HOLLANDA PASAPORTU

Sitemizde olan gelismeler..Yapilan duyurulari buradan takip edebilirsiniz.

Moderatör: sansli

reisbey2008
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: hatay
Yabanci_Ulke: oss/hollanda

HOLLANDA PASAPORTU

Mesaj gönderen reisbey2008 »

Merhaba arkadaslar
hollanda pasaportunu alabilmemiz icin uc yila vede inburgerexame yi kazanmis olmamiz gerekiyor.
sorum su ben esimle 2 mart 2006 yilinda resmi nikahi kiymistim ama hollandaya gelis tarihim 29 nisan 2008 acama nikah tarihinin bir onemi varmi gecen birilerinden duymustum hollanda pasaportu olan esiyle uc yil evli olmasi gerekli dedikleri icin.eger oyle olursa sinavi alir almaz basvuru yapicagim.herkese selamlar

mstosman
NT1
NT1
Turkiye_Sehir: kirsehir
Yabanci_Ulke: Hollanda-Apeldoorn

Re: HOLLANDA PASAPORTU

Mesaj gönderen mstosman »

malesef oyle bir sey yok arkadasim.hallandada bu 3 yili doldurman lazim..o zaman herkes nikah yapar turkiyede bekler ve pasaportunu alir..hollandada belediyeye yazildigin ilk gun dikkate alinmaktadir ve bu 3 yil araliksiz olmasi lazim..(yurt disinda 6 aydan fazla kalmaman gerekli)
İyilik yap denize at , balık bilmezse Halik bilir...

nevilen
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: TURKIYE - Manisa
Yabanci_Ulke: BELCIKA - Antwerpen

Mesaj gönderen nevilen »

Arkadaslar Hollanda kaldirmamismiydi onu.
Ben artik ulkede dogmayanlar haric vatandaslik vermiyo diye hatirliyorumda.
Yanlislik olabilir..

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen el lobo »

reisbey2008 yazdı:Merhaba arkadaslar
hollanda pasaportunu alabilmemiz icin uc yila vede inburgerexame yi kazanmis olmamiz gerekiyor.
sorum su ben esimle 2 mart 2006 yilinda resmi nikahi kiymistim ama hollandaya gelis tarihim 29 nisan 2008 acama nikah tarihinin bir onemi varmi gecen birilerinden duymustum hollanda pasaportu olan esiyle uc yil evli olmasi gerekli dedikleri icin.eger oyle olursa sinavi alir almaz basvuru yapicagim.herkese selamlar
Merhaba arkadasim mstosman dedigi dogru 3 yili doldurmak gerekiyor ama illa Hollanda diye bisey yok birlikte 3 yil yasamak aranan durum ben ocak 2005ten beri resmen evliyim ama ben birisinden Sinavi aldiktan sonra 3 yil dolmadan Hollanda vatandasligini mahkeme yoluyla ladigini duymustum ama bu durum biraz karisik yani avukat yoluyla yapilacak bisey
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

bende soyle biliyorum,
hollanda vatandasi ile evli olan kisi 3 yil evli kalmak ve nt2 sinavini kazanmak sarti ile hollanda vatandasligina gecebiliyomus,ama tabiki kendi vatandasligini birakma karsiliginda diye biliyorum,,,ozaman sizin dediginize gore ben 6 senelik evliyim,esim nl vatandasi ben simdi basvurabilirim diyelim,ama benim bi akrabam 10 seneye yakin evli 6 seneden fazlada burda ama gecen seneydi sanriim,vatandasliga basvurmaya gittiginde nt2 diplomasi olmadigi icin biraz konusturmuslar ve diliniz yeterli olmadiigndan bsvuru yapaamazsiniz demisler onun eside nl vatandasi...kafam karisti keske bunu denemis bi arkdsmz olsada yada bilen birine avukata soran bi arkdsmz olsa bizle paylassa da kafa karisikligi ortadan kalksa,,, :geek: :geek: :geek:
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

ozlembatman
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen ozlembatman »

Selam arkadaslar,
Hollanda pasaportuyla ilgili bir arkadasim basvuruda bulundu, buna dayanarak: eger esiniz Hollanda vatandasiysa inburgeringtoets u aldiysaniz ve 3 senedir Hollandada yasiyorsaniz vatandaslik icin basvuru yaabiliyorsunuz; esiniz Hollanda vatandasi degilse de bu sure 5 yil.
Yeni kanuna gore Hollanda vatandasligi icin basvuruda bulunuldugunda Turk vatandasligindan cikmaniz gerekecek ama bu kanun henuz uygulanmaya konulmamis.

reisbey2008
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: hatay
Yabanci_Ulke: oss/hollanda

Mesaj gönderen reisbey2008 »

cevap ve ilginiz icin tesekkur ediyorum.

mstosman
NT1
NT1

ozlembatman yazdı:Selam arkadaslar,
Hollanda pasaportuyla ilgili bir arkadasim basvuruda bulundu, buna dayanarak: eger esiniz Hollanda vatandasiysa inburgeringtoets u aldiysaniz ve 3 senedir Hollandada yasiyorsaniz vatandaslik icin basvuru yaabiliyorsunuz; esiniz Hollanda vatandasi degilse de bu sure 5 yil.
Yeni kanuna gore Hollanda vatandasligi icin basvuruda bulunuldugunda Turk vatandasligindan cikmaniz gerekecek ama bu kanun henuz uygulanmaya konulmamis.
OZLEMBATMAN ARKADASIMIN HER SOZLERINE KATILIYORUM..YUKARIDAKI YAZILI OLAN BILGILER TAMAMEN DOGRUDUR..

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

arkdslar bu inburgeringtoets portfolioyla yapacagimiz testmi yoksa nt2 denilen buyuk sinavmi yani kendi oturdugumuz sehirde yaptigimiz pc li sinavmi yoksa 5-6 sehir arasindan secip konusma uzerine yapilan sinavmi bilen arkdslarimiz cvplarsa cok memnun olurum walla...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

mstosman
NT1
NT1

sansli yazdı:arkdslar bu inburgeringtoets portfolioyla yapacagimiz testmi yoksa nt2 denilen buyuk sinavmi yani kendi oturdugumuz sehirde yaptigimiz pc li sinavmi yoksa 5-6 sehir arasindan secip konusma uzerine yapilan sinavmi bilen arkdslarimiz cvplarsa cok memnun olurum walla...
sansli arkadasim inburgeringtoets nt2 sinavindan farkli bir sinavdir.inburgering sinavi 4 asamasi vardir.3 sinav bilgisayar araciligiyla sonuncu sinav da portfolio dedigimiz bir dosya hazirlayip sozlu olarak girecegimiz bir sinavdir..

daha genis bilgi icin asagidaki linki tiklayabilirsin..resmi site ve ornek sorular cozebilirsin..

http://www.inburgeren.nl/inburgeraar/default.asp

“Duyurular” sayfasına dön