yaw aklima birsey takildi belki aramizda bilen yada basindan gecmistir.simdi esimin uzerinden oturum almaya calisicaz.ev tutup .belediyeye esim kayit olduktan sonra ben kayit olacam.yalniz biz avukata yaptirioruz.avukatin s,ledikleri aklimi karistirdi. kisaca anlatim..?
ben 3 aylik turist vizesiyle hollandaya giris yaptim.2 ay gitti 1 ay kaldi.belcikadan oturum alabilirmiyiz.?(evet esin ab vatandasiysa alirsin.yalniz calismasi lazim kontrat lazim gelir belgesi)dedi.bizde deik calisiyor gosterelim hollandada belcikada olurmu dedik olur dedi.bizde dedik isi hazir hemen kontrati yapariz .oda dedi ozmn tamam.formul a ve be kagidi pasoport fotokobileri kira kontrati is kontrati dedi.ikinizinkinide ayni anda kayit yaptiricam dedi.(BIZIM IKIMIZI NASIL YAPTIRABILIR BUNU ANLAMADIM.
1/(ESIM ONCE KAYDINI YAPTIRIP DAHA SONRA BENIM KAYIT YAPTIRMAM LAZIM DEILMI?O OLE DEYINCE AKLIM KARISTI.??????)
daha sonra ayarladigimiz is yeri gelip 3 saat calismasi lazim dedi tuttugumuz evden 60 km uzaklikta 2 aylik cocugumuz var gidip gelmesi ters oldugundan buldugumuz is yatti.kontrat yapamadik.sonra dedilerki dukkan acin belcikada ufak bir yer olsun oradanda kontrat alarak daha rahat olur dedi.avukata s,ledik avukat dedi acele etmeyin yuz yuze goruselim.burdan 2 de bir gidemioz. 1.5 saat tutuor rotterdamdan belcika.bugun telefon actim.dedim acele etmeyin dion ama benim 1 ayim kaldi.is kontratini yapamadik dedim .olsun dedi zaten kayit olduktan sonra esin icin. belediye 3 ay musade verior gelirini belgelemesi icin dedi.tamam dedik.peki dedim 1 ayda halledebilicekmisin dedim.sen sikinti yapma dedi.
en basta 600 euro alicak 5 aylik oturumumu aldigi zaman i 600 euro daha alacak.5 senelik alinca da 600 daha alacak toplam 1800 euro.avukat turk.bu islere bakior.yabanci kanuumu ne yabanci masasina mi ne bakior.
yaw 1 ay da alabilir mi ?
ikimizi birden kaydettirebilirmi?ayni anda.
is kontrati hollandadan .(isin ters tarafi esim hollandadan uww den para alior.%75 calisamaz durumda.ama hastaligi farkli oldugu icin belcikaya tasinmiormus.yani parasi kesilecek.
bu kesilen parayi daha sonra tekrardan baglatabilirmiyiz/kendimi calisabilir zannettim denedim yapamadim 2 ay sonra cikisini alsa isten durumunu uww ye anlatsa parasi devam edermi tekrardan.?
ve son olarakta .bu uww parasini .ise girdikten sonrami bildirsin ise girmeden oncemi bildirsin.yada hic bildirmesinmi.??
belcika yolu..
Moderatör: sansli
- golgece
- NT1
- Turkiye_Sehir: uskudar
- Yabanci_Ulke: rotterdam
- sagopa
- NT1
- Turkiye_Sehir: konya
- Yabanci_Ulke: belçika.antwerpeen (ANVERS)
Re: belcika yolu..
ya hocam benım durum karısık sanıorum senınkı benden karısıkmıs :=))