1. sayfa (Toplam 2 sayfa)

1 2 sorum olacakti :)

Gönderilme zamanı: 02 Mar 2008, 23:32
gönderen ogrenci33
Merhaba arkadaslar. Demeden edemiyecegim keske bu siteyi daha once goreydim 2yil turkiyede olmazdim eminim cunku boyle bilgilendirici turkce site hic bulamamistim gec olsada sabirla bekledim hollanda okuyabilmek icin sonunda aldim 5 aydir hollanda dayim. 2 2.5 yil ugrastim nedeni ise cok fazla hata yapmam :S Boyle siteler olmadigindan dolayi veya bulamadigimdan dolayi. Bu sitedeki herkezden 1000kere razi olsun. Simdi hollanda dayim ama esas Mesele burda basliyor vize isi sanki buraya gelince gozumde ufak bir dert gibi kaldi cunku burda dil ogrenmek, insanlarin tarzlari uyum saglamak, aile ozlemi baya bir zor hele hele bu kadar soguk insanlar olmasindan dolayi dahada zor. Suanda var gucumle ders calisiyorum gunde 4 5 saat en az ders calisiyorum. Subat ayinda Kis kursuna basladim 2008 Eylul ayinda da HBO seviyesinde bir unv. de hazirlik bolumune basliyacam insallah hayirlisiyla diyelim :)
Gelelim sorularima..

1. Ind 1 yillik oturum karti aldim bu kartta ogrenci oldugum ve calisamaz ibaresi yaziyor. Ben bildigim kadariyla Kis sezonunda eger calismak istersem haftada 10 saat yaz Sezonunda calismak istersem haftada 40 saat calisabilirdim. Bunu nasil yapabilirim?

2. Sorum su Ben Haziranda ailemin yanina yani Turkiyeye gitmek istiyorum cunku eylulden sonra gitmem baya bir zor. Ve IND verdigi oturum karti vize yerine gecerli dimi? yani PASSAPORTUMun arasina koymam yeterli o karti bir sorun cikmaz yoksa pasaportuma birseyler eklememi gerekiyor? Garip bir soru ama emin olmak istiyorum ilkkez boyle birsey yapacam ve yanlis bir seyden dolayi geri gelemessem Kendimi affetmem..

3. Site cok ama cok faydali hatta sesli dersleri IPOD uma koyup okula gidene kadar surekli dinliyorum baya bir faydasi var. Tavsiye ederim fakat. bir onerim olacak adminlere. Boyle bir surekli bir konu acsaniz ve hollanda da calismak isteyen veya is veren veya bu konuda yardimci olacak insanlarin toplandigi bir yer??

Saygilar kolay gelsin ..

Re: 1 2 sorum olacakti :)

Gönderilme zamanı: 03 Mar 2008, 19:27
gönderen ebucendel

Re: 1 2 sorum olacakti :)

Gönderilme zamanı: 03 Mar 2008, 20:36
gönderen ogrenci33
bilemiyorum
ama buradan da yazabilirsin??

Re: 1 2 sorum olacakti :)

Gönderilme zamanı: 04 Mar 2008, 07:31
gönderen ozlembatman
arkadaslar ozel mesaj bolumu kapatilmis.artik yazmak istediklerimizi sadece bu sekilde yazabilecegiz.

Re: 1 2 sorum olacakti :)

Gönderilme zamanı: 04 Mar 2008, 08:37
gönderen Efeler Diyarı

Re: 1 2 sorum olacakti :)

Gönderilme zamanı: 04 Mar 2008, 10:17
gönderen Geluk
selam arkadasim
1. bi kac yere is barvusurunda bulunursun ve ogrenci oldugunu izah edersin, partime olarak calismana izin var. seninde dedigin gibi belirli saatlerde calisabilirsin. is verenle konusup anlasman lazim..!
2..almis oldugun oturum kartiyla Turkiyeye giris cikis yapabilirsin, bunda hic bi sakinca yok ama pasaportunun ve oturum kartinin suresine dikkat et..!

kolay gele

Re: 1 2 sorum olacakti :)

Gönderilme zamanı: 04 Mar 2008, 13:15
gönderen ogrenci33
cevapin icin tessekur ederim. passaportum daha 2009 yazina kadar gecerli ve INd verdigi otuurum karti da ekim sonuna kadar gecerli. Fakat benim anlam veremedigim sey su. ilk gittigim zaman ind ye bana mayis 5 e kadar vize yaziyor ama oturum kartimda 2008 ekim sonu.. yani pasaport takimi gecerli turkiyeye gittimde yoksa karttakimi?? bu kafami kurcalayan saygilar..

Re: 1 2 sorum olacakti :)

Gönderilme zamanı: 04 Mar 2008, 20:37
gönderen Geluk
Turkiye ye gitmek icin ikisine sahip olman gerekiyor. eger ikisinden bitanesinin suresi gecmis olur veya kisa zaman kalmis olursa basin agriyabilir..!

pasaporttaki yazan tarih pasaportunun gecerlilik suresi..!
oturum kartindaki yazan tarih ise kartin gecerlilik suresidir.!

hangisinin suresi biterse gidip onu uzatman gerekiyor..!

umarim soruna cvp vermisizdir.! eger vermediysek yine sorabilirsin ;)

kolay gele

Re: 1 2 sorum olacakti :)

Gönderilme zamanı: 05 Mar 2008, 13:06
gönderen ogrenci33
ben herhalde dogru duzgun soramadim. Cevap verenlerden ozur dilerim. 1. passaport tarihim degil benim IND gittimde stiker imde haziran a kadar vizemin tarihi yaziyor. FAKAT bana gelen IND kartinda 1 yillik .. Yani passaportum suresi 2009 TEMMUZ. ama IND verdigi stiker 5 Haziran 2008 . Ben mayista gidecem haziran ortasina kadar. IND yolladigi kart 2008 EKime kadar oturumum var simdi Dogru soyledim bence :S:S:S kusura bakmayin ya.. Bir sorun olurmu olmazmi? sadece KARTAKi tarih yeterlimi??

Re: 1 2 sorum olacakti :)

Gönderilme zamanı: 05 Mar 2008, 20:38
gönderen helin