Hollandada eğitim

Kendinizi Tanitin Dusuncelerinizi Belirtiniz.. Ufoss Ailesi icin neler yapabilirsin. Ufoss Ailesi senin icin neler yapabilir. Seni arasak nerde bulabiliriz

Moderatör: sansli

despot
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: adana
Yabanci_Ulke: Hollanda

Hollandada eğitim

Mesaj gönderen despot »

despot
Beginner
Beginner
Turkiye_Sehir: adana
Yabanci_Ulke: Hollanda

Re: Hollandada eğitim

Mesaj gönderen despot »

ozi
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: samsun
Yabanci_Ulke: den haag

Mesaj gönderen ozi »

arkadasim yapmak istedigin olay biraz zor. staji nasil bulursun bilmem ama okula burdan devam etmek icin basvurmak istedigin okullarla gorusmen lazim. ikincisi okul ucretleri avrupa birligi vatandasi olmadigin icin, yillik 7-8 bin euro civarlarinda. bu tarafa gelmek istiyorsan bence okulu bitirip master icin dusunmeni tavsiye ederim. burda iki tip universite var hbo ve wo. hbo meslek egitimi uzerine yogunlasan tip, wo ise daha cok akademik ve bu daha prestijli olani tabiki. trde muhendislik bitirip burdaki bir universiteye basvurursan direk wo mastera basvurabilirsin. tabiki toefl sarti var. master icin trde ales e gir iyi puan al. sonra yuksek ogretim genel mudurlugunu takip et. sinavlar oluyor basvurular oluyor. akademik personel yetistirmek icin devlet yurtdisina burslu eleman yolluyor. burdan kendine burs alarak okul masraflarini karsilamis olursun hani 7-8 bin euro olan:) guzel guzel masterini yaparsin. bu sadece hollanda icin degil baska ulkelerde olabilir. verebilecegim fikir ve tavsiye budur. benim cok param var diyosan yada ab pasaportum var diyosan tabiki bu tarafa gelmek kolay. aksi durumda gelmesi mesele zaten, hadi onu gectin, sonrasi dahada vahim olabilir.
bu arada staj icin internship diye googleda arastirirsan belki sana yardimci olur, sartlr ve durumlar icin.

nederlands
Mezun-NL
Mezun-NL
Turkiye_Sehir: istanbul karaman
Yabanci_Ulke: hollanda

Mesaj gönderen nederlands »

Ozi arkadasin dedigi gibi paran varsa kolay, ogrenci vizeside kolay cikiyor, ama en dusuk fiyat universite duzeyi okul parasi 2010-11 icin disari ogrencilere 9000 den basliyor bolumune gore artiyor, master ise 10 bin eurodan basliyor,,diplomani aldin sonrasindaki 3 ay icinde senelik 30.000 bin euroluk idi zannedersem (uzeri yaptilarmi bilmem) is bulamazsan oturumda vermiyor.

“Kendinizi Tanitin, Dusuncelerinizi Paylasin” sayfasına dön