merhaba ben fatih
Moderatör: sansli
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: ..Kastamonu..
- Yabanci_Ulke: ...Hollanda / Lemmer..
merhaba ben fatih
selamun aleykumm arkadaslar
ben fatih kocadelioglu 1 aydir hollanda yasiyorum 22 yasindayim turkiyede ankara universitesi dil tarih cografya arkeoloji bolumu ogrencisiydim esimle tanistiktan sonra okulumu iptal edip onunla beraber 1 ay once hollandaya yerlestim aslen kastamonu^luyum fanatik besiktas taraftariyim ) hollanda yasayan arkadaslarin bilgilerini onerinlerini tecrbelerini benimle paylasirlarsa mutlu olacagim....
site yonetiminede cok teskkr ederim bole bi site yaptiginiz icin..
#kocadeli 37#
ben fatih kocadelioglu 1 aydir hollanda yasiyorum 22 yasindayim turkiyede ankara universitesi dil tarih cografya arkeoloji bolumu ogrencisiydim esimle tanistiktan sonra okulumu iptal edip onunla beraber 1 ay once hollandaya yerlestim aslen kastamonu^luyum fanatik besiktas taraftariyim ) hollanda yasayan arkadaslarin bilgilerini onerinlerini tecrbelerini benimle paylasirlarsa mutlu olacagim....
site yonetiminede cok teskkr ederim bole bi site yaptiginiz icin..
#kocadeli 37#
#kocadeli#
-
- Mezun-NL
- Turkiye_Sehir: Ankara
- Yabanci_Ulke: Rotterdam
-
- Mezun-BE
- Turkiye_Sehir:
- Yabanci_Ulke:
- ufoss
- Site Admin
- Turkiye_Sehir: Trabzon/Tekirdag
- Yabanci_Ulke: Hollanda-Breda
- İletişim:
Re: merhaba ben fatih
Her ikinizde DILOGREN ailesine hosgeldiniz..
Allah kalbinize gore versin ins
Allah kalbinize gore versin ins
-
- Mezun-NL
hos buldum leonardo06 kardesim kaldigim yer kucuk bi yer lemmer diye Leeuwardena yakiniz daha yeni geldim 1 ay oldu bu calismam icin vergi no gibi sanirim sofi numarasimi ne var onu bekliyorum onun gelmesi cok uzun mu suruyor 2=3 ay gibi diyorlar o gelmeden de kurs ve iste calismak olmuyormus sanirim (
#kocadeli#
-
- Mezun-NL
BULENTBJK kardesim hosbuldum bolu cok ayri bi sehir yemekleri hele ) bjk olmamiz ayri bi yakinlik kuruyor aramizda ) ins kazasiz belasiz esinle yerlesirsiniz belcikaya
#kocadeli#
-
- Mezun-NL
teskkr ederiz ufooss siteniz cok guzel olmus buradan ogrenecegim cok sey var sanirim
#kocadeli#
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
kocadeli yazdı:hos buldum leonardo06 kardesim kaldigim yer kucuk bi yer lemmer diye Leeuwardena yakiniz daha yeni geldim 1 ay oldu bu calismam icin vergi no gibi sanirim sofi numarasimi ne var onu bekliyorum onun gelmesi cok uzun mu suruyor 2=3 ay gibi diyorlar o gelmeden de kurs ve iste calismak olmuyormus sanirim (
arkdsm oncelikle sitemize hosgeldin,,,umarim burada bilmek istediklerini bulabilir bildiklerini paylasabilirsin,,,soruna gelince sofi numarasi yani yeni adiyla BSN nummer (Burgerservicenummer) in gelmesi 2-3 ay surebildigi gibi 3 haftada surebiliyor bu sanirim birazda kisilerin ne kadar hizli calistigiyla alakali ayni vize isleri gibi yani...ama genelde ortalama 1 ay fln suruyo cok nadirdir 3 ay surdugu tahminimce,,,ortalama 1 ay fln yani...umarimm en kisa zamanda gelir kartin ve numaran ve hayatini duzene oturtturabilirsin...
hollandadayim(2008-5)
ehliyetimi aldim(2008-12)
5yillik oturumumu aldim(2009-03)
ik had mijn inburgeringsdiploma gekregen(2009-12)
ik begin met niveauverhoging cursus...
Ik werk vrijwilligster als fietsdocent
Mbo opleiding Helpende zorg en welzijn 2011-09
-
- Mezun-NL
iyi dileklerin icin cok teskkr ederim sansli bu ind gittim islemleri baslattim bakalim ne kadar sure bekleyecem bu bekleyecegim sure icerisinde dil hakkinda nasil calismalar yapabilirim bana onerilerin nelerdir ?
#kocadeli#
- sansli
- Ogretmen
- Turkiye_Sehir: turkiye
- Yabanci_Ulke: hollanda-den haag
kendin calisabilirsin evde,,,ozellikle yazarak calismani kesinlikle tavsiye ediyorum cunku ilerde cok isine yaricak sekilde yazi yazma kabiliyetin gelisir hemde kelime ogrenmis olursun,,,ben bu dili ogrenmeye basladigimdan beri ( tr deki sinava hazirlanmaya basladigimdan beri) herseyi ama herseyi yazarak calistim ogrendim,,,ve suan inburgering bitti niveau 3 yapiyorum burda cok isime yarioy cunku bu bolumde yaziyi eksiksik ve duzgun yazmak cok onemli...metro gazetesini okumani tavsiye ederim mutlaka anlayacagin kelimeler gorebilirsin anladikca hevesin artar hevesin arttikca daha iyi okumak istersin boylelikle farkinda olmadan ilerleyeceksin,,,
hollandadayim(2008-5)