SEVGILI ARKADASIM GOZUN AYDIN HAYIRLI OLSUN EN ZOR ASAMAYI GECMISIN KUTLARIM .
bundan sonra yapacagin sey nl deki esin yada se mvv basvurusu yapmak olacak . iki sekilde basvuru yapma imkanina sahipsiniz . ya nl den ya tr deki konsolosluktan .
ben tr den basvuru yapmistim . nl den yapilan basvuruya gore biraz daha uzun zaman aliyor yaklasik 4 ay surdu benim sonuca ulasmam. ama nl den tek yonlu basvuru yapmaya nazaran daha garantili , cunku nl den basvuru yaptiginizda red gelirse itiraz etme hakkiniz olmuyor. tr den yapilan basvurularda itiraz etme ve mahkemeye barvurma hakkina sahip olabiliyorsunuz . size tavsiyem tr den basvuruya yonelin cunku diger arkadaslarin tecrubelerine dayanarak soyluyorum nl den basvurup yeniden tr den ikinci basvuruyu yapanlar hicbir evrakda degisiklik olmadigi halde kabul edildi vizeleri .
neyse tr den basvuru icin http://www.iks.com da basvuru formu var mvv form diye yaziyor . ve istanbulda bir telefon numaralari var . aradiginiz zaman size gerekli evraklari soyluyorlar . yanlis hatirlamiyorsam sitemizdede basvuru evraklari adi altinda bir bolum olacak .
ben hatirladigim kadarini yazayim , sizin ve esinizin pasaportlarinin tum dolu ve bos sayfalarin kopyalari . evlilik cuzdaninizin fotokopisi ve nufus mufurlugunden alacaginiz formul a formul B orjinali ve fotokopisi . sinavi kazandiginiza dair size gelen mektup ve fotokopisi.2 adet sizin pasaportunuzdaki gibi arka zemini beyaz ve yuzunuz net gorunen resminiz. ve doldurulmus MVV formu . yanliz burasi oneli formu hollandaca yada ingilizce doldurmaniz gerekiyor .
tr den basvuru yaptiginizda size vize ucretini esinizin nl den odeyecegine dair bir kagit imzalattiriyorlar . yani siz basvuru icin para vermiyorsunuz buradan .
siz trden basvuru yaptiktan sonra esinizde nl den yeniden basvuru yapabilir , ki biz bu yolu sectik iki yonlu basvuru yapmis oldum . ama butun islemler trden yapilan basvuru uzerinden yurutuldu .
bu arada sunuda hatirlatayim eger evliliginizi nl de belediyeye bildirmedinizse biraz uzun surebilir . biz sinavdan once bildirmistik . 2 ay kadar suruyor belediyenin evliliginizin kayitlarini onaylamasi
kolay gelsin
sınav sonrası yardım
Moderatör: sansli
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir:
- Yabanci_Ulke: Holländä - Roosendääl
- İletişim:
- cozi03
- Mezun-BE
- İletişim:
-
- Beginner
Re: sınav sonrası yardım
slm arkadsim sınava girmisn kaznamisin hayırlı olsun sınavla ilgili tecrübelerini yazarsan çok sveinitriz tsk.