Inburgerinsexame ve sonrasi yardimlarinizi bekliyorum

NT2 sinavi ve Inburgeringsexamen icin Testler alistirmalar, Soru ornekleri ve Dil okullari ve Arkadaslarin Tecrubeleri

Moderatör: sansli

Forum kuralları
Lutfen Forumun Sagligi icin Copluge donmemesi icin kurallara uyalim.. Aksi taktirde yazilariniz silinecektir.
*Konuya uygun baslik seciniz. ( yardim, lutfen, acil gibi baslik kullanmayin. )
*Arama yapmadan konu acmayiniz. Yazinizi Uygun konu basligi altinda aciniz. ( sinav oncesi, duyuru, kendinizi tanitin, alim satim )
*Bir kisinin yazisina Tesekkur etmek istiyor iseniz. Yazi yerine tesekkur dugmesine tiklayin.
yesilova
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: konya
Yabanci_Ulke: hollanda

Inburgerinsexame ve sonrasi yardimlarinizi bekliyorum

Mesaj gönderen yesilova »

Merhabalar Inburgeringsexamenden sonra nasil devam edebilirim daha ilerisini okumaya.tam anlamiyla anlatabilirmisiniz arkadaslar.ben is icin deyilde digerini secmistim ilk sorduklarinda ve sukur inburgerings bitti sayilir devam etmek istiyorum okuyabildigim kadar bundan sonra hangi bolume gitmeliyim inburgerins simdi orta okul yerinemi geciyor ilk okulmu yoksa detayli birsekilde anlatabilirseniz sevinirim.bunun icin neyapmaliyim sirada hangi bolum var lisemi ortami simdiden tesekkurler bilgiler icin

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Re: Inburgerinsexame ve sonrasi yardimlarinizi bekliyorum

Mesaj gönderen sansli »

mrb arkdsm oncelikle hayirli ve de gecmis olsun inburgeringscursusu bitirmene az kalmis...soruna gelince inburgerings ne orta okul ne de ilkokul yerine geciyo...inburgering sadece kisiyi temel (basis) seviyede hollandadaki yasama uyumunu saglamak icin dil ve kulturun ogretildigi bi kurs,,,devam etmek istiyorum derken dil anlamindami yoksa meslek anlamindami dedin anlamadim acikca belirtmemissin ama ben kisaca ikisindende bahsetmeye calisayim...
dil uzerine ilerletmek istiyosan inburgeringsdiplomani aldikdan sonra Niveauverhogingcursus e yazilabilir A2 den B1 e (niveau 3 ) gidebilirsin yada ben kendime guveniyorum yapabilirim diyosan inburgerings seviyesinden yani A2 den B2 (niveau 4) kursuna gidebilirsin gercek anlamda dil ve grammatica ogrenebilirsin...meslek uzerine ilerlemek istiyorum diyosanda ;
Administratief medewerker mbo niveau 1-2 yapabilirsin
Zorg hulp mbo niveau 1-2 yapabilirsin
daha bikac tane daha mbo bolumleri var bunlardada niveau 1-2 seviyesinde okula baslayabilir meslek okulu okuyabilir bi meslek edinebilirsin...eger kafanda yapmak istedigin dusundugun bi meslek varsa bildigim konu ise elimden geldigince bilgileri paylasmaya calisirim...kolay gelsin...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

yesilova
Beginner
Beginner

sansli arkadas vermis oldugunuz bilgiden dolayi cok tesekkur ederim.Kafamdaki dusuncem tandarts asistanligi yapmak daha oncede turkiyede calismistim doktorla.yada sadece okumak nereye kadar okuyabilirsen anlamda,birde psikolog bolumunu okumak bilgilerinizi bekliyorum nerden baslamam lazim cok karisik burasi.cevap icin tesekkur simdiden.

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

yesilova yazdı:sansli arkadas vermis oldugunuz bilgiden dolayi cok tesekkur ederim.Kafamdaki dusuncem tandarts asistanligi yapmak daha oncede turkiyede calismistim doktorla.yada sadece okumak nereye kadar okuyabilirsen anlamda,birde psikolog bolumunu okumak bilgilerinizi bekliyorum nerden baslamam lazim cok karisik burasi.cevap icin tesekkur simdiden.
rica ederim arkdsm yardimci olabildiysem ne mutlu bana...tandarst asistente icin eger dilini yeterli buluyosan bildigim kadariyla once helpende zorg en welzijn yapmalisin sonra arada bi opleiding daha olabilir cunku dokter asisstente yapip orda yon secme bolumlerinden tandarts asistenteligini secebilirsin mesela bende dokter asistenteligini secmek istiyorum eger basarabilirsem ve bunun icin;
zorghulp niveau 1 (1jaar)
helpende zorg en welzijn niveau 2 (2 jaar)
verzorgende niveau 3 ( 3 jaar) en dan
dokterasistente niveau 4 (3-4 jaar) yapmaliymisim ama ben zorg hulp da 1 sene kaybetmek istemedim inburgerings yaptim ve suan helpende zorg en welzijn niveau2 seviyesinden mob ya yazildim ve kabul edildim nisanda baslayacagim allah izin verirse daha sonra (suanki duruma gore) verzorgende yapicam ve daha sonra dokter asistente bolumunu secicem (eger basarabilirsem) belkide cok iyi gidersem verzorgende bolumunu atlatip direk dokter asistente bolumune giderim ama sanmiyorum cunku gecenlerde open dag vardi gittim gorustum ve begeleiderlarin dedigine gore her asamanin her bolumun kendine has algemeen basis egitimi varmis ve bunlari moet ogrenmeliymisiz yani kadin diyoki eger sen helpende zorg en welzijn yapip direk dokter asistenteligine atlarsan aradaki verzorgende bolumunde verilen egitimi kacirmis olucaksin ve calisacagin ortamda basina verzorgende da ogrenilen bi durum geldiginde ne yapacagini bilemiceksin yada yanlis yapicaksin ama bu is ciddi is hata kabul etmez gibicesinden konustu mantiklida geldi...doktorluk yada asistentelik zor is hataya gelmez ...ama dedigim gibi tandarts asistenteligide helpende zorg en welzijn bolumunden geciyo...onun disinda psikolojininde bolumleri var mesela cocuk psikolojisi genc psikolojisi ve yasli psikilojisi soyle ki;
pedagogisch medewerker kinderopvang (kucuk cocuk pedagoglugu psikologu)
pedagogisch medewerker jeudgzorg (genclerin pedagoglugu)
yaslilar icin hangi bolum oldugundan emin degilim oyuzden yazmiyorum yanlis yonlendirmemek adina...
onun disinda speciaal cocuklar icin egitimcilik var
Onderwijsassistent basisonderwijs en speciaal onderwijs

bu sekil devam ediyor...tandarst icin baska bilgiler edinebilirsem yine yazarim ogrendikce yada senin sormak istedigin bisey olursa ogrenmeye calisirim...
hollandadayim(2008-5)

yesilova
Beginner
Beginner

Anladim simdi ne tesaduf sizinde drasistenligini istemeniz ALLAH yardimciniz olsun.nerdeyse 10 seneni alicak dogru anladim sanirim,ama bos durmaktansa biseyler yapmak lazim hayirlisi.sanirim denhaag tasiniz hangi okula basvurdunuz acaba birde yazilirken sinavdan gectinizmi ucret odicekmisiniz okula bilgilerinizden dolayi tesekkur. bol sans

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen

Mesaj gönderen sansli »

yesilova yazdı:Anladim simdi ne tesaduf sizinde drasistenligini istemeniz ALLAH yardimciniz olsun.nerdeyse 10 seneni alicak dogru anladim sanirim,ama bos durmaktansa biseyler yapmak lazim hayirlisi.sanirim denhaag tasiniz hangi okula basvurdunuz acaba birde yazilirken sinavdan gectinizmi ucret odicekmisiniz okula bilgilerinizden dolayi tesekkur. bol sans
evet aslinda sitedeki herkes bilir ben polis olmak istiyodum ama hafif bi isitme problemim var benim oyuzden olamayacagim sanirim oyuzden benim icin ikinci alternatif olan saglik sektorune gecis yaptim fikir olarak...okula baslayabilirsem gerisi gelecek ins ins ins...amin arkdsm rabbim hepimizin yardimcisi olsun ins ins ins...yani 8 sene gibi bi zaman surecek ama gittigi yere kadar belkide dokter asisstenteligi cok zor olur basaramam bi alt kademede kalirim bellide olmaz zaman ne gosterir...evet bos oturmak istemiyorum...gittigi yere kadar biseyler yapmak istiyorum...evet ben denhaagdayim roc mondriaan mbo ya basvurdum,sinavdan gecmedim ama intakegesprek yaptilar (mulakat)konusma ve istege yapabilirmi yapamazmi incelemesinde bulundular,kucuk bi opdracht verdiler mulakat sirasinda beraber calisabilme yetisi varmi diye baktilar...ucret ise 23 yasinda oldugumdan dolayi studiefinanciering icin basvuru yapicam o sekil odemesi yapilicak...bendende size bol sans,,,daha baska sormak istedikleriniz olursa bildigim kadariyla herzaman yardimci olmaya calisirim problem olmaz yani...
hollandadayim(2008-5)

Kullanıcı avatarı
sungur42
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: ankara
Yabanci_Ulke: amsterdam

Mesaj gönderen sungur42 »

Not:lutfen icerigi ayni olan iletilerinizi birden fazla yerde acmayiniz,yazmayiniz (site kurallarimiz geregi yasaktir)...diger baslik altindan cvp ve iletilerinizi takip etmeniz rica olunur,,,anlayis gostereceginizi umar tesekkur ederiz...
saygilar...
sansli...

“NT 2 & Inburgeringsexamen Sinavlari ve Dil Okullari..!” sayfasına dön