inburgeringscursus parasinin kaldirilmasina az kalmis...

Sitemizde olan gelismeler..Yapilan duyurulari buradan takip edebilirsiniz.

Moderatör: sansli

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

inburgeringscursus parasinin kaldirilmasina az kalmis...

Mesaj gönderen sansli »

Evet arkdslar basliktanda anlasilacagi uzere hukumetin inburgeringscursus yaptirmak icin odedigi ucretler (tutumluluk ve kriz) den dolayi 2012 ocak ayi itibariyle kaldiriliyormus ve bu tarihten itibaren inburgeringscursus yapacak olanlar ucreti kendileri karsilayacaklarmis buda 3000 euro civariymis...
simdi neden mis mIs li konustugumu soracak olursaniz bunu bugun hollandaca kurs takip ettigim buurthuisdeki hollandali hocamiz soyledi ,hocanin kendisi belediye tarafindan dil ogrenmek isteyen bayanlar icin gorevlendirilmistir yani belediyeyle kontagi gorusmeleri vardir konunun dogru olma ihtimali oyuzden cok yuksek simdi arkdslar inburgeringscursus yapacak olanlar,daha zamanim (3sene icinde alma mecburiyeti) var diye dusunenler,yada yeni gelen arkdslar elinizi cabuk tutun inburgeringscursusunu tamamlayin alin diplomanizi cunku (genelde) ileri basamaklara atlayabilmek icin inburgeringsdiploma bi arti bizim icin (hicbirimiz burda dogmadik burda bi okul bitirmedik oyuzden mbo ya baslarken yada ne bilim baska biyerde hollandada ne yaptin okul olarak dediklerinde altyapinda hic bisey yoksa isin daha zor ama inburgeringsdiplomami aldim dedigin de hmmm demekki kendini kurtaracak kadar dil biliyo yada bi ust seviyeye atlamak icin altyapi dili var diye dusunuyolar,ayrica miktari cok pahali buda hemen kursa gidip tamamlamak icin arti bi neden,bi ucuncusu artik hepimizinde bildigi gibi pasaport almak istiyosak bu inburgeringsdiploma sart...

hocamizin verdigi ayrica bir haber daha vardi oda sigorta uzerine ,,,bilindigi uzere hollandada basisverzekering verplicht (mecbur yani,herkes yaptirmak zorunda) ki bugun hocamiz herkesin sigortasi varmi diye sordugunda herkes var dedi,,,ama olmayanlar hemen yaptirsinlar dedi hocamiz cunku (tarihinden emin deildi ) ama buda yine 2012 den itibaren yada bu aralar baslayacak olanilir dedi ziekefonds u olmayanlara 15 bin euro ceza verilecekmis buda onemli bi bilgi dedi,,,bunlari sizinlede paylasmak istedim...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

lilymarlene
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Ankara
Yabanci_Ulke: Breda-Hollanda

Re: inburgeringscursus parasinin kaldirilmasina az kalmis...

Mesaj gönderen lilymarlene »

Evet sansli ayni seyleri bizim hocamiz da soyledi. BIr de bisey daha ekleyeyim minimum seviye A2 degil artik B1 olcakmis. Kesin mi bilmiyorum hocamizin yalancisiyim :D

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: ..Kastamonu..
Yabanci_Ulke: ...Hollanda / Lemmer..

Mesaj gönderen kocadeli »

sansli arkadasim bu soylediklerin yeni baslayanlar icin falan mi yoksa simdi ben belediyenin sunmus oldugu kursa gidiyorum seneye bunun parasini artik biz kendimiz mi odeyecegiz ?

sansli yazdı:Evet arkdslar basliktanda anlasilacagi uzere hukumetin inburgeringscursus yaptirmak icin odedigi ucretler (tutumluluk ve kriz) den dolayi 2012 ocak ayi itibariyle kaldiriliyormus ve bu tarihten itibaren inburgeringscursus yapacak olanlar ucreti kendileri karsilayacaklarmis buda 3000 euro civariymis...
simdi neden mis mIs li konustugumu soracak olursaniz bunu bugun hollandaca kurs takip ettigim buurthuisdeki hollandali hocamiz soyledi ,hocanin kendisi belediye tarafindan dil ogrenmek isteyen bayanlar icin gorevlendirilmistir yani belediyeyle kontagi gorusmeleri vardir konunun dogru olma ihtimali oyuzden cok yuksek simdi arkdslar inburgeringscursus yapacak olanlar,daha zamanim (3sene icinde alma mecburiyeti) var diye dusunenler,yada yeni gelen arkdslar elinizi cabuk tutun inburgeringscursusunu tamamlayin alin diplomanizi cunku (genelde) ileri basamaklara atlayabilmek icin inburgeringsdiploma bi arti bizim icin (hicbirimiz burda dogmadik burda bi okul bitirmedik oyuzden mbo ya baslarken yada ne bilim baska biyerde hollandada ne yaptin okul olarak dediklerinde altyapinda hic bisey yoksa isin daha zor ama inburgeringsdiplomami aldim dedigin de hmmm demekki kendini kurtaracak kadar dil biliyo yada bi ust seviyeye atlamak icin altyapi dili var diye dusunuyolar,ayrica miktari cok pahali buda hemen kursa gidip tamamlamak icin arti bi neden,bi ucuncusu artik hepimizinde bildigi gibi pasaport almak istiyosak bu inburgeringsdiploma sart...

hocamizin verdigi ayrica bir haber daha vardi oda sigorta uzerine ,,,bilindigi uzere hollandada basisverzekering verplicht (mecbur yani,herkes yaptirmak zorunda) ki bugun hocamiz herkesin sigortasi varmi diye sordugunda herkes var dedi,,,ama olmayanlar hemen yaptirsinlar dedi hocamiz cunku (tarihinden emin deildi ) ama buda yine 2012 den itibaren yada bu aralar baslayacak olanilir dedi ziekefonds u olmayanlara 15 bin euro ceza verilecekmis buda onemli bi bilgi dedi,,,bunlari sizinlede paylasmak istedim...
#kocadeli#

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

sen suanda kursu takip ediyosan zaten belediye senin icin kursunun sonuna kadar olan miktari karsilamistir okula vermistir...senin icin gecerli olacagini sanmam,,,hocamiz herkese bi brosur dagitti sinifta inburgeringsexamen yada cursus daha yapmamis olanlara ve biran once yapin alin dedi...ama sen baslamssin bence yeni kayit olacak olanlar icin gecerli olacak 2012 ocaktan itibaren...
kocadeli arkdsm b1 olayini ben duymadim bizim hocamiz belediyeyle anlasmali calisan gonullu bi hoca o sadece kurs parasinin artik odenmeyecegini soyledi bu tarihten itibaren ama b1 olcak demedi o konuda benimde bi bilgim yok acikcasi...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

sweety
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: adana
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen sweety »

Kullanıcı avatarı
gulnur55
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Nederland-Zoetermeer
Yabanci_Ulke: Turkiye

Mesaj gönderen gulnur55 »

Artik b1 kursunu da odemiyorlar :(
Gorustuk kesin ve net olarak belirttiler . Simdi zoetermeer de b1 kursu ariyorum Haberi olan burada yasayan bir arkadasimiz bana yazarsa sevinirim.
-Sinavi kazandim=2009-04
-Vizem cikti=2009-07
-Hollandadayim=2009-07
-Oturum kartimi aldim=2009-07
-5 yillik oturum kartimi aldim.=2010-07
-Ik ben geslaagd voor mijn praktijkexamen
-ik ben geslaagd voor mijn inburgeringsexamen 6/8/2011

_black_
NT2
NT2
Turkiye_Sehir: Yozgat
Yabanci_Ulke: Hollanda- hengelo (ov)

Mesaj gönderen _black_ »

sansli bizde yeni geldik okullarin tatili bitince basllayacaz okula kismetse daha 2012 ye cok var ama 2012 gelmeden suan masraflarin bize ait oldugunu soylediler
ya arkadaslar birde bu okul masraflari icin bir sey yapilmiyormu ya bilen yokmu
3000 4000 gibi rakamlar yeni gelenler icin ucuk rakamlar yueni gelmissin is yok bisi yok bu kadar para kolaymi yaaaa
elbette bunun bir kolayligi vardir tecrubesi olan kimse yokmu?
11.01.2011 sinava girdim kazandim
04,02,2011 vizeye basvuru
04,03,2011 vize onaylandi
07.04.2011 hollandadayim
20.04.2011 1 yillik oturum karti aldim

Kullanıcı avatarı
gulnur55
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Nederland-Zoetermeer
Yabanci_Ulke: Turkiye

Mesaj gönderen gulnur55 »

_black_ yazdı:sansli bizde yeni geldik okullarin tatili bitince basllayacaz okula kismetse daha 2012 ye cok var ama 2012 gelmeden suan masraflarin bize ait oldugunu soylediler
ya arkadaslar birde bu okul masraflari icin bir sey yapilmiyormu ya bilen yokmu
3000 4000 gibi rakamlar yeni gelenler icin ucuk rakamlar yueni gelmissin is yok bisi yok bu kadar para kolaymi yaaaa
elbette bunun bir kolayligi vardir tecrubesi olan kimse yokmu?

Arkadasim Hosgeldin ,
Bende b1 kursu icin belediyeye basvurdum ayni seyi bize de dediler 3 000 / 4 000 iyi geliyor bana soylenenlerin yaninda .. bana 5 000/ 6 000 hatta daha iyi bir kurs sorarsam 7 000 arasi dediler .
Her yola basvurduk , her yolu arastirdik . Odemekten baska care yok !
Eger ki uitkering aliyorsaniz . Bu alan kisilerden bi kismini secip odeyebilirlermis.. ama almayanlara kesinlikle boyle bir imkan saglamiyorlar. Sinava evde calisilabilir ama dil ogrenmeke istiyorsak kii istiyoruz mutlka okula veya bir kursa gitmek sart . !
Cevrende ki Buurthuis leri arastir ucretsiz hollandaca ders veriyorlar bak bi bakalim ins. islerin yolunda gider!
Bu yeni okul ile ilgili duzenleme sadece yabanci dusmanligi baska bir aciklamasi yok!
Onlara gore bu bir tasarruf ama bizim egitim ve okuma hakkimizi elimizden aliyorlar!
Neyse hepimize kolay gelsin!
Bol sanslar....!
-Sinavi kazandim=2009-04
-Vizem cikti=2009-07
-Hollandadayim=2009-07
-Oturum kartimi aldim=2009-07
-5 yillik oturum kartimi aldim.=2010-07
-Ik ben geslaagd voor mijn praktijkexamen
-ik ben geslaagd voor mijn inburgeringsexamen 6/8/2011

Kullanıcı avatarı
serdariscan
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: bursa
Yabanci_Ulke: breda

Mesaj gönderen serdariscan »

“Duyurular” sayfasına dön