turist olarakhollandaya geldim burda 6 aylik oturum verdiler
Moderatör: sansli
-
- Mezun-NL
turist olarakhollandaya geldim burda 6 aylik oturum verdiler
slm arkadaslar 3 ay once turist olarak hollandanin venlo kentine geldim esim polonya vatandasi 10 aydir venloda ikamet ediyor ve calisiyor beni davet etti 3 aylik vizeyle geldim vizemin gunu dolmadan esim avukatla konusup burda uyum sinavina girmeden kalma hakkimin olup olmadini kalma hakkimin oldunu solemis ve ind ye mektup yazarak avukat randevu aldi 1 hafta once gittim bana gecici calisma izni olmaksizin 6 ay oturum verdiler 4 hafta icinde adresime mektup gonderecek bakanlik ve ind ye mektubu verecem ind deki calisan memur esime pasaportumu onceden uzatmami soylemis 1 sene suresi var 5 sene oturum verebileceklerini soylemis ins hayirlisiyla verirler sonucu sizlerle paylasacam
-
- Bolum Yoneticisi
- Turkiye_Sehir: Turkiye - Aydin
- Yabanci_Ulke: Hollanda - Noord Brabant
-
- Site Admin
- Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
- Yabanci_Ulke: hollanda-breda
Re: turist olarakhollandaya geldim burda 6 aylik oturum verdiler
selam arkadasim aramiza hosgeldin
senin adina sevindik, galiba esin polonya vatandasi oldugu icin senin burda oturum almaya hakkin var (mi)
durumunu biraz daha izah edersen seviniriz..!
kolay gele
senin adina sevindik, galiba esin polonya vatandasi oldugu icin senin burda oturum almaya hakkin var (mi)
durumunu biraz daha izah edersen seviniriz..!
kolay gele
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Mugla/Ortaca
- Yabanci_Ulke: Nederland/Dokkum
- İletişim:
Alle goede dingen komen langzaam..
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: ankara
- Yabanci_Ulke: hollanda
arkadaslar bence arkadasin dedigi dogru
yani ona avrupa kanunlari gecerli oluyo.soyleki esi polanya vatandasi oldugu icin gecerli bu kanun.polanya vatandasi oldugundan baska ulkde esiyle kalma hakki var.ama hollanda vatandasi olsaydi adam esi kesin oturum alamazdi yani turist vizesiyle geldigi icin.bunlari nasil biliyorum cunku bende ayni seyi yasadim.by
yani ona avrupa kanunlari gecerli oluyo.soyleki esi polanya vatandasi oldugu icin gecerli bu kanun.polanya vatandasi oldugundan baska ulkde esiyle kalma hakki var.ama hollanda vatandasi olsaydi adam esi kesin oturum alamazdi yani turist vizesiyle geldigi icin.bunlari nasil biliyorum cunku bende ayni seyi yasadim.by
-
- Mezun-NL
arkadaslar soyledigim gercek vizem bitti 6 ay oturum verdiler ve suan mektup bekliyorum mektup gelince pasaport suresince oturum ve calisma izni vereceklerini soylediler avkatin esimin ab ulkesi ve sengen ulkesi vatandasi olup 3 cu ulke vatandasiyla aile birlesimi varsa istedi sengen ulkesinde ikamet ve calisma izni vermeleri mecburi dedi bakin bu hollanda vatandasiyla evli olanlar icin biraz daha zor ama avrupa birli vatandasi kendi ulkesi disindaki ab ulkesinde uyum sinavina girmeden 3 ulke vatandasini getirebilirmis ayni durumda olan arkadaslar ayni yolu izleyin boyle bir hakkiniz var
-
- Bolum Yoneticisi
-
- NT1
- Turkiye_Sehir: kirsehir
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Apeldoorn
venlo arkadasimin esi polanyali oldugundan oturum girisimleri polanla ile yapilmali daha sonrada hollandaya gecmeli diye dusunuyorum.ama o kadar cok kanunlar varki umarim dedigi olur ve bir ornek olmus olur..sonucu bende merakla bekliyorum...
İyilik yap denize at , balık bilmezse Halik bilir...
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: ankara
- Yabanci_Ulke: hollanda
mrb dedigine katiliyorum.once islemler polanyadan sonra hollandadan olmustur.benimde oyle oldu cunki.bunlar dogru inanin yani.byby
-
- Bolum Yoneticisi