alper yada bilgisi olan diger arkadslar bakabilir mi :(:(
Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
- Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen
alper yada bilgisi olan diger arkadslar bakabilir mi :(:(
kiz arkadsim antwerpende evini tutmustu,yaklasik 12 gun once belediyeye gidip kayit ta oldu,, belediyeden 14 gun icinde polis gelecek kontrol edecek,,polisten aldigin o belge+is kontratin,+maas bordron+sigorta policen bunlari topla ,, belediyeyi ara,randevu al, sonra oturumunu alirsin demis,,12 haftadir kiz evde polis beklio,, ne gelen var ne giden,, az once ara sor dedim su polise ne zaman gelceklermis,, nolmus, bi sorun mu vr die,,ilk aradiginda,,, evraklarininz daha belediyeden polis subesine gelmedi,, 7 gun icinde evine polis gelmesse,islemlere yeniden basla tekrardan belediyeye git demisler.. arkadslar bu isin proseduu bumu acaba? normalde 2 3 hafta icinde ilk oturum alinio die biliodum.. bu maas bordrosu,is kontrati falan istemisler, bilmiorum, 5 aylik mi vericekler ilk, yada 5 yillik mi,, fakat kiz oturum kartini almadan ,, belediyeden evlilik evraklarini alamiyo, nikah yapcaz nisanda,bu islerde cok uzadikca uzuo,, ltf bilgisi olan kiymetli bi arkadsimiz bilgilerini paylasabilirmi bizimle? bu kadar beklemek mi gerekio gercekten? normalde kac haftada almasi lazim oturumu? yada suanda yapmamizgereken gercekten oturup beklemek mi? belediyeyi aratiom,, neden bu kadar ustune dusuonuz,, yakinda brlgeleri gondeririz diolar,, polisi aratioz,, niye boyle sorup duruonuzz, evraklariniz bize geldimi bakacaz diolar,,evraklar tam nerde onuda bilmioruz.. bu kadar ustune dusersek killik yaparlar die korkuyoruz. napcamizi sasirdik.adamlar uyuzluk yapar die odumuz kopuyo,, derlermi vermioz ulan sana oturum die ,,kiz nl vatandasi bu arada.orali.bilgisi olan allah rizasina ne yapmamiz gerekeni aktarsin ltfn,, cok tesekkur ediorum
- alper68
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: aksaray
- Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk
Re: alper yada bilgisi olan diger arkadslar bakabilir mi :(:(
arkadasım bukadar stres yapma lutfen ya sabır bıraz sen bukadar acele edersen ısler yurumez sımdı polıs normalde ıkı hafta ıcınde gelıyo ama aklsılıkolabılır gecıkme olmus olbılır mutlaka gelır ustune dusme polıs gelse bıle dırek olarak sana ılk once 5 aylık oturum verecekler sonra ıs kontratını maas bodronu gotureceksın ondan sonra 5 yıllık oturumu alıcaksın yanı 5 aylıkoturumualdıktan sonra hersey tamamsa tam bır ayda cıkıyo 5 yıllık kart ona gore zamanını ayarla
-
- Mezun-BE
alper kardesim ,su an kizla konusuoduk,, kapi caldi polis geldi,, kiza bi belge vermis,, ustunde belediyeye ne goturecegi yaziomus, sende online sin, yakalamisken sorriim dedim, bkiz dio ki,,simdi is kontrati var, maas bordrosu var, ama diyo benim saglik sigortam hollandaya ait,, onu belcikaya aldirabilirmiyim yada belcikada yeniden mi yaptirmaliyiz? onu kolay yaptirabilirmi kardesim bi iki gunde olan bisey mi ? bide alper kardes, bunlar direk kizdan maas bordrosu ve is kontratini istemisler,,, herkes bize 5 ayligi aldiktan sonra is kontrati ve maas bordronu goturuosun daha sonra sana 5 yilligi veiolar demisti. e bunlari istemisler zaten kizdan,, polisin verdigi belgedede var ,, kiz belediyeye gitttigindede bayan istemis bu belgeleri,, direk 5 yillik verme gibi bi durum olmaz dimi??? daha sonra yeniden goturmesi gerek heralde?? bide kardes yarin arayip bi gun almasi gerekio mus? o gun veriolar mi hemen karti yoksa randevu aldigi gun gidip istedikleri belgeleri verio onlarda su gun gel al kartini mi dio ??? kardes cok kafani agritiorm kusura bakma ama kizda bende cok cahiliz bu konularda,, yardimci oluyom ,allah razi olsun
- alper68
- Mezun-BE
sımdı nevılen normalde polısın verıdıgı kagıt rapor gıbı bısey olıuyo bu polısın verıdıgı kagıdı beldıyeye goturuyosun ve beledıye sana bes aylık oturum kartı verıyo ve bunda amac ıs bulsun evını bulsun falan fılan eger dırek maas belgesını ve ıs kontratını ıstıyolarsa belkı 5 yııllık vereceklerdır ama hıc duymadım boyle bısey belkı 5 yıllık kartı vermek ıcın tekrar ısteyebılırler ıkıncısı ıse hollandadakı sıgortan orda gecerlı sıgorta kagıdını oraya gotursun versın sonra oturumu aldıktan sonra belcıkadakı sıgortaya yazılacaksın. beledıyeyı aramana gerek yok yanı randevu almana gerek yok dırek gıdebılırsın tam hatırlamıyorum ama 5 aylık kartı hemen alıyosun hemen verıyolar aklına takıldıkca ıslerını hallettıkce yazkı senı yonlendırelım ok arakdasım sımdı yolun basındasın ve zor olan bısey yok bıraz sabır ok kolay gelsın
-
- Mezun-BE
alper kardesim, ya bugun sabahtan kiz aradi belediyeyi randevu icin,ta mayisn 2 sine randeu vemisler,, bu nedir kardes, 2 ay sonrasina gun veriolar,, daha ilk basvurusu,, elinde hic bise yok,, 5 aylik kart alcak,, yanlislik mi var acaba,, 5 yillik muamelesimi yapiolar ne is. napcak biz simdi sastik kaldik vallahi ya, korkuyom bide, ustune dusesek cok,, sorun cikarirlar die, kime konustuysakta 5 ayliga randevu alinmio dio,, gidiosun evraklarinla 5 aylik kartini aliosun dio,, yarin kizi belediyeye gondersem miki,, alsin belgeleri gitse, boyle boyle hazirladim geldim die, bide orda terslerler kizi, randevunda gel die,, alper bi yol goster bize kardes.isin tersi kartini almayinca evlilik belgelerinide vermezler,, ikametkahi,, evlilik ehliyet belgesini verseler ,, iyi tamam bekliyelim de, onu da vermezler suan,, kayitli gozukmuyo , kardes bi yol goster bize.
- sekerpinari
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda-denhaag
arkadasim gidip yuz yuze konussun belediyedeki yabancilar bolumu ile ayrica olabilir cunku antwerpen cok fazla yabanci akimina ugrayan bir belediye keske antwerpen in kucuk belediyelerini secseymisti.Randuvularda uzama olabilir ama en iyisi direk gorusmeler telefonlarda fazla hizli davranmiyorlarnevilen yazdı:alper kardesim, ya bugun sabahtan kiz aradi belediyeyi randevu icin,ta mayisn 2 sine randeu vemisler,, bu nedir kardes, 2 ay sonrasina gun veriolar,, daha ilk basvurusu,, elinde hic bise yok,, 5 aylik kart alcak,, yanlislik mi var acaba,, 5 yillik muamelesimi yapiolar ne is. napcak biz simdi sastik kaldik vallahi ya, korkuyom bide, ustune dusesek cok,, sorun cikarirlar die, kime konustuysakta 5 ayliga randevu alinmio dio,, gidiosun evraklarinla 5 aylik kartini aliosun dio,, yarin kizi belediyeye gondersem miki,, alsin belgeleri gitse, boyle boyle hazirladim geldim die, bide orda terslerler kizi, randevunda gel die,, alper bi yol goster bize kardes.isin tersi kartini almayinca evlilik belgelerinide vermezler,, ikametkahi,, evlilik ehliyet belgesini verseler ,, iyi tamam bekliyelim de, onu da vermezler suan,, kayitli gozukmuyo , kardes bi yol goster bize.
benim yasama sevincim senden kaynaklanan bir duygu degil bu benim dogamda var
http://www.sekerpinari.azbuz.com
-
- Mezun-BE
sekerpinari arkadsim,cok saol cevabin icin,, ya kiz zaten antwerpenin kucuk bi belediyesinde oturuo,, ilk once o kucuk belediyeye gitmisti zaten kayit olmaya 2 hafta once,, onu buyugune yollamislardi, yabancisin oraya kaydolman gerek die,, polisin dun verdigi kagidin ustunde randevu almak icin bi numara yaziodu,onu aradik sabah ,belki 20 defa arattirdim,,yanlislik mi var, 2 ay bu ki 5 aylik kart alicak,, sekerpinari arkadsim simdi kiz o numaradan baska bi yerle iletisim kurabilir mi ?yarin kendi kucuk belediyesine gitse bi islem gerceklesirmi ki??? bildigim yabancilar burosu bi buyuk belediyede oluyo( kendimde egitimi yurtdisinda gerceklstirdim,baya bi yil moskovada falan kaldim), bende ordan bildigim seylerden biraz sasiriyorum bide okuyorum sabah aksam forumda yazan herseyi acaba bizmi yanlislik yapiorzz,onlardami bi sorun var yoksa,,, herzamanki gibi yine mi herseyin kotu ilki bizi buluo
yarin kiz tekrar gitsin olmassa insallah bi sorun cikartmazlar , once gitsin goussun ogrensin yuz yuze . eger oluosa kucuk belediyeye muracat ettirelim yarina,, emegininiz icin cok tesekkur ediyorum, gercekten sizlere minnettarim arkadslar.

- alper68
- Mezun-BE
dostum benhıc duymadım ya randevualanı 5 aylık kart ıcın esımdırek gıttı hemenaldı benımesım genkte belkı beledıyeden beledıyeye fark edebılıyodur bu konu hakkında fıkrım yok cunku hıc duymadım sen en ıyısı hıc bılmıyomus gıbı davran ve basvuru ıcın gıt bı dovecek degıller ya okadar korkmana gerek yok
- sekerpinari
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: izmir
- Yabanci_Ulke: hollanda-denhaag
Bana hangi belediyesinde oldugunu yazarmisiniz.Birde asil olarak antwerpende degilde baska bir beldesinde oturyorsa oturdugu yerin belediyesine kayit olmali antwerpen in belediyesine degilki.Birde arkadasim onlara pek guvenmeyin bircok memur gercekten kanunlari bilmiyor.Biz ilk yerlesim icin muracaat ettigimizdebize bir konuda farkli ve bizim zararimiza olan bir yol gostermislerdi.Daha sonrasinda biz kendimiz kanunlarin aciklandigi bir evrak goturup onlara bilgi verdik bun un aynisi hollandaya tasindigimiz zaman da gerceklesti yani bazen kanunlari haklari bilmiyen insanlara yanlis yollar gosteriyorlar esin kendi oturdugu belediyeye gitsin ve oranin oturumuna kayit olmak istedigini soylesin .Antwerpenin belediyesi ile sizin bir alakanizin olmamasi lazim..birde suan oturdugu yerin belediyesine gitsin .Ve oradaki yabancilar subesinden sira alip orasi ile gorussun oturum aldiginda esini getirecegini falan soylemesin problem cikartirlar kolay gelsinnevilen yazdı:sekerpinari arkadsim,cok saol cevabin icin,, ya kiz zaten antwerpenin kucuk bi belediyesinde oturuo,, ilk once o kucuk belediyeye gitmisti zaten kayit olmaya 2 hafta once,, onu buyugune yollamislardi, yabancisin oraya kaydolman gerek die,, polisin dun verdigi kagidin ustunde randevu almak icin bi numara yaziodu,onu aradik sabah ,belki 20 defa arattirdim,,yanlislik mi var, 2 ay bu ki 5 aylik kart alicak,, sekerpinari arkadsim simdi kiz o numaradan baska bi yerle iletisim kurabilir mi ?yarin kendi kucuk belediyesine gitse bi islem gerceklesirmi ki??? bildigim yabancilar burosu bi buyuk belediyede oluyo( kendimde egitimi yurtdisinda gerceklstirdim,baya bi yil moskovada falan kaldim), bende ordan bildigim seylerden biraz sasiriyorum bide okuyorum sabah aksam forumda yazan herseyi acaba bizmi yanlislik yapiorzz,onlardami bi sorun var yoksa,,, herzamanki gibi yine mi herseyin kotu ilki bizi buluoyarin kiz tekrar gitsin olmassa insallah bi sorun cikartmazlar , once gitsin goussun ogrensin yuz yuze . eger oluosa kucuk belediyeye muracat ettirelim yarina,, emegininiz icin cok tesekkur ediyorum, gercekten sizlere minnettarim arkadslar.
benim yasama sevincim senden kaynaklanan bir duygu degil bu benim dogamda var
-
- Mezun-BE
seker pinari arkadsim oturdugu yer antwerpen/kiel mis, bugun gitti kiz konusmaya ,, kiz bana bos yer yokmus , onede alamiyolarmis illah randevu tarihinde gitcekmis vercekleride 5 aylik oturummus, vallahi bizde bi anlam veremedik noluo die,, ne randevusu bizde anlamadik,, ya alper arkadsim yada seker pinari arkadsim aranizdan bu ilisleri bilen varsa bi el atabilirmi,, bilginiz varsa, yabide,,,,, simdi ii bekliyelim dicez, kiz mayista randevu tarihinde gittiginde yani nedir bu randevu tarih arkadslar,,, randevu tarihinde gidip kartini hemen alicak mi peki ,, yoksa bi randevu tarihi daha verp bugun mu gelin dicekler kartini almak icin ,, onu bile anlamadim.ya arkadslar gercekten yardim etmek isteyen bi arkadsim karisina yada kocasina yada kendisi artik kim flemenkce biliosa arayabilir mi,,isin bi aslini ogrensek ,, rusca yada ingilizce bilioum,, kizda halledemio,, bi arkadsimiz sorsa yada bilgisi olan soylese olmaz mi . cok sey istiosam affedin, rahatsizligimdan dolayi cok ozur diliorm.( esim hamile,onun icin hizlandirmaya calisiorm, ben egitimimi kestim bunun icin ama olmayincada uzuo bizi, elimizdende bise gelmio, biseyde bilmiorz..forumdada bi arkadas gormustum,intihar edicem die yaziodu sonumuz oyle mi olcak com merak ediorm) alah hepimize sabir versin insallh allaha emanet olun