aklım karısık

Uyum sinavi belediye sinavini kazandikdan sonra yapilmasi gerekenler.. Vize islemleri

Moderatörler: sansli, xmultecix

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
golgece
NT1
NT1
Turkiye_Sehir: uskudar
Yabanci_Ulke: rotterdam

aklım karısık

Mesaj gönderen golgece »

herkese meraba.ben turıstık vıze muracatında bulundum 2 ay sonra red geldı ıtıraz ettık avukat yoluyla 2.5 ayda olumlu cvp geldı neyse gıttık geldık 3 ayı doldurduk.smdı sınav kalktı sansıma:).
bu sefer avukat yoluyla vıze muracatında bulunduk avukat yoluyla ıtıraz ettıgımız avukatla.avukat 2 aya getırtırım dedı.hollandalı bır avukat.sımdı bnm 1 kac sorum var?

1.sınav kaltıktan sonra muracatta bulunan varmı?
2.bnm pasoportumn suresı agustos 2012 de bıtıyor.rabbımın ıznıyle vızem cıkarsa .bu pasaportun suresı sıkıntı yaratırmı?(bildigim kadarıyla turıst vızesı ıcın en az vızeden sonra 1 sene suresı olması gerekıyordu)buda öylemi.
3.benm ılk alıgım turst vızesı ıle zamanında gırıs cıkıs yaptım herhangı bır suc veya suca karısmadım.bu artı olurmu?
4.esım sosyalden yararlanıyor avukat getırırım dedı.sosyalden dedı.sıkıntı olurmu?

one2one
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: afyonkarahisar
Yabanci_Ulke: Rotterdam

Re: aklım karısık

Mesaj gönderen one2one »

o hollandali avukatin ismini bi alabilirmiyim? sacmalamis biraz. sosyalden derken nasil sosyalden? hastalikmi yoksa issizlikmi hastalik dersen oluyor ama zorlu. issizlik dersen issizlikten kacpara alicakta min. loon u yakalicak ve seni getirtcek sazen ind burda vast contract istiyor. gectinki sosyalci. zor gibi. Allah yardimcin olsun. avukatin kim merak ettim.

Kullanıcı avatarı
imyourmiracle
NT1
NT1
Turkiye_Sehir: izmir
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen imyourmiracle »

Kullanıcı avatarı
umuder
NT2
NT2
Turkiye_Sehir: balikesir
Yabanci_Ulke: turkije

Mesaj gönderen umuder »

golgece yazdı:herkese meraba.ben turıstık vıze muracatında bulundum 2 ay sonra red geldı ıtıraz ettık avukat yoluyla 2.5 ayda olumlu cvp geldı neyse gıttık geldık 3 ayı doldurduk.smdı sınav kalktı sansıma:).
bu sefer avukat yoluyla vıze muracatında bulunduk avukat yoluyla ıtıraz ettıgımız avukatla.avukat 2 aya getırtırım dedı.hollandalı bır avukat.sımdı bnm 1 kac sorum var?

1.sınav kaltıktan sonra muracatta bulunan varmı?
2.bnm pasoportumn suresı agustos 2012 de bıtıyor.rabbımın ıznıyle vızem cıkarsa .bu pasaportun suresı sıkıntı yaratırmı?(bildigim kadarıyla turıst vızesı ıcın en az vızeden sonra 1 sene suresı olması gerekıyordu)buda öylemi.
3.benm ılk alıgım turst vızesı ıle zamanında gırıs cıkıs yaptım herhangı bır suc veya suca karısmadım.bu artı olurmu?
4.esım sosyalden yararlanıyor avukat getırırım dedı.sosyalden dedı.sıkıntı olurmu?

S.a arkadasim Oncelikle avukatla basvuru yapmanin sebebini anlayamadim herhalde paran cok zengin bir arkadasimizsin :)
kendin basvursanda zaten sen 2 ayda gelecegin varsa gelirdin turist olarak gelip gitmen zamaninda tabiki senin icin bir arti olucak pasaportunun suresini uzatsan daha iyi olur esas ayrintida gizlidir ne olur ne olmaz uzattir,esinin sosyalden almasi hakkinda bir bilgim yok onuda diger arkadaslara birakayim Allah yolunu acik etsin....

Not : Basvuru icin Avukata gerek yok.. Basvuru icin gerekn butun bilgiler belgeler oldugun sitede zaten mevcuttur...
14 Eylul 2009 sinava girdim
15 Ekim 2009 Hollandadan basvuru
17 Ekim 2009 vize kabul edildi(rekor)(Masallah)
5 Kasim HOLLANDADAYIM:)))

Kullanıcı avatarı
golgece
NT1
NT1

Mesaj gönderen golgece »

Kullanıcı avatarı
umuder
NT2
NT2
Turkiye_Sehir: balikesir
Yabanci_Ulke: turkije

Mesaj gönderen umuder »

14 Eylul 2009 sinava girdim
15 Ekim 2009 Hollandadan basvuru
17 Ekim 2009 vize kabul edildi(rekor)(Masallah)
5 Kasim HOLLANDADAYIM:)))

one2one
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen one2one »

yav millet bilip bilmeden yorum yapiyor ne istir anlamadim. kardes ben sana en basta bisi sordum sen yanitlamadin? avukatinin ismi ne bu 1. ikincisi pasaportunu nasil uzatmayi dusunuyorsun? e-pasaporlar uzatilamiyor. pasaportunda 6 ay gun kalsa zaten vize alamiyorsun buda 3.

Kullanıcı avatarı
golgece
NT1
NT1

Mesaj gönderen golgece »

avukat ın ısmı aartsen.
pasoportun suresı 10 ay var suan.
e-pasoport uzatılamıyor bayramdan dolayı onumuzdekı haftaya randevu aldık.

one2one
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen one2one »

golgece yazdı:avukat ın ısmı aartsen.
pasoportun suresı 10 ay var suan.
e-pasoport uzatılamıyor bayramdan dolayı onumuzdekı haftaya randevu aldık.
evet e-pasaportlar uzatilmaz yenilenir. bu arada avukat secimi konusunda basarili oldugunu soyleyemem. bahsettigin yer buyuk bir bedrijf tarzinda 10 tane avukat barindiran bir yer. bu konuda avukat yerine sadece bu konuyla ilgili uzmanlara sevk etmen daha dogru olurdu. ornegin juridisch adviseurs. hukuk danismani tarzinda bisey. yapcak bisey yok dosyani baska biryere sevk etmenide tavsiye etmem. ancak senin dosyalarinin takibini avukat araciligiyla yaptigin iyi olmus. saglam is cikar ve kafan agrimaz.
simdi avukatin 2 aya getirtirim demesi biraz abarti olmus. avukatin bahsettigi zannedersem mvv basvurusuyla degilde turistik vizeyle alakali. diger turlusunu dusunucek olursak burda kanunlarin isleyiz tarzi bolgelere, dosyaya bakan kisiye ve evraklarin durumuna bakar. ind dedigimiz kurum senin dosyanda olmayan herhangi bir evrak isteyebilir. buda surenin uzamasina yol acar. yanliz buraya turist gelmek istemendeki amac nedir onu tam cozebilmis degilim. su konuda emin ol burda turist durumda olman islerin daha hizli ilerlemesinin aksine birde sana zaman ve para kaybi yasatir. cunki bu evraklarin tamamiyle turkiyeden basvuru ve takibinin yapilmasi seni daha kolay cozume goturur. ama farzedelimki burdasin ve tr ye gidemeyecek durumdasin. buradan takip etmek istiyorsun oda ayri bir durumdur. o konu ile ilgili henuz cok fazla bilgim yok ancak tecrube icerisindeyim diyebilirim. Allah yardimcin olsun.

Kullanıcı avatarı
golgece
NT1
NT1

Mesaj gönderen golgece »

kardes daha önce turıst olarak gıttım esımın yanına cocugumun dogumuna amac oydu.3 aylık vıze bıtınce mecbur donduk.sınavda kalkınca basvurduk avukat yolula dedıgım avukatla.bu avukat bnm oncekı ısımı turıst vızeme red vermıslerdı adam 3 aya kalmaz getırtırım dedı.daha dogrusu doguma getırtırım dedeı 1 hafta kala doguma getırtı.sımdı 2 ay dıyor.mvv basvurusuna .

e-pasoport uzatılır dıorsun bende farkındayım ama.ben agustosda cıkarmıstım 2010 da .e-pasaport larda hazıran 2010da yenı cıkmıstı bnde ondan aldıgımı dusunuodum.yalız pasaport musterı falan fılan br yerı aradım anlattım degıstermenız lazım dedi.uzatma olmaz dedi.pasaport 2012 agustosda bıtıor.sıkıntı olurmu kardes uzatmasak.

“Hollandaya Vize Basvurusu ( mvv )” sayfasına dön