Yardim NT2

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
servet
Beginner
Beginner

Yardim NT2

Mesaj gönderen servet »

Arkadaslar merhaba

Sizlerin yardimina ihtiyacim var oncelikle umarim her sey yolundadir uzun zamandir siteye gelemiyordum baya bir yogun calisiyorum,

arkadaslar sizden belki konu hakkinda bilgisi olan vardir eger ki var sa ve yardim ederseniz sevinirim

yaklasik olarak 3.5 yildir hollandadaym ve evliyim. Hollandaya ilk geldigimde ogrenci olarak geldim ve 1 sene boyunca HBO ya baslamak icin dil kursusuna gittim HVA da.

daha sonra donem donem yani 2 ayda bir sinavlara grdik yeterlilik sinavlarina ve belgeler aldik yani seviye belgeleri, ilk sinavda seviye 1 - 2 ay sonra seviye 2 ve 2 ay sonra da seviye 3 aldim ve NT2 II sinavina girdim kilpayi kacirdim sonuclar 500 den assagi geldi

neyse o zaman diliminde bende ogrenci oturumumu normal evlilik oturumuna cevirmek istedim ve cevirdim bu gun 2 inci oturumumu aldim

ancak beni de inburgerinsplicht olarak secmisler ve zorunlu olarak kursa gitmem gerekmis daha sonra dan bir randevu yapip gerekli kisi ile gorustuk ve kursa gitmem gerektigin belirtti ve NT2 1 i almam gerektigini soyledi ekleyerekte kendiminde yani zelfstandig olarak yapabilecegimi yada onlar tarafindan bir kursa gonderilebilecegmi soyledi.

bende kursa gittigimi universite mezunu oldugumu ve hollanda da da dil okuluna gittigimi beyan ettim ve 3 tane belgem oldugunu gosterdm ancak yine de kabul etmediler ve aldigim belgelerin gecerli olmadigini tekrar dan sinava girmem gerektigini yazmislar

simdi sizden istedigim elimde ki belgeleri her hangi bir yerden yani gemeente ye gidip verklaring alabilirmiyim ya da gittigim okula basvurup bir verklaring isteye bilirmiyim ?

bilgisi olan var mi ? want zal aanvragen voor NL passport

simdiden tsk ederim yardimlariniz icin

Geluk
Site Admin
Site Admin
Turkiye_Sehir: yozgat-kayseri-tekirdag-trabzon
Yabanci_Ulke: hollanda-breda

Re: Yardim NT2

Mesaj gönderen Geluk »

Selam arkadasim,
elindeki belgeler yeterli olsaydi,Belediye seni mecbur tutmazdi.
Belediye sadece inburgeringsexamen ve NT2 sinavini kabul ediyor..! diger sinavlar malesef gecersiz kaliyr..!

kolay gele

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen el lobo »

merhaba

Eger Schakeljaar yaptiysan rahatca NT2 programma 1 i alabilirsin seni fazla zorlamaz hemde bu sayede omur boyu bu olylardan kurtulmus olursun .
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi

nederlands
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul karaman
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen nederlands »

Seninle tam ayni ozelliklere sahipmisiz,, bende belediyeye gittim ister kursa git ister disaridan tamamla dedi,, kendim kursa gitmeden inburgerings sinavlarina girdim ve sukur sinavlari gecip diplomama hak kazandim. Ve alir almaz pasporta basvurucam,, elini cabuk tut sinavlar zor degil gecersin burda bir cok tecrube yazili,, bu arada disaridan bitirdigin icin odenek hakkinda oluyor! Basarilar

rojin
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: KONYA
Yabanci_Ulke: NL-AMSTERDAM

Mesaj gönderen rojin »

arkadaslar nt2 sinavi mecburimi?

el lobo
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Kayseri
Yabanci_Ulke: Hollanda

Mesaj gönderen el lobo »

rojin yazdı:arkadaslar nt2 sinavi mecburimi?
Merhaba Rojin Kardes

Bu sorunun cevabi cok uzun aslinda , eger sadece oturum ve vatandaslik icin inburgeringexamen yeterlidir . NT2 sinavi eger okula gitmek istersen ve/veya calistigin isyerinde ilerlemek iyidir
Eylul 2007 MVV basvuru
Aralik 2007 Hollanda`ya gelis
Eylul 2008 Dil kursuna basladim
Mayis 2009 NT2 diplomasi
Aralik 2010 Pasaport basvurusu
Haziran 2011 Hollanda vatandasligi

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön