slm

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
hertegenbos
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: hollanda

slm

Mesaj gönderen hertegenbos »

Merhabalar ben hollandaya aile birlesimi olarak 8 sene once geldim ve ilk once 6 ay sonra 3 yil dha sonra 8 yillik gecici oturum karti verdiler kartta yazan regulier bepaalde tijd diye yaziyor bu nedemektir onu anlamadim bide ben hicbir uyum kursu yada sinava girmedim henuz calismamdan dolayi pek vakit ayiramadim benim oturum durumum ilerde ne olur bu 8 yillik oturum karti 2013 te sona eriyor ondan sonra ne gibi islemler basliyor esimden bir ayrilik durumunda benim sinirdisi edilme ihtimalim varmi bide secimlerde oy kulllanmam icin oy pusulasi gelmis eger hollanda vatandasi degilsem tam olarak nasil oy pusulasi geliyor hollnda pasportu almam icin ne yapmam gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim

hertegenbos
Beginner
Beginner

Re: slm

Arkadaslar kimse yokmu sitede biriniz yardimci olun lutfen

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)

Mesaj gönderen 2run34 »

hertegenbos yazdı:Merhabalar ben hollandaya aile birlesimi olarak 8 sene once geldim ve ilk once 6 ay sonra 3 yil dha sonra 8 yillik gecici oturum karti verdiler kartta yazan regulier bepaalde tijd diye yaziyor bu nedemektir onu anlamadim bide ben hicbir uyum kursu yada sinava girmedim henuz calismamdan dolayi pek vakit ayiramadim benim oturum durumum ilerde ne olur bu 8 yillik oturum karti 2013 te sona eriyor ondan sonra ne gibi islemler basliyor esimden bir ayrilik durumunda benim sinirdisi edilme ihtimalim varmi bide secimlerde oy kulllanmam icin oy pusulasi gelmis eger hollanda vatandasi degilsem tam olarak nasil oy pusulasi geliyor hollnda pasportu almam icin ne yapmam gerekiyor yardimci olursaniz sevinirim
regulier bepaalde tijd demek sureli oturum yani seninde dedigin gibi 2013 te sona eriyor ama sen 8 yildir burda olduguna gore belediyeye git pasaport basvurusu yap ama buyuk bi ihtimal senden inburgeringexamen sinavini isterler ama sen yinede bi sor anlamadigim nokta sen 8 yildir hollandaca ogrenemedinmi arkadasim? senin hollanda pasaportu alma hakkin var su oy pusulasina gelince belediye nedendir bilmem cogu insana gondermis benim arkadaslarimada geldi sen en iyisi belediyeye git sor en yararli saglam bilgiyi ordan alirsin ama hollanda pasaportu alma hakkin var onu biliyorum esin yabanci ise 3 yil hollanda da kalma sarti sayet esin hollanda vatandasi degilse 5 yildan sonra hollanda pasaportuna basvurabilirsiniz.Allah hepimizin yardimcisi olsun.
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi )
.

hertegenbos
Beginner
Beginner

Buraya gelir gelmez ise basladigimdan dolayi isten eve evden ise isim biraz agir o yuzden pek Hollandacam ilerleyemedi su an evden bilgisayarda ogrenmeye calisiyorum 5 seneden beri fast contrakt buyuk bir Hollandali sirkette calisiyorum ama sunu soleyeyim Hollandaca gercekten zor bil dil bu nedenle ogrenmeside zamn aliyor Allah hepimize kolaylik versin ama benim merak etttigim 8 senedir sorunsuz evliligim var nerdeyse 5 senelik fast contract iste calisiyorum yani sinava girmeden yada uyum kursu diplomasi olmadan Hollanda pasportu alabilirmiyim onu merak ediyorum

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)

Mesaj gönderen 2run34 »

hertegenbos yazdı:Buraya gelir gelmez ise basladigimdan dolayi isten eve evden ise isim biraz agir o yuzden pek Hollandacam ilerleyemedi su an evden bilgisayarda ogrenmeye calisiyorum 5 seneden beri fast contrakt buyuk bir Hollandali sirkette calisiyorum ama sunu soleyeyim Hollandaca gercekten zor bil dil bu nedenle ogrenmeside zamn aliyor Allah hepimize kolaylik versin ama benim merak etttigim 8 senedir sorunsuz evliligim var nerdeyse 5 senelik fast contract iste calisiyorum yani sinava girmeden yada uyum kursu diplomasi olmadan Hollanda pasportu alabilirmiyim onu merak ediyorum
inburgeringexameni gecmeden hollanda pasaportu alamazdin birde su an hollanda da uzun zaman oturup hollanda pasaportu olmayanlara mektup gidiyor onlarada sinavi mecburi kosmaya basladilar.
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi )
.

Geluk
Site Admin
Site Admin
Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
Yabanci_Ulke: hollanda-breda

Mesaj gönderen Geluk »

selam arkadasim,
aramiza hosgeldin.
oturum alma konusunda bi sorun cikmaz, sayet burda yasal disi bi olaya karismadiysan..!
eger dil problemin var ve bu problemi 2013 yilina kadar giredemem diyorsan, 2013 yilinda tekrar oturuma basvururken onbepaalde tijd icin basvuru yaparsan,sinirsiz oturuma kartina sahip olursun..!

kolay gele

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön