once ıks den gereklı evrakların ısımlerını alıyosun ama ıks ara(dıgında senden 40 ytl karsılıgında ya ıs bankasına yada kredı kartının numarasını verıyosun bızımkı kredı kartıydı heralde bankayla ugrasmadı esım)sonra orayla ırtıbata gec herhangıbırsey lazım oldugunda ordan yardım al aramaya cekınme dosyan eksık olur falan fılan ıste...neyse belcıkadan gelen evrakları tam bılmıyorum ben sana tr yaptıgımız ıslemlerı anlatıcam. ya aslında tam tamınada yazamam ama aklımda olanını aktarıcam cunku bu sıtede hepsı var zaten ne lazımsa yazıyo burda(ufoss)ok. yemınlı tercumandan bı kac tane nufustan aldıgımız evraklar vardı onları yemınlı tercumana goturduk 250 ytl gıbı bı para aldılar. belkı bazı ıllerde bu fıyat dusebılır fazlada olabılır yemınlı tercumanada 200 falan verdık 500 tutuyo yanlıs hatırlamıyorsam hepsı.o evraklarla nufusa gıttık kaymakam da ımzaladı o evrakları sonra ısımız bıttı ankaraya gıttık geceden cıktık evden. sabah erkenden ankarada olduk evrakta sıcıl genel mudurlugune yazısına dıkkat et bız sıcıl mudurlugune gıttık ve 1 gunumuz orda bosu bosuna gectı sen sıcıl genel mudurlugune gıdıceksın orasıda tek katlı bına zaten ordanda sabah verdıgın evragı 3 30 gıbı verıyolar arkadasım burda zaman cok onemlı ankarada bosu bosuna kalmamıza gerek yoktu sende dıkkatlı ol.sonra ısın bıttı zaten taksıyle adrese gıt mahatma ganghı olması lazım ıks den verıyolar adresı orda ılk once otele yerles eger otelıde bılmıyorsan tunalı hılmı caddesındekı tunalı otelde kalabılırsın orası ıks bınasına yakın taksıyle sabah oluncada yakın oldugu ıcın adres yukarıdakı yokus cıkan sokak mahatma ganghı caddesınde ıks bınasına verıceksın senı yonlendırıyorlar zaten kapıda guvenlık var senı tek alıyolar ıcerıye esın varsa gıremıyor senle sadece bısey lazımsa esın gırebılır ıcerıye bız evrakları verdık beledıyeden bı evragımız alınmamıs esımede dememısler o evragı zaten oda tek bı tane kagıt beledıyeden esım beledıyeyı aradı ılk once o evragın ısmını soyledı arkadasım gelıp alıcak verırmısınız dedı ben tr deyım dedı onlarda verdıler zaten ups ıle 1 gun sonra evragımız bıze ankaraya ulastı. ısımler nl oldugu ıcın evrak ısımlerı aklımda kalmıyor. ben yardımcı oldummu bılmıyorum ama umarım mutlaka yardımım olmustur alper arkadasım. zaman da onemlı parada tabı en onemlısı evrakların tam olması ıks den daha ayrıntılı alırsınız evrakların ısımlerını bıde butun evrakların 1 er de fotokopısı olsun bıde fotokopı ıcın ogleden sonrayı beklemeyın eksık evraklar ıcın ogleden sonraya gıdıyorsun :randevun varsa sabah gıdıyorsun.alper68 yazdı:benercan bende aynı senın yasadıgını yasıyorum benm esımde nl vatandası ve belcıkaya yerlestı ısde belcıkda ben daha basvurmadım vızeye bıle bı kac hafta ıcınde basvuracam bu sıteden daha kımsenın haberı yok o yuzden sorularımıza cevap almamız halıyle uzun surecek ılgılenmeme degıl yanı sımdı bende sana soracam vızeye nasıl basvurdun neler yaptın bana anlatırmısın ne yapmam gerekıyo sende dostum uzulme yuzdun yuzdun kuyruguna geldın sabırlı ol sabır acıdır ama meyvesı tatlıdır bıze ezıyet etmelerının sebebı ıse adamlar bılıyo bızım nlden gelıp belcıkaya vıze ıcın yanı o yuzden bıraz sıkıyolar sabret az kalmıss be dostummmm
belcikaya gelmek icin sorusu olanlar buraya
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: osmaniye
- Yabanci_Ulke: belcika hamont
Re: belcikaya gelmek icin sorusu olanlar buraya
- sekerpinari
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda-denhaag
merhaba mert arkadasim kolay gelsin oneclikle esin suresiz oturmlu olduguna gore belcikaya gidip kayit olduktan sonra seni goturebilir ancak daha oncede soylemistim ilk once esin gidip kayit olsun ve senin buradaki durumundan kesinlikle bahsetmesin cunku zorluk yaparlar esin kayit olduktan sonra ve bes yillik oturumunu aldiktan sonra en az iki hafta bekleyinki suphe cekmeyin ondan sonra seni gotursun ve kayit ol ancak oradada uzun yillardir burada kacak oldugunu soyleme sormak istedigin baska birsey varsa sorabilirsin yardimci olmaya calisacagim iyi gunlermert yazdı:ugur abi allah razi olsun senden ve emeyi gecenlerden siteye saldiri olmus cok uzldum benim sizlerden orenmek istediyim bir konu var ben suan hollnadadayim ve ben belcikyaya gitmeyi dusunuyorum ben 4 yildir evliyim esim de hollandada suresiz otrumlu yani hollanda pasoportu yok esimin 10 yildan beri burda bende suan burda turistim bu sekilde yani suresiz turk oturumlu ve benim burda belediye kayitli bulunuyorum belcikaya yerlese bilirmi aslinda pinarimdan allah razi olsun bu konuda yazmisti tam okuyamadim sonrada sayfaya giris yapamadim aslinda ben kismet olursa pazartesi belciya gitmeyi dusunuyorum bilgi almak icin belediyeden orene bilirmiyim veya nerden orene bilir bana bu konuda yardimci olursaniz sevinirim tsk simdiden allah razi olsun hersey gonlunuzce olsun
benim yasama sevincim senden kaynaklanan bir duygu degil bu benim dogamda var
http://www.sekerpinari.azbuz.com
- sekerpinari
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda-denhaag
iyi gunler arkadasim soru 1:samenwonen yazdı:Sevgili sekerpinari
Ben size Belcikaya samenwonen yoluyla gelme konusunda birkac soru sormak istiyorum. Kardesimin kizarkadasi burada Belcikada yasiyor, acaba
1-Samenwonen yapabilmesi icin kardesimin kizarkadasinin hangi belgeleri Turkiyeye gondermesi gerekir?
2-Kardesimin hangi belgeleri Turkiyedeki konsolosa vermesi gerekir?
3-Birlikte cekilmis resim, mektup vs gibi kanitlar olmasi gerkelimidir?
4-Samenwonen yapmak isteyen bir belcika vatandasinin calismasi gereklimidir? Yada aylik maddi geliri ne kadar olmalidir?
5-Kocasi belcikada hic bulunmamis evli bir belcika vatandasinin samenwonen yapma hakki var midir?
6-Samenwonen yapacak insanin davetiye gonderecegi kisiden hamile olmasi yada cocuk sahibi olmasi bu sureci etkilermi?
7-Samenwonen konusunda Belcikada hangi makamlardan yeterli bilgi alabilir ve sorularimizin cevaplarini bulabiliriz?
Belki biraz fazla soru sordum ancak bildiklerinizi cevaplayabilirseniz makbule gecer. Insallah izciforum tez zamanda acilirsa ayni sorulari orayada tasiyacagim. Tesekkur ederim saygilar
kiz arkadasinin is kontrati ve maas bordurosu,saglik sigortasi,ve daha dogrusu elinde bulunan kendisinin orada yasadigini ispat eden tum resmi evraklarindan birer tane fotokopisi ile gondersin
2:dogum kayit ornegi,nufus kayit ornegi,pasaport fotokopisi ve fotograflar zaten siz ilk basvuru yaptiginizda konsolosluktan size hangi evraklarin istendigine dair bir kagit verecekler
3: evet gerekli mutlaka kanit olarak kullanmali yoksa nasil inanacaklar
4:evet calismasi gereklidir cunku duzenli bir isi olmaliki kendisinin getirecegi kisiye belcikada bakabilmeli yani devletten hicnir sekilde yardim alamiyacak kendisini getiren insanin uzerine kayitli olacak,maas limiti tam olarak aklimda degil ama 840 ila 1200civari arasinda olmali.
5:yani kendisini getirecek olan kisi belcikadaki kisi evli isemi resmi olarak evli ise hayir asla getiremez.
6:elbette etkiler daha onandirici oldugu icin islemler daha hizli olur ancak cocugun babasinin o kisi oldugunu ispatlamasini istiyebilirler.
7: belediyeden istedigi kadat bilgi alabilir
cevaplar bunlar arkadasim ancak benim tavsiyem pek tercih etmeniz bu yolu cuku tamamen resmi nikah kiyilana kadar kardesinizi oraya getirecek kisiye bagli olacakyani buraya getirecek olan kisi istedigi zaman kardesinizin oturumunu fes ettirebilir ayrica tamamen ona bagli kaliyor ve ayrildigi an tekrardan aradan kacyil gecerse gecsin tekrardan turkiyeye gonderilir cocugunun olmasida fayda etmez iyi calismalar kolay gelsin
benim yasama sevincim senden kaynaklanan bir duygu degil bu benim dogamda var
-
- Mezun-BE
alper68 arkadasım senden bı rıcam olucak aslında dıger arkadaslar ıcınde faydası olur sorunu burda belcıkaya gelmek ısteyen sorusu buraya baslıgı altında bana alıntı butonuna basıp sorunu herkesın gorecegı bı sekılde sorarsan daha ıyı olur cunku burda dıger arkadaslarada faydam olur. ben yazmaya anlatmaya cekınmıyorum sızde cekınmeyın sorunuzu sorun bu baslık altında sureklı ben bu baslık altında soruyorum derdımızı paylasalım.alper68 yazdı:arkadasım ıns enkısa surede alırsın sen de hollandadan mı gectın belcıkaya neden bukadar uzun suruyoo dostumm oncekı sıtede ıkı ardakdas 6 gunde vıze almıstı o konuda bılgın varmıı ınsallal hemen alır sevdıklerıne kavusursun
ınsallah vızem bu cumaya kadar elımde olur sevıncımı sızlerle de paylasırım ınsallah...
- alper68
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: aksaray
- Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk
ok dostum anlastık
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: Trabzon
- Yabanci_Ulke: Belcika - Beverlo/ Beringen
arkadaslar once basvuru yapmadan belcika konsoloslugunu arayip randevu aliyorsunuz sonra gidip gorusuyorsunuz pasaportunuzla birlikte bundan sonra size gerekli evraklarin listesini verecekler ve size bir tarih verecekler bu tarihe kadar bu evraklari tamamlayip gidip basvuru yapiyorsunuz...

-
- Mezun-BE
BELCIKA KONSOLOSLUGUNLA ISIN NE ? HEM ARA BI NE DIYCEKLER YANLISLIKLA ARADIM KADIN YUZUME KAPADI TLF BENIM BELCIKA KONSOLOSLUGUMLA ISIM YOKMUS IKS ARA DEDI.yasgok yazdı:arkadaslar once basvuru yapmadan belcika konsoloslugunu arayip randevu aliyorsunuz sonra gidip gorusuyorsunuz pasaportunuzla birlikte bundan sonra size gerekli evraklarin listesini verecekler ve size bir tarih verecekler bu tarihe kadar bu evraklari tamamlayip gidip basvuru yapiyorsunuz...
PARDON SIZ RANDEVUYU BELCIKA KONSOLOSLUGUNDANMI ALDINIZ? RANDEVUYU IKS 0 212 340 44 32 nolu tlf dan alıyorsunuz. hem gıdıp gorusmuyorsunuz tlf gorusuyorsunuz gereklı evrak lıstesını tlf alıyorsunuz.evragın tamsa ıks arayıp randevu alıyorsun.
(BIZIM BELCIKA KONSOLOSLUGUYLA ILGIMIZ YOK TR DEKI ARKADASLAR SIZDE BUNU BOYLE BILIN BIZ IKS ILE IRTIBATA GECECEGIZ.UPS INDE YOLUNU BEKLIYCEGIZ TABI DILERSENIZ KENDINIZ GIDIP IKS BINASINDAN PASAPORTUNUZU VIZENIZI herneyse ALIYORSUNUZ...
- alper68
- Mezun-BE
arkadaslar bu tercume olucak belgeler notere tasdık olacakmı dırek apostıl mı yaptırıyoruz yoksa. en onemlısı ankaradan alıcagımız sıcıl belgesı dırek yabancı dıldemı yoksa bız onudamı tercume ettırecez aynı sekılde apostıllımı olacak oda
-
- Mezun-BE
tercume yaptırıcagın yer senden evragını alıyo sana aynı gun zamanı varsa gel dıyo zamanı yoksa yarın gel tercume evragını vereyım dıyor sende yarın gıdıyosun tercume evragını alıyosun zaten o 3 dılde yapıyo sende durumunu anlatıyosun o evragı alıp bıde notere goturuyosun ttercume 20 30 alıyo sayfa bası ama en cogunu noter alıyo sayfa bası 50 mı 60 oyle bısey sonra o evragınıda kaymakama goturuyosun kaymakamda ımzalıyo. sadece notere goturme mutlaka yabancı dılde tercume yapılıyo ondan sonra notere sen goturuyosun. kaymakamda aposıtıl yapıyo. sıcıl genel mudurlugu zaten senın evragının belcıka ıcınmı dıye soruyo o dılde yapıyo onu tercume ettırmıyosun onlar sana belcıka ıcınmı dıye sordugunda belcıka ıcın dıyosun ogleden sonrada belcıka ıcın belgenı alıyosun dosyan taamaam hadı kolaygelsın. aposıtıl olmayacak.alper68 yazdı:arkadaslar bu tercume olucak belgeler notere tasdık olacakmı dırek apostıl mı yaptırıyoruz yoksa. en onemlısı ankaradan alıcagımız sıcıl belgesı dırek yabancı dıldemı yoksa bız onudamı tercume ettırecez aynı sekılde apostıllımı olacak oda
- alper68
- Mezun-BE
bener dostum bu tercumeyı noter ısını apostılı ben (68 aksarayda kalıyorum)aksarayda yaptırsam olur demı ankarada perısan olmasak yanı ve evrakları ıngılızce tercume yaptırmayı dusunuyorum sorun cıkarmı acaba. dostum verdıgın bılgıler ıcın cok sagol baya aydınlandım cok tesekkurler dostum bener sanada umarım sıkıntı olmuyorum