Uyum Sinavi Destek

Hollandaca, Ingilizce, Almanca Fransizca, Rusca, Yunanca, Ispanyolca, Italyanca ........

Oturum Aç | Kayıt Ol

!! Gelişmiş, Hızlı Arama icin Burayı Kullanmanız Onerilir !!

Besleme

Forum kuralları

Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.

Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 64 ileti ] 

Vizeye Nereden Basvurmali: Nl? Tr?
Hollandadan 71%  71%  [ 12 ]
Turkiyeden 29%  29%  [ 5 ]
Toplam oy : 17

06 Kas 2008, 21:44

Beginner
Beginner

Giden: 0 Tesekkur
Gelen: 1 Tesekkur
evet tecrubelı arkadaslar..tr den veye holladadan basvuru yaptınız vızenı kabul oldu yada olmadı...nerden sızce daha ıyı?
gırmemıs arakdasları bılgılendırırsenız ıyı olur..basınızdan gecenlerıde evrakl ıslemerındıe anlatırsanız herkes bılgılenmıs olur..
sımdıden tesekkurler
Asagidaki kullanici cetinaltun bu yazisina Tesekkur etti !!!:
helin

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

06 Kas 2008, 22:16

Mezun-NL
Mezun-NL
YaÅŸ: 35
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Den Haag

Giden: 22 Tesekkur
Gelen: 78 Tesekkur
çok güzel bir konu açmışsınız, tebrikler. zaman zaman bu konudaki düşüncelerimizi yazıyoruz, fakat böyle bir başlık altında yazılırsa, yeni başvuracak arkadaşlar kafalarındaki sorulara daha net cevap bulabilirler.
ben türkiyeden başvurdum ve türkiyeden başvurmanın avantajlı olduğunu düşünüyorum. en önemli nedeni başvurunuza red gelirse itiraz edebiliyor, ya da eksik evrak varsa tamamlayabiliyorsunuz. türkiyeden başvurunun uzun süreceğini iddia eden arkadaşlar var. ne kadar uzun sürebilir ki, sonucta türkiyeden de başvurulsu, hollandadan da başvurulsa, evraklar ind'ye gönderiliyor, vize çıkarsa ind vizeyi türkiyeye konsolusluğa gönderiyor ve gidip vizeyi alıyoruz. vize parasının önden yatmasını dezavantaj olarak görenler var. o para her halukarda yatacak, önce ya da sonra ne farkeder ki. başvuruya red gelirse para yanmıyor, dosya kapanmıyor. türkiyedeki eş uğraşamaz başvuruyla deniliyor. yine türkiyedeki eş her halukarda o konsolosluğa gidip o evrakları verecek. önce ya da sonra vermesi çok fazla farketmiyor diye düşünüyorum.
allah sevenleri birbirine tez zamanda kavuÅŸtursun.

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

07 Kas 2008, 09:09

Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Giden: 1 Tesekkur
Gelen: 31 Tesekkur
merhaba guzel konu bence

biz 2 kere Turkiyeden basvuru yaptik 2. oldu sukur simdi burdayiz bence bu konu cok kolay eger hollandadaki esin maas durumu ve kontrat durumu sabitse yani gerekli miktari kazaniyor 12 aydan uzun bir kontrati varsa zaten itiraz edecekleri birsey kalmiyor boyle durumlarda Hollanda veya Turkiye farketmez bence zaten sonuc olumlu olacaktir ama diger durumlarda turkiyeden basvurmak iyidir cunku Turkiyeden basvuru itiraz kapisini acik birakiyor

birde burda para meselesi konusuluyor evet buyuk bir para burdaki veya turkiyedeki bircok insanin aylik geliri ama insan sevdigine kavusacagini goze alirsa bence para farketmez cunku hollandadan basvuru yapip red geldiginde itiraz edemeyip beklemekten daha degerli degildir bence
selamlar
Allah herkese kolaylik versin beklemekte basvuru yapmakta zor ama yine soyluyorum : ORDA YAPILANLAR HICBIRSEY ASIL MESELE BURDA BASLIYOR

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

07 Kas 2008, 10:29

Mezun-NL
Mezun-NL
YaÅŸ: 34
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Rotterdam

Giden: 70 Tesekkur
Gelen: 89 Tesekkur
Bence burdan yani TR den başvurmanın bir avantajı da, yanılmıyorsam konsolosluğun IND ye görüş bildirmesi. Hollandadan başvuruda, ordaki yetkililer sizi yani gelecek kişiyi görmüyorlar bile in mi cin mi? Ama Türkiyede kılığınıza kıyafetinize, konuşmanıza hatta mesleğinize bakıp en azından bir fikir sahibi olabilir ve olumlu görüş bildirebilir konsolosluk yetkilileri. yanlışım var mı?

De ki: Rüzgâr değil, odur haykıran!

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

07 Kas 2008, 11:33

NT1
NT1

Giden: 23 Tesekkur
Gelen: 19 Tesekkur
evet bencede güzel başlık açmışsınız.elinize sağlık.tabii ki burası Hollanda ağırlıklı olduğu için başlık böyle ama her ülke için geçerli bu.Türkiye'den başvurmak elbette daha avantajlı.çünkü burada konsolosluk sizi öndeğerlendirmeden geçiriyor
eğer bu görüşme olumluysa ve şüpheli bir durum yoksa ince eleyip sık dokumuyorlar.ve eğer üstüne birde evlenilecek eş AB vatandaşı ise işlemler daha çabuk yürüyor.yani anlayacağınız dosyanız + veya - puanla gidiyor.ama Hollanda'dan başvurursanız genelde direk(-)puanla başlarsınız.

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

07 Kas 2008, 11:40

NT1
NT1
YaÅŸ: 19
Turkiye_Sehir: kütahya
Yabanci_Ulke: Hollanda-Amsterdam

Giden: 37 Tesekkur
Gelen: 10 Tesekkur
öğrenci vizesi ile Mvv aynı seymi?

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

07 Kas 2008, 11:45

NT1
NT1

tabii ki oradaki eşin durumu uygunsa iş maaş durumu gibi.buradan konsolosluğun sizin hakkınızda vereceği referans çok önemli.

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

07 Kas 2008, 11:53

NT1
NT1

hayır mvv ile öğrenci vizesi farklı şeyler.mvv birlikte yaşam vizesi.

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

10 Kas 2008, 19:16

Beginner
Beginner
YaÅŸ: 32
Turkiye_Sehir: afyon
Yabanci_Ulke: hollanda

Giden: 1 Tesekkur
Gelen: 2 Tesekkur
arkadaslar ben mayıs 16 da nl den basvurdum 3 ayda 3 kere eksık evrak ıstendı benden avukat tutuduk ordan, avukat bıze turkıyeden basvurmanın daha avantajlı olacagını soyledı. bende burdan randevu alıp basvuruyu yaptım bır hafta sonra 830 euro nl den yatırmamızı soyledıler gecen hafta nl dekı esıme cevap geldı mvv basvurunuz işleme alınmıstır dıye. sımdılık beklıyorum haftaya konsoloslugu arayıp soracagım son durum ne dıye.

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak

16 Kas 2008, 19:22

NT1
NT1
YaÅŸ: 19
Turkiye_Sehir: kütahya
Yabanci_Ulke: Hollanda-Amsterdam

Giden: 37 Tesekkur
Gelen: 10 Tesekkur
el lobo yazdı:
Allah herkese kolaylik versin beklemekte basvuru yapmakta zor ama yine soyluyorum : ORDA YAPILANLAR HICBIRSEY ASIL MESELE BURDA BASLIYOR

ama vize işi bizim müdahale edemeyeceğimiz için zor,geri kalanı bizim becerimize kalmıs.İnsaAllah üstesinden gelebiliriz... :(

Sayfa başı Sayfa başı
  Profile bak
Önceki iletileri göster:  Sıralama  
Yeni konu gönder Konuya cevap yaz  [ 64 ileti ] 

Tüm zamanlar UTC

Kimler çevrimiçi

Bu forumu görüntüleyenler: Kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir

Bu forumda yeni konular açamazsınız
Bu forumda konulara cevap yazamazsınız
Bu forumda kendi iletilerinizi deÄŸiÅŸtiremezsiniz
Bu forumda kendi iletilerinizi silemezsiniz

Yetkili: sansli, xmultecix