İnd ile ilgili bilgiyi paylasmak istedim.
Moderatör: sansli
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Mugla/Ortaca
- Yabanci_Ulke: Nederland/Dokkum
- İletişim:
İnd ile ilgili bilgiyi paylasmak istedim.
Alle goede dingen komen langzaam..
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
Re: İnd ile ilgili bilgiyi paylasmak istedim.
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
-
- Mezun-NL
- İletişim:
- sansli
- Ogretmen
arkdsm sana nacizane bi tavsiye,bence bidaha isler yoluna girene kadar tr ye gitmemeni tavsiye ederim,nolur nolmaz geri donememe gibi bi sorunla karsilasirsin fln allah korusun bu sefer esin cocugu tr ye getirme nezaketini gostermedigi surece cocuguunuda goremezsin sonra,oyuzden olabildigince esinle arani duzeltmeye calis,cocugun icin ve bundan sonraki yasamin icin,cunku zaten simdiye kadar yaptigin kurdugun butun duzeni altust ederek ciktin geldin nl ye bu saatten sonra tr ye donup yeniden duzen otutturmak zor olabilir,kendi ustune oturumunu almaya bak,burda duzenini kurmaya bak ha olaki bosandiniz ve sen buarada kendi ustune oturum alabilirsen kalirsin nl de yasamini kurarsin,en azindan istediginde cocugunu gorme firsatin olur,ama tr ye gidersen annesi ne zaman getirirse ozamn,,,oyuzden cok dikkatli ol,olaylari kendi lehine cevirmeye calis buda sakin olmanla ve bi hata daha yapmamana bagli,,,zaten esinin icinde de az bisey sevgi kalmissa sana karsi ve sen ona cocugun icin biraz daha iyi davranirsan,esinde fazla zorluga goturmicektir bu isi,yani ne bilim iyi giden birbirini seven iki insanin iliskisi bi anda bukadar kotuye donusemez donusmemeli diye dusunuyorum,,,ins ins ins hersey yoluna girer esin ve sen birbirinize en azindan bebeginiz icin bi sans daha verebilirsiniz,tabi ailelerin bu olaylarin biraz disinda kalmasinda yarar var olaylar soguyana kadar bence,,,,ve son olarakda babana kizma kasap sevdigi ,,,, yerden yere calarmis baban sana uzuldugu icin nazi sana gecitigi icin,,,oyle davranmistir,,,yine diyorum ins ins ama ins hersey yoluna girer arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Den Haag
-
- Mezun-NL
- İletişim:
umarım sanslı umarım duzelır fakat onun gozunde duzelıcek gıbı gozukmuyor,evet suanda hıc yanlıs yapmamaya bakıyorum,ama varya ben hıc bır zaman kendı aılemı katmıyorum kavgamızın ıcıne,eger bı kucuk tartısma olsa,olucakki cunku bız bı aıleyız,kucuk bır tartısma oluyor hemen gıdıyo odaya annesını arıyo,ee anne boyle oldu soyle oldu,,ınan nerdeyse tuvalete kac defa gıttıgını soylıcek annesıne yakında,bgun ogleden sonra yıne surat asıyodu bana,,benım turk arkadas var onun dogum gunu bugun,onun yanına gıdıcez dıye plan yaptık,o da gıdıcektı cunku benım arkadasın esıde hollandalı ve onunla arkadasım benım esımde,neyse gıdıcez dıye plan yaptık,denizi arabaya koydum(oglum) neyse oturdum arabanın ıcıne dıreksıyondayım ve beklıyom hanım gelmıyo,bınsene dedım,ben surucem dedı,bende Tsjonge jonge jonge dedim indim ve gec sür dedim ondan sonra basladı yıne laf soylemeye ve ben sesımı cıkartmadım ve dedi ben gıtmıyorum,bende ıyı sen bılırsın dedım ve cektım gıttım tek basıma..napayım baska yanı,bende gıtmesem evde otursam aksama kadar ya o beni keser yada benım elımden kaza cıkar allah korusun olduruverırım orada,,zaten hersey agzıma agzıma gelmeye basladı.
groetjes emrah
groetjes emrah
sansli yazdı:arkdsm sana nacizane bi tavsiye,bence bidaha isler yoluna girene kadar tr ye gitmemeni tavsiye ederim,nolur nolmaz geri donememe gibi bi sorunla karsilasirsin fln allah korusun bu sefer esin cocugu tr ye getirme nezaketini gostermedigi surece cocuguunuda goremezsin sonra,oyuzden olabildigince esinle arani duzeltmeye calis,cocugun icin ve bundan sonraki yasamin icin,cunku zaten simdiye kadar yaptigin kurdugun butun duzeni altust ederek ciktin geldin nl ye bu saatten sonra tr ye donup yeniden duzen otutturmak zor olabilir,kendi ustune oturumunu almaya bak,burda duzenini kurmaya bak ha olaki bosandiniz ve sen buarada kendi ustune oturum alabilirsen kalirsin nl de yasamini kurarsin,en azindan istediginde cocugunu gorme firsatin olur,ama tr ye gidersen annesi ne zaman getirirse ozamn,,,oyuzden cok dikkatli ol,olaylari kendi lehine cevirmeye calis buda sakin olmanla ve bi hata daha yapmamana bagli,,,zaten esinin icinde de az bisey sevgi kalmissa sana karsi ve sen ona cocugun icin biraz daha iyi davranirsan,esinde fazla zorluga goturmicektir bu isi,yani ne bilim iyi giden birbirini seven iki insanin iliskisi bi anda bukadar kotuye donusemez donusmemeli diye dusunuyorum,,,ins ins ins hersey yoluna girer esin ve sen birbirinize en azindan bebeginiz icin bi sans daha verebilirsiniz,tabi ailelerin bu olaylarin biraz disinda kalmasinda yarar var olaylar soguyana kadar bence,,,,ve son olarakda babana kizma kasap sevdigi ,,,, yerden yere calarmis baban sana uzuldugu icin nazi sana gecitigi icin,,,oyle davranmistir,,,yine diyorum ins ins ama ins hersey yoluna girer arkdsm,,,
-
- Mezun-NL
- İletişim:
- sansli
- Ogretmen
arkdsm bilmiyorum esin kac yasinda ama belkide yeni annelerin dogumdan sonra kendilerini iyyi hissetmedikleri yani annelige alisamadiklari icin bi cesit depresyon donemi olabilir diye dusundum acikcasi sen bu olayi anlattikdan sonra cunku bu olaya bakarsan esin ya araniz bozuk diye biraz senin tarafindan simartilmak daha fazla ilgi istiyo aranizin duzelmesi icin senin daha cok adim atmani istiyo olabilir ki bu anlattigin olayda laf sokusturcak kavga edicek yada ben gitmiyorum diyecek bisey yasanmamis yada dediigim gibi bitur annelige alisamama donemi yasiyo olabilir,,,ama sen evde kalmamakla iyyi yapmis olabilirsin dedigin gibi evde kalsaydin tartisma yasanabilir ve hersey dahada icinden cikilmaz bi haal alabilirdi,bebeklerde huzursuz ortami hissedebilirler onlarin anlamadigini dusunmeyin sakin,,,oyuzden evde kalmayip bu sayede tartismadiginiz iyi olmus,,,esini karsina alip ama sakince bi konusmayi deneyebilirsin,onun canini yaktigin icin uzgun oldugunu bian bi sinirle koluna vurdugunu aslinda bunu yapmak istemedigini ayni evin icin yabanci gibi yasamak istemedigini guzel bi dille anlatirsan eminimki esin hemen gulluk gulistanlik olmasa bile sana karsi siniri gecicek ve daha olumlu bakmaya calisicaktir,,,bence bi dene ama ortam gerilirse ve esin yada sen tartisma noktasina gelirseniz ayni ortamda durmamanizida tavsiye ederim,,,ins bebeginizin akli erene kadar herseyininzi yoluna ve duzenine koyabilirsiniz,,,,
hollandadayim(2008-5)
-
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: Turkiye - Aydin
- Yabanci_Ulke: Hollanda - Noord Brabant
ah emrah ah
keske el kaldirmasaydin
senin adina cok uzuldum.
bu memlekette
kopruden gecesiye kadar ayiya dayi diyecen.
bazi seylerin gormezden ve duymazdan gelecen.
sabirli olacan.
alttan almasini iyi bilecen
yok karicim soyle olur boyle olur
gulum balim cicegim diyecen.
bazi haksizliklara ugrayabilirsin sozlu olarak
ama sadece disindan kabulleniyormusun gibi goruneceksin.
gun gelip devran dondugunde,
haklarina kavustuktan sonra
borunu otturmeye basliyacaksin.
umarim bir sekilde yolunu bulup esinle birlesirsin.
cicek filan al enterasan ilgi cekici bisi yap ve gonlunu kazanmaya calis.
ozur dile cahillik yaptim de. sen herseyi cok iyi bilirsin de.
eger gururum soz konusu diye dusunuyorsan bostur kardesim.
senin su durumunda gurur hikayedir.
ne yapip yapip esinin telinde oynamayi dene
allah yardimcin olsun kardesim
keske el kaldirmasaydin
senin adina cok uzuldum.
bu memlekette
kopruden gecesiye kadar ayiya dayi diyecen.
bazi seylerin gormezden ve duymazdan gelecen.
sabirli olacan.
alttan almasini iyi bilecen
yok karicim soyle olur boyle olur
gulum balim cicegim diyecen.
bazi haksizliklara ugrayabilirsin sozlu olarak
ama sadece disindan kabulleniyormusun gibi goruneceksin.
gun gelip devran dondugunde,
haklarina kavustuktan sonra
borunu otturmeye basliyacaksin.
umarim bir sekilde yolunu bulup esinle birlesirsin.
cicek filan al enterasan ilgi cekici bisi yap ve gonlunu kazanmaya calis.
ozur dile cahillik yaptim de. sen herseyi cok iyi bilirsin de.
eger gururum soz konusu diye dusunuyorsan bostur kardesim.
senin su durumunda gurur hikayedir.
ne yapip yapip esinin telinde oynamayi dene
allah yardimcin olsun kardesim
-
- Mezun-NL
- İletişim: