kolay gele
Moderatör: sansli
Merhaba kardes hosgeldin allah kolaylik versin bir kere sunu soyleyeyim NT1 diye birsey yok inburgeringexam var birde NT2(Nederlands als tweede taal ) ama bunun 2 programi var . Programma1 denilen orta seviyede calismak veya okumak icin programma 2 ise yuksek okul (mesela HBO ) ve yuksek isler icin isteniyor.Ben programma 2 i kazandim ve diplomami aldim ama cogu seyi evde kendim calistim ve is hayatinda hep hollandaca konustum yani butun is sana dusuyor ama inburgeringexami yerine kesinlikle NT2 yapin cunku bence daha avantajlikimene yazdı:slm arkadaslar hollandaya evlilik yoluyla geldim 20 gundur burdayim rotterdamda oturuyoruz
belediyedeki islerimizi hallettik ordan cevap bekliyoruz 3 ay icinde simdi dil kursu icin ne yapmam lazim bilmiyorum esim belediye 1 aylik kurs verecek diyor onu yaptiktan sonra nt 2 ye gidebilirsin gibi dedi bazilari once nt 1 diyor iyice kafam karisti ben nereye gidicem hangi sinavlari yapmam lazim bilmiyorum bana yardimci olursaniz sevinirim ben agir agir ogrenmeyi sevmiyenlerdenim nt 2 ye gitmek istiyorum ondan sonra hbo ya gitmek istiyorum bunun icin neler yapmam gerek birde bu isin parasAL YONU VAR tabi ne kadar uzun kurs a gidersem o kadar zor olcak bana simdiden herkese tesekkurler