SELAAM..

Kendinizi Tanitin Dusuncelerinizi Belirtiniz.. Ufoss Ailesi icin neler yapabilirsin. Ufoss Ailesi senin icin neler yapabilir. Seni arasak nerde bulabiliriz

Moderatör: sansli

ser_55
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: Samsun
Yabanci_Ulke: Hollanda

SELAAM..

Mesaj gönderen ser_55 »

Selam arkadaslar,ben 3 senedir bu sitede kayitliydim ama 1senedir siteye giremedim o yuzden sifremi unuttum :roll: eski nickimle giremedim tekrardan bunu actim...Benim yasim tutmadigi icin buyuk ugraslar sonunda belcikadan istekte bulunarak geldim..Sitedeki arkadaslarlarinda emegi cok buyuk,cok yardimci oldular,bilgilendirdiler..Hepinizden ALLAH razi olsun..ALLAH herkezI sevdigine kavustursun gonlune gore versin..Ben sevdigime cok sukur kavustum..Simdi ise tek derdim hollandacayi ogrene bilmek..Simdi okula basladim..3ay oldu baslayali..Ama cok zorlaniyorum..Cok zor seyler ogretiyorlar,daha konusmayi bilemeden belediyeye,polise, daha bircok yere gidip derdini anlatman gerekiyormus,ornek olarak polise gidip bisikletip kayboldu diyerek bildirede bulanacagim..Benim polisi,polisinde beni anlamasi gerekiyormus, burgerschaap diye ders goruyoruzcok bunaliyorum..okul bir sene contrat yapti,birsene icinde portfollie diye konuyu bitirip mecbur olarak hollanda pasportunu almak icin exsame sinavina girecegim..SINAVDA COK ZOR SEYLER SORUYORLARMIS'nazegge,tegen over steld,telde hollandaca konusuyorlarmis sende dediklerini anlayip karsindaki kisiye anlatacakmissin..Neyapacagim bilmiyorum ben daha konusamiyorum bile',okulda ogretmenin dediklerini anlayamiyorum oooff..Sizce hollandacami gelistirmek icin ne yapabilirim..ben turkce bilen ozel ogretmen tutmak istiyorumAcaba sizlerin bildigi birisi varmi.?Ben helmondda oturuyorum..INSALLAH yardimci olabilirsiniz..

Kullanıcı avatarı
darısıbasima
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: kayseri
Yabanci_Ulke: turkiye

Re: SELAAM..

Mesaj gönderen darısıbasima »

sen hollanda yada belcikaya mi geldin yoksa orasi texas mi , bizden ole bisey istemediler .ALLAHCC sabir versin ama sen nereye gittin anlamis degilim ...

1 senede SIKI calis ogrenirsin.

sende bilirsiin turkiyede oss sinavimiz vardi 10 tane ayri ders herbirisinden en az 5 000 tane soru cozmek gerekiyordu ki oss de istedigimiz yeri kazanalim , bu oss den daha basit sadece bos zamanlarini degerlendirerek calissan 1 senede ogretmen seviyesine gelirsin . sonucda bu bir ezber dili ... matematik sorusu cozmuyorsun ...

basarilar , gerekli yardimi siteyi iyice inceleyerek goreceksin
Yorum yazanıda yazmayanıda goruyorum . İlgiye karsı ilgi gosterırım

ser_55
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen ser_55 »

Yasim tutmadigi icin esim beni belcikadan istek yapti bir sene orada kaldik,sonra HOLLLANDAya geldik..Suan okula HOLLANDA helmondda Capabel diye okula gidiyorum..Keske oss sinavi gibi olsa hic olmazsa kendi dilimiz sorular turkce,okuyup anlaya biliyorduk..Hollandaca oyle degil,benim bildigim ilk once hollandacayi tam ogretirsin daha sonra belediyeye,polise v.s gonderirsin..Ne konusabiliiyorum ne anlayabiliyorum,tipki ilk okul bire baslayan cocuklar cocuklar gibiyim,tek fark turkiyede ilk olarak okuma yazmayi ogretirsin burada ise direk universite konularindan baslatiyorlar ,hic anlamis degilim..

Kullanıcı avatarı
darısıbasima
Mezun-NL
Mezun-NL

Sen buraya kadar gelebildiysen biseyleri basarabilmissindir. Korkma ustune git korkularinin nerde eksikligin var sa onu ogren.

Okuldan ayrilip bASKA bir okula yazilma imkanin var mi

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

arkdsm bu senin ogrendiklerinin aynisini bende yaptim dedigin seyleri bende yasadim bu ne dedim once konusmayi ogretselerde sonra belediyeyi arayip gelin bozuk pc im var yada eski bi dolabim var alin diye randevu yapmayi yada dedigin gibi polise gidip bisikletim calindi aangiftesi yapmayi yada bankpas(banka karti) im calindi diye bankayi arayip karti iptal ettirmeyi yaptirsalardi dedim,,,ama once konusmayi ogrenseydim dedim,,,ama isin ucunuda birakmadim benim kontratimda 1 seneydi,,,kendimi zorladim sinavlara gidecegimde gunlerce stres yaptim uyuyamadim nasil olucak nasil yapicam dedim hatta bu portfolio sinavina hocam surekli hadi basvuru yapalim hadi basvuru yapalim kazanicaksin biliyorum cp derslerin cok iyi gidio demesine ragmen korktum hep erteledim yoksa gecen sene mayisda haziranda biticekti benim sinavlarim sonra noldu ama biliyomusun girdim butun sinavlara gectim diplomayi aldim inanirmisin bukadar kolaymiydi bu portfolio sinavi yada digerleri dedim bukadar kolaymi veriyolarmis A2 yi dedim,,,simdi yeni basladigin icin sana zor geliyo ama biraz ilerlediginde herseyin kolaylastigini goruceksin bak,,,ama tabi calisirsan isin ucunu zor deyipde birakmassan,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Kullanıcı avatarı
darısıbasima
Mezun-NL
Mezun-NL

tecrube budur isde parmaklarina saglik

Kullanıcı avatarı
atabilgin
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: belçika-zele

Mesaj gönderen atabilgin »

Kullanıcı avatarı
xxELAxx55
Mezun-BE
Mezun-BE
Turkiye_Sehir: istanbul
Yabanci_Ulke: Belcika

Mesaj gönderen xxELAxx55 »

allah kolaylık versın bende belcıkadan hollandaya helmond a gecıs yapmayı dusunuorum bunları bende yasıyacagım sanırım allah sabır ve calısma azmı versın sen zor olanı asmıs gıbısın bundan sonrası senın yetenegıne baslı bunu da asarsın umarım ii calısmalar succes!
29 haziran 2010 vizem cikti
18 eylul 2010 1.ci dugun oldu:)
21 eylul 2010 belcikadayim...
26 eylul 2010 2.ci dugun:):);)
05 ekim 2010 dil okuluna basladim...
10.10.2010 dogum gunum:P...

ser_55
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen ser_55 »

Amiinn arkadasim,destekleriniz icin tesk ederim arkadaslar,insallah bende hayirlisiyla ogrenebilirim ALLAH hepimizin yardimcisi olsunn..

“Kendinizi Tanitin, Dusuncelerinizi Paylasin” sayfasına dön