Belcikaya geleceklerin Son durumlari? ( sohbet)

Eger Belcikaya gelecekseniz. Kendinizi burada tanitabilir. Durumunuz hakkinda bilgi verebilirsiniz.

Moderatörler: sansli, unknown

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
nil
Mezun-BE
Mezun-BE

Re: Belcikaya geleceklerin Son durumlari? ( sohbet)

Mesaj gönderen nil »

Selamlar.Alper sana bahsettigim avukatta Genk' de orasi zaten turk kayniyor resmen kucuk Turkiye orasi elini atsan Afyon emirdagliya carpar :) ama bana baya uzak otobandan 1 saat var cozi03 yasin cok genc bizim fabrikaya ise alirlardi seni ama mesafe cok uzak sizin bolgede bakarsiniz artik ama sizi tavsiyem Genk de cok turk var okula gidince sinif hemen hemen turk dolar dil ogrenmek zor olur ne kadar kacarsaniz kacin turkce konusursunuz o zamanda flemence ogrenmeniz cok zor dil ogrenmeyincede ise girmek cok zor artik eski avrupa degil yeteri kadar dil bilmeyince ekmekde yok aman dikkat arkadaslar o yuzden Genk'e yakin buyuk sehir var Hasselt orada mutlaka hizlandirilmis haftada 4 yada 5 gun okul vardir 4 ay suruyor orada sinifda turk olma ihtimali cok dusuk oraya gitmenizi tavsiye ederim sinifda turk varsa dili cok zor ogrenirsiniz nolursunuz tavsiyelerime kulak asmayin arkadaslar bunlari cok taze yasadim bende geleli 8 ay oldu henuz benim sinifimda 1 tane turk olmasina ve cok uzak oturmamiza ragmen yinede uzakdan uzaga yetisiyoduk birbirimize.prenses hollandaya gecmeyi unut kardes buraya gelen alisiyor artik zor gecmezsiniz :) Belcika her acidan daha rahat.ehliyeti olmayan varsa bekleme asmasindayken alsin arkadaslar burada cok zor yeni ehliyet almak.COZI03 nufus mudurlugunden esin ve sana ait aile dokumu alip birde apostil yaptiracaksin onu buraya getireceksin ama sen yinede sor aile dokumumu tam olarak emin degilim o belge uluslar arasi gecerli cok dilli belge ama apostili buraya gelince tercume ettirilmis istiyolar bunlari unutma,birde buraya gelirgelmez belediyeye basvurdukdan sonra esinle sigortaya gidin esinin uzerinden saglik kartindan faydalanmani saglayin oturum yok henuz kimligi yok derlerse biz basvurduk bekliyoruz ulkeye resmi girisi yapildi benim sis kartimdan faydalanmasi gerekli oldugunu biliyorum bu arada oturum alana kadar ve kimligini alana kadar basina bir kaza gelirse ne yapabilirim bu parayi ben odeyememki desin biz oyle yaptik resmi evli oldugunuz icin pasaportunla ulkeye resmi giris yaptigin icin seni esinin uzerine hemen alabiliyolar saglik acisindan banada oturumu kimligi yok dediler ama ben biliyodum yasal bir hak vardir her ulkede ben bu adamin karisiyim resmen dedim yani esime dedirttim aman kardes ihmal etme allah korusun basina bisii falan gelir burada doktor parasi odenmez yoksa cok para.gelismeleri paylasmak uzere allaha emanet olun.
iyi seyler onu en az beklediginde olur.

prenses
Gonullu
Gonullu
Turkiye_Sehir: turkiye_mersin-tarsus
Yabanci_Ulke: Hollanda-Zaandam

Mesaj gönderen prenses »

bilgilerin için çok saol nil.allah razı olsun.valla benım için faketmez neresı olursa kocamın yanında olim de sorun degıl ama kaynanam bırakmam sizi orda dıyo en fazla 2hafta kalırsın dıyo.

Kullanıcı avatarı
alper68
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: aksaray
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk

Mesaj gönderen alper68 »

evet arakdaslar genk de cok turk varmıs yanlıs anlasılmasın gent degıl genkdeyım evet dıl ılk ısım olacak orda elbette hayırlısı olsun yınede ama gıdınce ıssız kalıcagıma ınanmıyorum bakıcaz eger olmassa ordan oraya tasınırız ıs olsundaaaa ve artık hollanda ısı oldu nlye gecmeyı dusunmuyorum cunku hersey belcıkaya kuruldu evım barkım bıde oraya gelınce alıstıktan sonra nlye alısmak cok zor olur bence belcıka daha guzel artık belcıkalıyızzz dıyorum hollanda oldu artık bızım ıcınnn

nil
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nil »

prenses kaynanan cok biliyo :) bosversene sen onu sen polis kontrolunde olacaksin 15 gunde seni nl alsinda gorelim cok zor o is ama anlasilan sende avrupaya gelen kaynana himayesine giren gelinlerden olacaga benziyosun neyseki insallah aklini kullanirsin gelince gorur ve duyarsin aman dikkat tr dekilere benzemez burdakiler senin adina kimsenin karar verme hakki ve yetkisi yok esin ve sen karar vermelisin hem buranin haklari yasalari sartlari dili daha kolay ve daha iyi sende gellince goreceksin dil nl den daha yumusaktir burada sende farkedeceksin hem yok ole 15 gun sonra nl ye falan gecmek kocan ab vatandasiysa senin 5 ay belcika sinirini gecmen bile yasak hollanda olsa bile belediyede sana oturum verirken solyecekler bunu polisin ne zaman eve gelecegi belli olmuyor oyle onu bunu dinleme sakin sen akilli davran buyukler bazen cok bildiklerini sanarlar ama buradaki buyukler 40-50 yil once tr den koyunden geldikleri mantalitedeler hala hic ilerleme yok tr dekiler yaslilar moder goruslu oldu ilerleme kaydetti ama burada ne arar bende sok oldum gelip gorunce gelince gorursunuz dikkat edersen neyse umarim anlatabildim yada sen anlayabildin bacim beni okula gitmeyi ihmal etme sakin prenses ozellikle sana soyluyorum arkadasim cocugun yoksada eger sakin dil sorununu asmadan en az kaynananin lafini dinleyipde hemen yapma 2-3 yil bak solemedi deme burasi tr ye benzemiyo istedigin gibi atini kosturamiyosun ole kafana gore umarim anlasilmistirim :) Alper sende cok dogru soyluyorsun akillica bir karar vede mantikli senin akilli oldugunu yazismalarindan anlamistim zaten umarim ilerde ailecede gorusuruz kardes once biraz dil sonra hemen is bana yakin olursaniz hic dert degil bizim fabrika surekli adam aliyor biliyorsun ben bayan halimle henuz 8 ay oldu geleli hizli dil okulu 4 ay simdide 1 aydir calisiyorum bu arada ehliyetim falan filan anlatsam sana gelipde 8 yilda evinden cikamayanlarin yaptiklarini astim ben umarim herseyin sizinde planladiginiz gibi gider allahin selami uzerinizde olsun.sevgiler.

Kullanıcı avatarı
alper68
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: aksaray
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk

Mesaj gönderen alper68 »

evet nıl umarım bızde senın basrdıgın gıbı kısa surede basarırız ıns orda tanısırız nasıp olurda

Kullanıcı avatarı
cozi03
Mezun-BE
Mezun-BE
İletişim:

Mesaj gönderen cozi03 »

prenses
Gonullu
Gonullu
Turkiye_Sehir: turkiye_mersin-tarsus
Yabanci_Ulke: Hollanda-Zaandam

Mesaj gönderen prenses »

nil
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nil »

selamlar arkadaslar.prenses burada zaten genelde akraba evliligi ile oluyo gelisler kaynanalik teyze yada halaya bakmiyor hayallerini kirmak istemem ama kaynanasi halasi veye teyzesi olan bir kac arkadas msn si verebilirim sana insanin icinde olmasin kotuluk ve kaynanalik :) yasin cok kucuk cok dikkatli olmalisin can SIKINTISINDAN korkma atlatirsin herseyi aileye cok yakin alacam diyede huzursuzluga davetiye cikarirsin iyi dusun tr gibi degil buraya gelen gelinler, hersy yolunda olur senin icin 5 ay belcikadan diari cikamazsin bundan emin ol bazen kaynanalarda hic bisii bilmiyolar teyzen olasa bile :) polis seni kontrellere gelecek teyzenin halaa bundan haberi bile yoksa artik gerisini sen dusun bacim :)

Kullanıcı avatarı
sekerpinari
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: izmir
Yabanci_Ulke: hollanda-denhaag

Mesaj gönderen sekerpinari »

Arkadaslar belcikaya ilk geldiginizden itibaren 5 aylik oturumunuzla belcikada disina cikamazsiniz ancak beldiyeden izin almalisiniz oda ozel durumlarda verilir.Ancak 5 aylik oturumdan sonra 9 aylik bir sure kadar belcikada disinda buluna bilirsin o 9 aylik sure bitmedende bulundugun ulkedeki belcika konsolosluguna giderek ne yaptiginin bilgisini vermelisin canim prenses sen kayinvalidene soyle 5 aylik oturum boyunca o seni gormeye gelsin:):)bu arada 5 aylik oturumun oldugu sure icinde hollandaya kacak gidebilirsin ama hollandada yada baska ulkede polis kontrolune yakalanirsan seni Belcikaya gondeririler ve belcika ile problem yasarsin bu konudada haberin olsun:):)kolay gelsin
benim yasama sevincim senden kaynaklanan bir duygu degil bu benim dogamda var
http://www.sekerpinari.azbuz.com

nil
Mezun-BE
Mezun-BE

Mesaj gönderen nil »

Cozi03 GENT emirdaglilarin oturdugu yer bize cok uzak ama sahile yakin ne guzel deniz havasi alirsiniz arada bir gidip :) alper ve prenses sizde GENK'e geleceksiniz sanirim nl ye yakin ve bana 45 dk otobandan ama Hasselta yakin ne guzel Hasselt tam kucuk turkiye gezmek icin ne ararsan var tr sinemasi bile var bizde sinemaya oraya gidiyoruz :) neyse herkes icin hayirli olsun arkadaslar.prenses seker pinari sana benim yazdiklarimin aynisini yazmis okursan kaynananin yillardir burada yasadigi halde cokda bilmedigini anlarsin 15 gunde seni nl ye goturemeyecegini iyice anlatirsin sevgili teyzene :)

Kilitli

“Belcikaya Gelenler ( Sohbet )” sayfasına dön