Hollanda hukumeti uyum sinavini zorlastiriyor(4-1-11 haberi)

Avrupada Dunyada Turk Gurbetcilerle ilgili haberler. Kisaca Gurbetcileri ilgilendiren Haberler...

Moderatör: sansli

Kullanıcı avatarı
xmultecix
NT3
NT3
Turkiye_Sehir: Turkiye
Yabanci_Ulke: Hollanda

Re: Hollanda hukumeti uyum sinavini zorlastiriyor(4-1-11 haberi)

Mesaj gönderen xmultecix »

Kendi gozlerin ile gordugunde anlatmak istedigimizi daha iyi anlayacagindan eminim. Genelimiz icin
dogdugumuz degil doydugumuz yer. Fakat vatanimiz bir baska.

Kolay gelsin.

Kullanıcı avatarı
Sanchantal
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: ANTALYA
Yabanci_Ulke: Hollanda-Dortrecht

Mesaj gönderen Sanchantal »

3 aya yaklasiktir hollandadayim haa begenmedim yanlari oldu ama begendigim seyler 24 senedir turkiyede gormedim hissetmedim yasamadigim seyler diyebilirim
21-09-2010 Evlendim...
18-10-2010 İlk Turistik Vizemi Aldım...
09-11-2010 Hollandaya Uçuyorum...
15-02-2011 Sınava Girdim...
18-02-2011 Sinavi Patlattim :) ...

Kullanıcı avatarı
xmultecix
NT3
NT3

Cok guzel o halde calismadigi halde sosyal den yardim alan ve binbir turlu filmler cevirip calismadan
gecinen vatandaslarimizi,formalitelerle evlilik yapip Hollandaya yerlesmis yada yerlesmeye calisan
insalarida gormussundur. Sende soylemissin kurunun yaninda yasda yaniyor diye, Kuruda bizim yasda
bizim. Bu nedenle Hollanda nin bu kadar igneden elege incelemesini anlamissindir. Bir de cok eskilerden
gelen dedelerimiz amcalarimiz (genel konusuyorum) burada ne dil ogrenmisler nede uyum saglamislar ve
bununla birlikte yukarida saydigim bir takim nedenler olusmus ve ister istemez Hollanda ya maddi
acidan yuk oluyor bu nedenle de benim gordugum anladigim kadariylada gelecekse de daha kalifiyeli
insanlar gelsin yaklasimindalar. Dogru oldugu kadar yanlis taraflarida var.

Hepimiz hakkinda hayilisi olsun.

Kolay gelsin.

nederlands
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul karaman
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen nederlands »

Bir ulkede issizlk ve ekonomik zorluklar baslamasiyla paralel asiri milliyetcilikte tirmanir, Hollanda da durum son bir kac yildir boyle,, Pim Fortijnin partisi ile 9 sene once baslayan ( daha sonra olduruldu) irkcilik ve islam karsitligi Hollanda da su an Geert Wilders in partisi ile devam ediyor,, oyleki son secimlerde aldigi yuksek oyla ozellikle Hollandanin halkinda yabancilara karsi tavir ( kanunlardan bahsetmiyorum) daha degisti. Kanunlarda ise zaten ulkenin issizligi ( kendi vatandasina is veremiyor) , Avrupa ulkeleri ile yasanan ekonomik kriz derken , yabancilarla ozellikle egitim almamis gocmenlerle ugrasmak istemiyor,, cunku sosyal giderleri yuksek geliyor ( issizlik maasi, cocuk parasi, yardim odenekleri, toeslaglar ....) Birde tabi Polen, Bulgar ve diger yeni AB ulkelerinin halkini daha oncelikli kabul ediyorlar,,,, Bu sene 4000 turk genci evlenmis bunun sadece 850 si Turkiyeden biri ile evlenmis. Bu azalmann nedeni Gocmen yasasi ,,, yani istenilen oluyor , bunu dahada zorlastirmak heralde 150 -200 hedefi olsa gerek.

Kullanıcı avatarı
Sanchantal
Mezun-NL
Mezun-NL

Bir ulkede eger bir azinlik orseleniorsa olaya iki yonlu bakmak gerek. itilen irkin o ulke icersindeki calismalari uyumu saygisina bakmak gerekir ayni zamanda Ulkenin onlara verdiklerine onlardan gorduklerine ekonomik yapisina ve icersinde bulunan yabanci cogunluguna bakilmali. cografi yeterliligi ele alininca hollanda dunyanin en kucuk ulkelerinden birisi ama kisi basina dusen milli gelir 30.000 dolar bu buyuk bir basari. Turkieyey bakicak olursan bir kac tane hollanda edebilcek kadar buyuk cografyasi geregince birak hollandayi dev dunya ulkelerinden bile daha ozel bir alana sahip. Ama milli gelir aclik sinirininda altinda. Kaynaklarini iyi kullanmayan ve israil america gibi ulkelere boyun egen bir politika icersinde. Isin bu boyutu turk politakasi. bizim konumuz Hollanda

Soruyorum simdi size dedelerimiz ninelerimiz zamaninda buraya geldiginde nekadar saygili tavirlar icersinde olmuslar kurallara ne kadar uymuslar kulterlerine ne kadar uyum saglamislar ? Ben turizmciyim goruyorum adamlar bizim ulkemize geldiklerinde yolun karsisina gecerken arabalarin gecmesini beklior aslinda ulkelerinde bu gecis hakki kendilerine ait ama bizim ulkede bole olmadigini bildiklerinden bekliorlar. Ve turkiyede yasiyan yabancilar adamlar ne yapior daha duyaniniz varmi 1 tanesinin olay cikardigini ???

Hocam Bizim insanimizda var gercekten var ister kizin bana ister nefret edin ister dislayin ama bu iki ulke arasinda everent dagindan bile buyuk bir dag var. Karsilastirilmaya kalkilirsa bu ulkede izlenen politika ( bizlere karsi ) aslinda bizim kendi ulkemizde bize uygulanan politanin yarisi bile degil. Burda adamlar seni 2,sinif insan muamelesine tabi tutuorsa Turkiyedeki Sinifinizin kacinci sinif oldugunu bi degerlendirin derim ben.

Eger sen Senin olmayan ama Yasamak zorunda oldugun bir ulkede o ulke kurallarina ve senden istediklerini sana neler verdigi dogrultusunda bakacak olursan o ortadaki aslinda gorulmesi cok zor olmayan o kalin cizgiyi gorursunuz.

Tskr ederim...
21-09-2010 Evlendim...

Kullanıcı avatarı
pars
Gonullu
Gonullu
Turkiye_Sehir: Izmir

Mesaj gönderen pars »

Degerli arkadaslar, Hollanda da yasayan Turklerin hatlari yokmu, elbette var. Ancak hata yapan insanlari cezalandirmak yerine tum toplulugu cezalandirmak hepsine potansiyel problem gozu ile bakmak
devlet yonetimi ile ve cok meshur avrupa medeni hukuku ile bagdasmaz, Uzulerek goruyorumki kendi insanimiz bile Hollandali ve Avrupali irkcilarin soylemlerinden etkilenmis ve dogru olarak kabul etmis, Beceriksiz Hollandali yoneticiler kar yagdiginda trenler calismayinca bile yabancilari sucliyacaklar nerede ise. Ancak gercek hicde boyle degil bir arkadasimiz bahsetmis sosyalden gecinenler var diye, Sosyalden dagitilan paranin yanlizca yuzde sekizini yabancilar aliyor, kalan yuzde 92 Hollandalilar tarafindan alinan para , Demekki neymis Hollandalilar icinde de sosyalden para alarak yasayan insanlar varmis, Biz Turkler sosyal devlet kavramini pek bilmedigimiz icin sosyal guvence olarak verilen bu haklari bir lutuf gibi algiliyoruz oysaki bu para alanlarin hakkidir, sahte yollara bas vuranlari bulup cezalandirmak gorevlilerin isidir, hata yapana cezasi kesilir. Formalite evlilik yapip gelmeye calisanlardan bahsetmis arkadasimiz, Formalite evlilik ve benzeri olaylar Hollanda hukumetinin haksiz ve yasa disi uygulamalarinin bir sonucudur, Ankara anlasmasindan dogan haklarini Turk vatandaslarina kullandirsalardi, insanimiz bu tip dolanbacli yollara sapmak zorunda kalmayacakti. Kalifiye ve kaliteli insan gelsin tezinede katilmak pek mumkun degil malesef, Hollanda hukumetininde boyle bir derdi yok, isin ozu sudur arkadaslar, Hollanda hukumeti 30 yildir insanimizi somurdu calistirdi, bugunku zenginligine ulasirken bir cok insanimiz alin teri doktu ozamanlarda bu insanlar dil bilmiyordu ama kimsede sikayet etmiyordu, ne zaman Polonya ve Romanya gibi dogu avrupa vatandaslari Hollanda icin yeni insan ve is gucu kaynagi oldu ondan sonra bizleri sorun olarak gormeye basladilar, aslinda size ihtiyac kalmadi somurecek baska insanlar var hemde hristiyanlar bizim daha cok isimize gelir demektir bu uygulanan politikalar. Gunahi ile sevabi ile 30 yildir insanimiz bu ulkede ter dokmustur omur tuketmistir, ustelik ne kendi ulkesinin hukumetlerinden nede isci olarak bulundugu yabanci ulkelerden adam akilli bir destek gormemistir. Ne bu ulkede yasayan ne bu ulkeye yasamak icin gelmeye calisan insanimiz. Bu incitici, onur kirici, asagilayici ve anlasmalara aykiri uygulamalari hak etmemektedir. Olaya her zaman bu gozle bakmaliyiz. birbirimizi begenmeyebiliriz, ancak kaderimiz ortaktir. Buraya gelmek isteyen cahilde olabilir, okumusta olabilir, severek evlenip gelende olabilir, formalite evlenip gelende olabilir, ancak Turk insaninin haklarini savunmak ve kollamak zorundayiz, bu hem bir Turkluk gorevidir, hemde bize buralarda bizden baskasi sahip cikmayacaktir. Su konuya tekrar dikkatiniz cekmek isterim arkadaslar, lutfen problemin kaynagi Turkler propagandalarina esir olmayalim, bu ulkede Turkler sorun sirlamasinda son siralarda yer alirlar, bu ulkede sorunlar varsa bu beceriksiz politikacilarin eseridir, Her toplum icinde oldugu gibi Turk toplumumuzdada hata yapan, suc isleyen, devletin imkanlarini haksizca kullanmaya calisnlar vardir, ancak Bu sayi inanin Hollandalilardan fazla degildir. Her zaman Turklugumuzle gurur duyalim. Herzaman birbirimize destek olalim, Her zaman hakkimizi arayalim, herseye eywallh demeyelim, itiraz edelim sorguluyalim. Insanca yasamak bulundugunuz ulkenin imkanlarindan faydalanmak daha oncede belirttigim gibi kimsenin size bir lutfu degil bir haktir.
Saygilar,,
NE MUTLU TURKUM DIYENE

Kullanıcı avatarı
Sanchantal
Mezun-NL
Mezun-NL

Pars arkadasim soylemlerine katiliorum aksinide idda etmiyorum ama senin beni anladigini dusunmuyrum. Herneyse bana gore ayni seyi %50 benzer sekilde savunmaktayiz ama ikimizinde farkli dogrulari kalan %50 lik dusunce oraninda.

Bir baska sey var daha dun gozlemledim bunu simdi hani biz turkler Problem olarak nitenlendiriyoruz ya bunun bi sebebide ismimizin bu ulkede farkli irklar tarafindan kullanilmasi. Mesela dun capsulon mu ne ole bisey almaya gittik yani bizim turk doneri restourantta Yaziorki Turkish Pizza Doner Kebab... Simdi bunu gorunce dogal olarak sahibide turktur diosun olemi. Bizim insanimizda buyuk oranla esmer kisiler iceri girdik ben turkce Selam verdim adamda bana selam verdi hollandaca konusuor ama esim bile anlamior ne dedigini adam bide piskin bide terbiyesiz gormelisiniz az kalsin kavga edicektik hanim tutmasa sonra ciktik ordan yan tarafta juwelier gittik ordaki adam duymus tartismayi diorki onlar Turk degil Irakli... Elin Iraklisi Hayatinda Okula gitmemis zamaninda gelmis parayi basmis dukkan acmis TURK ismiyle orda isim lekelior... Simdi esimde dior Turkler Kotu Degil aslinda bizim gozumuzde Marokko lular hirsizlik yapior olay cikarior onlar musluman ee sizde olesiniz o yuzden insanlar olaya din gozuyle bakior. Tabi herkes degil...
21-09-2010 Evlendim...

Kullanıcı avatarı
pars
Gonullu
Gonullu
Turkiye_Sehir: Izmir

Mesaj gönderen pars »

Pektabi hepimizn ayni dusncelere sahip olmasi mumkun degil, ancak tum arkadaslarimin goruslerine saygi duyorum ve onlarin yorumlarini ve dusncelerini dikkatle takip edip, faydalanmaya calisyorum. Ayrica Turk imajinin sorunlu oldugu gorusun gercekten cok dogru, kendimizi anlatma ve ifade etme porblemimiz var, birde dedgin gibi Turk sanilan yada ayni kefeye kondugumuz diger milletlerden insalarin hata ve gunahlarida Turklere mal adiliyor. Gecenlerde is yerinde bir hollandali ile konusuyorum, adam yogurdun, baklavanin hatta cacigin gelenksel yunan yiyecekleri oldugunu idaa ediyor, bin yildri bizim olan degerleri bile dogru duzguun anlatamiyoruz ama yunanlilar 2 uc senelik propaganda ve tanitim yaparak bizim binlerce yillik urunlerimize gelenke ve goreneklerimize sahi cikyorlar ve na yazikki basarii oluyorlar. Cunki yunanlilar bizler gibi degil ulusal cikarlar soz konus oldugunda ozellikle yurt disinda, cok iyi orgutlenip davalarina ve degerlerine sahip cikiyorlar. Benimde anlatmak istedigim husu buydu. Ulusal cikarlar ve vatandaslarimizin cikarlari sozkonus oldugunda hangi gorusten olursak olalim birbirmize sahip cikalim.
Saygilar,
NE MUTLU TURKUM DIYENE

Kullanıcı avatarı
Sanchantal
Mezun-NL
Mezun-NL

Kesinlikle katilmaktayim pars abi. Bizim sorunumuz uretmekte degil sahip cikamamakta. Bununla birlikte bizim sorunumuzun hakkimizi aramamamizda ve arayanin olmamasinda
21-09-2010 Evlendim...

Kullanıcı avatarı
xmultecix
NT3
NT3

Pars arkadasimiz genel olarak vurgulamis gercekleri, benimde vurgulamak istedigim su; gercekten obejktif olup bazi gercekleri de gormeliyiz yani kisacasi atalarimizin da soyledigi gibi
''igneyi once kendine, sonra cuvaldizi baskalarina batir''.

“Gurbetci Medyasi” sayfasına dön