T,C,M BILJET HAKKINDA ( herkes icin onemli)

Hollandada Yasam nasildir. Nerede nasil davranmali? Hollandadaki gunluk yasamla ilgili ip uclari

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
reisbey2008
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: hatay
Yabanci_Ulke: oss/hollanda

T,C,M BILJET HAKKINDA ( herkes icin onemli)

Mesaj gönderen reisbey2008 »

igılbigıl
NT1
NT1
Turkiye_Sehir: kırsehır
Yabanci_Ulke: hollanda

Re: T,C,M BILJET HAKKINDA ( herkes icin onemli)

Mesaj gönderen igılbigıl »

evet oyle bır sey var ben hollandaya daha gıdemedım fakat avukatımız belkı alabılırım dedı benım adıma almaya calısacak ben burdan formul a ve formul b yı gonderdım galıba son uc seneyı alabılıyormusuz egerkı turkıyede calısmamıssak tabıkı..

reisbey2008
Mezun-NL
Mezun-NL

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

evet arkdslar boyle bi hakkiniz var hollandada olupda eslerden biri calismiyosa calismayan ese belastingsdienst aylik belli bi miktar oduyo ama tr deki calisip calismama sartlarini bilmiyorum,geriye donuk resmi nikah yaptiginiz tarihden itibarenkileride alabiliyosunuz diye biliyorum sartlari varmi geriye donuk almak icin bilmiyorum ama resmi nikah yaptiginiz seneden itibaren hollandaya geldikden sonra alabiliyosunuz sanirim cunku,sizin adiniza basvurulacagi icin formul doldurulurken sizin bsn (sofinummer) numaranizi yazmanizi istiyolar ve kimliginizi (oturum kartinizi) gormek istiyolar...ismi "algemeen heffingskorting"...
umarim yardimci olmusumdur
kolay gelsin....
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

arar_55
Gonullu
Gonullu

Mesaj gönderen arar_55 »

Sen Oncelikle issiz misin?
Esiniz Calisiyor ise!!!!!!OK>>>>>>>>>>>>>>>>>!!!! den asagi maas alanlarda(dusuk gelirli yillik)
Eslerden biri issiz olan bu tur vergi iade(toeslag)alabilir Lakin Verginumarasi gerekir!
ikinci olay Hollandadan maas alip Turkiyede Yerlesenler(tasinmislar)icin uygulamalar bulunuyor!

bu formulleri dolduruyorum ,
Hollanda dan turkiye ye tasinmis(yerlesmis Hollanda Odenegi)alanlar icin,
lakin Size Uzman arkasin numarasini vereyim pm at Size Harderwijk Yardimci olsun!!!
Biljetwissel Aangifte 2007-2008 ornek verdim secenekleri
Belastingdienst her turlu vergi iade doldurma gelir beyannamesi icin yillik gelir jaaropgave2007-2008

her nerden aylik maas odenek aliyorsaniz isletmeler birligi,metal tavuk,karton fabrikasi sut urunleri ornek verdim ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bunlardan berhayat yasadigina dair fornul doldurulmasi isdenir!!!!!!
info hatti danisma 08000-0543

T Biljet ilk basvurularda Hollandada Oturuyor(vergi numarasi)olmasi gerekli!!!Bunu isder formul basvuruu(aaangifte 2008) isder internet uzeri de munkun www.digid.nl
digid tum Devlet Dairelerinin sitelerinde islem yapabilmek icin gerekli! kullanici adi ve Sifre
bunun icin internet(gsm)gerekli iki gun icerisinde bas vuru vergi dairesinden bolgenizdeki gelen kullanici adini aktive etmelisiniz!!!

c aangifte =Turkiyede vergi den dusurme(turkiyede maasli) vergi yukumlusu olmasini isderseniz Hollanda mecburi vergi Doldurma icin fazla vergi odenmemesini isderseniz!!

M aangifte 20008 burdan odenek maas Aylik alanlar icin Turkiye ye kesin Donus(Emigrasyon) Silinmemis Hollandadaki iscilerin Dogduklari ulkeye Yollaniyor ki
M-aangifte 2008 olmasi bunu elle doldurmak gerekiyor!! bu yuzden yollacaginiz Vergi iade 2008 oncesi veya sonrasini unutmayiniz telefonla vergi dairesinden vergi numarasi ile isdeyiniz!! Apeldoorn = Yurd disi icin 055- 5385385 yurd disi islem hatti herr iki konuda
Almere=
Belastingdienst(Tum Bolgeler icin)gelderland dahi!!!
postbus1111
13000bc
Almere
Hollanda vede Yurd disi icin
Aangifte2008 bunlarin ana posta gonderilen Hazir zarf(mavi zarflara adres icerisinde zarfin Gozukmelidir!!

Belasting ana posta kayit islem merkezi mavi zarfli geri doldurup yollama mevcuriyeti burdaki insanlarimiz icin
Belastindienst
Centrale Administratie
postbus2688
64001 dd
Heerlen

Uyari hollanda da oturanlar yerlesenle p biljet isdesinler(Aangifte 2007-2008 hangi yilllari doldurmaniz gerekiyorsa unutmayin vergiden gelen formuller bir hafda icerisinde yillik olanlar 25-02-09 01-04-09 arasi gonderilmis olmasi gerekir
davsiyem teahutlu yollayiiniz vergi memurlari almadik deyip ceza uygulamasini denerler yabancilar icinkayip posta ok

genis bilgi pm iletirim uzman dolduran arkadasoneririm kendim de dokduruyorum lakin bolgenizdeki vergi daiesindede randevu ile doldurdabilirsiniz!!!!!
iyi temiz hakkiniz olan vergi iadesi icin size tek davsiyem pm ile uygundur!!!!!

belediyelerde dahi dolduruluyor fabrika sendikalari lakin ,tam hakkiniz olan parayi vergi den alamiyabilirsiniz bu yuzden ok!!!!!!
bir cok cesit vergi dairesinden toeslag vede cocuk bakiciloigi dahi issiz eslerden birde dahi maas alabilir!!!!!!!

Uyari Vergiden Gelen Formulleri Yanlis Olanlari Yazili ve Telefonla Duzetilmesini isdeyiniz,Neden mi Vergi Dairesindeki sistemler Cokertilmis(Kara para Haklamis )bu yuzden Yanlis Basvuru formulleri geri yollayiniz!!!!!Teahutlu ok!!!!!!!!!Duzeltmeleri Yapiniz!!!!!!!!!!!

UYARI HANGI BILGI ILEY OLLARACIKMAYINIZ!!PARA ALACAM DERKEN KASAPDA BORCLANMAYINIZ!!
HOLLANDAYA YERLESDIK DEN ^AY SONRO VERGI IADESI ALMA HAKKINIZ DOGAR!!!
LAKIN VERGI DAIRESI SIZLERI % YIL ONCESINE KADAR GELIRINIZI ARASTIRIR KI SIZLERDEN GERI PARTA LMASI ICIN BUNA DIKKAT EDELIM!!!!!
IKI NOKTAYI IYI DUSUNELIM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VERGI NUMARSI ALDIKDAN SONRA HOLLANDADA 6 Ay Yerlesmis Odenek Almis oluyorlar icin Gecerlidir!!!
Evlilik Deyince Resmi Hollandada ki Belediyede Yerlesmis olmak gerekir!
Aksine Turkiyede Calisdim Gelirim Su kadardi Derseniz bu isleme Esinizin Maas i ile Toplanir velevki Eviniz varsa dahi 6500 euroluk nakit paraniz hesabinizda cocugunuzun adinda bunlara dikkat edelim o yuzden Akilli olalim Sagdan Soldan Duyma Sozlerle Yolla(CIKMAZ SOKAGA )GERI DONULMEZ YOLLARA DUSMEYELIM
KOLAY GELSIN!!!!!!!!!!!!
DAHA COK IC ANADOLU(AKDENIZ) INSANI BU TUR DUYULARI UYGULAMAKDAN YANA!!
YANARSINIZ SIZLERI ROMA DEGIL BABANIZ DAHI KURTARAMAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

arar_55
Gonullu
Gonullu

Mesaj gönderen arar_55 »

arar_55 yazdı:Sen Oncelikle issiz misin?
Esiniz Calisiyor ise!!!!!!OK>>>>>>>>>>>>>>>>>!!!! den asagi maas alanlarda(dusuk gelirli yillik)
Eslerden biri issiz olan bu tur vergi iade(toeslag)alabilir Lakin Verginumarasi gerekir!
ikinci olay Hollandadan maas alip Turkiyede Yerlesenler(tasinmislar)icin uygulamalar bulunuyor!

lakin Size Uzman arkasin numarasini vereyim pm at Size Harderwijk Yardimci olsun!!!
Belastingdienst her turlu vergi iade doldurma gelir beyannamesi icin yillik gelir jaaropgave2007-2008

her nerden aylik maas odenek aliyorsaniz isletmeler birligi,metal tavuk,karton fabrikasi sut urunleri ornek verdim ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!bunlardan berhayat yasadigina dair fornul doldurulmasi isdenir!!!!!!

T Biljet ilk basvurularda Hollandada Oturuyor(vergi numarasi)olmasi gerekli!!!Bunu isder formul basvuruu(aaangifte 2008) isder internet uzeri de munkun www.digid.nl
digid tum Devlet Dairelerinin sitelerinde islem yapabilmek icin gerekli! kullanici adi ve Sifre
bunun icin internet(gsm)gerekli iki gun icerisinde bas vuru vergi dairesinden bolgenizdeki gelen kullanici adini aktive etmelisiniz!!!

c aangifte =Turkiyede vergi den dusurme(turkiyede maasli) vergi yukumlusu olmasini isderseniz Hollanda mecburi vergi Doldurma icin fazla vergi odenmemesini isderseniz!!

M aangifte 20008 burdan odenek maas Aylik alanlar icin Turkiye ye kesin Donus(Emigrasyon) Silinmemis Hollandadaki iscilerin Dogduklari ulkeye Yollaniyor ki
M-aangifte 2008 olmasi bunu elle doldurmak gerekiyor!! bu yuzden yollacaginiz Vergi iade 2008 oncesi veya sonrasini unutmayiniz telefonla vergi dairesinden vergi numarasi ile isdeyiniz!! Apeldoorn = Yurd disi icin 055- 5385385 yurd disi islem hatti herr iki konuda
Almere=
postbus1111
13000bc
Almere
Aangifte2008 bunlarin ana posta gonderilen Hazir zarf(mavi zarflara adres icerisinde zarfin Gozukmelidir!!

Belasting ana posta kayit islem merkezi mavi zarfli geri doldurup yollama mevcuriyeti burdaki insanlarimiz icin
Belastindienst
Centrale Administratie
postbus2688
64001 dd
Heerlen

Uyari hollanda da oturanlar yerlesenle p biljet isdesinler(Aangifte 2007-2008 hangi yilllari doldurmaniz gerekiyorsa unutmayin vergiden gelen formuller bir hafda icerisinde yillik olanlar 25-02-09 01-04-09 arasi gonderilmis olmasi gerekir
davsiyem teahutlu yollayiiniz vergi memurlari almadik deyip ceza uygulamasini denerler yabancilar icinkayip posta ok

genis bilgi pm iletirim uzman dolduran arkadasoneririm kendim de dokduruyorum lakin bolgenizdeki vergi daiesindede randevu ile doldurdabilirsiniz!!!!!
iyi temiz hakkiniz olan vergi iadesi icin size tek davsiyem pm ile uygundur!!!!!

belediyelerde dahi dolduruluyor fabrika sendikalari lakin ,tam hakkiniz olan parayi vergi den alamiyabilirsiniz bu yuzden ok!!!!!!
bir cok cesit vergi dairesinden toeslag vede cocuk bakiciloigi dahi issiz eslerden birde dahi maas alabilir!!!!!!!

Uyari Vergiden Gelen Formulleri Yanlis Olanlari Yazili ve Telefonla Duzetilmesini isdeyiniz,Neden mi Vergi Dairesindeki sistemler Cokertilmis(Kara para Haklamis )bu yuzden Yanlis Basvuru formulleri geri yollayiniz!!!!!Teahutlu ok!!!!!!!!!Duzeltmeleri Yapiniz!!!!!!!!!!!

UYARI HANGI BILGI ILEY OLLARACIKMAYINIZ!!PARA ALACAM DERKEN KASAPDA BORCLANMAYINIZ!!
LAKIN VERGI DAIRESI SIZLERI % YIL ONCESINE KADAR GELIRINIZI ARASTIRIR KI SIZLERDEN GERI PARTA LMASI ICIN BUNA DIKKAT EDELIM!!!!!

VERGI NUMARSI ALDIKDAN SONRA HOLLANDADA 6 Ay Yerlesmis Odenek Almis oluyorlar icin Gecerlidir!!!
Aksine Turkiyede Calisdim Gelirim Su kadardi Derseniz bu isleme Esinizin Maas i ile Toplanir velevki Eviniz varsa dahi 6500 euroluk nakit paraniz hesabinizda cocugunuzun adinda bunlara dikkat edelim o yuzden Akilli olalim Sagdan Soldan Duyma Sozlerle Yolla(CIKMAZ SOKAGA )GERI DONULMEZ YOLLARA DUSMEYELIM
KOLAY GELSIN!!!!!!!!!!!!

NOT=
BUNU IYI OGRENINIZ
algemeen heffingskorting

BU ESLERDEN BIRI MAAS ALMAYINCA COCUKLU ISELER BUNLARA VERGI DAIRESINDEN AYLIK
VERGI IADE(BASLASMA ODENEK)BASVURU YAPILMASI HALINDE ODENIR!!!!
CALISAN KISININ DE ISMI DOLDURULMASI GEREKIYOR BAS VURAN KISILERDE!!!!!
EN KUCUK COCUGUNUZUN DOGUM TARIHLERI VERGI NUMARANIZ!! INTERRNET UZERINDEN OLABILIR!!!
HER IKINIZ CALISIYOR ISENIZ KI BUNU GERI ODENMESI ISDENILIR!!!
COCUK PARASI ICIN SVB DEVENTER BOLGESI BIR COK BOLGELERDE KI KURUM OFISLERINDEN ALINIR!!HATTA SAKAT COCUGUNUZ BAKIMA IHTIYACI VARSA DAHI!!!

reisbey2008
Mezun-NL
Mezun-NL

oncelikle zahmet edip cevap verdiginiz icin cok tesekkur ederim arkadaslar.
cok karmakarisik birsey arar_55 kardesimin dedigi gibi arastirmadan yapmamak gerekiyor.en iyisi bunu uzamanina soralim bende esimde suan calisiyor ama hollandaya gelmeden geriye donuk iki yillk bir zaman var ve bu zaman icerisinde esimin calismadigi 6 ay var
simdi dimyata pirnce giderken evdeki bulgurdan olmayalim.yine cevaplar icin cok tesekkur ediyorum

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

arar_55 yazdı:
arar_55 yazdı:Sen Oncelikle issiz misin?

Almere=
postbus1111
13000bc
Almere

Belastindienst
Centrale Administratie
postbus2688
64001 dd
Heerlen

KOLAY GELSIN!!!!!!!!!!!!

NOT=
BUNU IYI OGRENINIZ
algemeen heffingskorting

BU ESLERDEN BIRI MAAS ALMAYINCA COCUKLU ISELER BUNLARA VERGI DAIRESINDEN AYLIK
VERGI IADE(BASLASMA ODENEK)BASVURU YAPILMASI HALINDE ODENIR!!!!
CALISAN KISININ DE ISMI DOLDURULMASI GEREKIYOR BAS VURAN KISILERDE!!!!!
EN KUCUK COCUGUNUZUN DOGUM TARIHLERI VERGI NUMARANIZ!! INTERRNET UZERINDEN OLABILIR!!!
HER IKINIZ CALISIYOR ISENIZ KI BUNU GERI ODENMESI ISDENILIR!!!
COCUK PARASI ICIN SVB DEVENTER BOLGESI BIR COK BOLGELERDE KI KURUM OFISLERINDEN ALINIR!!HATTA SAKAT COCUGUNUZ BAKIMA IHTIYACI VARSA DAHI!!!
nasil yani arar abi simdi ben ilerde calisirsam belastingdienst bunu benden gerimi isticek,mesela ben bu algemeen heffingskortingi diyelimki 2 sene aldim,2 sene sonra calismaya basladim o aldigim 2 seneyi benden gerimi odememi isticekler,,,cvplarsan cok sevinirim simdiden saaol verecegin cvplar icin...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

reisbey2008
Mezun-NL
Mezun-NL

evet bunu bende merak ettim biz bir uzman kisiye sordum arastiracakmis ama vergiden geri alinan cok seyler varmis arkadadaslar
bir ornek vereyim calistigim isyerindeki hollandali vergiden sabahleyin ise gelirken yaktigi evin elektirigini bile geri aliyormus cocuga alinan defter kalem ha bu arada egerki cenaze formuna kayitliysaniz onun aidatinida geri aliyorsunuz.

“Hollandada Yasam - Kanunlar” sayfasına dön