inburgeringexamen tecrubem

Hollandadaki Uyum Sinavi Nedir,Alistirma Sorulari, Sinava Giren Arkadaslarimizin Tecrubeleri.!

Moderatör: sansli

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

inburgeringexamen tecrubem

Mesaj gönderen sansli »

oncelikle bekleyen arkdslarimdan ozur diliyorum bukada uzun zaman beklettigim icin ama cuma gunu anca kendime gelebildim basagrisi anca gecti inaninki,,,ve uzun sureli giremiyodum siteye.

simdi oncelikle bana gore kolaydi sinav sadece toets gespoken sinavinin sonlari biraz zorladi beni,
sorulara gelince hangi soru nerde cikti tam hatirlayamiyorum ama yazmaya calisicam,
sinav sorulari,jan,hanna,amel,mo,ben,emma,lisa,uzerine kurulu

praktijkda ilk 6 soru bi karsilikli konusmayi parcalara ayirip soru yapmislar,
lisa bi ampul takmayi yakmayi denemis,lamba yanmamis,baska bi tane denemis oda calismamis,elektrik yerini kontrol etmis ama kapot degilmis ve lisa nutsbedrijf i ariyomus,bunu okudukdan sonra karsilikli konusma var dinliosunuz birinci soruda diyoki goedemorgen dedikden sonra kadin nasil yardimci olabilirim diye soruyo sesi kesmisler orda ne demesi lazim dio,
a=bizim lamba bozuk
b=lambamiz calismiyo
c=bizim bir problemimiz var lambamizla ilgili *bence buydu duzgun cumleydi cunku

ikinci soruda bunu soyledikden sorna kadin soruyo komsunuzun lambasinin bozuk olup olmadigini biliyomsunzu kesilio ses ve sburda ne demek lazim dio
a=ben bilmek istemiyorum
b=burda baska anlamsiz bisey vardi hatirlayamadim
c=oo hayir bilemiyorum * ben bunu sectim vriendelijke cvp buydu cunku

ucuncu soruda kadin ilgileniceklerini soyluyo ve kesilio ses burda ne demeesi lazim dio

a=benim zamanim yok
b=istemiyorum gibi bisydi
c=asagi yukari nekadar surer acaba diye duzgun bi cumleydi *

dorduncu soruda kadin nekadar surecegini soyluyo,orda ses kesilio burda ne demesi lazim diyo
a=graag gedaan
b=tot ziens
c=dankuwel* ben bunu sectim once ilgilendigi icin tesekkur edip daha sonra iyigunler yada tot ziens denir diye dusunerekden

5-6 hatirlayamiyorum cunku o arada aklimda tutum bu sorularida anlatim sitede diye dusunurken soruyu anlayamadim,sonra baktim ki ilk 4 soruyu aklimda tutmaya calismadan okudum yaptim ama aklimda kalmis,o arada bunlari dusunurken soruyu okudum ama aklimda tutamamisim.

baska bi soruda lisa thuiszorgda calisiomus,adam yatakda uzaniomus bugun neler giymek istedigini soyluyo kadina sesli dinliyosunuz,cvplarda resimli ve yazili,adam kahverengi kazak,beyaz pantolon,ve ayakkabilarini giymek istedigini solyuo sorudada adam ne giymek istedi dio.
a=kahverengi kazak* ben bunu sectim
b=beyaz gomlek
c=gri pantolon

yine baska bi soruda lisa woonzorgcentrumda calisiomus,yasli bi bayana bakio kadin bugun alisveris yapmak istiyomus,ama sorunun altina ozellikle yazmislar lisanin zamani yok diye
ne demesi lazim vrindelijjke olarak dio
a=kendin yapmalisin
b=cok ozur dilerim ama zamanim yok * ben bunu sctim ozelikle zamani yok diye belirtmisler diye belkide yanlistir bilmiyorum
c=ya tabiki yaparim natuurlijke demis

baska bi soruda hanna ve jan in marokan arkdslari hollandaya ziyarete gelmisler,adamlar muzeye gidiolar ve 3-4 soru burdan cikti adam tablolarla ilgili sorular soruyodu cok eski tablolar 2.dunya savaslari donemiyle ilgiliydi ama sorulari hatirlayamiyorum.

kns bolumunde hemen hemen butun sorular hamilelikle ilgiliydi
amel hamileymis karni biraz kucukmus ve huisarts verwijsbrief yazmis moet jinekologa gitmesi lazimmis,napmasi lazim dio
a=hicbisey yapmamali
b=jinekologa afspraak yapmali* bunu sectim
c=evde kalmali gibi biseydi

yine amel jinekologa gittiginde doktora ne veriyo diyodu resimde banka karti vardi
a=bankpasje*
b=bibliotheekpasje
c=ziekefondspasje
burda soruyu iyi okuyun ben once ne vermeli diyo sandim ama iyice okuyupda resmi inceledigimde banka kartini verdigini ve soruda amelin doktora ne verdigini sordugunu anladim

mo ve amel hamilelik kiyafetleri icin bi magazaya gidiolar kadinlar kabinlerin disinda soyunup giyiniyolar acik bi sekilde,mo ve amel bunlari goruyo ne yapmalari lazim

a=sinirlenip yuruyup baska dukkana gitmeliler
b=gidip mag niet demeliler
c=hicbisey yapmamalilar* ben bunu sectim

yine mo ve amel cok hos bebek kiyafetleri satan bi dukkana giriyolar ve iki tane opusen erkek goruyolar ne yapmalari lazim
a=yanlarina gidip yapmayin demeliler
b=arkdsca slm verip gecmeliler*onlarin istedigi cvp bu olsa gerek diyerekden bunu sectim
c=baska tarafa kafalarini cevirmeliler

bu sefer amel uc cocukla ugrasiyomus ama cok yoruluyomus ve gidip speelzaal yeriyle konusuyomus soruyo kac yasindan itibaran verebilir diye
a=0-2 aylik
b=2-4 yas* ben bunu sectim cunku 5 yasinda buraya gitmz cocuklar moet normal okula gitmeliler speelzaala cocuklar genelde 2-3 yaslarinda gidiolar ve 4 yasinda zorunlu degil ama normal okula gidiolar diye biliyorum oyuzden bunu sectim
c=4-6 yas diyodu

baska bii soruda vvd partisi icin ne onemlidir diyodu
a=cristelijke normen vardi* bilindigi uzre vvd sag bi parti wildersin partisi ve hristiyanligi sonuna kadar savunan ve diger insanlari hos karsilamayan bi parti ve oyuzden bunu sectim
b=cevre temizligi vardi
c=esitlik onemli diodu

baska bi soruda omar ve mehmet oy kullancaklarmis ama hangi partiye verceklerini bilmiyolarmis daha cok informatie yi nerden alabilirlermis
a=parti programlarini dinleyerek ve interntten bakarak* ben bunu sectim
b=bayan komsusuyla konusarak
c=buda anlamsiz biseydi hatirlayamadim

amel cocugunu dogurmus ve biraz kucuk oldugunu dusunuyomus ne yapmasi lazim dio
a=jinekologa gitmeli
b=apotheeke gitmeli
c=consultatieburoya gitmeli * ben bunu sectim

toets gesprokenda(bu bolumde okadar saskindimki biran once bitsin diye dusunurken fazla bisey tutamadim aklimda zaten asagii yukari 15 dk surdu bu bolum)

nazeggenda ik vind het leuk
daha sonra hizlandi

kisa sorularda hangisiyle yazariz silgimi yada kalemmi vardi kalem dedim
hangisinin 2 bacagi vardir inekmi yada tavukmu vardi tavukdedim

tegenstellingde
zwart-wit
klein-groot
mannelijke-vrouwelijke

yine nazeggen burdada tam cumle olarak
ik ga boodshappen doen bunu anladim gerisini arada yakaladigim kelimeleri saydim

son bolum hikayeydi
birincisinden hic bisey anlamadim arada bi iki kelime yakaladim soyleidm,gerisini saydim salladim,elimdeki kagittaki ornek hollandaca kelimleri okudum caktirmadan kamera var cunku tepenizde,

ikinci hikayede

iki adam muzeye gitmisler hepsini hos bulmamislar resimlerin,dunde baska bi muzeye gitmisler ama orasida cok skciymis,fln fln bunlari soyledim gerisini salladim :)

iste boyle arkdslar sonra bitti kadin 2 hafta sonrami 2 hafta icindemi(bitti kurtuldum heyecanindan anlayamadim 2 hafta icimi 2 hafta sonrami diye) cvp yollicaz evinize mektupla dedi;;;sonra ciktim ve eve geldim o bas agrisindan cuma gunu anca kurtulabildim kendimi nekadar kastiysam,bide cok yuksekti sesi ve kisma imkani yoktu kulakliklarda,,
sorusu olan arkdslara yardimci olmaya calisirim,umarim hepimiz geceriz bu sinavdan alnimizin akiyla,,,

herkese basarilar arkdslar....
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

melos
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: hollanda

Re: inburgeringexamen tecrubem

Mesaj gönderen melos »

sorular icin tesekkur ederim.ins kazanirsin.bende september da sinava giricem.sen atlattin sira bende.doei

melos
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen melos »

bi sorum olacak kns sorularindan ve elektronisch sorularindan aklina baska gelen sorular olursa yazarmisin?doei

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

melos yazdı:bi sorum olacak kns sorularindan ve elektronisch sorularindan aklina baska gelen sorular olursa yazarmisin?doei

tabiki arkdsm dun aksam yazarken cok dusundum ama aklima baska gelmedi ama eger gelirse tabiki yazarim neden yazmayayim bi soru bile fazladan yazsam sinava girecek olan arkdslarimin isine yarar,bu arada sanada basarilar diliyorum arkdsm ins ins ins sende kazanirsin sinavini,,,bende buyuk ihtimal september da portfolio sinavina giricem rabbim hepimizin yaninda ve yardimcisi olsun ins ins ins :geek: :geek: :geek:
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

reisbey2008
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: hatay
Yabanci_Ulke: oss/hollanda

Mesaj gönderen reisbey2008 »

gecmis olsun arkadasim sali gunude ben giricegim sinava allah herkese yardimci olsun bende nazeggen ve verhaal kismindan biraz cekiniyorum bana bir onerin tavsiyen varmi zit anlamli kelimelerden cikan bilinen normal kelimelermiydi yoksa duyulmadik farkli kelimelermiydi. sonra kns ve elektronisch praktajk examen sinavlari nasildi baraj kac hemen soylemiyorlar herhalde kazanip kazanmagini benim portofoli examen de september gibi olacak tekrar gecmis olsun

“Inburgeringsexamen” sayfasına dön