aysennur yazdı:Hallo,
Eigenlijk ben ik zemzema Aslinda ben zemzema'yim
maar ik heb de wachtwoord van zemzema vergeten,ama ben zemzema'nin sifresini unuttum
daarom ben ik nog een keer lid geworden.bu yuzden bir daha uye oldum.
Heel lange tijd is gebeurt.uzun zaman oldu(burada geweest kullanmam gerekiyormus,ama ben gebeurt demisim.hatta cumlenin en dogru hali soyle olmaliymis. ''Er is een hele lange tijd geweest.'' )
Sinds februari probeer ik nederlands te leren.Subat'tan beri hollandaca ogrenmeye calisiyorum.
Natuurlijk heb ik daar nog steeds moeite mee.Tabiki hala zorlaniyorum/gucluk cekiyorum.
En ik wil sommigen dingen vragen.Bazi seyler sormak istiyorum.
Ik weet dat Geluk mij zou helpen.Geluk'un bana yardim edecegini biliyorum.
toch Geluk ? Degil mi Geluk ?
Mijn eerste vraag is over ''of '' manier.Ilk sorum 'of' usulu hakkinda.
Hoe kan ik met 'of ' zin maken ?'of' ile nasil cumle yapabilirim ?
ik bedoel..Demek istiyorum kibvb:mesela: ik wist niet of je komt.=gelip gelmedigini bilmiyordum.
ik zou vragen of je bent.=sen olup olmadigini soracaktim.
ik wilde weten of je eet.=yeyip yemedigini bilmek istiyordum.
bu cumle yapilari dogrumu ? of ile bu sekilde mi cumle kuruyoruz.
natuurlijk wil ik met alle hulpwerkwoorden zin maken.Tabiki butun yardimci fiillerle cumle yapmak/kurmak istiyorum.
bvb:mesela: ik ga vragen of ze zou komen.=onun gelip gelmeyecegini soracagim.
hij wilt weten of ze zou doen.=onun yapip yapmayacagini bilmek istiyor.
Beste Geluk,Sevgili Geluk,
Als je mijn vragen antwoordteger sorularimi cevaplarsan dan ga ik echt blij worden.o zaman gercekten mutlu olacagim.
alvast bedankt.simdiden tesekkurler
Atabilgin kardesim,haklisin.. bende hep gormek isterdim/isterim Turkce anlamlarini.
Elimden geldigince dilimin dondugunce yazdigim cumlelerin Turkcesini kirmizi ile ekledim.
Umarim faydasi olur. Bir kelime bir kelimedir.Zemzema nicki ile sordugum sorulara bakiyorum da bende sifirdan baslamistim. simdi halimi arzedecek kadar cumle kurabildigim icin sukrediyorum.
Bu forumda basta Geluk kardesim olmak uzere cok yardimsever sahislar var.
Allah onlardan razi olsun...