hollandaya yada avrupaya uyum
Moderatör: sansli
-
- Beginner
- Turkiye_Sehir: istanbul
- Yabanci_Ulke: den haag
hollandaya yada avrupaya uyum
merhaba bu siteyi yeni kesfettim ve bir seyler yazmak istadim.belki kizacak? belki seveceksiniz? ama demokrasinin gerektirdigi hosgoruyu uygulamak zorundayiz sevmesekte..! ben hollandaya yeni yerlestim 1,5 ay oldu ve 2,5 sene surdu tum prosudurlerden gectim ve yasadik ailemle tum o paralari odedik uyum sinavina kendi imkanlarimla hazirlandim ve iyi bir notla gectim.dun itibari ile 1 senelik oturma ve calisma iznimi aldim.simdi calisma ve dil ogrenme zamani.daha once bu sitede bir cok yazismayi okudum hemen hemen tum sikayetler ve yakinmalar ayni pek fark yok gibi.cogunluk olarak biz turkler ayni hatalari yapiyoruz bizim empati (karsindakini kendi yerine koyma) sorunumuz var.biz emek sarfetmeden bir seyleri hak ettigimizi saniyoruz,yakiniyoruz vay boyle yapiyorlarda soyle yapmiyorlar falan.burada yasayan bu ulkenin halki insanligin gelisim duzeyindeki en ust seviyedeler ,en cahili universite mezunu caliskan ve durustler.kendilerine yuksek bir yasam kalitesi yasatacak bir sistem kurmuslar.buna ragmen hala disaridan gelen yabancilarla paylasmaya calisiyorlar yasamlnarini ve ulkelerini simdi sorum sudur? biz turkler bunlarin neresine yetisebiliriz? valizimizde beynimizde bu insanlara verecek paylasacak neyimiz var?3 gun once bir camiye gittim den haagda.merak ettim?avluda bir suru yobaz ve tacir ve tabii normal insanlarda vardi.yonetim ofisinin panosunda sadece sunnet nasil olmalidir?kurban paralari nereye yatacak?brosurleri vardi iki tane faydali brosur den haag belediyesine aitti 1.kanser nedir vs 2.dil ogrenmek konusu tuvalete baktim ayni turkiyedeki gibi yerde bir delik etrafi bok icinde ve iki tane minare metalden yapilmis bolumleri pas icinde.5 kg boya 1 tane deterjan alacak paralarimi yok utandim kendimden.neden sevsinler bizi? sorarim? fircalanmamis dislerimizimi , zevksiz giyimimizimi? uc gunluk sakal garip sac trasimizimi?amcaya sordum dedim aydin turkler nereye gider bu sehirde diye ben anlamam o islerden diye yanimdan kacti ama ayni yerde bir pkk liyla saf tutar o adam bunuda hepimiz biliyoruz.bu yazdiklarimdan lutfen alacaginizi alin kimseyi elestirmiyorum gorunen budur.hollandali veya avrupalinin yerine koyun kendinizi?iste hollanda bunlar oluyor.
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Rotterdam
Re: hollandaya yada avrupaya uyum
Guzel kardesim,
dediklerine katiliyorum. bende zurihin, amsterdamin ortasinda salvarli, sakalli, yobaz bir ton adam gordum. hollandalilar kendi acilarindan haklilar. empati benim en cok yaptigim seydir. bize dusen, buralara yeni gelen egitimli gorgulu konusan tartisan, kitap okuyan fikir sahibi insanlar olarak bu kotu imaji degistirmektir. yan komsum Turkiyeye hic gitmemis. insanlarin fil ve develerle ulasim sagladigini saniyor. Bana diyor ki burdaki Turklerle Turkiyedeki Turkler farkli galiba diyor. Tum Turkiyeyi burdaki Turkler gibi cami disinda biryere gitmeyen, birseyden anlamayan, asosyal, cahil insanlardan olusuyor saniyorlar. Bunu degistirmemiz lazim. Ama tabi en basta kendimizi degistirmemiz lazim. Degisim dusuncede baslar. Gercek Turk Hollandalilarin tanidigi Turk degildir. Gercek Turk akila bilime atasina vatanina dinine baglidir. Kendini gelistirmek cabasi icindedir surekli. gercek Turk okur, yazar ve dusunur.
bana ozelden yaz sana gitmen gereken yeri soylerim. Gozun gercek Ataturk gencleri gorsun. Hepsi zehir gibi...
selamlar
Leonardo
dediklerine katiliyorum. bende zurihin, amsterdamin ortasinda salvarli, sakalli, yobaz bir ton adam gordum. hollandalilar kendi acilarindan haklilar. empati benim en cok yaptigim seydir. bize dusen, buralara yeni gelen egitimli gorgulu konusan tartisan, kitap okuyan fikir sahibi insanlar olarak bu kotu imaji degistirmektir. yan komsum Turkiyeye hic gitmemis. insanlarin fil ve develerle ulasim sagladigini saniyor. Bana diyor ki burdaki Turklerle Turkiyedeki Turkler farkli galiba diyor. Tum Turkiyeyi burdaki Turkler gibi cami disinda biryere gitmeyen, birseyden anlamayan, asosyal, cahil insanlardan olusuyor saniyorlar. Bunu degistirmemiz lazim. Ama tabi en basta kendimizi degistirmemiz lazim. Degisim dusuncede baslar. Gercek Turk Hollandalilarin tanidigi Turk degildir. Gercek Turk akila bilime atasina vatanina dinine baglidir. Kendini gelistirmek cabasi icindedir surekli. gercek Turk okur, yazar ve dusunur.
bana ozelden yaz sana gitmen gereken yeri soylerim. Gozun gercek Ataturk gencleri gorsun. Hepsi zehir gibi...
selamlar
Leonardo