İnd ile ilgili bilgiyi paylasmak istedim.

Avrupada Dunyada Turk Gurbetcilerle ilgili haberler. Kisaca Gurbetcileri ilgilendiren Haberler...

Moderatör: sansli

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Re: İnd ile ilgili bilgiyi paylasmak istedim.

Mesaj gönderen nevilen »

emrah abi,inan cok uzuldum yazini gorunce.
benim vizeme red geldi cumartesi gunu,cok canim sikkindi bikac gundur,senin durumunu gordum dahada uzuldum senin adina.ama sy abim ;
bizler musluman bir ulkenin bireyleriyiz.guclu olmak lazim,hani ben
olanı olmayanı bilmem bu dogrusu.onu Allah bilir.olmayanlar icinde de olsa Allah herseye kaadirdir.ama Zeus deildir mesela. Hübel de öyle.Allah, yaratanların en güzeli olduunu yazar Kur'an'da. dier yaratanlar, var ya da yok, Allah'la bir tutulamazlar.baldırların acıldıı gün kiminkinin güzel olduu ortaya cıkacaktır.amacim inanclari irdelemek deil,inanclardan kuvvet almaktir,vermektir.Allah adina dua etmek lazim sy abim.insallah dua edelim senin icin.

Lanet olsun onlara!
Elleri baglana!
Baslarına kötülük gele!
Allah'ın azabına ugrayalar!
Kahrolsun yalancılar!
Allah onları kahretsin!
Geberesice kafir!
Elleri kuruyasıca!

bunlar bedduadır ve ayettir!!
beddualar da dualar da Allah'tan istenir!!!!!

hangi yolu secersek,o bizimdir.guzeli istemek varken biz nasil dilersek oyle gerceklesir!!

neyse,bundan sonra sacmalamylim,her zaman ''dogru nedenlerle'' sacmalamiorz.dogru!!nedensizde sacmalioruz...yok degil,, var etmek icin sacmaliorz!!!!

efeler diyari abim ne guzel soylemis,ama keskelerin anlami yok simdiki zamanda.
insallah hersey yoluna girer diyelim bizde.
sen muhakkak herseyin dogrusunu guzelini daha iyi bilirsinde sy abim ; kendin,cocugun gelecegin,aile saadeti icin gerekenden daha fzlasini yapsan..?? belki hersey zamanla yoluna girer abi.simdi kim sana ne dese bos,o dogru ama sen mutlaka bu durumu duzeltirsin.

hatalarimi cehaletime bagisla.
butum dualarim seninle
allah seninle olsun.

sonsuz saygilar
hasan adnan arslan

Efeler Diyarı
Bolum Yoneticisi
Bolum Yoneticisi
Turkiye_Sehir: Turkiye - Aydin
Yabanci_Ulke: Hollanda - Noord Brabant

Mesaj gönderen Efeler Diyarı »

Emrah senin sorununla ilgili yardimci olacak bir kurum var adi JIP !!!
Bizim senin ilk yazdigin mesajdan anladigimiz kadariyla. Polis sana karsi DISCRIMINATIE ( ayrimcilik ) yapmis.

Sana bu kurumun internet adresini verecegim. Orada telefon numarasi var. O numarayi ara bastan sona kadar ne yasadigini onlara aktar. Polisin yaptigi ayrimcilikta. ilk kez esine sen dokundugunda hemen evinize gelip tutanak tutuyorlar da daha sonra esin sana daha sert bir sekilde dokundugunda ve vucudunda gozle gorulur ve ciddi bir sekilde zarar veriyor ve sen polisi aradiginda 4-5 defa polis hic yardimci olmuyor. bu problemi bir bir bu kuruma acikla.
%90 bu kurum sana randevu verecektir ve oraya gidersin.
Umarim hersey yoluna girer.
buyur adres :

http://www.jiphaarlemmermeer.nl/index.c ... &pageid=21[/website]

emrahtr
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Mugla/Ortaca
Yabanci_Ulke: Nederland/Dokkum
İletişim:

Mesaj gönderen emrahtr »

saol sevgili arkadasim saolasın,,allah oyle bi sabir vermiski su insanlara,,ben bunu gordum kendimde yani ve baska hic birsey demiyorum artık..
nevilen yazdı:emrah abi,inan cok uzuldum yazini gorunce.
benim vizeme red geldi cumartesi gunu,cok canim sikkindi bikac gundur,senin durumunu gordum dahada uzuldum senin adina.ama sy abim ;
bizler musluman bir ulkenin bireyleriyiz.guclu olmak lazim,hani ben
olanı olmayanı bilmem bu dogrusu.onu Allah bilir.olmayanlar icinde de olsa Allah herseye kaadirdir.ama Zeus deildir mesela. Hübel de öyle.Allah, yaratanların en güzeli olduunu yazar Kur'an'da. dier yaratanlar, var ya da yok, Allah'la bir tutulamazlar.baldırların acıldıı gün kiminkinin güzel olduu ortaya cıkacaktır.amacim inanclari irdelemek deil,inanclardan kuvvet almaktir,vermektir.Allah adina dua etmek lazim sy abim.insallah dua edelim senin icin.

Lanet olsun onlara!
Elleri baglana!
Baslarına kötülük gele!
Allah'ın azabına ugrayalar!
Kahrolsun yalancılar!
Allah onları kahretsin!
Geberesice kafir!
Elleri kuruyasıca!

bunlar bedduadır ve ayettir!!
beddualar da dualar da Allah'tan istenir!!!!!

hangi yolu secersek,o bizimdir.guzeli istemek varken biz nasil dilersek oyle gerceklesir!!

neyse,bundan sonra sacmalamylim,her zaman ''dogru nedenlerle'' sacmalamiorz.dogru!!nedensizde sacmalioruz...yok degil,, var etmek icin sacmaliorz!!!!

efeler diyari abim ne guzel soylemis,ama keskelerin anlami yok simdiki zamanda.
insallah hersey yoluna girer diyelim bizde.
sen muhakkak herseyin dogrusunu guzelini daha iyi bilirsinde sy abim ; kendin,cocugun gelecegin,aile saadeti icin gerekenden daha fzlasini yapsan..?? belki hersey zamanla yoluna girer abi.simdi kim sana ne dese bos,o dogru ama sen mutlaka bu durumu duzeltirsin.

hatalarimi cehaletime bagisla.
butum dualarim seninle
allah seninle olsun.

sonsuz saygilar
hasan adnan arslan
Alle goede dingen komen langzaam..

emrahtr
Mezun-NL
Mezun-NL
İletişim:

Mesaj gönderen emrahtr »

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Saltuk
NT1
NT1

Mesaj gönderen Saltuk »

İk wist niet wat liefde betekende, maar toen ik jou zag voelde ik het meteen.

brrnyksl
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir:
Yabanci_Ulke: Holländä - Roosendääl
İletişim:

Mesaj gönderen brrnyksl »

emrah kardesim gecmis olsun demeli herhalde su icinde bulundugun duruma. bir arkadasiminda soyledigi gibi dogum sonrasinda yeni anneler biraz fazlaca gergin olabiliyor. hamilelik esnasindada bunu farketmis olman gerekir. hamilelik ve annelik akil almaz sekilde degistiriyor insan pisikolojisini . konuya burdan bakmakta fayda var , hic ileri geri konusmadan bi sure esini kendi haline birak bence . ama tamamende irtibati kesme . nl de kalmak felan hikaye bence ben bebegin icin bu bagi koparmaman gerektigini dusunuyorum .

ev bulma konusunada gelince isterse haziranda degil 3 yil sonra bitsin oturumun onemli degil . zaten ev burosuna yazilik bir ev bulman normal sartlarda 1bucuk yildan kisa surmeyecektir, hollandada ev bulmak basli basina bir bela. bunum yerine acil cozum olarak sana sunu onerebilirim marktplaats sayfasina girip kiralik odalara bakabilirsin . bzide bu sekilde olalar kiraya veriyoruz pansiyion sistemiyle. o yuzden biliyorum . senin kaldigin sehirdede mutlaka bir pansiyon vardir . onlarla irtibata gec . belediye icin adres bildirimi yapada biliyorsun . en azindan kalacak yerim var dersin resmi kurumlara

simdiden kolay gelsin

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

brrnyksl yazdı:emrah kardesim gecmis olsun demeli herhalde su icinde bulundugun duruma. bir arkadasiminda soyledigi gibi dogum sonrasinda yeni anneler biraz fazlaca gergin olabiliyor. hamilelik esnasindada bunu farketmis olman gerekir. hamilelik ve annelik akil almaz sekilde degistiriyor insan pisikolojisini . konuya burdan bakmakta fayda var , hic ileri geri konusmadan bi sure esini kendi haline birak bence . ama tamamende irtibati kesme . nl de kalmak felan hikaye bence ben bebegin icin bu bagi koparmaman gerektigini dusunuyorum .

ev bulma konusunada gelince isterse haziranda degil 3 yil sonra bitsin oturumun onemli degil . zaten ev burosuna yazilik bir ev bulman normal sartlarda 1bucuk yildan kisa surmeyecektir, hollandada ev bulmak basli basina bir bela. bunum yerine acil cozum olarak sana sunu onerebilirim marktplaats sayfasina girip kiralik odalara bakabilirsin . bzide bu sekilde olalar kiraya veriyoruz pansiyion sistemiyle. o yuzden biliyorum . senin kaldigin sehirdede mutlaka bir pansiyon vardir . onlarla irtibata gec . belediye icin adres bildirimi yapada biliyorsun . en azindan kalacak yerim var dersin resmi kurumlara

simdiden kolay gelsin
arkdsm bende zaten hollandada kalmak istiyosan derken bebeginden ayri kalmamak anlaminda hollandada kalmak istiyosan demistim,yanlis anlasilma olmasin diye duzeltme yapmak istedim,ayrica bu oda konusu iyi fikir,umarim arkdsmzin durumu bian once duzelir eside hatasini anlar ve hersey yoluna girer,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

emrahtr
Mezun-NL
Mezun-NL
İletişim:

Mesaj gönderen emrahtr »

prenses
Gonullu
Gonullu
Turkiye_Sehir: turkiye_mersin-tarsus
Yabanci_Ulke: Hollanda-Zaandam

Mesaj gönderen prenses »

cok gecmis olsun arkadasim umarim en kisa zaman da hersey duzelir.iki kisinin arasina baskalarida girdigi zaman iliski bozuluyor.esinin yaptigi cok yanlis en ufak bi tartismada ailesini aramasi bana gore yanlis..neyse arkadasim isalla esin anlar hatasini ve kucucuk bi bebegniz var onun hicbiseyden haberi yok yazik ona.allah yardimcin olsun arkadasim.isalla hersey duzelirr

“Gurbetci Medyasi” sayfasına dön