Okula basliyorum :) Ocak 3

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
Kullanıcı avatarı
patlicani
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: konya
Yabanci_Ulke: hollanda

Okula basliyorum :) Ocak 3

Mesaj gönderen patlicani »

Arkadaslar ocagin 3 unde Nova College (hoofdorpta) de basliyorum insallah. (nasil bir okuldur nedir ne degildir bilen birisi anlatirsa sevinirim.) Ama inburgeringexamen degilde staatsexamen dan baslayacakmisim. Valla tam olarak anlamis degilim. Anlayan varsa yardimci olabilirmi. Bu arada gidecegin okuluda baslayacagin yeride ilk basta yapilan IQ testiyle ayarliyorlar.

kocadeli
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: ..Kastamonu..
Yabanci_Ulke: ...Hollanda / Lemmer..

Re: Okula basliyorum :) Ocak 3

Mesaj gönderen kocadeli »

hayirli ugurulu olsun arkadasim bende 22 aralikta sinava girecem ona gore okula yerlestirecekler IQ testi dedin nasil sorular geldi sinavinda neler yaptin biraz anlatabilirmiusin ?
#kocadeli#

Kullanıcı avatarı
ortakoy
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Türkiye_Aksaray
Yabanci_Ulke: Hollanda
İletişim:

Mesaj gönderen ortakoy »

Kullanıcı avatarı
patlicani
Mezun-NL
Mezun-NL

kocadeli yazdı:hayirli ugurulu olsun arkadasim bende 22 aralikta sinava girecem ona gore okula yerlestirecekler IQ testi dedin nasil sorular geldi sinavinda neler yaptin biraz anlatabilirmiusin ?

garip garip sekiller cikiyor. matematiksel islemler filan var. Ama rahat ol oyle cok zorlayici degil :)

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

gercekten hic korkulcak bisey deil...bana da yapmislardi 25 soru verdiler dedigin gibi matematiksel sekiller mantik sorulari fln vardi...25 sorudan 24 soru yapip birini bos birakmistim,,,sonucunda herkes 1 yil giderken niveau 3 kursuna benimkini 5 aylik yaptilar....ve malesef dun kursum bitti simdi sinav icin bekleyecegim,,,inburgeringscursus icin yapilan toetsda ayni zaten,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

nederlands
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul karaman

Mesaj gönderen nederlands »

Hayirli olsun Patlicani arkadas, okulundan ne kadar faydalanmaya calirsan o kadar artin olur. Kolay gelsin arkadasim!

Kullanıcı avatarı
serdariscan
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: bursa
Yabanci_Ulke: breda

Mesaj gönderen serdariscan »

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)

Mesaj gönderen 2run34 »

patlicani yazdı:Arkadaslar ocagin 3 unde Nova College (hoofdorpta) de basliyorum insallah. (nasil bir okuldur nedir ne degildir bilen birisi anlatirsa sevinirim.) Ama inburgeringexamen degilde staatsexamen dan baslayacakmisim. Valla tam olarak anlamis degilim. Anlayan varsa yardimci olabilirmi. Bu arada gidecegin okuluda baslayacagin yeride ilk basta yapilan IQ testiyle ayarliyorlar.
Ben gecen sene 13 gun inburgering kursu icin okula gittim ne test yaptilar ne bisey sadece gecen universiteye yazilmaya gittigimde yeterlilik ve IQ testi yaptilar icinde dil sorularida vardi.

Ama tahminen senin dil bilgini olcup ona gore bir sinifa yerlestirirler.Allah yardimcin olsun arkadasim.
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi )
.

Kullanıcı avatarı
patlicani
Mezun-NL
Mezun-NL

nederlands yazdı:Hayirli olsun Patlicani arkadas, okulundan ne kadar faydalanmaya calirsan o kadar artin olur. Kolay gelsin arkadasim!

Eyvalah kardesim saolsaiin :)

Kullanıcı avatarı
acer
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: yozgat cayiralan
Yabanci_Ulke: hollanda rotterdam

Mesaj gönderen acer »

bu sinav okadar onemli degil yazma okuma dinleme gorsellik IQ testleri yapiliyor IQ testi bana cok basit gelmisti cunku bu gibi degisik sekilleri bulmayi seviyordum hobimdi testlerde zorlanmadim 1 dk icinde bir kitapci okuyorsun sonra sana sesli olarak bir seyler soruyor mesela ev diyor gosteriyorun kare, yuvarlak insan. hayvan vs sonrada yazili sinav yapiyorsun beni bu sinavla iyi derecede bilenler grubuna verdiler adamlarin super hollandacasi vardi grubumu dusurun dedim okuma yazma bilmiyenlerin grubunu verdiler sonra bir sinav daha simdi tekrar iyi bilenlerin grubunu verdiler 3 ocakta bende basliyorum ama artik rahatim cunku ilk geldimde pek birsey bilmiyordum simdi ise dilim gelisti ve bu grubun bana getirisi cok olacaktir ilk zaman bu gruptan korkmustum grubu dusurdum pisman oldum allahtan sinav yaptilarda bu gruba geri dondum sana bol sans
UYUM SINAVINA 10/10/2007 GIRDIM
NL 17/08/2008 GELDIM
okula baslidim
ikinci oturuma basvurdum 02/06/2009
bes yıllık oturumum geldı 10 07 2009

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön