Vizesiz Avrupa ile ilgili karara yonelik bilgi

Sitemizde olan gelismeler..Yapilan duyurulari buradan takip edebilirsiniz.

Moderatör: sansli

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Vizesiz Avrupa ile ilgili karara yonelik bilgi

Mesaj gönderen el lobo »

Merhaba arkadaslar bu son cikan haberlerden sonra bende biraz arastirma yaptim ve bu konuda bir Almanyada yasayan bir Turk avukatin makalesi elime gecti . Zaten son gunlerde dikkat ederseniz bircok avrupa ulkesinde bununla ilgili telas basladi en buyuk tepki ise Hollanda makamlarindan geldi bu hafta basi hemen acil olarak bir karar degerlendirme toplantisi yapildi ve bu konularla ilgili ne kadar eski yeni bakan , uzman , vekil varsa cagrildi sonuc olarakta 1973 AET-Turkiye arasi yapilan anlasmanin ozellikle 41maddesi 1. bendinin TEK TARAFLI DAHI OLSA iptaledilmesi gerektigi gorusu muhalefet tarafindan ortaya atildi.Hukumet kanadi ise daha sakin olunmasi gerektigini bagliyici bir karar olmadigini zaman icinde netlesecegini ama ekonomik dengelerin korunmasi icin bu anlasmada ayrica bir madde oldugu belirtildi.....

Aslinda daha yazilabilecek cok sey var ama konunun bizi ilgilendiren kisminda ortaya su sonuc cikiyor .Hollandaya veya diger AB ulkelerine gelen ve burada calisan bir Turk (ozelliklede geriye dogru 1 yil surekli calisan ve daha calisma ve oturum izni olan bir Turk vatandasini )kolay kolay yollayamazlar . Bu son Avrupa Adalet divani karari ile kesinlesmis oldu ve bunun daha oncede alinmis mahkeme kararlariyla sabitlenmis oldu .Bununla ilgili Turk uzmanlar tarafindan yapilan calsima sayisi cok az bu sebeble arama motorlarina 1973 aet-turkiye anlasmasi 41 maddesi yazarsaniz bazi yazilara ulasirsiniz ve daha somut bilgilere ulasirsiniz

Bir baska konu ise Vatandaslik meselesi aslinda Turkiyede esleri ile evlenmis ve 3 yili doldurmus tum Turk vatandaslari bu bekletme haksiz oldugu gerekcesi ile Hollandaca ile dil seviyesini aldiktan 1 yilini doldurduktan sonra vatandaslik hakkini kazanabilirler ben daha onceden boyle bir arkadasin yazisini okumustum ama bir daha ona ulasmak mumkun olmadi ama bende yukardaki duruma uyuyorum yakin zaman Insallah NT2 sinavina girecegim bundan sonra bir avukata basvurup ilerki asamalari deneyecegim.
Buradan butun arkadaslari soylemek istedigim su : Biz Turk`ler burada diger gocmenlere gore farkli haklara sahibiz bunlari bilmeliyiz ve hukuki durumlarda buna gore davranmaliyiz
Herkese kolay gelsin
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Re: Vizesiz Avrupa ile ilgili karara yonelik bilgi

Mesaj gönderen sansli »

ozaman simdi arkdsm ben esimle 6 senedir evliyim asagi yukari,
ve 10 aydir hollandadayim 2 ay sonra 1 yilimi doldurmus oluyorum 2 ay sonra nt2 sinavlarina girip kazansam direk hollanda vatandasligina basvurabiliyomuyum 3 yil beklememe gerek yokmu yani boylemi oluyo....
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Re: Vizesiz Avrupa ile ilgili karara yonelik bilgi

Mesaj gönderen el lobo »

sansli yazdı:ozaman simdi arkdsm ben esimle 6 senedir evliyim asagi yukari,
ve 10 aydir hollandadayim 2 ay sonra 1 yilimi doldurmus oluyorum 2 ay sonra nt2 sinavlarina girip kazansam direk hollanda vatandasligina basvurabiliyomuyum 3 yil beklememe gerek yokmu yani boylemi oluyo....
Hayir direkt boyle bir cevap vermek yanlis olur ama daha once yazdigim gibi Turk vatandaslarinin diger yabancilara gore arti haklari bunu belirtmek istedim . bende 5 yildir evliyim 15 aydir burdayim ve 1 yildan daha fazla calismis oldum yani bu anlasmanin belli hukumlerine gore gelecege yonelik isyerimden belli kontrat sahibi olursam burda kalabiliyorum ve illa evli olmam gerekmiyor . Bu anlasma hukumleri genelde buraya gelip 3 veya 5 yili doldurmadan partnerinden ayrilan kisilerin haklarini bariz bicimde ortaya cikariyor ve tabiki vatandaslik gibi konularda kapilari aciyor benim aciklamak istedigim budur

Benim anlatmak istedigim Tum arkadaslar bilsin Turkiye AB arasinda yapilmis bircok anlasma var .Bunlarin hepsinde Turk iscilerinin durumlarinin iyilestirilmesi icin hukumler yerlestirilmistir ve bunu Avrupa Adalet Divani bircok kere kararlariyla sabitlestirmistir .Ozellikle 1973 anlasmasi ve Ankara anlasmalari cok onemlidir .Olurya dunya hali basimiza HUKUKSAL bir sorun gelirse bu anlasmalar uluslararasi alanda yardimcinizdir AKLINIZIN BIR KOSESINDE OLSUN :!: ama yine sunu belirtiyorum ozellikle Hollanda kanunlarina son bir yil duzenli calismis olmak ve gelecege yonelik isyeriyle kontrat olmasi cok onemli bunlari belirtmek istedim
herkese kolay gelsin
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi

“Duyurular” sayfasına dön