Selam ( hollandadayim )

Kendinizi Tanitin Dusuncelerinizi Belirtiniz.. Ufoss Ailesi icin neler yapabilirsin. Ufoss Ailesi senin icin neler yapabilir. Seni arasak nerde bulabiliriz

Moderatör: sansli

Lefaz
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: izmir
Yabanci_Ulke: Hollanda

Selam ( hollandadayim )

Mesaj gönderen Lefaz »

selamun aleykum arkadaslar bende geldim hollandaya yaklasik 4 ay oldu ama ogun bugundur tasinma telasi vs vardi netim olmadigi icin pek firsat bulup giremedim hepinizin gecmis bayramlarini ve ozel gunlerini en icten dileklerimle kutluyorum. basta yonetici arkadaslar ufoss sansli olmak uzere bir cok arkadasimin destegini fazlasi ile gordum ve faydalandim umuyorumki cogu arkadaslarimizda ayni sekilde islerini hallediyorlardir.

bir yillik oturumum geldi suan icin calismiyorum kursada gitmedim henuz ama burdaki butun resmi islerimi hallettim kayit oldum her bir tarafa. turkiyede taekwando salonum vardi egiticiyim 14 yildir bu isi yapiyorum ama burda henuz bakmadim arkadaslardan bir bilgisi olan varsa bu konudada yardimlarinizi beklerim..

ve hepinizin islerinde basarilar diliyorum allah yar ve yardimciniz oLsun .. selamun aleykum

Kullanıcı avatarı
darısıbasima
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: kayseri
Yabanci_Ulke: turkiye

Re: Selam

Mesaj gönderen darısıbasima »

s.a lepaz nerdesin hollandada kardes.. hosgelmissin ... kolay gelsin insALLAHCC hayirlisiyla olur herseyin kisa zamanda
Yorum yazanıda yazmayanıda goruyorum . İlgiye karsı ilgi gosterırım

Lefaz
Mezun-NL
Mezun-NL

re:

Mesaj gönderen Lefaz »

aleykum selam saolasin kardesim hosbuldum ben egmond da kaliyorum yani alkmaar ve diger sehirelere yakin biryer 4 ayin icinde 2kez turkiyeye gittim geldim valla sikintidan insallah biran once bir is ayarlayabilirsem yani en azindan kendimi ise verip alisirim diye dusunuyorum. bakalim allahtan hayirlisi
hep aksilikler buldu gelir gelmez bi araba almistim bir auto garajdan peguet 407 2005 model biraz bindim motoru yandi )))))) yeniden motor yaptirdik arabaya semeriyle seksene mal oldu garantide vermemisti herif yani hollandanin ilk kazigini yedik bakalim sirada ne var gorecez )))

Kullanıcı avatarı
darısıbasima
Mezun-NL
Mezun-NL

Re: Selam ( hollandadayim )

offf dikkat et kardesim .. :) 207 den baslasaydin parani burda cok harcama lazim olacak :) 2 000-3000 den basla en azindan .. hayirlisi olsun bakalim .. darisi bize hayirli bir araba . insALLAHCC istediklerin olur da rahat edersin haberlerini aliriz.. GORSRZ yine selamlar

Lefaz
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen Lefaz »

saol abim allah razi olsun en iyisi senin olsun insallah yok arabayi 7500 euroya aldim 3500 euroya motor atildi yeniden heheheh ondan dedim yani kari kediye yukledik diye valla hollandaya alisana kadar bizim hatun beni bosamassa baska bisey istemiyom ben arabayla cikiyom arkamdan eve 20 tane ceza gelmis:)) `160 eurodan baslio hepsi heryerde radar var turkiyedeki gibi basip gidemiom telefon desen dunya fatura geldi anliycan alisacaz ama bayagi masrafli olcak hayirlisi bakalim :)) neyseki geldikya en azindan sag salim gerisi kolay abim tsk sohbetin icin dileklerin icin saol

Kullanıcı avatarı
darısıbasima
Mezun-NL
Mezun-NL

ghahaha alemsin :) dikkat et .. hahahh :))) taksiyle git daha ucuz yazar

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

lefaz oncelikle hg din arkdsm hollandaya,,,demek sende araba magdurlari kervanina katildin benim gibi,,,bende geldim hollandaya 3 ay sonra kursa yazildim 2 ay sonra sinavlara girdim ehliyetimi aldigim gun bi araba aldim(yilbasi gunuydu) 3.5saat sonra otobanda 120 yle giderken dumanlar cikararak beni ortada birakti,,,ortada birakmasindan gctim otobanin ortasinda canimizdan olucaktik,,,ama ben senin gibi ugrasmadim arabayla cunku gozum korktu o arabadan gittim adamin yakasina yapistim degistirdim arabayi baska bi araba aldim seytan kulagina kursun yaklasik 2 senedir gayet guzel gidiyo...
seninde araban bidaha sorun cikartmaz ins ins ins,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Lefaz
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen Lefaz »

tesekkur ederim sansli samimiyetin ve ictenliginden dolayi evet malesef boyle sorunlar yasadim ama iste ben gidip herifin boynuna sarilamadim ))) onu bile yapamiyoruz burda yani birde bedeni yeterlilik olunca hic sesini cikaramiyosun suana kadar yaptigim en iyi sey basimi belaya sokmamam oldu heralde simdilik bakalim sorun cikarmiyor araba ama cok kazigini yedik onemi yok bize bir tecrube oldu bende adam iyi birine benziyor garaj sahibi diye gumus bir yuzugum vardi cok guzel arabistanda yaptirmistim ozel onu hediye etmistim geri alcam )))) isin sakasi bir yana gercekten hersey cok tuhaf gelisiyor burda. kendi sahip oldugumuz kulturel deger ve kavramlarimizi bile zor koruyoruz hersey dejenere olmus durumda burda allah herkese kolayliklar versin sunu anladim bi zamanlar vize bekliyorduk vs sinavi bekledik bu asamalar bitince rahat ederiz sandim ama yok oyle degilmis burda ne asamalar biter nede mucadele o yuzden herkes olabildiginden daha fazla sabirli olmaya baksin diyorum herkese selamlar kib aeol

Kullanıcı avatarı
sansli
Ogretmen
Ogretmen
Turkiye_Sehir: turkiye
Yabanci_Ulke: hollanda-den haag

Mesaj gönderen sansli »

ama eger gercekten hollandada hakkini aramassan kimse al bu senin hakkin demez inanki bak,,,bide hollandalilar girisken insanlarla kontak kurmayi tercih ediyolar inaninki bak geri planda durmayi seven insanlarla cogu hollandali muhatap olmak bile istemiyo,,,adam yaptiririm olursa alamam gerii veririm size yok yapilmassa alirim arabayi dedi bende adama (dusun geldikden 5 ay sonra tarzanca dilimle) o gun arabayi ben suruyodum ve cok korktum bu arabayi istemiyorum geri alin dedim,adam soyle bi bakti bana sen simdi hayir mi diyosun dedi evet hayir diyorum dedim sert bi sekilde ama nasil sinirliyim aglicam nerdeyse sinirimden adamda anladi sanirim ki tamam dedi git baska araba begen dedi sonra bak bi araba var yeni geldi simdiye kadar 1 kisi kullandi km si de iyi dedi bu sefer denemeden almam dedim ok deid gittim yarim saate yakin surdum denedim herseyi sordum adama sonra buda bozuk cikarsa dedim cikmicak ama olursa getir dedi herzaman getirebilirsiniz dedi ilerde degistirmek isterseniz yine alirim fln dedi (ciddi ciddi sert konusunca adam iyi davranmaya basladi bu sefer )bizde garaj diye aldandik zaten,,,sen o yuzuugunude geri al haketmemis adam :) ...hayat nerde yasarsan yasa omur boyunca bi mucadele bi sinav zaten arkdsm,,,sen evinin icinde ailenle mutlu olmaya bak disardada bikkac iyi arkds edindinmi bi de isin gucun oldumu gerisini takmicaksin zaten,,,sende kib sende aeolun arkdsm,,,
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09

Lefaz
Mezun-NL
Mezun-NL

Mesaj gönderen Lefaz »

Selamun ALeykum sansli okudum evet aynen katiLiyorum sana insanlar konusundaki duduncelerindede hem fikiriz diyebilirim. bende ayni mantikla hareket ediyorum hep. "insanla munasebetin atesle munasebetin gibi olsun ne yaklas yan ne uzaklas don : :)) bu olcude yasamaya devam cok tsk ederim paylasimlarin icin ayrica..

“Kendinizi Tanitin, Dusuncelerinizi Paylasin” sayfasına dön