tabiki de turist vizesiyle gelmis zaten.ben size kendimi anlatim anlayin abi,ben turist vizesiyle holandaya geldim.ama turist vizesini nikahtan once almistim.sonra trde evlendim ve hollandaya geldim.biz vize tarihi, dolmadan almanyaya gecis yaptik,esimin hollanda pasaportu oldugundan almanyadan biz oturum olduk.5 yillik almanyadan.tabi esim bu sirada hollandada calisiuyodu hep.sonra tekrar hollanda icin basvurduk.ve hollandadan da 5yillik oturum aldim.bunlarin hepsi avrupa kanunu oluyo
esim daha cok bilgili tabi bu konuda
turist olarakhollandaya geldim burda 6 aylik oturum verdiler
Moderatör: sansli
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: ankara
- Yabanci_Ulke: hollanda
-
- Mezun-NL
Re: turist olarakhollandaya geldim burda 6 aylik oturum verdiler
slm arkadaslar efeler diyari arkadasim polonyali dediginiz kiz arkadasim degil 11 senelik esim bakin polonyaya gidip ordan yapay gecis yapiliyor evet ama ben oyle yapmadim direkt avukat aracigiyla bakanliktan randevu talep etik randevuyu aldik ve gerekli evraklari tamamlayarak ind ye gittik butun evraklarimiz kontrol edildikten sonra vezneye 30 avro yatirdik 6 ay calisma izni olmaksizin oturum verdiler 3.4 hafta icinde bana mektup gelecegini o mektupla beraber yenden ind ye gelmemi ve calisma izinli oturum alabilecegim soylendi ama 6 aylik oturumumu aldim ins calisma izinli oturum verirlerse ki verilebilecegini soyluyorlar o zaman oturum aldim kesin diyebilecegim ama avukatin demesi yuzde yuz alacaksin oldu insallah olur alirsam da almasamda sizlerle paylasacam sonucu benim durumumda olup ayni yolu izleyecek arkadaslara sunu onemle soylemek istiyorum turist olarak gelecek arkadaslar pasportunuzu 5 senelik yapin pasaport suresince oturum veriyorlarmis benim 1.5 sene konsolosluk burdan ikametin olmayinca uzatmiyormus diye duydum hollandada ise 6 aydan vazla oturumun olmayinca belediyeden ikamet yapamiyorsunuz ve turkiyeden gelirken bu cok onemli nufus mudurlunden a ve b formulu getiriniz
-
- Mezun-NL
slm arkadaslar 1 saat once 5 senelik oturum kartimi aldim ve sizle paylasmak istedim evet uyum sinavina girmeden baska ulkeden gecis yapmadan oturumumu aldim ve 650 avro avukat parasi haric hic bir yere baska bi odeme yapmadim hollandaya aile birlesimiyle gelecek hollanda vatandasi haricindeki tum eu vatandasiyla evli olan kisilerin uyum sinavina girmeden burda kalma hakki var ayni durumda olup normal turist vizesiyle gelen arkadaslar tr ye donmeden burdan islemlerinizi baslatabilir ve burda kalabilirsiniz suan bu yaziyi oturum aliralmaz internet kafeden yaziyorum eve gidince kullanmamis oldugum tin kodunu burda yazacam ihtiyaci olan arkadaslarin kullanmalari icin
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Mugla/Ortaca
- Yabanci_Ulke: Nederland/Dokkum
- İletişim:
Alle goede dingen komen langzaam..
-
- Beginner
arkadaslar plonyada falan kalmasi geremiyoo bende islerimi belcikadan halletmeye calisiyorum bana boyle birseyi yapmami avukatlar soyledi hollandadaki.
uyum sinvini kendi ulke vatadalarina uyguluyoolar AB nin diger ulke vatandaslarina uygulayamazlar polonyada AB ulkesi oldugu icin ona oyle birsey yok..
benim durumum:ben hollandada turistim boyle konulardan hic haberim yoktu oglum var. avukatlarla iltica isi icin gorustum avukatlar bana (iltica isi cok sakat imkansiz dediler)hollanda disindaki baska bi ulkeden trye gitmeden oturum alabilirsin dediler(tr ye gidersem askere alicaklar oyuzden gtmek istemiyorum)bende sasirdim tabii almanyadada uyum sinavi var bana almanyadanda yapalirsin dediler ama ben belcikadan yapmak istiyorum.ve hala nasil yapabilirim diyee arastiriyorum..bu ab nin her ulkesinde yapilabilir
VE BU SEKILDE YAPMAK ICIN ESININ AB PASAPORTU OLMASI LAZIM.
uyum sinvini kendi ulke vatadalarina uyguluyoolar AB nin diger ulke vatandaslarina uygulayamazlar polonyada AB ulkesi oldugu icin ona oyle birsey yok..
benim durumum:ben hollandada turistim boyle konulardan hic haberim yoktu oglum var. avukatlarla iltica isi icin gorustum avukatlar bana (iltica isi cok sakat imkansiz dediler)hollanda disindaki baska bi ulkeden trye gitmeden oturum alabilirsin dediler(tr ye gidersem askere alicaklar oyuzden gtmek istemiyorum)bende sasirdim tabii almanyadada uyum sinavi var bana almanyadanda yapalirsin dediler ama ben belcikadan yapmak istiyorum.ve hala nasil yapabilirim diyee arastiriyorum..bu ab nin her ulkesinde yapilabilir
VE BU SEKILDE YAPMAK ICIN ESININ AB PASAPORTU OLMASI LAZIM.
- alper68
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir: aksaray
- Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam belcika genk
arkadasım tebrıkler bıraz ılgın yol ve bızım belcıkaya gecıp uyguladıgımız yola benzıyo belcıkaya gecıp orda kacak olan bırıyle nl vatandası olan esı belcıka beldeıyesıne yazıldılar oturum aldılar aynı yol hollandada uygulanmıs bence tekrar tebrıkler
-
- NT1