hollanda - Noord Brabant
-
- Beginner
onumuzdeki hafta pazartesi gunu MO toets a giricem 3 december de.sinavdan sonra sinav sorularini aklimda kaldigi kadariyla burda paylasicam.
herkese kolay gelsin
succes.
herkese kolay gelsin
succes.
-
- Site Admin
Allah yardimcin olsun Ozlem
umarim sinavi kazanirsin..!
sinav sonucunu ve aklinda kalan sorulari bekliyoruz