Okula giderken devlet cocugum icin kres parasi oduyormu?

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
nilim
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: balikesir
Yabanci_Ulke: hollanda-almere

Okula giderken devlet cocugum icin kres parasi oduyormu?

Mesaj gönderen nilim »

merhaba arkadaslar ben araniza yeni katildim 2 yildir hollanda da yasiyorum belediyenin sorumsuzlugu yuzunden okula ancak 4 gun once basladim..1,5 yasinda bir kizim var ben okuladayken kizima o bakiyor ama simdi calismaya baslamasi lazim cocugumu nekadar krese vermek istemesemde mecbur kaldim bununla ilgili devlet cocugumun kres parasini oduyormu acaba bilginiz varsa yazarsaniz cok memnun olurum simdiden tesekkurler

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)

Re: Okula giderken devlet cocugum icin kres parasi oduyormu?

Mesaj gönderen 2run34 »

nilim yazdı:merhaba arkadaslar ben araniza yeni katildim 2 yildir hollanda da yasiyorum belediyenin sorumsuzlugu yuzunden okula ancak 4 gun once basladim..1,5 yasinda bir kizim var ben okuladayken kizima o bakiyor ama simdi calismaya baslamasi lazim cocugumu nekadar krese vermek istemesemde mecbur kaldim bununla ilgili devlet cocugumun kres parasini oduyormu acaba bilginiz varsa yazarsaniz cok memnun olurum simdiden tesekkurler

Devlet cocugun tum kres parasini karsilamaz ama sizin ikinizin gelir durumuna bakarak size yardimda bulunacaktir ilk once kres ile irtibata gecin kac gun gidecek diye onun saatlik hesabi ile aylik ne kadar oluyor toplam maliyetine bakin ve sonra belastinge basvurun gereken odeme yapilacaktir.Asagidaki linkten belastingen icin program var indirip digi kodunuz ile basvuru yapabilrisiniz.

http://www.toeslagen.nl/download/224.html
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi )
.

nilim
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen nilim »

2run34 yazdı:
nilim yazdı:merhaba arkadaslar ben araniza yeni katildim 2 yildir hollanda da yasiyorum belediyenin sorumsuzlugu yuzunden okula ancak 4 gun once basladim..1,5 yasinda bir kizim var ben okuladayken kizima o bakiyor ama simdi calismaya baslamasi lazim cocugumu nekadar krese vermek istemesemde mecbur kaldim bununla ilgili devlet cocugumun kres parasini oduyormu acaba bilginiz varsa yazarsaniz cok memnun olurum simdiden tesekkurler

Devlet cocugun tum kres parasini karsilamaz ama sizin ikinizin gelir durumuna bakarak size yardimda bulunacaktir ilk once kres ile irtibata gecin kac gun gidecek diye onun saatlik hesabi ile aylik ne kadar oluyor toplam maliyetine bakin ve sonra belastinge basvurun gereken odeme yapilacaktir.Asagidaki linkten belastingen icin program var indirip digi kodunuz ile basvuru yapabilrisiniz.

yardimin icin cok sagol..once kresle gorusmemiz lazim ozaman

Kullanıcı avatarı
2run34
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: tokat
Yabanci_Ulke: Alkmaardayım :-)

Mesaj gönderen 2run34 »

nilim yazdı:
2run34 yazdı:

yardimin icin cok sagol..once kresle gorusmemiz lazim ozaman

Onemli degil evet ilk once kresle gorusun tahminen aylik sizin krese odemeniz gereken tutar 150 euro felan.Ama tam emin cvbi belastingen den alabilirsiniz.
03 Kasım 2009 Hollanda dayım.
10 06 2010 Inburgering examen Geslaagd
17 06 2010 Rijbewijs ophalen
03 09 2010 5 yillik oturum.
30 09 2010 B2 tot C1 Cursus
10- 11 -10 Uniye basladim ( Hukuk fakultesi )
.

vakıf
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen vakıf »

arkadasim okula baslamadan once sana ders programi veriyorlar hangi gunler gidecegine dair verilen o cizelgeyle belediyeye muracaat et onlar maas durumuna gore yuzde en az 60 karsilar tabiki geri kalan yuzdesel kisimida belanstigden alabiliyorsun sana bu biligilrin hepsini kontak personelin verecektir.sen sormassanonlar sana soylemezler bunu unutma bu ulkeyi az cok anlamistirsin hakkin cok ama arastirman lazim saygilar

nilim
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen nilim »

vakıf yazdı:arkadasim okula baslamadan once sana ders programi veriyorlar hangi gunler gidecegine dair verilen o cizelgeyle belediyeye muracaat et onlar maas durumuna gore yuzde en az 60 karsilar tabiki geri kalan yuzdesel kisimida belanstigden alabiliyorsun sana bu biligilrin hepsini kontak personelin verecektir.sen sormassanonlar sana soylemezler bunu unutma bu ulkeyi az cok anlamistirsin hakkin cok ama arastirman lazim saygilar

demek hepsini karsiliyor cok iyimis bu cok tesekkur ederim :))

Kullanıcı avatarı
serdariscan
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: bursa
Yabanci_Ulke: breda

Mesaj gönderen serdariscan »

nilim
Beginner
Beginner

Mesaj gönderen nilim »

ben calismiyorum esim calisiyor sadece..geleli 1 yil olmustu belediye cagirmisti okul icin gorusmeye ozaman yeni dogum yapmistim 6 ay sonra okula baslayabilecegimi soylemistim onlara not aldilar fakat not aldiklari tarihte bana donus yapmadilar ancak yeni aradilar okul icin ocak ayinda basladim okula.aslinda esim evde calisiyordu cocuga o bakiyordu ama disarida ise gitmesi gerekecek mecbur krese verecegiz

rojin
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: KONYA
Yabanci_Ulke: NL-AMSTERDAM

Mesaj gönderen rojin »

slm bende yaklasik 2,5 yildir buryayim ve 13 aylik oglum var.oglumu 2 haftadir haftanin sadece 2 gunu krese gonderiyorum ve ucretin tamamina yakinini devlet oduyor esim calisiyor ve benimde okula gitme mecburiyetimden dolayi biz cok az bi mevla oduyoruz.arkadaslarimizin yazdigi gibi haklar burda cok ama sen yeterki dogru bilgileri bil ve hakkini istemesini bil kolay gelsin

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön