belcika ( Hollandadan Belcikaya )

Belcikadan vize basvurusu nasil yapilir. Belcikadan Hollandaya gecis nasil hangi sartlarda yapilir. Belcika uyum sinavi

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
mert
Beginner
Beginner

belcika ( Hollandadan Belcikaya )

Mesaj gönderen mert »

ugur abi allah razi olsun senden ve emeyi gecenlerden siteye sabotaj olmus cok uzldum benim sizlerden orenmek istediyim bir konu var ben suan hollnadadayim ve ben belcikyaya gitmeyi dusunuyorum ben 4 yildir evliyim esim de hollandada suresiz otrumlu yani hollanda pasoportu yok esim 10 yildan beri burda bende suan burda turistim bu sekilde yani suresiz turk oturumlu belcikaya yerlese bilirmi aslinda pinarimdan allah razi olsun bu konuda yazmisti tam okuyamadim sonrada sayfaya giris yapamadim aslinda ben kismet olursa pazartesi belciya gitmeyi dusunuyorum bilgi almak icin belediyeden orene bilirmiyim veya nerden orene bilir bana bu konuda yardimci olursaniz sevinirim tsk simdiden allah razi olsun hersey gonlunuzce olsun

Kullanıcı avatarı
sekerpinari
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: izmir
Yabanci_Ulke: hollanda-denhaag

Re: belcika

Mesaj gönderen sekerpinari »

iyi gunler mert arkadasim oncelikle esin gidip kayit olsun ve bes yillik oturumunu alsin ondan sonra sen gidip yazil ama esin kesinlikle senin getirmek icin kayit oldugunu yada senin burada kacak oldugunu soylemesin ve bes yillik oturumunu almadan esin kesinlikle seninle ilgili bas vuruda bulunmasin ayrica esin hollandada calisiyorsa sorun degil orada calismaya devam edebilir esinin hollandadaki sigortasindan belcikada sende yararlanabilirsin ve eger turkiyeden aldigin ehliyetin varsa onuda belcikada degistirerek avrupa genelinde kullanabilirsin sormak istedigin baska sorular varsa sorabilirsin elimden geldigi kadar yardimci olmaya calisirim kolay gelsin
benim yasama sevincim senden kaynaklanan bir duygu degil bu benim dogamda var
http://www.sekerpinari.azbuz.com

ceylanzg
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: bursa
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen ceylanzg »

selam beni esim belcika ya getirdi simdi yakinda 5 aylik oturumu vercekler bana ama biz belciakda yasamak istemiyoruz.hollandaya benim yasal olarak gecmem icin ne yapmam gerekiyor esim hollanda dogumlu.bi yerden duyduguma gore 5 yillik oturum u olanlar istedigi gibi hollandaya gecis yapabiliyolarmis ve calisabiliyolarmis acaba hollandada ev tutmak gibi sansimiz varmi..

bener can
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: osmaniye
Yabanci_Ulke: belcika hamont

Mesaj gönderen bener can »

ceylanzg yazdı:selam beni esim belcika ya getirdi simdi yakinda 5 aylik oturumu vercekler bana ama biz belciakda yasamak istemiyoruz.hollandaya benim yasal olarak gecmem icin ne yapmam gerekiyor esim hollanda dogumlu.bi yerden duyduguma gore 5 yillik oturum u olanlar istedigi gibi hollandaya gecis yapabiliyolarmis ve calisabiliyolarmis acaba hollandada ev tutmak gibi sansimiz varmi..

sen su an tr yasıyorsun. ıslemlerın tammı vızemı beklıyosun durumunu ogrenebılırmıyım.

ceylanzg
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: bursa
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen ceylanzg »

ben geldim vizemi aldim evi belcikada tuttuk ama hollandadayim simdi yakinlarimin yaninda 5 aylik vize icin ayin 5 de randevu verdiler ..bizim belcikadan cikip hollandada calismamiz icin ev tutmamiz icin ne gerekiyor .belc9ikada ev var is bulamiyoruz cunku hic yakinimiz yok ama hollandada kalabaligiz ben kisaca simdi belcikada 1 hafta sonra 5 aylik vizeyi alicam acaba hollandaya nasil yollarla kalmak yasamak icin gecebilirim bilgilerin icin ve bu siteyi yaptigin icin cok tesekkurler..(bana 3 aylik vize verdiler bununla ben hollandada kalmamda suan problem olurmu ..

Kullanıcı avatarı
sekerpinari
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi

arkadasim esin 5 aylik oturumu alana kadar belcikada kalmak mecburiyetiniz var ve esin bes aylik oturumu alana kadar belcika sinirlari disina cikmasi yasak yani eger yakalanir saniz yada fark edilirse direk esini hollandada ise belcikaya gonderirler ve belcikada turkiyeye gonderiri buna cok dikkat edin 5 aylik oturumu aldiktan 2 hafta sonrada direk hollandaya gidip oturum icin basvurur yapabilirsiniz ancak oncesinde hollandanin belediyesinden silinmis olman lagzim yoksa problem olabilir hollandaya tasindiktan sonra ve esin hollandadan 5 yillik oturumu aldiktan sonra belcikdaki belediyeden silinsin cunku eger oturum verilmezse hollandadan tekrar belcikaya donem sansiniz var baska sorun varsa sorabilirsin elimden geldikce yardim etmeye calisirim

mert
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen mert »

tsk sekerpinari
esimin masinida sosyal oduyo sosyal dan aldindan dolayi sosyal ise gonderiyor ama sonucda sosyaldan aliyor busekilde gide bilirmi belcikaya. sekerpinari belcikada 2008 den itibaren burasi gibi olacakmis duydumuz haberlere gore esimle beraber muracat etmis olsak ne gibi sorunlardan karsilasa biliriz esim 5 yillik oturumu aldikdan sonra benim icin muracat yaptinda benim turkiyeye gitmem gerekmiyormu yeni kanununa gore. ben aslinda pazartesi belcikaya gittim belediyeye belediye bizi yabancilar polisine gonderdiler yabancilar poliside 12 kadar calisiyolarmis oyuzden bilgi alamadim ben belcikanin leopoldsburg sakin guzel yer fazla turkde yoktur orda ve ayrica benim arkadasda orda muracat etti yabancilar polisinde calisan bayan polis cok yardimci oldu oyuzden bende oraya gitmeyi dusunuyorum burda islemler daha hizli olur fazla yabanci olmadindan dolayi bence
polisten bilgi alsam nasil olur sekerpinari ????????hersey gonlunce olsun

Kullanıcı avatarı
sekerpinari
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi

mert yazdı:tsk sekerpinari
esimin masinida sosyal oduyo sosyal dan aldindan dolayi sosyal ise gonderiyor ama sonucda sosyaldan aliyor busekilde gide bilirmi belcikaya. sekerpinari belcikada 2008 den itibaren burasi gibi olacakmis duydumuz haberlere gore esimle beraber muracat etmis olsak ne gibi sorunlardan karsilasa biliriz esim 5 yillik oturumu aldikdan sonra benim icin muracat yaptinda benim turkiyeye gitmem gerekmiyormu yeni kanununa gore. ben aslinda pazartesi belcikaya gittim belediyeye belediye bizi yabancilar polisine gonderdiler yabancilar poliside 12 kadar calisiyolarmis oyuzden bilgi alamadim ben belcikanin leopoldsburg sakin guzel yer fazla turkde yoktur orda ve ayrica benim arkadasda orda muracat etti yabancilar polisinde calisan bayan polis cok yardimci oldu oyuzden bende oraya gitmeyi dusunuyorum burda islemler daha hizli olur fazla yabanci olmadindan dolayi bence
polisten bilgi alsam nasil olur sekerpinari ????????hersey gonlunce olsun
mert arkadasim belcikada zaten kanun cikti ancak esin hollanda oturumuna sahip oldugu icin belcikada cikan kanunlar sizi ilgilendirmiyor simdi esinle birlikte muracaat edersen eger esinin belcikaya seni resmilestirmek icin basvurdugu acik macik belli olur ki zaten oyle bir durumdada sana zorluk cikartirlar esinede oturum vermeye bilirler hattasen suanda burada kacaksin daha farkli sonuclarda ortaya cikar ama benim fikrim ilk once esin gitsin yazilsin sonucta bi kac ay bekliyeceksiniz neden risk e giresiniz bi kac ay icin sonrada sen gider yazilirsin zaten muracaat etme yeriniz yabancilar polisi o ilgileniyor evet belcikadaki belediyelerde polislerde kisiye yardimci oluyorlar ama ya kotusune denk gelirseniz bide o yon var bence isinizi agir agir ama saglam yapin ayrica turkiyeye donmene gerek yok esin oturumu aldiktan sonra seni goturecek ve kayit olacaksin tabiki suan resmi bir durumda olmadigin icin biraz ugrasirlar sizinle ama kesinlikle seni gonderemezler cunku senin esin hollanda oturumuna sahip bir avrupa vatandasi AMA zorluk cikarta bilirler...! iyi calismalar

mert
Beginner
Beginner

Re: belcika ( Hollandadan Belcikaya )

Mesaj gönderen mert »

sekerpinari evet haklisin belcikadaki yabancilar polisiyle gorustuk tf da bilgi almak icin ama suresiz oturumlu olmaz dedi hollanda pasoportlu olmasi gerekliymis ?????????

Kullanıcı avatarı
sekerpinari
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi

Re: belcika ( Hollandadan Belcikaya )

mert yazdı:sekerpinari evet haklisin belcikadaki yabancilar polisiyle gorustuk tf da bilgi almak icin ama suresiz oturumlu olmaz dedi hollanda pasoportlu olmasi gerekliymis ?????????
arkadasim ozaman esin pasport icin muracaat etsin yani kacyildir burada bilmiyorum ama eger 5 yildan fazla oturmussa pasaport alma hakki var ben yinede sizin icin bikac yere sorusturup arastiracagim cunku benim bildigim kadariyla resmi yoldan gelecekse es ozaman suresiz oturum ile goc yapabilir ama senin durumun biraz kritik oldugu icin emin yada kesin suan bisey demek istemiyorum ama sizde pasaport icin muracaat etisn bence esin kolay gelsin iyi calismalar

“Belcikadan Basvuru” sayfasına dön